Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@forgondor bu işlemle birlikte suratınızdan, kafanızdan bir parça kesilmediyse sorun yok. Arka planı beyaza çevirmek sorun değil.

• ⭐⭐⭐

@accountant Eğer adınıza I-130 formu doldurulduysa bunu DS-160 formunda belirtmeniz gerekiyor. Belirtmezseniz ve sistemlerinde görünürse beyan eksikliği olur ve daha büyük risk.

• @tufank teşekkürler bilgi verdiğiniz için sanırım formu güncellememiz gerekecek. Peki F4 başvurusu olup turist vizesi alan var mı forumda varsa bilgilendirirse sevinirim veya hangi başlıkta bulabilirim?

• ⭐⭐⭐

• Forum üyelerinin paylaşımlarından faydalanarak ben de eşime B1/B2 vizesini aldım. Başkalarına faydası olabilir diye deneyimlerimizi kısaca paylaşayım. Ağustos ayının ortalarında DS160 formunu doldurup Ankara'dan 2026 temmuz ayına randevu aldım. Ara sıra sistemi kontrol ederek randevuyu öne çektim ve eylülün ortasında yaklaşık 30 ekime randevu aldım. DS160 formunda gidiş tarihiniz planlı mı kısmında hayır deyip tahmini bir tarih ve tahmini bir otel ismi (daha önce kaldığım otelin ismini, adresini) yazdım. Başvuru ekranında belirtilen evraklar dışında ekstra pek birşey hazırlamadım. Çocukları sorarlarsa diye nüfus kayıt örneğinin, eşim aklında tutabilsin diye otelin adının ve adresininin olduğu bir ekran görüntüsünün ve bir de ev tapusunun çıktılarını aldım ancak hiçbirini istememişler.
    Seyahat planına çocukları dahil etmemiştim. Çocukların vizesi henüz yok. Birkaç avrupa ülkesi seyahatimiz olmuştu ve onları DS160 formuna yazmıştım. Randevu yeri değişince DS160 formunu yeniden doldurdum ve randevu sayfasından formun numarasını değiştirdim.
    Mülakat sorularına gelecek olursak

1. Niçin gideceksiniz? Eşim turistik amaçlı gideceğimizi söylemiş.
    2. Ne iş yapıyorsunuz? Eşim işini söylemiş. Sabit maaşlı bir işi yok.
    3. İkinci sorunun cevabı üzerine neden yeşil pasapartunuz var? Eşim de öğretmen olduğumu söylemiş. Konsolos vizenizi onaylıyorum demiş ve mülakatı tamamlamış.

• Merhaba arkadaslar, yaklasik 20 sayfaya yakin deneyim okudum. Paylasan arkadaslara tesekkur ediyorum. Annem icin aralik 2024'de turist vizesi randevumuz var. Annem ev hanimi, ben ise yesilkartliyim. Annem de beni ziyarete gelmek istiyor. Randevumuz Istanbul'da. Fakat sunu merak ediyorum ve deneyimlerde de cok goremedim. Maddi durum icin banka hesap dokumu ve ucak bileti rezervasyonu mulakata goturmeli miyiz? Goturursek bi avantaji olur mu? Goturen arkadaslarin deneyimlerini okudum fakat sanirim hic sorulmamis. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Mulakati olan arkadaslara bol sans diliyorum.

• @accountant arkadasiminda F2b’den gocmenlik basvurusu var malesef 2 kere turist vizesinden red aldi.. Yaklasik 15 ülke gezip, 2 schengini mevcuttu. Ama tabi siz yinede deneyin.

• @Didem-G babanizin onay durumu daha yuksek ama kardesiniz konusunda emin olamadım riskli 🙂

• @historian kardeşim onay aldı 👍🥳

• ⭐⭐

@Arne-Saknussemm götürüp götürmeme kararı başvuru sahibinin kendi takdiri ama sorulmuyor mülakatta. Sorgulanan durum başvuru sahibinin profili, seyahati sonrası ülkesine dönüp dönmeyeceğine dair konsolosu ikna etmek üzere sunacağı sözlü beyanlar, seyahat planı kapsamında sorulacak soruların DS160’daki beyanları ile örtüşüp örtüşmediği.

• @ATS16, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Arne-Saknussemm götürüp götürmeme kararı başvuru sahibinin kendi takdiri ama sorulmuyor mülakatta. Sorgulanan durum başvuru sahibinin profili, seyahati sonrası ülkesine dönüp dönmeyeceğine dair konsolosu ikna etmek üzere sunacağı sözlü beyanlar, seyahat planı kapsamında sorulacak soruların DS160’daki beyanları ile örtüşüp örtüşmediği.

Cok tesekkurler cevabiniz icin. Diger bi sorum formda b1,b2,b1 ve b2 olmak uzere 3 secenek vardi. Turist vizesi dedigimiz b1 ve b2 oluyodu forumdan okuduguma gore ama teyit etmek icin bi de size sorayim...

• ⭐⭐

@Arne-Saknussemm turistik seyahat amacıyla gidecekseniz B2 seçebilirsiniz. Vizeniz onaylanırsa pasaportunuzda vize kategorisi b1/b2 business & tourism (temporary visitor) olarak gelecek zaten.

• @ATS16, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Arne-Saknussemm turistik seyahat amacıyla gidecekseniz B2 seçebilirsiniz. Vizeniz onaylanırsa pasaportunuzda vize kategorisi b1/b2 business & tourism (temporary visitor) olarak gelecek zaten.

Spesifik olarak b2 diye belirtmedim, b1 ve b2 olarak sectim. Sorun olmaz sanirim..

• ⭐⭐

@Arne-Saknussemm sorun olmaz, bol şans

• @Arne-Saknussemm ben götürdüm fakat hiçbir evrağa bakmadılar. Önümdeki diğer mülakatlarda da bakıldığını görmedim herhangi bir evrağa. Ama götürmekte fayda var diye düşünüyorum

• @Aas20, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Arne-Saknussemm ben götürdüm fakat hiçbir evrağa bakmadılar. Önümdeki diğer mülakatlarda da bakıldığını görmedim herhangi bir evrağa. Ama götürmekte fayda var diye düşünüyorum

Bence de. Cok tesekkurler cevabiniz icin.

• ⭐⭐

@Aas20 evraga bakmazlar. Evrak sorarsa vize gorusmeniz sikintili demektir.

• Selamlar

Dün ailemle birlikte B1/B2 vizemiz onaylandı detaylarını paylaşıyorum :

Randevumuz 2025 ortasıydı, takip ederek 30 ekim e çekebildim.

Profil : Baba, Anne, 18 yaş lise mezunu çocuk, 12 yaş öğrenci çocuk. Pasaportlarda 3 er tane schengen (aktif) mevcut, ve son 5 yılda Almanya, Hollanda, Yunanistan gezileri mevcut. Baba 2012 de tek başına istanbul dan red var.

Görevli - G
    Ben - B

G - Welcome, do you speaking English ?
    B - Yes I can, I will prefer to speak Turkish because it is a little exciting here.
    G- Tamam (tercüman geldi)
    G- Amerikaya neden gitmek istiyorsunuz ? (1nci kritik soru)
    B - Son 5 yıl içinde her sömestr tatilinde avrupayı geziyoruz. Ve artık uzak rotalarıda gezmek istiyoruz. Bu yüzden New york tatili planladık.
    G- Son 5 yıl için nereleri gezdiniz ?
    B- Almanya, Hollanda ve Yunanistanı gezdik. Almanya ya 3 kere seyehatimiz oldu.
    G- Where do you work with your spouse? (araya böyle ingilizce ler serpiştirdi)
    B - I work in a fruit and vegetable export company. I am an accounting and finance manager. My wife is a front office employee.
    G- Aylık gelirinizi ne kadar ?
    B - **.000₺.
    G- Kira damı oturuyorsunuz ?
    B- Evet
    G- Ev almayı düşünüyormusunuz ? (2.nci kritik soru)
    B- Tüm paramızla arsa aldık ve değerlenmesini bekliyoruz. Yakın zamanda satıp ev alacağız. Tapusu yanımda gösterebilirim.
    G- Anne babalarınız nerede ne yapıyorlar ? (3ncü kritik soru)
    B- Eşimin anne babası hayatta değiller ama ablası hayatta ve aynı mahallede oturuyuruz. Benim ise babam vefat etti annem şehir dışında oturuyor. Ama ayda bir kez veya 2 ayda bir kez ziyaret ediyorum. (Aile bağlarının önemi)
    G- Congratulations, I approve your visa.

Kritik olarak belirttiğim soru ve cevaplar bize vize almamızı sağlayan sorular oldu bize göre. Herkes dilediği şekilde vizesini almasını umuyorum.

• @beceke Vizeniz hayırlı olsun aralıkta benimde görüşmem var deneyiminiz kritik bilgiler var ve biraz rahatlattı beni

Benim aktif vizem yok ama bu sene italya fransa ispanya gitmiştim
    1 adet taşınmazım var bu sene aldım martta
    hane geliri ***.000TL bizim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |