@pnktr %100 katılıyorum size, forum da yada Youtube da çok defa denk geldim. Turist olarak geldik kalacağız vs... diyenleri. Yada turist vizesi alıp - planlar yapıp , Amerika'da yaşayacağını rahat rahat beyan edenler çok. Sonuçta Hem Amerika hem de Avrupa'da bu durum Ülke repütasyonunu kötü etkiliyor. Özellikle iltica edip de "iltica nedenleri" ile ilgili çok yalanlar söylendiğini düşünüyorum." Amerika kaçak olarak yaşanacak bir yer olmadığını düşünüyorum. Yaşanır mı? Evet yaşanır ama yarım yamalak yaşanacağını düşünüyorum. Bu kısma katılmayan çok olacaktır, saygı duyarım ama ben hayatta yaşamam! Onu net söyleyeyim. (Aos sürecinde bile bunu çok net hissettim.)
Ben 2015 yılında turist vizemi aldım. 2015 yılında talihsiz gelişmeler nedeni ile tatil planımızı iptal etmek zorunda kaldık. (Dedemin rahatsızlığı, moral bozukluğu vb. nedenlerle ) Daha sonra da bir plan yapma fırsatını elde edemedim. Kısmet o ya: 2022 yılında babam Amerika'da trafik kazası yapınca ve yoğun bakıma girince ilk defa tatil amaçlı değil mecburiyetten apar topar geldik ve Amerika'ya geldiğim ilk sene Okyanusa 100 metre mesafeden kaldığım otelde, okyanusu görmeye fırsatım olmadan geri döndüm. 15 gün boyunca hastane - otel / otel - hastane arasında mekik dokuduk. (Amcam sağ olsun doğum günü gecem de dışarı çıkarıp 1-2 bir şeyler içirdi. / Tek sosyalleştiğim zamandı)
2023 yılında ise ilk defa tatil amaçlı geldim. Tatil amaçlı olunca insan her yere bayılıyor, eee bende Amerika'ya bayılmıştım
Özetle vize tarihim 2015 - ilk tatilim 2023 yılıydı. Sanırım çocukluğumda beri çok istediğim Amerika hayaline 2023 yılındaki tatilimin etkisi ile evrene gönderdiğimiz pozitif enerji ilk defa 2023 yılında GC başvurusu yaptım ve 2024 yılı talihlisi olarak adım atma şansı yakalattı
Süreç bitti mi? Hayır - Sabırla bekliyoruz
Teknik olarak Eylül sonuna kadar, teknik olmayan şekilde kota biterse Ağustos sonuna kadar vaktimiz var. Olmadı mı? kendimi en kötüsüne hazırlayarak geldim. Hayal kırıklığı olmadan, 6 aydır yaşıyorum zaten, o güzel ülkeme dönüş yaparım.
Syg.
Edit: Aslında AOS süreci hukuksal olarak legal bir süreç olsa da. Öz eleştirimi yapayım. Yazarken unutmuşum. Şuan yaşadığım proses de bile, aslında küçükte olsa niyet bozukluğu var. Turist vizesi ile gelip "Statü Değişikliği" yapmak, avukat değilim ama diğer vize türlerini de bilmiyorum. Hukuksal ve legal bir çıkış yolu gibi görünse küçükte olsa kötü niyet barındırıyor diye düşünüyorum. (En azından mülakat sırasında bununla karşılaşma ihtimalim var.) Abartıyorsam sıkıntı yok, açık sözlülüğümün dışa vurumu ve durum belirtme. Abartmıyorsam üzgünüm şartlar ve Ankara'da mülakata alamama ihtimaline karşı başka çarem yoktu. (Başka Ülkeye Dosya taşıma yolu hariç.) Yukarıda belirttiğim gibi proses başarısız olursa %100 döneceğim...