-
Kaçak göçmenler Öncelikle Büyük metropollerde çoğunlukta idi. Son bir kaç aydır benim bulunduğum bölgede de çoğalmaya başladı. Kontrol mekanizması zayıflamaya da başladı. Şuan burada İstanbul’daki gibi ortalıkta dolaşanlardan hiç farkı yok. Bu kendi olanakları ile sistemi idare eden yerel yönetimleri zora sokabilir. Diversity yani çeşitlilik çok artmaya başladı. Ayrıca Suriye Irak Ukrayna ve Afgan halkından kontrollü giriş yapan insan sayısında ciddi artış var. Sorun buraya da nüksetti . Olaya sadece Türkler olarak değil Kaçak giren insan topluluğu olarak bakmak lazım.
-
@Sharm, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vize Mülakat Deneyimleri
Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb.
Türk dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil, şuurla işlensin. (Atatürk)
Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer.
Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki. Bu örneklerden çünkü sözünde ek aynı zamanda küçük ünlü uyumuna uymuştur.
Şüphe ve pekiştirme göreviyle kullanılan ki sözü de ayrı yazılır: Ders bitti, zil çaldı mı ki? Seni öyle göreceğim geldi ki.
Oca 11, 2013İlgi Zamiri ki, ki Bağlacı, ki Yapım eki | Türk Dili ve Edebiyatı İlgi Zamiri ki, ki Bağlacı, ki Yapım eki | Türk Dili ve Edebiyatı
Türkçede "ki" ve imlası: İlgi Zamiri ki, ki Bağlacı, ki Yapım eki örnekleri özellikleri imlası örnek cümleler hakkında bilgi.
Cok tesekkur ederim sayın @Sharm bundan sonra yazmış olduğum her iletiye bu şekilde yönlendirmeler yaparsanız çok sevinirim sanırım burda temel amaç Türk dilini doğru kullanabilmek 🤷♂️
İletiyi de güncelledim bilginize
Sevgiler.. -
-
Selam arkadaşlar. Bu konu forumda daha önce hiç bir başlık altında değinilmediği için yeni bir başlık açarak sormak istedim.
Mayıs ayında eşim ve 18 aylık bebeğimle beraber Amerikaya 2 haftalık bir tatil planlıyoruz. 1 haftasını bireysel gezi diğer 1 haftasını eşimin abisini ziyaret olarak planladık( Michigan-Rochester). Burada yazacağınız öneriler belkide yıllarca oraya gezi için gelecek arkadaşlara ışık olur.
Şimdi sizlere sorum şu ;1.) Michigan'ı kesin olarak ziyaret edeceğimizi düşünecek olursak kalan 1 haftayı nasıl ve nerelerde değerlendirmemi önerirsiniz ? Biz New York ve Chicago yaparız diye düşündük. Birisi 9 saat diğeri 6 saat mesafede. Daha mantıklı olacak fikirlere açığım. Amerikaya gelmişken şunu da görmeden gitme, şu şehri de mutlak gör diyeceğiniz yerler var mıdır ?
2.) Daha önce bir çok defa avrupa seyatimiz oldu ama Amerika seyahatimiz ilk defa olacak. Açıkçası orası pek avrupa gibi değil, mesafeler metro, otobüs ulaşımı vs herşey çok farklı olduğu için gözüm korkmuyor değil araç kiralamamı önerir misiniz, önerirseniz hangi rent a car firmalarını önerirsiniz ?
3.) 18 aylık bir bebekle seyahat edeğimizi göz önünde bulundurursanız en uygun uçak biletini nasıl ve hangi siteden bulabilirim ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
@MySea Doların yükselme muhabbetini en yakın takip edenlerden birisi olabilirim.
2011de cruise'a gittim çalışmak için ki hala devam ederim. O zamanlar dolar 1.5 tl civariydi diye hatırlıyorum.
Tatile geldiğimde(her 6 ayda bir) harcadığım para dolar bazında her zaman aynıydı türkiyede, kur yükselse bile. Buna pandemi de dahil.
Lakin bu aralar dolar bazında bile rahatsız etmeye başladı fiyatlar. Suni bir baskılama var. Olması gereken 25-30 bandı. Hatta daha da fazla.
Bir ara patlayacak ama ne zaman patlayacak onu bekliyorum. -
-
@MySea Dilerim notumdaki kur oranını arar olmayız. Same here.
-
bende bir tane bu arabadan alayim diye dusunuyorum ama ne yazikki arabalarin direksiyonlari bize gore ters taraftan
-
Bu yaşıma kadar hiçbir yeni yıl için hedef koymamıştım ama 2023 için çok çok büyük hedeflerim var.
Öncelikle 4 kişilik ailem için olan hedeflerimi, dileklerimi yazmak istiyorum. Herkesin de ilk aklına geldiği gibi sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yıl olmasını diliyorum.
Artık gemileri yaktık bu sene içinde öyle ya da böyle Amerika’da yaşamaya başlamak istiyoruz. Büyük bir bilinmezin içine bunca yıllık hayatımızı, ailemizi, eğitim aldığımız mesleğimizi kısacası bütün konfor alanımızı bırakıp gitmek istiyoruz. Ama bütün bunlara rağmen umudum çok büyük ve korkum daha az, eşimle birlik olduktan sonra ve sağlığımız yerinde olduğu sürece altından kalkamayacağımız şey yok. Başlangıçlar tabiki zor olacak ama sonu da güzel olacak buna kalpten inanıyorum 🙏🏻Diğer bir dileğim de ülkem için insanların gözünün açıldığı, artık yanlışlara dur denildiği, haksızlıkların bittiği ve Cumhuriyetimin 100. yılının coşkuyla hakettiği gibi kutlandığı aydınlık bir yıl diliyorum.
Son olarak da Dünya’da savaşların bittiği, kimsenin açlıktan susuzluktan sefil olmadığı bir sene olsun 2023🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Umarım 2024e girerken bu başlığa bakar ve dileklerimizin en azından büyük kısmının gerçekleştiğini görürüz hepimiz 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
-
Ulusların Düşüşü - Daron Acemoğlu & James A. Robinson
Dar Koridor - Daron Acemoğlu & James A. Robinson -
@Erkand
houstondakiler için video -
@Programmer çok teşekkür ederim cevabınız için
-
köpeklerim kaçmiş, kamyonum bozulmuş,politikacılar paso yalan söylüyo. manitam aldatmiş, patronum işten kovmus. bu dunyada guvenecegim sey bir elimin parmak sayısını gecmez. uzun boyunlu şişede soguk bira hiç gonlumu incitmedi XD manitalara boş yere sacılan savılan pırlanta yuzukler veya kötü futbol takımları gibi beni oymadı. süper
-
bugün 24 kasım diğer özel günler de sadece kutlamak için kutlayanların mesajlarını haberler de televizyonlarda sosyal medya da göreceğiz. En başta ki kişinin 24 kasım dışında bir öğretmene verdiği değer saygı ancak bugün göreceksiniz bu aynı zat öğretmenleri sadece 24 kasım diye yüceltecek.
Öğretmen çiçek uzattı, Bakan Mahmut Özer kulağını kaşıdı
-
-
Solving Scarface
How the Law Finally Caught Up With Al CaponeIn the “roaring twenties,” he ruled an empire of crime in the Windy City: gambling, prostitution, bootlegging, bribery, narcotics trafficking, robbery, “protection” rackets, and murder. And it seemed that law enforcement couldn’t touch him.
The early Bureau would have been happy to join the fight to take Capone down. But we needed a federal crime to hang our case on—and the evidence to back it up.
In those days, racketeering laws weren’t what they are today. We didn’t have jurisdiction over prohibition violations; that fell to the Bureau of Prohibition. Even when it was widely rumored that Capone had ordered the brutal murders of seven gangland rivals in the infamous “St. Valentine’s Day Massacre,” we couldn’t get involved. Why? The killings weren’t a federal offense.
Then, in 1929, we got a break.
On February 27, Capone was subpoenaed at his winter home near Miami, Florida, to appear as a witness before a federal grand jury in Chicago on March 12 for a case involving a violation of prohibition laws.
Capone said he couldn’t make it. His excuse? He claimed he’d been laid up with broncho-pneumonia for six weeks and was in no shape to travel.
That’s when we got involved. We were asked by U.S. Attorneys to find out whether Capone was on the level. Our agents went to Florida and quickly found that Capone’s story didn’t hold water. When he was supposedly bedridden, Capone was out and about—going to the race tracks, taking trips to the Bahamas, even being questioned by local prosecutors. And by all accounts, his health was just fine.
On March 27—76 years ago Sunday—Capone was cited for contempt of court in Chicago and arrested in Florida. He was released on bond, but from there on, it was downhill for the notorious gangster:
Less than two months later, Capone was arrested in Philadelphia by local police for carrying concealed weapons and was sent to jail for a year.
When he was released in 1931, Capone was tried and convicted for the original contempt of court charge. A federal judge sentenced him to six months in prison.
In the meantime, federal Treasury agents had been gathering evidence that Capone had failed to pay his income taxes. Capone was convicted, and on October 24, 1931, was sentenced to 11 years in prison. When he finally got out of Alcatraz, Capone was too sick to carry on his life of crime. He died in 1947.
In the end, it took a team of federal, state, and local authorities to end Capone’s reign as underworld boss. Precisely the kind of partnerships that are needed today as well to defeat dangerous criminals and terrorists.
For more information: Check out our 2,400 pages worth of records on Capone | Take a look at the original 1931 Capone verdict on the National Archives website.
https://archives.fbi.gov/archives/news/stories/2005/march/capone_032805
-
Hala bu başlıktaki gibi düşünenler varmı acaba
Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı
-
@btek14 bu durum çok büyük sıkıntı olacak bize ki hali hazırda oluyor.
Meksika tc vatandaşını ülkeye almıyor(abd vizesi yoksa). Normalde vizesiz bu ülke bize.
Onu geçtik, standart latin amerika göç yolunda olan ülkeler de artık tc vatandaşını almayacak. Nikaragua, guatemala vs. Bu ülkeler 3-4 sene evveline kadar soru bile sormazdı. Hali hazırda geri çevrilenler çok var(gezgin kısmında, backpacker tayfası vs). ABD vizesi yoksa tabi.ABD'ye girerken secondary inspectiona daha sık sokacaklar. İnsanlara daha çok soru soracaklar, belgedir, daha kısıtlı kalış süresi vıdı vıdı. Zibilyon tane sorun çıkartmaya devam edecek bu durum.
Sorumlusu mu? Söylemiyim şimdi silivri soğuktur.
-
@charon acikcasi cok uzuluyorum. uzak olmayan gecmiste cok rahat alinan turist vizelerinin geldigi durum belli, hatta nerdeyse yuksek oran sebebiyle muafiyet bile kazanilacak noktadan su anki vaziyete gelinmesi bir yerlerde yanlis oldugunu kesin gosteriyor zaten.
elbet bir gun karanliklar aydinliga doner, soguklar gecer diyelim...
-
@sir-altan, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı
ucdak sirketleri vizesi olmiyan vatandaslari kolay kolay ucaklarina almiyorlar,24 bin turkun meksikaya gitmesi hayret yani.good luck diyelim.
Değişmedi ise Meksika'ya Türk pasaportu ile vizesiz giriliyordu, engel olamazlar o sebepten. Sınırdaki memur da ikna olup içeri alırsa tek yapmaları gereken sınıra gitmek kalıyor.
-
Fb gruplarında çok fazla kişi görüyorum kamptan yeni çıktık vs vs yazıp iş kalacak yer arayan. Dedikleri gibi binlerce kişi var ne yazikki.
-
@mexido NJ de huzur restoran suan pkklilar ele gecirmis durumda. Bilginize. Avrupanin icine ettikleri gibi abdyi de o sekil yapmaya niyetleri var.
-
@isik meksika şu an abd vizesi olmayan tc pasaportunu sokmuyor.
hatta istanbuldan uçağa bile binemiyorsunuz. -
@charon suan gidenler nasıl gidiyor merak konusu
-
@waterman atiyorum karayip vs bi yerden botla gelme olayini dusunuolardi en son
-
@Doncarleone ,
Doğrudur hcam inanırım. Zaten bu tarz kişiler iltica edip ilticasi kabul edilip vatandaş oluyorlar ne yazıkki.
Bizlere vatandaşlık vermezler bunlara bedavadan verirler malesef. -
Bazı iltica edenler Amerika'yi da beğenmeyip ABD sınırı geçip ordan da kanada sınırına gidip kanadaya iltica ediyorlar
-
@semavi youtube de hangi şebeke ile gittiğine dahil paylaşan sayfalar var. Bir de üstüne kalkıp ta kaçak gelmeme rağmen şurada evimi aldım buradan arabamı aldım gezip içip yatıyorum diye paylaştıkları sürece bizim halkımız 2 video ile gaza gelip bedava hayat o halde gidelim diye koşarak gidiyor maalesef
-
@mexido, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı
Bazı iltica edenler Amerika'yi da beğenmeyip ABD sınırı geçip ordan da kanada sınırına gidip kanadaya iltica ediyorlar
Amerika'da işe girip güven sağlayıp iş yerinin arabasıyla sınıra giderek aracı orada terk edenler varmis face gruplarında görmüştüm
-
@Selly, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı
@semavi youtube de hangi şebeke ile gittiğine dahil paylaşan sayfalar var. Bir de üstüne kalkıp ta kaçak gelmeme rağmen şurada evimi aldım buradan arabamı aldım gezip içip yatıyorum diye paylaştıkları sürece bizim halkımız 2 video ile gaza gelip bedava hayat o halde gidelim diye koşarak gidiyor maalesef
Siyasi durumlar, din, dil, cinsiyet vs gibi nedenlerle sorun yasayip gelenlere karsi daha pozitif bakiyorum... Burada standartlar daha iyi diyerek sinirdan gecip iltica edenlere ise mesafeliyim... Bu suclama yada ayristirma degil... Cok fazla kisi ile tanistim... Ton farklari o kadar bariz ki...
Velhasil bu tip sinir ihlali ile gelen bir cok kisi daha iyi sartlar oldugu icin cok daha cikarci davraniyorlar.. Cunku ciddi bir bedelde odemis oluyor insanlar gelene kadar...
Ornegin siyasi baski yuzunden gelen birisi... Cok sukur artik ozgurum diyerek burada yeni bir baslangic yapiyor...
AA cok kazaniyorlarmis tirda, 20-30 veririz yolda, gidince hemen geri kazaniliyormus diye gelenler ise hemen kaybettiklerini yerine koyma telasi ile bazen kirip dokebiliyorlar...
-
@semavi malesef tam da dediğiniz gibi
-
@waterman anlaşmalı elemanları var sınırdaki polise rüşvet veriyorlar
-
Arkadaşlar yakın zamanda ABD vizesiyle ABD'ye giriş yaparken havalimanında vs sorun yaşayan oldu mu?
-
@Zelene, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı
@mexido, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı
Amerika'da işe girip güven sağlayıp iş yerinin arabasıyla sınıra giderek aracı orada terk edenler varmis face gruplarında görmüştüm
Doğrudur hcam insanlar bir sekilde yolunu bulup green card alıp vatandaş olup hayatlarını kurtarıyor.
Biz de izliyoruz -
This post is deleted! -
Forumda çok aktif değilim ama bilenler bilir 3 yıl önce greencard kazanıp geldim, baştan söyleyeyim hiç kaçak gelen eşim dostum tanıdığım da yok.
Ancak gerek bu forumda, gerek amerikada yaşayan türklerin facebook grubunda kaçak gelenlere karşı nefret söylemleri bir benim mi canımı sıkıyor?
Son 3 yılda her yıl ortalama 1 milyon latin amerikadan düzensiz olarak ülkeye göç varken, yine son 3 yılda ortalama 10 bin Türk’ün ülkeye giriş yapmasıyla, adeta yandık bittik mahvolduk tatavaları yapıyorsunuz.
Hatırlıyorum bu grupta latinoların yaşadığı yerde oturmak sıkıntılı, çok gürültülüler, geceleri uyumak zor dediği için adamı foruma küstüren insanlar konu kendi vatandaşı olunca, sınırdan geçen Türklerin kafasına sıkacaksın bak bir daha geliyorlar mı diyen birini bu forumda alkışlamakta sakınca görmedi.
Kaçak göçmen artışıyla Meksika‘nın vatandaşlarımızı ülkeye almaması ise Meksikanın çete devlet gibi yönetilmesidir. Kimseyi ülkeye almıyorlar diye bişey yok, çeteye parasını veren her Türk vatandaşını bir güzel ülkeye alıyorlar, gerçekten turist olarak gitmek isteyenlere ise engel oluyorlar. Meksika devleti görevini kötüye kullanıyorsa bunun sorumlusu Türkler mi?
Şimdi desem ki “latinoları ülkeye almasınlar, Amerika ucuz iş gücü ülkesi oldu vs, sjw tayfa hemen damlar had bildirmeye.
Ama konu kendi vatandaşı olunca faşistin önde gideni.
Umarım bu zihniyette olan kişiler işi düştügünde fellik fellik türk tamirci vs arayan kişiler değildir aynı zamanda.
Birde bu tarz kişileri biraz araştırınca ülkeye amacı dışında turistik vize, dil okulu, work and travel vs bir şekilde ülkeye kapağı atarak gelmiş, ülkede kalıcı olmak için her yolu deneyen kişiler olması ayrı ikiyüzlülük, senin kaçak gelenden farkın yok ki?
Hatta o kişi senden daha yasal, iltica etmiş ilticasının geçerli bi sebebe dayanıp dayanmadığı da Amerikan mahkemelerinin sorumluluğu, sen kimsin insanların ilticası üzerinden yorum yapıyorsun acaba ?
Diğer bir kesim ise Türkiyeden hayatında hiç risk almamış tatlı canını hiç üzmemiş turist vizesini bile başvurmamıs, greencard çıksın diye bekleyenler, onlara da saygım sonsuz ama onların eleştirilerini dillendirmeye bile gerek yok.
Neyse sonuç olarak gerçekten kaçak yollarla bu ülkeye girenlerin hali ortada, tavsiye etmiyorum, hatta bir greencardlı olarak ben bile zaman zaman zorluklar yaşıyorum.
Kimseyi bu yola sevk etmeyelim ama gelmiş birinin yaşadığı zorluklardan zevk olan kişiler var, onlardan da olmayalım lütfen.
Selametle. -
@ahmetkocyigit Öncelikle dediklerinin çoğunda haklısın bu kadar sert sözlere gerek yok burda kimseyi savunmayacağım. sadece insanların en azından sakince yorum yapanların ve rahatsız olanların tek korkusu bu ilticalar yüzünden greencard çekilişinden Türkiye nin bir süre devre dışı bırakılması sanırım bir yasal limit varmış her ülkeden girişlerin sayısı 5 yıl toplamında aşılırsa bir sonraki sene Greencard çekilişine alınmıyorlarmış, insanların kızdığı ve korktuğu nokta bu aslında yoksa tabi ki kimse onların zarar görmesini yada yaptıkları şeyin çok kolay olduğunu düşünmüyor. Birde şöyle bir durum var bunu özendirici videolar çekip atanlara karşı aslında bu tepkiler, sanki çok kolay bir şey gibi bunu pazarlamaya çalışanlar var.
Bu konu da gerekmedikçe çok fazla yorum yapmadım ama şunu söyleyebilirim ki gerçekten bunu yapanlarda bişeyleri riske ediyorlar ve şanslarını denemek istiyorlar, bir tane video izlemiştim ama gerçek ama yalan çok tehlikeli işler bunlar bunları çok basit gibi anlatmak bence esas sorun.
Benzer Başlıklar
69
27.5k
Users
4.8k
Topics
331.0k