Mustafa Bey detayli anlatim icin tesekkur ederim, sakincasi yoksa vizeniz basildiktan sonra ne kadar sure ile verildigini de yazar misiniz bende esime Polonyadan basvurmak istiyorum belki bir fikrimiz olmus olur tesekkurler.
-
-
@filth_grinder gelecekten yazıyorum 🙂 o evler ortalama 4 milyon TL, yaklaşık 100.000 dolar seviyesine geldi.
-
-
@mister, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@new_life IST - Sirbistan 1 gun kalip Sirbistan-istanbul-amerika mi yapacaksiniz?
Evet ustad
-
@deebee Tesekkurler.
-
Baggage screening pasaport kontrolden ve valiz alım noktasından sonra, gümrüklü alanı terk edeceğiniz son çıkış kapısından önce CBP memurları tarafından random check usulüne veya sizde şüpheli bir durum görmeleri halinde yapılabilir, tamamen şans. Vakumlanmış içerikleri de açtırabilir (tüm eşyalarınızı kontrol etme hakkına sahipler, üst aramasi dahil) veya hiç kontrole girmeden gümrüklü alandan ayrilabilirsiniz. İyi yolculuklar
-
-
NILGORKEM ile esya taşıyanlar tacrubelerini yazabilirler mi ? Ben iletişim kurmakta zorlanıyorum, ya telefonu açmıyor ya da açsa da bi sebepten tarih öteliyor. Son zamanlarda esya tasitanlar boyle bi problem yasadilar mi acaba ?
-
-
Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum.
Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim.
Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi.
Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
-
@irmakbella bu farklılığın nedenini ispatlayabiliyorsanız Türk vatandaşlarının girdiği kapıdan TC kimliğinizle girebilirsiniz. ABD den çıkarken ve ABD ye girerken ABD pasaportu kullanmak zorundasınız. Ayrıca bu isim değişikliğini Türk konsolosluğuna bildirmiş olmalısınız. Oradan aldığınız belgeyi gösterebilirsiniz Türkiye tarafında soran olursa.
-
-
Mustafa Bey detayli anlatim icin tesekkur ederim, sakincasi yoksa vizeniz basildiktan sonra ne kadar sure ile verildigini de yazar misiniz bende esime Polonyadan basvurmak istiyorum belki bir fikrimiz olmus olur tesekkurler.
-
-
oncelikle gecmis olsun.
Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz.
Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz.
Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
-
@dreamyy reklam değildir aşağıdaki paylaşım, bu ve bir çok bankanın bu şekilde fiziksel altın hesap ürünü mevcut. ABD’de bir düğünde hediye olarak takmayacaksınız çeyrekleri, bu hesap alternatifini değerlendirmeniz belki iyi olacaktır.
Çeyrek Altın Hesabı Çeyrek Altın Hesabı
Ziraat olarak; şubelerimiz, ATM'lerimiz, İnternet Şubemiz, Çağrı Merkezimiz ve diğer kanallarımızla müşterilerimizin tüm bankacılık işlemleri için yanındayız.
-
-
$100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
-
@mdSerhat Hocam benim de uçuşum var 4 Eylül-12 Eylül arası seyahatim. British airways Londra aktarmalı uçabiliriz Londra'da aktarmada sıkıntı yok ben de o şekilde uçacağım.
-
şampuan vb uçak altı valizde sorun yaratır mı?

çalışma vizeleri (H ve L vizesi) ile çıkışlarda yurtdışı çıkış harcı ödeniyor mu?
-
Merhabalar,
GC ile çıkışlarda bu verilmeden çıkılabiliyor. H1B ilede geçerli mi ? Bu vize sonuçta çalışma ve oturma izini veriyor. Oturma izini olanlarda bu harçtan muaf. Ama uygulama nasıl bilen varmı abaca?
-
Oturma izni olan herkes muaf diye biliyorum. H1B, L1 gibi vizelerde oturma izinlerimiz olacağı için bizlerinde muaf oluyor olması lazım.
Bende L1 ile çıkış yapacağım.
-
@vartorian bende öyle düşündüm ama GC de bile olurmu olmazmı diye pasaport kontrolde sıkıntı yaşanlar varmış. Bizim vize türlerinde tecrübe eden varmı merak ettim.
-
@wanti @vartorian - Hem L1 hem de H1B vizesiyle ulkeden cikis yapan biri olarak paylasiyorum ki, her iki durumda da yurtdisi cikis harc pulu gerekiyor.
-
Ben de L1 ile her defasinda yurt disi cikis harcini odedim (odettirildim). Son cikisimda GC sahibi olarak odemek zorunda kalmadim.
-
@FreeWoRLD @IsmailAbi teşekkür ederiz, bizde ödeyeceğiz o zaman mecburen...
-
Ben H1-B vizesi sahibi olarak ilk cikisimda bile odemedim. Biraz mirin kirin ediyorlar ama adres bilgisi verirseniz mecbur kabul ediyorlar
-
Bu har(a)c acikca seyahat ozgurlugunun engellenmesi anlamina geliyor. Cebinde 50 lira yoksa bileti vizeyi almis olsan bile ulkeden disari cikamiyorsun. Bununla ilgili acilmis hic dava var mi merak etmiyor degilim. Anayasanin seyahat ozgurlugunun ihlali gibi duruyor.
-
En ilkel uygulama ve dayatma yurtdışı çıkış harcı. Nedir mantığı amacı yıllardır çözemedim , Türkçe meali zannedersem senin yurtdışına çıkabilecek paran - imkanın varsa bizi de gör ülkeden çıkmadan zannedersem. 2019 da 15 liraydı - 2022 şu an çıkış harcı 150 TL.
-
ülkemiz dışında böyle bir uygulaması olan başka bir yer daha var mı acaba¿
-
crazycells
-
Herkese merhaba. IR-1 vizesi ile persembe gunu ulkeden cikis yapacagim. Yurtdisi cikis harci odemem gerekir mi? Gerekmiyor gorunse de konuyla ilgili tecrubesi olan varsa paylasirsa sevinirim.

Benzer Başlıklar
76
55.9k
Users
4.8k
Topics
484.7k