Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Aliağa gemi söküm tesislerine giden oldu mu bilmiyorum. Bilim kurgu filim lerinde dünyanın sonu gelmiş sahnelere benzer manzara var. Zombi gibi insanlar dolaşmakta . Çoğu 25 yaşını bulmadan ölüyor . Çevreye yayılan asbest ve diğer zararlı maddeler havanın da etkisi ile çevredeki evlere yayılıyor. Hangi akla hizmet bazı insanlar oradan yazlık alıyor anlamıyorum. Tam bir facia ve ölüme davetiye çıkaran bir alan . Esasında gemi döküm alanının toptan kapatılması lazım. Avrupa’nın çöplüğü Şuan Türkiye . Eskiden Polonya idi onlar tesisleri kapattılar . Bir tek Dünyada Hindistan ve Türkiye kaldı .

    Buna Dur Demenin Zamanı Gelmedi mi ?
    Şimdi imzalayabilir misin?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 sadece gemi olarak bakma evsel çöpler de dünyanın çöp toplama merkezi olduk. Hatta ingiltere gazetesinde ana manşette çıktı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    teşekkürler sn. @redsat2000
    kesinlikle gündemde tutulması gereken bir konu.
    bu sadece bizim değil, gelecek nesiller için de önemli.

    imzalandı ☑


  • @redsat2000 konuya dikkat çektiğiniz için teşekkür ederim Sayın @redsat2000 ,imzalandı.

  • ⭐⭐⭐

    Maalesef ama maalesef bizim kadar doğasına ve kendi insanına zarar veren başka ülke bulamazsınız. Organize sanayi alanlarının yerleri bile yanlış belirleniyor. Hiçbir şekilde de denetlenemiyor. İnsanlarımız bu konuda feci şekilde bilinçsiz ve eğitimsiz. Aileler de bu konuda çocuklarına gereken şuuru veremiyor. Önemli bir konu. Elinize sağlık.


  • Bölgede yaşayan biri olarak yazayım. Gemi söküm sadece bir hurda ayrıştırma işi değil aslında Türk tersaneciligine büyük katkı sunan bir kompleks. Gemi kesme işi 1985 yillari civarinda bölgede başladı. Yani ben kendimi bildim bileli burada gemi kesiyorlar. Hurda metal yanında bir sürü ekip ekipmanı da hurda parasına alıyorlar. Bence gemi söküm bu bölgeye hatta tüm tersanelerin ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Tabiki gemi söküm tesisleri ağır bir iş kolu ve yılda malesef 3-4 genç insan hayatını kaybediyor. Ama şunu söyleyeyim bu işi yapmasak olurmu derseniz devlet eliyle gemi yan sanayi kurulmadan bu işletmeler kapatılmamalı. Bu hükumetin umrundami tabiki değil işletmecilerin zaten umrunda değil. O devasa gemi motor bloklarını dokmiyeceksek elimizdekindende olmamalıyız popülist söylemlerle. Elbet asbest araştırmasına takılan denetlemeye geçmeyen gemiler gelmesin. Is guvenlik konularina gereken onem verilsin. Ancak bu büyük bir iş kolu ve asla dediğim gibi ulke gelişmeden bu iş kolu bırakılmamalı. Devlet devlet olmalı vatandaşını korumalı yoksa patronlar asbestli gemileri getirir çalışanlarda keser.. az kaldı seçime kadar buradayız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum