Türkiye'de "Traveling Mailbox" gibi sanal posta kutusu hizmeti sunan ve postaları size ulaştıran bir servis var mı?
-
Kesin bir bilgi olarak herhangi bir ulkeden oturma izniniz oldugu durumda hangi ulkeye gittiginiz farketmeksizin harc pulu odemenize gerek yok.
Daha once cok sefer BAE oturum iznim varken Avrupa'ya cikislarimin hic birinde harc pulu odemedim. Sef cagirtacak kadar bile sorun olmadi.
Yani gittiginiz ulkenin oturum izniniz olan ulke olmasi zorunlulugu yok. Harc pulu odemiyorsunuz.
-
arkadaşlar yarın Boston - İst- Antalya aktarmalı uçuşumuz var eşimle gideceğiz 6 adet telefon yanımızda var sizce sıkıntı olur mu? gümrük geçişini sanırsam Antalya da şehre girerken yapıyorum ve oyumu Antalya da kullanmam gerekiyor istanbul da değil demi? eğer olurda telefonlara el konursa telefonları ülkeden çıkarken geri alabiliyorum diye okudum daha önce başına gelen oldu mu?
fikirlerini paylaşacak kişilere çok teşekkürler -
Merhabalar,benim konum biraz daha farklı bilgisi olan varsa cevaplayabilirse sevinirim. Amerika’dan arkadaşım bilgisayarı mağazadan satın alsa fatura arkadaşımın adına fakat uçakla Türkiye’ye gelen dayım getirebilir mi? Aklıma takılan tam olarak şunlar fatura isimleri farklı olunca sorun olur mu veya dayım faturasız bir şekilde kendi PC kutusuyla getirebilir mi veya faturasıyla sırt çantasında getirebilir mi, bilgisayarın fatura bedeli 1136$ vergi çıkmaması için ne yapılabilir? Şimdiden teşekkür ediyorum
-
@Kef14, içinde söyledi: Amerika'dan aldığım blokeli telefon hattını Türkiye'de kullanabilir miyim?
Merhaba, bende AT&T den sim kilitli cihaz var. Sözleşme sonunda bu cihaz otomatik olarak sim free ye dönüşüyor mu? Yoksa başvuru mu yapmak lazım?
Sözleşmenin bitmesine gerek olmadan çağrı merkezini arayıp yurt dışına seyahat edeceğim derseniz sim kilidini hemen açıyorlar.
-
@erika evet sadece yeni pasaport başvurusu yapabilirsiniz
-
@simaysimon emeklilik hakkini Turkiyede iken kazandigi icin ikamet degistirse bile, kazanilmis haklardan dolayi bir kaybi olmayacaktir.
-
Amerikadan Türkiyeye nasıl sim kartı getirtebilirim bunu yapan bildiğiniz bir tedarikçi var mı?
Şu an türkiyede bulunan ve elinde kullanmadığı(aktif olması şart değil) fiziksel sim kartı olan varsa satın almak istiyorum. hattın kapalı olması önemli değil, sadece amerika sim kartı olması yeterli. Şimdiden teşekkürler.
-
"tebligat", devlet kurumlarinin bireylere veya tuzel kisilere yaptigi resmi bildirimlerdir. e-tebligat ise bu bildirimlerin elektronik yollarla ilgililere ulastirilmasidir.
Devlet daireleri eskiden bu bildirimleri sadece posta yoluyla yapardi, ama su anda posta yolunun yanisira e-tebligat ile de bildirim yapiliyor. Vatandaslarin ve tuzel kisilerin sorumlulugu ise kendilerine yapilan e-tebligat'lari devletin e-tebligat platformu uzerinden takip etmektir. E-devlet hesabinizla ve sifrenizle bu platforma rahatlikla ulasabilirsiniz. Vatandas olarak birine tebligat veya e-tebligat gonderemezsiniz; bunu sadece yargi kurumlari ya da devletin idari kurumlari yapabilir.
Home
Resmi daireler tarafindan sahsiniza veya sirketinize yapilan bildirimleri e-tebligat platformundan takip edebilirsiniz. Vergi daireleri, SGK, mahkemeler ve savciliklar veya devletin baska bir resmi kurumu bu platformu kullanarak size bildirim yapabilir. Devlet kurumlari size bilgi verebilir, sizi gorevlendirebilir, veya sizden veya sirketlerinizden bir takim bilgiler isteyebilir. Bu tur istek ve bilgilendirmeler e-tebligat yoluyla yapilabilir. Devlet bu bildirimlerde "posta" yolunu da kullanabilir, ama gelisen teknoloji ile e-tebligat yontemi daha kullanisli ve yaygin sekilde kullanilmaya baslandi.
5 Ocak 2023'te Adalet Bakanligi, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ve Disisleri Bakanligi arasinda Elektronik Tebligat Sistemi Isbirligi Protokolu imzalandi. Bu protokole gore artik yurtdisinda yasayan TC vatandaslari da e-tebligat adresi alabilecek ve e-tebligat uygulamalarindan faydalanip hak kaybina ugramayacak.
-
@Mert-4, içinde söyledi: Türkiye'de yabancı bir vatandaşla evlilik
@waterman önemli olan belediye değil önemli olan Evraklar ve işleyişi
Ben belediyeden evrak konusunda daha net cevap alabilirsiniz diye yazmıştım.
-
Bir konuda bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi rica edicem, hali hazırda özel sektörde SSK'lı olarak çalışmaktayım 2023 ortasında Amerika'ya taşınma durumumuz söz konusu. Taşındığımız süreye kadar tahmini 4135 prim gününü tamamlamış olacağım yani 4500 prim gününe 1 yılım eksik kalmış olacak. Benzer durumda eksik günü kalmış arkadaşlar bir şekilde taşındıktan sonra bir yerde kağıt üstünde çalışıyor gözüküp prim mi yatırdı aylık olarak yoksa toplu ödeme mi yaptılar eksik kalan prim günlerine istinaden.
4135 küsür günüm olacak ve ne olursa olsun bu günlerimin yanmasını istemiyorum , ne şekilde ilerlemek doğru yaklaşım olur?
-
@ahsenaydgdu Ben, Amerika'ya gelmeden önce T-Mobile prepaid E-sim almaya çalışmıştım ama TR'den kredi kartını kabul etmedi. Daha öncesinde Skype üzerinden telefon numarası almıştım, konuşma kalitesi iyiydi.
-
@Platon59 90 gün geçerlidir. Bu kuralı devlet koyduğu için hiçbir şirket bu kuralın dışına çıkamaz
-
-
@gucarslan elinize saglik 👍
-
Türkiye'de "Traveling Mailbox" gibi sanal posta kutusu hizmeti sunan ve postaları size ulaştıran bir servis var mı?
-
Mynet / Ekonomi
e-Devlet'te yeni hizmet! 'e-apostil' hizmeti artık e-Devlet'te e-Devlet'te yeni hizmet! 'e-apostil' hizmeti artık e-Devlet'te
e-Devlet'te yeni uygulama kullanıma sokuldu. Buna göre, elektronik ortamda oluşturulan resmi belgelerin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan 'e-apostil' hizmetini e-Devlet üzerinden de sunulacak. Oluşturulan belgeler Lahey Konvansiyonuna taraf 120'den...
-
@tumutu, içinde söyledi: Türkiye'deyken ABD pasaportunun tasdikli kopyasını almak
Merhaba, konunun en uygun başlığı burası diye tahmin ediyorum. Oğlum sadece Amerikan vatandaşı ve Türkiye'de oturum işlemlerini tamamladık. İş değişikliğim dolayısı ile Slovenya'da oturum işlemlerine başvurmak üzere, kendisinin orijinal pasaportunu yada onaylı kopyasını talep ediyorlar. Orijinal pasaportu gönderemeyeceğimiz için, Türkiye'de Noterlerin TC pasaportlarına yaptığı Aslı gibidir belgesine ihtiyacımız var. Benim ve eşimin Türk pasaportu olduğu için noterden Aslı gibidir belgesi alıp buna Apostil işlemlerini gerçekleştirdik ancak Türkiye'deki noterler Yabancı pasaportlara aslı gibidir onayı veremiyorlar. Daha önce böyle bir belge almış olan var mıdır acaba? Bu soruyu ABD Konsolosluğuna da yöneltim ancak henüz yanıt alamadım. Şimdiden teşekkürler.
Maalesef ABD konsolosluklarinda apostil vurmuyorlar; o nedenle tahminimce en iyi yontem ABD Disisleri Bakanligina basvuru yaparak pasaportun "certified copy"sini almaniz olur, ayrica apostil de vurdurabilirsiniz... Bunun icin DS-4240 formunu doldurmaniz gerekiyor ve su adrese gondermeniz gerekiyor:
U.S. Department of State
Office of Law Enforcement Liaison
44132 Mercure Cir
P.O. Box 1227
Sterling, VA 20166Get Copies of Passport Records Get Copies of Passport Records
This page includes information on how to get copies of U.S. passport records.
The Privacy Act allows you to obtain copies of your records, your minor child, any person for whom you are a legal guardian, or any person who has authorized you to obtain them.
Full name at birth and any name changes of the individual whose records you are requesting, and if you are requesting records for your children or using an authorization, provide your full name as well. Evidence of legal authorization if you are requesting records about anyone other than yourself, evidence of the parental or guardian relationship if you are requesting records about your minor child(ren) or legal guardian; Date and place of birth of the individual whose records you are requesting; Your mailing address; Your daytime telephone number; Your e-mail address, if available; Date or estimated date of passport issuance; Passport number of the person whose records you are seeking, if known, and any other information that will help us locate the records; and A clear copy of both sides of your valid government-issued photo identification such as a driver's license.
Please send your request to:
U.S. Department of State
Office of Law Enforcement Liaison
44132 Mercure Cir
P.O. Box 1227
Sterling, VA 20166
The written request must include:Additional Requirements for Your Request
Must be signed and notarized or made under penalty of perjury pursuant to 28 U.S.C. § 1746. Use DS-4240, the Department’s Certification of Identity form, to provide proof of authorization if requesting records on someone else's behalf. Must be notarized or include a copy of your valid government-issued photo ID.Processing Times to Receive Copies of Passport Records
12 to 16 weeksFees
There are no fees to request a regular copy of your passport records, those of your minor children or any person whom you act as a guardian, or as an authorized representative. If you wish to obtain certified copies of these records, the certification fee is $50. If you plan to use these records in a country that is a party to the Hague Apostille Convention, you may obtain an apostilled copy for $8. Checks or money orders should be made payable to “U.S. Department of State.” -
Merhaba,
Kedim ile Abd den Turkiyeye dönüş yapacağız. Kendisinin Turkiye pasaportu var kuduz asisi ve diğer tum asileri tam.
ilgili sayfaları okudum ancak yakin zamanda tecrübe eden birisinden öğrenmek isterim. Anlatılanlar biraz karisik geldi acikcasi. Yardimci olursanız çok sevinirim. Teşekkürler. -
-

Türkiye'de İkamet İzni İçin: Yabancı Sağlık Sigortası
-
Yabancı Sağlık Sigortası Nedir?
Yabancı sağlık sigortası, Türkiye’de 1 yıldan uzun süre ikamet edecek yabancı uyruklu kişilerin yaptırması gereken bir sigortadır. Bir başka ifadeyle Türk vatandaşlığı bulunmayan yabancı uyruklu misafirlerin ikamet izni ya da oturma izni almak adına başvurdukları sağlık sigortasıdır. Sigorta kapsamında yabancı uyruklu kişiler, ayakta ve yatarak tedavi teminatları gibi güvencelere kavuşur.Dünya genelinde de birçok ülkede Türkiye’de uygulanan yabancı sağlık sigortasına benzer bir süreç işler. Ancak Avrupa ve Kuzey Amerika’da, yabancı sağlık sigortası yerine ikamet izni sigortası ya da oturma izni sigortası şeklinde Türkçeye çevirebileceğimiz isimler tercih edilir. Bu anlamda bu sigorta türü, yabancı uyruklu oturma izni sağlık sigortası olarak da tanımlanır.
Yabancı Sağlık Sigortası Zorunlu mu?
Türkiye’de ikamet etme kararı alan ve 1 yıldan uzun süre Türkiye’de yaşayacak olan yabancı uyruklu kişiler için yabancı sağlık sigortası zorunludur. Yabancı oturma izni sağlık sigortası yaptırmak Türkiye de ikamet etmek isteyen yabancı konuklar için yasal bir şarttır da diyebiliriz. Çifte vatandaşlık gibi durumlarda ise Türk vatandaşlığı bulunuyorsa bu şart aranmaz. 1 yıldan kısa süre Türkiye’de kalacak olan kişiler ise seyahat sigortası gibi özel bazı seçeneklerden yararlanabilir.Eşi Türk Olanlar İçin Yabancı Sağlık Sigortası Zorunlu mu?
Yabancı uyruklu bir kişinin eşi Türk vatandaşı ise yabancı sağlık sigortasından önce SGK sorgulaması yapılır. Eş, SGK kapsamında sigortalı ise yabancı sağlık sigortası gerekmez.Eşi SGK’lı olmayan yabancı uyruklu kişilerin ise Türkiye’de ikamet edebilmeleri için yabancı sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur.
Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
Yabancı sağlık sigortası teminatları, ayakta ve yatarak tedavi şeklinde ikiye ayrılır. Yabancı ikamet sigortası teminat limitlerinin sigorta şirketlerine göre değişebileceğini hatırlatalım.Ayakta tedavi teminatları genel hatlarıyla şöyle sıralanır:
Doktor muayenesi
Tahliller
İlaç
Fizik tedaviYatarak tedavi teminatları ise şöyle sıralanır:
Ameliyatlar,
Hastanede kalış durumunda ortaya çıkan masraflar
Kemoterapi
Radyoterapi
Diyaliz
Suni uzuv giderleri
Teminatlar, poliçe süresince aktiftir ve poliçe süresi 1 yıl ile sınırlandırılır. 1 yıl sonunda yabancı uyruklu kişi, Türkiye’de ikamet etmeye devam edecekse sigortayı güncelleyebilir.Aynı zamanda, yaptırdığınız yabancı sağlık sigortası, 10/05/2016 tarih ve 16/2016 saylı Vize ve İkamet Taleplerinde Yaptırılacak Özel Sağlık Sigortalarına İlişkin Genelge'de belirlenen asgari teminatları karşılamalıdır. Aksi durumda kabul edilmeyecektir.
Insurance Sigorta olarak, yabancı sağlık sigortalarında, düşük komisyon oranlarımızla %30'a varan indirimli fiyatlar vermekteyiz. Whatsapp ile ücretsiz teklif alabilir, uygun bulmanız halinde 15 dakika içerisinde sigortanızı yaptırabilirsiniz.
-
@insurancesigorta forumda ben dahil 3 kişi sigortacıyız. Kaldı ki bu paylaşımın çok gereksiz bir paylaşım amerikadan buraya gelipte vatandaşlık kimse istemiyor
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Türkiye'de İkamet İzni İçin: Yabancı Sağlık Sigortası
@insurancesigorta forumda ben dahil 3 kişi sigortacıyız. Kaldı ki bu paylaşımın çok gereksiz bir paylaşım amerikadan buraya gelipte vatandaşlık kimse istemiyor
Sayin @ayvalik10 , sanirim ABD'den Turkiye'ye gelip TC vatandasi olmak yerine; herhangi bir yerden Turkiye'ye gelip, Turkiye'de uzun sure yasamak acisindan verilmis bilgiler. Yani kisinin ABD'den gelmesine veya TC vatandasi olmak istemesine gerek yok. Bu acidan baktiginizda bu baslikta verilen bilgiler dogru mudur? Ozellikle 1+ yil Turkiye'de yasayacak yabanci vatandaslarin saglik sigortasina sahip olmasi sarti?
-
@crazycells özel sağlık sigortası göçmenlik bürosu oturum izni vermesi için istiyor o kadar başka hiçbir esprisi yok
-
@insurancesigorta 3 aydan fazla geçerliliği olan Seyahat sigortası varmı Turkiye de? Tek bir yurtdışı çıkışta geçerli olarak soruyorum. Tesekkurler.
-
@Platon59 90 gün geçerlidir. Bu kuralı devlet koyduğu için hiçbir şirket bu kuralın dışına çıkamaz
Benzer Başlıklar
88
31.6k
Users
5.1k
Topics
362.7k