Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

göçmen ile evli biri F1 statüsüne sahipken ABD'ye giriş-çıkış yapabilir mi?


  • Merhabalar , Ben 2019 Aralık ayından beri F1 vizesiyle Amerika da bulunmaktayım. Geldikten sonra evlendim ve bir çocuğum oldu.Eşim green cardlı ama bazı sebeplerden ötürü benim green carda başvuramadık henüz. Ama kendi vergi beyanında benim adımı da verdi üstelik evlendikde çocuğumuz da oldu ve şimdi ben Türkiye’ye gitmek istiyorum kısa bir süreliğine (1.5 ay ). Statümü koruyorum hala düzenli bir dil okulu öğrencisiyim.Acaba gidip gelme de bir sıkıntı yaşar mıyım ? Amerika ya girişte bana bir problem çıkarırlar mı ? Böyle bir durumu tecrübe eden var mı ? Bana bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatim, içinde söyledi: göçmen ile evli biri F1 statüsüne sahipken ABD'ye giriş-çıkış yapabilir mi?

    Merhabalar , Ben 2019 Aralık ayından beri F1 vizesiyle Amerika da bulunmaktayım. Geldikten sonra evlendim ve bir çocuğum oldu.Eşim green cardlı ama bazı sebeplerden ötürü benim green carda başvuramadık henüz. Ama kendi vergi beyanında benim adımı da verdi üstelik evlendikde çocuğumuz da oldu ve şimdi ben Türkiye’ye gitmek istiyorum kısa bir süreliğine (1.5 ay ). Statümü koruyorum hala düzenli bir dil okulu öğrencisiyim.Acaba gidip gelme de bir sıkıntı yaşar mıyım ? Amerika ya girişte bana bir problem çıkarırlar mı ? Böyle bir durumu tecrübe eden var mı ? Bana bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim .

    Problem yasama ihtimaliniz var, cunku F1 vizesiyle sorunsuz giris yapabilmek icin ABD'ye giris amacinizin "ogrenci olmak" olmasi lazim. Yani eger girer girmez Green Card basvurusu yaparsaniz, F1 vizesiyle giris yaparken yalan bilgi verdiginizi dusunebilirler.

    Ayrica bu dediginiz bilgiler CBP gorevlisi tarafindan gorulebilecek turde bilgiler, o nedenle sizin ogrenci olarak ABD'ye giris yapmaya calistiginiza ikna olmayabilir ve sizi ABD'ye almayabilirler.

    Tabii, amaciniz gercekten de ogrencilikse ve giris yaptiktan ve ogrencilik bittikten sonra ABD'yi terk edecekseniz o durumda ilgili bilgi ve belgeleri yaninizda bulundurmanizi tavsiye ederim, gorevliyi ikna etmeniz kolaylasir. Ayrica bir sure ABD'de yasayip henuz AOS basvurusu yapmamis olmaniz da elinizi guclendirebilir ikna konusunda...

    Ama eger ABD'de yakin zaman icerisinde gocmen olmayi planliyorsaniz, yapmaniz gereken ilk firsatta AOS basvurusu yapmak ve size gonderilecek "advance parole" belgesi ile seyahatinizi gerceklestirmek.


  • @crazycells Teşekkürler yanıtınız için. Ama şöyle ki bir yıldır aynı dil okulunda öğrenciyim ve baya kontrollü bir okul üstelik okuldan alacağım belge ile giriş çıkış yapacam bu bilgi de mi benim öğrenci olduğuma kanıt olmaz. Neticede gerçekten öğrenciyim dil gelişimim için devam ediyorum buna nasıl ikna edebilirim ki bilemedim . Bir de green carda hemen girdikten sonra başvurmicam yine de AOS başvurusu yapmam yarar sağlar mı ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum