@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
@ikbal tavsiye edilen, DS-160 formunda eksiksiz, doğru ve güncel bilgilerin yer almasıdır. İstediğiniz kadar yeni form doldurabilirsiniz. Görüşmeye kadar tamamladığınız formda bir değişiklik olursa yeni bir form doldurarak AIS üzerinden görüşmeye girmek istediğiniz form numarasını değiştirebilirsiniz. Bu işlem randevuyu iptal etmeden 1 kez yapılabilir. ( bu hakkı görüşmeye 1 hafta / 10 gün kala kullanmak daha sağlıklı) Aşağıdaki iletileri inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/post/370891
https://yesilkartforum.com/forum/post/393767 -
merhaba danışman firmanın bana verdiği bilgi formunda daha önce hiç Green card başvurusu yaptınız mı diye bir bölüm var ama kontrol ettiğime göre ds-160 formunda öyle bir soru sorulmuyor bunlar gidip de daha önce sizin için hiç göçmenlik ofisine başvuruldu mu kısmını evet olarak işaretlemesinler benim bildiğim Green carda başvurmak ve göçmenlik ofisine başvuru yapmak aynı şeyler değil
-
Endişelenecek 1 şey yok vize onaylanmış sadece baskı yapılmamış. Bence bir kenarda filan unutulmuştur. Telefon veya mail ile ulaşın. Ben kendim başvurdum.
Benim tüm case şu şekilde :
23.08.2024 DS-160 doldurma
19.09.2024 talimatlar maili
19.09.2024 belgeleri kargolama
23.09.2024 kargonun ulaşması
26.09.2024 received
27.09.2024 approved
08.10.2024 issued
08.10.2024 Konsolosluk kargoladı
12.10.2024 Pasaport teslim. 10 yıllık vizeNot : Başvururken 6 hafta sürer yazmıştı.
-
-
@Mehmet-Fatih-Aslan evet evlenmeden önce ayrı ayrı giriş çıkışlarımız var evlilik sonrası birlikte de gittik.
-
-
@celica dediğiniz gibi bekleme süreleri çok korkunc, tekrar İngiltere’ye yıl başından sonra gidecek sanırım. O zaman dayimlar ile beraber başvuru yapacağız, sayımlar İngiliz vatandaşı ve mülakatta İngilizce icin yardımcı olacaklar. Neden Türkiye’den randevu almadiniz sorusuna da aldık fakat 2026 Eylül gözüküyor bakın Buda belgemiz, buraya ziyarete gelmişken başvuru da bulunalım dedik diye belgeyi göstermelerini soyleyecegim
-
Herkese merhaba. ds 160 formunun nasıl güncellenmesi gerektiğini adım adım yazabilecek birileri var mıdır acaba? Başlıktaki iletilerden net olarak anlayamadım. Mülakat tarihim yaklaşıyor yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Herkese merhaba. Ben DV2023 kazananıyım ve 1.5 yıldır Amerika’da yaşıyorum.
Anneme formu 2024 Şubat ayında doldurdum ve sistemi sürekli kontrol ederek 26 eylüle çekmiştim. Bugün de annemin İstanbul’da vize görüşmesi vardı. Ben günlerdir çok stresliydim neden bilmiyorum 😃ama annemin içi çok ferahtı . O yüzden de rahat bir mülakatmış.
Şimdi sizlere annemin anlattığı şekilde mülakat deneyimini aktarmak istiyorum.
A: Annem K: konsolosluk görevlisiK: Neden Amerika’ya gitmek istiyorsunuz?
A: Kızım Amerika’da yaşıyor. Kızımı ziyaret etmek istiyorum.
K:Başka çocuğunuz var mı?
A : evet üniversiteye giden bir kızım daha var.
K: Siz gidince kızınızla kim ilgilenecek? Eşinizin vizesi var mı?
A: hayır eşimin vizesi yok. Kızımla eşim ilginecek.
K: tebrikler, vizeniz onaylandı.Hiçbir belgeyi sormamışlar. Annem şaşırmış hatta. Bugün mülakata giren bi çok kişinin vizesi onaylanmış. 1-2 kişi dışında.
Annemin deneyimini bu şekilde.
Bu mutluluk inşallah herkese nasip olur. ☺️ -
merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi? -
Bence simdi goruyorum. Cevaplanmadigina gore kimse görmemiş olabilir.
-
Daha önce mart ayında Türkiyede B1/B2 vizesine başvurdum ve vize reddi aldım. Aralık ayı sonu Ocak ayı başı gibi kanada torontoya gitmeyi planlıyorum. Kanada'da turist olarak bulunurken Amerika vizesi alan var mı?
Süreç nasıl ilerliyor, yine 10 senelik mi veriliyor? Vizeyi 1 hafta içerisinde alabilir miyim?
-
@Meriç-Buğra-Beyoğlu hocam deneyin tabi sizin kararınız.
biz bilemeyiz, vize memurunun takdiri tamamen.
x ülkesinden red alip y ülkesinden onay alanlar çok var. -
merhaba ben de J1 Intern vizesiyle yeni Amerika'dan döndüm ve pasaportumda 2 yıl kuralı var, ama turist vizesine başvurmak istiyorum. Sorun olmaz değil mi?
-
Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
-
Merhaba, ben Amerika vatandaşı olarak annem ve babamın turist vizesi görüşmesi için davetiye yazacağım ancak herhangi bir kesinleşmiş geliş tarihi yok. Vize başvuru formunu doldururken bir tarih belirtmiştik ama vize randevusu o tarihten sonrasına verildiği için o da geçerliliğini kaybetti teknik olarak. Sorum şu, davetiye mektubunda bir tarih belirtmem gerekiyor mu illaki? Ve ayrıca annem ve babam için ayrı ayrı mı davetiye yazmalıyım?
Şimdiden çok teşekkür ederim! -
-
@serensan
I-129 onaylandıysa,https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/emergency-requests/
sayfasında açıklandığı şekilde başvuru yaparsanız, en yakın boşluğa verebiliyorlar.
-
@marinesubby merhabalar alabildinizmi çocuk için vizeyi
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@R-Mutt Yaşları ilerlemiş insanlara bu soruları soruyorlar. Annemle babama da aynı soruyu sorup ret vermişlerdi
-
Son mülakat deneyimlerini okuduğumda yanımızda, istedikleri haricinde evrak götürmek gereksiz gibi gelmeye başladı:)
15 Ağustos 07:45'de İstanbulda randevum var, bakalım nasıl geçecek. -
@zakaria reddin sebebi Schengen/UK seyahatinin olmamasi
-
arkadaşlar merhaba, mulakatta yanımıza kanıtlayıcı belgeleri saymasak sadece pasaport ds 160 ve fotograf goturmemız lazım değil mi ?
-
Merhabalar, 9 temmuzda istanbulda turist vizem onaylandi? Ptt den ne zaman bildiri gelir acaba ?
-
@enveryldrm Bunlara ek olarak AIS randevu talimatlarının ilk sayfasını da yanınıza alabilirsiniz.
-
This post is deleted! -
Merhaba,
Annem ve babamin 11 Haziran 2024 tarihinde Istanbul'da mülakatları vardi ve vize başvuruları onaylandı. Anlattıklarına gore mülakatları çok kısa sürmüş ve çok az soru sormuşlar. Soruların bazıları su sekilde: "Neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz?", " Calisiyor musunuz?", " Kaç çocuğunuz var?" seklinde kısa ve zorlayıcı olmayan sorular sormuşlar.
Mülakat sonunda da bayram tatili oldugundan dolayı pasaport gönderimlerinde gecikmeler olabileceğini söylemişler.
Ancak şöyle bir durum oldu hala pasaportları gönderilmedi ve bu durum biraz fazla uzun oldu. Konsolosluğu arayınca da bir bilgi vermiyorlar, sistemde de 'onaylandı' yazıyor sadece. Boyle bir durum yaşayan var mi? -
@breeze145 evet bazen süreç uzayabiliyor, özellikle resmi tatillere denk geldiği zaman. sistemden takip edip "issued" olmasını bekleyin. sonrasında pasaportları kargoya verilecektir. vizeleri hayırlı olsun.
-
Arkadaşlar merhaba öncelikle herkese cok tesekkurler hem ds 160 formunu doldururken hem de mulaka oncesı cok soru sordum ve cevapalr bana cok yardımcı oldu., 12.07.2024 tarihinde sabah 08:15 seansında mülakatımız vardır. Olumlu sonuclandı. sakallı beyfendiye denk geldik. Kendisin oldukca guler yuzlu ve yaklasımı cok ıyıydı. Biz üç kişiydik eşim, ben ve eşimin kardeşi, Bize sadece ne için gittiğimiz ve ne iş yaptıgımız sordu. daha sonra olumlu sonuclandı deyip bizi yolladı
-
@enveryldrm tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
-
Merhabalar, yakin tarihte istanbulda vizesi onaylanan var mi ? Kac gün icerisinde postaya verildi bildirisi geldi? Ortalama kac is gunu icerisinde ptt ye teslim ediliyor ? Bilgisi olan yazabilirse memnun olurum tesk...
-
15 Ağustos sabah 07:45'deki vize randevuma Balıkesirden gece yola çıkarak gitmeyi düşünüyorum. İstanbula yabancıyım, sabah mesai saatleri olması sebebi ile trafiği kestiremiyorum. Konsolosluğa yakın park imkanı vb bu konuda tecrübesi/tavsiyesi olan var mıdır? Teşekkürler.
-
@BirayKorkmaz Mümkün olduğunca erken gidin.Konsolosluğun aşağısında Carrefour var o saatte açık olur mu parkı , bilmiyorum , ama genelde oraya park edip yukarı yürüyorlar.Yada sokakta park kabul eden yıkamacı var onlara bırakabilirsiniz.
-
Herkese merhaba arkadaşlar vize süreci hakkında buradan çok şey öğrendim hepinize çok teşekkür ederim. Biz vizemizi aldık darısı sizlerinde başına ️ öncelikle profilimizden bahsedeyim ben 22 yıllık memurum eşim 15 yıllık özel banka personeli kayınvalidem bizimle yaşıyor 2,5 yaşında oğlum (tarihi şubat 25 ti görüşmede bizim gruba eklettik)
Oğlan hareketli olduğu için ben onunla ilgilenirken eşim yaptı görüşmeyi.
E Eşim
K Konsolos GörevlisiK:günaydın nereye gideceksiniz
E: florida
K:kaç gün kalacaksınız
E:1 hafta
K:Tanıdığınız biri var mı abd de
E: yok
K:eşinizle daha önce yurtdışına çıktınız mı
E:Evet yunanistan
K:eşiniz ve siz ne iş yapıyorsunuz
E:bankada proje uzmanıyım eşim askeri personel
K:anneniz nerede
E:yanımızda (anneyi gösterdik, hiç yurtdışı çıkışı yok)
K: (uzun uzun birşeyler yazdı yaklaşık 10sn bekledik.)vizeniz onaylandı iyi günler -
Merhaba arkadaşlar
Sonunda deneyim yazabileceğim
Uzun uzun zaman önce aldığım randevuma bugün girdim eşimin yarın sabah randevusu ben onay aldım 🥳🥳🥳
Belki eşimi de benimle görüşmeye alırlar diye sorduk kabul etmediler neyse detay detay yazmayacağım içerideki düzen ve sisteme hakimsiniz
Şanslıydım ki tek bir banko çalışıyordu ve ılıman olan hafif kızıl sakallı görevli vardı genel itibariyle onaylar çoğunluktaydı- Amerika'ya neden gitmek istiyor siniz
-seyehat amaçlı eşimle birlikte çocuğumuz olmadan bir Hollywood tatili planladık - eşinizin vizesi varmı
-yarin onun randevusu bugün belki alırlar diye geldi ama yoğun sunuz sanırım o yarın gelecek görüşmeye - vizeniz onaylandı dedi
Bu kadardı bı dk bile sürmedi darısı sabırla bekleyenlerin başına
- Amerika'ya neden gitmek istiyor siniz
-
@Zelene Merhaba vizeniz hayırlı olsun bende bu hafta başvuracağım danışman tutmuş muydunuz yoksa süreci baştan sona kendiniz mi takip ettiniz.
-
@T-C-Kubilay-Dikici danışmanla ama gerek de yokmuş aslında ben tekrar Avrupa çıkışı yapmak için randevuyu erteledim herkes öne çekerken tamamen profille alakalı
-
@Zelene danışmanınız numarasını paylaşır mısınız bende bu hafta başvuracağım danışman tutmak istiyorum.
-
Merhaba Arkadaşlar ben Amerika'nın köklü bir üniversitesinde profesör olarak çalışıyorum. Kardeşim B2 vize ile beni görmek için başvurdu ancak red aldı. Kardeşim daha önce bir tek Kosova'ya gitmişti ve kendisi üniversiteden yeni mezun. Benim davetiye mektubumu göstermesine rağmen red vermişler. Sanırım Amerika'dan güçlü referanslarınızın olması çok önemli değil, Türkiye'deki bağlarınız ve daha önce yurtdışına çıkıp çıkmamanız önemli. Ben kardeşimin gelmesini çok istiyordum o yüzden çok üzüldüm.
Benzer Başlıklar
76
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k