Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici gemi turu yalanini soylemenize gerek yok. Abdde ne yapacaginiz cok onemli degil,zaten 10 senelik vize veriyorlar.
    Gemi turu muhabbeti cbp'de ise yarar. Girerken cok sorgulamazlar.
    Gemi turu alin,gemiden ayrilinca route 66 yapin.

• @charon Merhaba Ingiltere vizesinin suresi dolmussa da konsoloslugun sisteminde cikar mi, yoksa gecerli ise mi cikar? Bir de gecerli Kanada vizesi mi gecerli Ingiltere vizesi mi daha olumlu olarak degerlendirilebilir? Tesekkurler..

• ⭐⭐

@Bushra993 her turlu cikar.
    Kanada daha onemlidir.

• @charon Peki Istanbul ve Ankaradan basvurularin kabul ret adetleri ya da oranlari ile ilgili bir bilginiz var mi? Tesekkurler..

• @charon gerçekten gemi turu satın alacaktım ama biraz araştırdığımda gemi turu genellikle adalara gidiyor bu yüzden düşünmedim gemi turu inanılmaz eğlenceli ve güzel birşey ama amerika'ya kadar gidip orada adaları görmek pek güzel gelmiyor ilerde amerikada yaşarsam belki yaparım ama gemi turu pek sıcak gelmiyor birde yaptığım işten dolayı çok bir vaktim olmayacağı için gemi + route 66 için vakit ayıramam 2 hafta süre ayırıp amerikayı gezmek olacak planım vize alırsam

• ⭐⭐

@Bushra993 department of State'te yazar

• Merhaba arkadaşlar,

26 Eylül 2024 tarihinde Ankara’daki vize mülakatımla ilgili detayları paylaşmak istiyorum. 2018 yılında 3 kez F1 vize başvurusunda bulundum, ancak sonuçlar olumsuzdu. 2023 DV çekilişini kazanmıştım fakat dosyamı Dominik Cumhuriyeti’ne taşımama rağmen süreç 7 Eylül’de sona erdiği için yine olumsuz sonuçlandı. Ancak ABD’ye gitme konusundaki kararlılığım devam etti.

Randevum 10:45’teydi, fakat saat 10:00’da orada oldum. Fazla kalabalık olmadığından içeri erken alındık. Güvenlik kontrolü ve parmak izinden sonra eşimle birlikte mülakat sırasına girdik. İçeride oldukça pozitif bir ortam vardı. Mülakatların çoğu olumlu sonuçlanıyordu ve kişi sayısı az olduğu için süreler biraz daha uzundu. Konsolosluk görevlileri Türkçe bilmiyordu, sadece bir tercüman herkesle ilgileniyordu. Bizim sıramız geldiğinde genç, güler yüzlü, sakallı bir görevli ile mülakatımız gerçekleşti.

B: (Ben) - E: (Eşim) - K: (Konsolos Görevlisi)

B: Günaydın.
    K: Günaydın, Türkçe mi İngilizce mi?
    Biz İngilizceye güvenemediğimiz için Türkçe olmasını rica ettik. Ancak tercüman başka görevlilere yardım ettiği için konsolos, “İngilizce devam edelim, olmazsa yardım isteriz,” dedi. Biz de mecburen kabul ettik.

K: Daha önce ABD vizesine başvurdunuz mu?
    E: Hayır, ama eşim daha önce başvuruda bulunmuştu.
    B: 2018 yılında 3 kez F1 vizesine başvurdum, fakat olumsuz sonuçlandı.
    K: Neden F1 vizesine başvurdunuz?
    B: Dilimi geliştirmek için.
    K: ABD’ye neden gitmek istiyorsunuz?
    B: Kültürel ve turistik bir seyahat planlıyoruz.
    K: Kaç yıllık evlisiniz? Çocuğunuz var mı?
    E: 4 yıllık evliyiz, çocuğumuz yok.
    K: Nerede çalışıyorsunuz ve kaç yıldır çalışıyorsunuz?
    E: Marmaris’te 5 yıldızlı bir otelde resepsiyon şefiyim, eşim de başka bir otelde bellboy.
    B: (Görevliye) Marmaris’te bulundunuz mu?
    K: Hayır, Adana’ya yakın mı?
    B: Muğla’da, Bodrum’a yakın. Görmenizi çok isterim.
    K: İnşallah. 😅

K: Daha önce yurt dışına gittiniz mi?
    E: Evet, Fransa, Dominik Cumhuriyeti, Hollanda ve Almanya’ya gittik.

Görevli, mikrofonu kapatıp içeri gitti. Kısa bir süre sonra bir hanımefendi ile ekrana bakarak bir şeyler konuştular. Yaklaşık iki dakika sonra geri geldi ve mikrofonu açarak, “Daha önce ABD’ye gittiniz mi?” diye sordu. “Hayır,” dedim. Tekrar ekrana bakıp bilgisayarda birkaç işlem yaptı. Dakikalar geçtikçe kalbim sıkışmaya başladı. Bu sefer de olmayacak diye düşünürken, pasaportları eline alıp, “Tebrikler,” dedi ve “Vizeniz onaylandı,” yazılı kağıdı verdi.

Sevinçle konsolosluk binasından çıktık. Ertesi gün benim dosyam “issued” oldu ve pasaportumu teslim aldım. Eşimin durumu ise hâlâ “approved” olarak görünüyor. Bu normal mi? Deneyimli arkadaşların bu konuda yardımlarını bekliyorum.

Mülakata girecek herkese bol şans diliyorum!

• @Knyldrm tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun. İyi tatiller diliyorum

• @ihavedreamed işinde iyi bir tercümanla gidin. Mümkünse mülakat öncesi tercümanla mülakat provası yapın. Bazı konsolosluklar mülakat öncesi tercümanın isim soyismini onlara bildirmenizi istiyor,tercümanı onaylıyorlar bu konuya dikkat edin.Tercüman sıkıntısız konsolosluğa girebilsin

• Selam arkadaslar, greencardlı birinin anne baba kardeşi turist vizesi basvurusu yaptıgında sistemde gorunuyor mu ? Kardeşim ve babamın ayrı ayrı vize randevusu var. Babam kızımı ziyarete gidip döneceğim, turkiyede de oglum var diye beyan edecek ama kardeşim ablasının ABD’de olduğunu soylerek , onu ziyarete gidip döneceğim şeklinde beyanda bulunmalı mı sizce,? 13 yıldır aynı işyerinde calısıyor. iş yerinden bunun bir turistik seyahat oldugunu, izin bitimi geri döneceğini belirten bir yazı alacak. Bekar ve yası kaçmaya cok musait bu abd’ye girer geri dönmez diye düşünürler mi emin olamadım 🙂 Aslında game conference için amerika’ya seyahat edecek. Daha once de pasaportunda schengeni var . Almanya ve Danimarka’ya 5 ay önce yine bir online game conference için giriş cıkıs yaptı. Fikri olanların yorumlarını rica ederim teşekkürler.
    ?

• Merhaba, daha önce eşimle beraber girdiğimiz mülakatta eşim ret almıştı şu an sadece benim aktif vizem var ve Abd seyahatim oldu. Sormak istediğim soru şu, 6 ve 8 yaşlarında çocuklarım için vize almak istiyorum posta yolu ile. Eşimin ret almış olması onları da etkiler mi acaba böyle bir deneyimi olup vizelerini sorunsuz alan var mı aramızda? Ret üzerinde 1,5 yıl geçti

• @eskiciugur hayir etkilemez fakat görevli su sekil sorabilir; evlimisiniz ? eşinizin vizesi varmi ? Siz ise daha önce başvurdu ama red aldı demek yerine yok diyip geçin (sorarsa eğer)

• @ebaris86 posta yolu ile almak istiyorum mülakat olmayacak muhtemelen.

• Biri vize randevularının geri çekebilen bir kişinin iletişimini vermişti tekrar paylaşırsa sevinirim.

• @yasmin982 sizde yapabilirsiniz vaktiniz varsa sürekli kontrol edin ben ocak 2026 randevumu önce EYLÜL 2025 sonra şubat 2025 daha sonra aralık 2024 çektim burada denk geldikçe boşlukları hep söyledim bence kendiniz sürekli kontrol edin illaki denk gelecektir

• ⭐⭐

• ⭐⭐

@ebaris86 görevli eşin red aldığını görür. Bence direk red aldı demek daha faydalı.

• Arkadaşlar merhaba,
    ne yazık ki bugün b1/b2 vizesinden red yedim.
    İstanbul'daydı randevum, asyalı nanım efendiye denk geldim, buz gibi bir ifadesi vardı yada bana öyle geldi 🙂

Pasaportumu alıp birşeyler girdi ekrana.
    Sonra neden Amerika'ya gitmek istiyorsun diye sordu. Bende turistik amaçlı dedim.
    Sonra tek eliyle pasaportumun sayfalarını çevirdi, öyle göz ucuyla baktı. (açıp bakmadı, shengen vizeleri, mısır vizesi, ve ingiltere vizem vardı. Gezdiğim ülkelerden 9 tanesinin damgası da vardı ayrı ayrı zamanlarda. bunlara maalesef bakmadı)
    Bekar mısın diye sordu, evet bekarım dedim.
    Ekrana birşeyler yazdı, onaylanmadı dedi. Teşekkürler deyip çıktım.

Tekrar başvurmayacağım, fakat hırslandım. Ben bir yolunu bulacağım 🙂

• ⭐⭐

@Darko geçmiş olsun. Bizim aileyede ret vermişti kendileri.Benim görüşüm kendisinin çok ret yanlısı olduğu yönünde. 🙂
    Orta yaşlı gözlüklü hanımefendi daha bir pozitif geldi bana. Çok hızlı soru sormasına rağmen daha fazla onay veren konsolos gibiydi.

• @Darko Geçmiş olsun yine mantığa sığmayacak bir ret kararı vermiş konsolosluk çalışanı. Ancak ret siniriyle insan farklı düşüncelere girsede her mantıklı insanın yapacağı gibi sakinleyince yasal olarak gitmenin çabasına tekrar devam ediyor. üzüldüm sizin için öncesinde UK vizesi de aldınız ona rağmen böyle olması çok talihsiz oldu en kısa zamanda vizenize kavuşursunuz umarım yılmak yok.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70

49.0k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |