Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar selamlar herkese.

    En son gerçekten turistik amaçla başvurduğumuz ABD turistik vizesinin reddi ve her sene adet olan GC fiyaskosundan sonra eşimin Ukrayna vatandaşlığı sebebiyle Kanada'nın açtığı CUET programına başvurduk.

    Mayıs sonu yaptığımız başvuruya Haziran başı hemen parmak izi için çağrı aldık ve VFS Globalde parmak izimizi verdik. Yaklaşık 15 gün sonra cevap geldi ve ''original passport request'' kağıdı ile belgelerimizi, VFS aracılığı ile Ankara'daki Kanada Büyükelçiliği'ne gönderdik.

    Gönderim sırasında VFS deki görevli bayana sorduğumda vizenin onaylandığını, sadece basılarak pasaportun bize geri kargolanacağını söyledi ama emin olamıyorum yine de. CIC den kontrol ettiğimde ''your application was approved'' diyor zaten, ama bu aşamadan sonra reddedilme olabilitesi var mıdır? Bu, vizemizin onaylandığı anlamına mı geliyor, bilen var mıdır?

    Şimdiden teşekkürler.8888.jpg


  • Vizeniz onaylanmış. Pasaportunuzu kargoya verip gönderdiyseniz gelmesi 1.5-2.5 hafta sürüyor. Hayırlı olsun.


  • Teşekkürler @ahmetty dün, 06.07 tarihinde vize basılı pasaportumuzu aldık. Sadece ''issue at'' kısmında Ankara yerinde London yazıyordu, durumu konsolosluğa mail aracılığı ile sordum cevap bekliyorum fakat VFS globalde sıkıntı olmayacağını söylediler, zaten ben de sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Şu anda sadece gidilecek yer seçimi önemli oldu ki tahminen gidecek yerimiz aşağı yukarı belli. Karar ve taşınma detaylarını buradan yazacağım ki düşünen veya farklı programlar ile gelmek isteyenler olursa bilgilendirme amaçlı olsun.

    Onun dışında;

    *Başvuru için Mayıs ayının sonunda başvurumuzu gerçekleştirdik, sonuçlanması 2 ayı dahi bulmadı.
    *Tüm başvurular VFS Global'in Beyoğlu (İstanbul için) şubesinden yapılıyor. Çalışanlar gayet güleryüzlü ve yardımseverler, başvuru esnasında çok yardımcı oluyorlar.
    *Başvuru öncesinde ''https://portal-portail.apps.cic.gc.ca/signin?lang=en'' burada hesap açılması gerekiyor, yine başvurunun durumunu buradan takip edebiliyorsunuz. Bir sonraki adım için print etmeniz gereken evraklar ve yönergeler yine bu sayfada gösteriliyor.
    *Vize kararı çıktığında zaten yukarıdaki resimde gönderdiğim gibi ''your application was approved'' yazısı çıkıyor. Sizden pasaport istendikten sonra basılması için gönderiyorsunuz. Yönergeler ve talimatlar basit, anlaşılması kolay.
    *Tavsiyem, Kanada vizesine başvuracaksanız pasaport sürenizi maksimumda tutun, pasaport süreniz kadar vize veriliyor. Benim pasaportum 2027'ye kadar geçerli olduğundan 2027'ye, eşim ise 2026'ya kadar vize aldı. Tabi ki oturuma başvuracağımız için bunun önemi yok ama turistik veya diğer programlar için yararlı olabilir.
    *CUAET programına başvuranlar için pasaportun adrese teslimi dışında bir ücret ödemesi yok, ne başvuru ücreti ne parmak izi ücreti ödemiyorsunuz. Diğer programlar için başvuruya ve parmak izine ücret ödeniyor. Ayrıca CUAET programında herhangi bir mülakata veya sağlık muayenesine girmiyorsunuz, sizden çoğunlukla ek bir belge istenmiyor (banka dökümü, SGK belgeleri, vs) Bu yüzden diğer programların başvuru süreci ve sonuçlanması daha uzun sürebilir diye düşünüyorum.

    VFS Globalde farkettiğim bir detay var, başvuru merkezinde Türk yoktu, herkes İranlı'ydı, bir tek ben TC vatandaşı ve eşim Ukrayna vatandaşıydık. Sanırım Türkler Kanada'dan ümidi kesmiş ki başvuran yoktu. Aynı şekilde, Avustralya vizesi bölümü de böyleydi, orada ise hiç başvuran yoktu. Schengen bölgesine giden ofisler ise tabi ki çok doluydu. Kanada vizesine başvuracaksanız, giriş katındaki sırada beklemeyin (İstanbul için söylüyorum) Kanada için geldiğinizi söyleyip aşağı kata inin orada sıraya girin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ilk olarak bu programın ve detaylarından bahsedelim isterseniz;

    Canada-Ukraine authorization for emergency travel (CUAET), ukrayna vatandaşlarına hızlı şekilde kanada oturumu veren ve onlara iş, eğitim konularında destek veren bir program.

    kimler başvurabilir?

    Who can apply
    Ukrainian nationals
    family members of Ukrainian nationals (can be any nationality)
    Family members are defined as

    the spouse or common-law partner of a Ukrainian national
    their dependent child
    the dependent child of their spouse / common-law partner or
    a dependent child of their dependent child

    programın faydaları nedir?

    Benefits and features of the CUAET
    Ukrainians and their family members coming to Canada from overseas

    can apply for a free visitor visa and may be allowed to stay in Canada for 3 years, as opposed to the standard 6-month authorized stay for regular visitors
    have the option to apply, free of charge, for an open work permit with their visa application, enabling them to find work as quickly as possible
    will have their electronic visa application processed within 14 days of receipt of a complete application, for standard, non-complex cases
    are exempt from Canada’s COVID-19 vaccination entry requirements, but must meet all other public health requirements for travel, such as quarantine and testing. With limited exceptions, all travellers to Canada, including anyone arriving under the CUAET, must also use ArriveCAN
    are exempt from completing an immigration medical exam (IME) overseas, if applicable, but may be required to complete and pay for a medical diagnostic test within 90 days of arrival in Canada to screen for reportable communicable diseases (chest x-ray or suitable alternative and blood test)
    Ukrainians and their family members who acquire or already have temporary status in Canada

    may apply to extend their temporary resident status for up to 3 years
    can leave and return to Canada at any time while their visa is valid
    may renew their work or study permit free of charge
    may apply for a new work or study permit free of charge
    are eligible to attend elementary and secondary school
    may be required to complete and pay for an immigration medical exam (IME) if they haven’t completed one on initial entry to Canada
    All Ukrainians and their family members

    will have most of their application and processing fees waived, including the visa application fee, biometric collection fee, work and study permit application fees, and visitor extension, and work and study permit renewal fees
    will have all their IRCC applications prioritized for processing
    may apply for permanent residence under a variety of different immigration programs and streams if they are eligible to do so
    have access to IRCC’s dedicated service channel

    programın bütün detayları için;


    @sgt-sergey tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

    bir sorum var, ilgili program için ukrayna vatandaşlarının belirli bir yıldan fazladır yurtdışında kalıyor olması kuralı gibi bir durum yok diye biliyorum doğru mudur?

    yani ukrayna vatandaşı olan kişi, X yıldır türkiye'de yaşıyor olsa bile bu vizeye başvurabilir sanırım.


  • merhaba, ukrayna'da üniversite öğrencisiydim ve şu an 5 yıllık oturum iznim var. Bu programa başvurabilir miyim veya herhangi başvurabileceğim bir
    program var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xpowerglide ilgili program sadece ukrayna vatandaşları ve onların aile bireyleri için geçerli.

    Who can apply?
    Ukrainian nationals
    family members of Ukrainian nationals (can be any nationality)

    farklı ülkelerin bu tip programlarını inceleyebilirsiniz.


  • @gucarslan Aslında vardı. Yanlış hatırlamıyorsam ilk olarak 24 şubat tarihinden yani savaşın başladığı tarihten sonra çıkış yapmış olman gerekiyordu ülkeye. Sonra bunu kaldırdılar.

    Yani başvuru yapılabilir. Ben Dusseldorf'tan 2 hafta içinde vizemi almıştım. Ama tam 26 nisanda Kanada'ya gidecekken Amerika yeni bir program açıkladı ve ona başvurduk.

    3 gün önce seyahat izinlerimiz onaylandı. Şimdi Kalacak yerlere bakıyorum. Yani aslında Kanada vizemiz var fakat yine de Amerika'yı istediğimiz için gitmedik.

    Bu arada Kanada çok fazla ekstra avantajlar açıkladı.

    Kişi başı 3000$ (6 Hafta boyunca ayda 500$) her yetişkin birey için.
    çocuk içinde çocuk başına 1500$ yardım veriyor.

    Vizeyi aldım ama gitmedim fakat yine de vize süreci ile ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olabilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Papa_DoD-TV cevabınız için teşekkürler.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.


  • @gucarslan dogrudur, ukrayna vatabdasi olmasi yeterli. Benim esim Turk vatandasligi da kazandi programa basvurmadan kisa bir sure once, bunu basvuruda belirtmemize ragmen sorun olmadı. 2018den beri de Turkiyede ikamet ediyoruz.


  • @xpowerglide gecici oturum izinleri ile savas basladigi tarihlerde cogu kisi Avrupaya gecti fakat oradaki kalislarinin gecici oldugu ve en yakin zamanda Turkiyeye dönmeleri gerektigi kendilerine iletildi diye biliyorum. Eger Ukraynada kalici oturum izniniz olsaydi sadece AB ulkeleri icin durum farkli olabilir, orada kalisiniza izin verilebilirdi ama bu Kanada icin gecerli degil. Kanada program aciklamasinda ozellikle Ukrayna vatandaslari ve onlarin birinci dereceden aile bireyleri diye yazıyor. Bu yuzden ogrenci oturumu ile basvurunuzun kabul edilmeyecegini dusunuyorum.


  • benimde eşim ukrayna vatandaşı 2 ay oldu kanada vizesi çıkalı cuet programı için fakat benim hala çıkmadı hala beklemedeyiz. hamile olduğu için hızlandırılması için yapılabilecek bir şey var mı ?


  • Arkadaslar, Kanada CUAET programi ile ilgili bayagi soru aldim. Genel soru ve konulardan birkac tanesini yanitlamaya calisayim;

    1. konu; arkadaslar oncelikle bu programa (CUAET) basvuracaksaniz, Ukrayna vatandasliginizin olmasi veya esinizin Ukrayna vatandasligi olmasi gerekiyor. Program Ukrayna vatandasi ve dependent lari yani bagli kisiler icin gecerli. Bu yuzden eger henuz resmi nikahiniz yoksa programa basvurmak ancak zaman kaybettirir. Ayrica, kesin olmamakla birlikte program ciktiktan sonra yapilan evliliklerin kabul edilmedigi soyleniyor, bununla alakali net bir bilgi olmasa da Kanada'nin evliligin gercek mi yoksa Kanada'ya gelmek icin mi yapilmis olacagini arastirdigini dusunuyorum ve program sonrasi yapilan evlilik sonrasinda yapilan basvurularin suphe doguracagi kanaatindeyim. Bu iddiayi guclendiren sebep ise, cogunluk Turk (veya diger milletlere mensup) vatandasinin esleri ve cocuklarinin vize almasina ragmen kendilerinin vizesinin halen cikmamis olmasi ve status un genelde biometric de veya security check de duruyor olmasi. Kanada bu konuda yavas ve hassas davraniyor. Bu yuzden program acilana kadar resmi evlilik yapmadiysaniz basvurmanizi tavsiye etmem, zira ileride yapacaginiz basvurulara da (Kanada, ABD, vs) engel olabilir.

    2. konu ise yukarida biraz bahsettigim uzere, Ukrayna vatandasi es ve cocuklara vize cikmasina ragmen Turk vatandasi olan arkadaslara vize cikmamis olmasi. Bu sekilde bekleyen cok insan var, hem Turkiye'de, hem de mevcut Avrupada olan. Hem oradan, hem de burada Kanada'dan sorgulamamiza istinaden cok buyuk bir yigilma oldugunu belirtiyorlar ve en kisa zamanda sonuclandirilacagini soyluyorlar ama bu en kisa zaman ne kadar kisa onu kimse bilmiyor. Cok fazla insan gercekten yasamaya gitmek icin degil de pasaportumda Kanada vizesi olsun diye ya da buraya gelip buradaki yardimlari alip Avrupaya donmek icin basvurayim diye dusunuyor ve bunu yapan Ukrayna vatandasi cok var. Birkac tanesini kisisel olarak taniyorum. Bu tur basvurular yuzunden gercekten ihtiyaci olup gelmek isteyenlerin basvurulari uzuyor ama sonuc olarak program onlarin programi, ve taninmis bir hak bir sey diyemiyorsunuz. Bu durumda olup vize bekleyen arkadaslar icin vizeler eminim cikacak, biraz daha sabir gerekli.

    3. konu; arkadaslar sizin ve/veya esinizin Ingilizce bilmemesi buraya gelmeye engel degil, dil bilgisi buraya gelmek icin bir kriter degil, fakat.....; buraya geldiginizde mutlaka is bulmaniz gerekecek ve malesef ki ben gelmeden once en korktugum konulardan biri olan ''ne kadar is deneyimin olursa olsun burada sifirdan basliyorsun'' cumlesi dogru (her meslek icin olmasa da %80-90 dogru) Zaten is bulmanizin zor olacagi bir yerde dil bilmiyor olmaniz sizi gercekten (!) cok zorlayacaktir. Daha once yurtdisinda hic uzun sure yasamadiysaniz, baska kultur, orf,adet, duzen ve nizamlara alisik degilseniz, ustune bir de dil bilginiz cok zayif ise burada yasam sizi gercekten cok zorlayabilir. Ben 2009 yilindan beri farkli ulkelerde yasamis, o tarihten beri dogru duzgun Turkce konusmayan, Turkiyeye dondugunde de Istanbulun iki havalimaninda da sadece yabanci havayollari ile calismis biri olarak buraya ilk geldigimde dil konusunda zorlandim, gerisini siz dusunun. Bu herkes icin ayni olacak demek degil elbette ama amacim tecrubemi aktarip en azindan bazi seylere hazirlikli olmanizdir. Eger yurtdisi tecrubeniz yok ise, burada sizi EN AZINDAN 3-4 ay yasatacak birikiminiz yok ise (benim fikrim kisi basi EN AZ 5000$CAD dir, devlet yardimi haricinde) yabanci diliniz cok kisitli ve dile yatkinliginiz yok ise mutlaka tekrar dusunun. Buraya gelmek elbette guzel ama sirf bunun icin iskence cekmek de mantikli degil. Zira Kanada, ABD, AB ulkeleri vb ulkeler gercekten pahali ve gayet yuksek miktarlarda vergiler oduyorsunuz. (3000$CAD maasin gelir vergisi bolgelere gore yukselmekle beraber EN DUSUK 600$CAD + olacaktir) Lutfen bunlari goz onunde bulundurun.

    4. konu; vizenizi almaniz durumunda ucak bileti fiyatlarinin yuksek oldugu goz onunde bulundurularsa tavsiyem aktarmali bilet almanizdan yana. Direk THY ile Vancouver, Toronto veya Montreal gitmektense (eger bu sehirlerde yasamayacaksaniz) Avrupa veya Ingiltere aktarmali olarak gideceginiz sehre ucmaniz daha mantikli. Turk vatandaslari, AKTARMALI OLMAK KAYDIYLA Ingiltere uzerinden Kanadaya ucabiliyorlar, fakat aktarma yolcu sorumlulugunda degil havayolu sorumlulugunda aktarma olmalidir, buna dikkat edin. Aksi takdirde Turkiyeden ucusa kabul edilmeyebilirsiniz. Eger halihazirda Avrupadaysaniz isler biraz daha kolay olacaktir, yine de aktarma yapacaginiz ulkenin vize/pasaport/oturum kurallarini resmi sitelerden takip edip, kullanacaginiz havayolunun bulundugunuz sehirdeki havalimanindaki temsilciligini telefonla arayip sormanizi ya da havayoluna mail atmanizi tavsiye ederim.

    5. konu; yabanci ulke vatandaslari buraya en fazla 10.000 CAD$ (kisi basi) getirebiliyorlar, tabi eger imkaniniz varsa biraz daha fazla getirebilirsiniz sikinti olmayacaktir. Sadece bunu deklere etmeyi unutmayin. Deklere islemi cok basit bir islem, size bir form veriliyor ve ne kadar fazla getirdiginizi gumruge bildiriyorsunuz, Bize sormadilar ama sorarlarsa buraya yasamaya geldiginizi, ne kadar surede is bulacaginizi bilmediginiz icin kendinizi garantiye almak amaciyla bu miktari getirdiginizi belirtin. Cunku ilk basta gercekten ihtiyaciniz olacak. Ev tutarken bruada bir kredi skorunuz olmadigi icin cogunlukla birkac aylik kira odemesini onceden yapmaniz istenecek, bu 1 senelik veya 6 aylik odeme demek bile olabilir (ben karsilasmadim ama 1 senelik pesin odeme isteyenlerin oldugu biliniyor) bunun disinda ise gidis gelis uzakliginiza gore bir arac ihtiyaciniz olacak. bunun da masraflari sigortasi vs olacak. Alisana kadar market alisverisleriniz vb normalden yuksek olacaktir (bizde oyle oldu). Bu gibi gider kalemleri ilk basta yaninizda getireceginiz miktari onemli kiliyor.

    6. ve son konu; vize tamam, bilet de tamam, bindiniz ucaga geldiniz, Kanadadasiniz, Burada ben biraz da kendi deneyimimi anlatacagim, yardimci olabilmesini umuyorum. Biz Kanadaya indigimizde, normal pasaport kontrolunden gecmedik. Kiosk makinelerinden gelis amacimizi sectik ve bir kagit verdi makine, o kagidi sinir polisine gosterdigimizde bizi immigration ofise yonlendirdi. Bizimle birlikte bekleyen bayagi kisi vardi, yaklasik 1.5, belki 2 saat bekledik. Tek bir bankoda calisan sinir guvenlikteki bayan pasaportlari aldi, gelis amacimizi sordu. Biz, IRCC sistemi uzerinden gonderilen work permit kagitlarini uzattik, baska bir sey soylemeden iceri gidip islemlerimizi halletti ve pasaportlara damga basarak calisma izinlerimizi verdi. Islemimiz 10dk falan surdu. Diger havalimanlarinda belgelerinizi verip islemlerin yapilmasini sirayla bekliyorsunuz, bizde biraz daha farkli oldu. Pasaport ve izinleri aldiktan sonra bagajlari alip cikis yaptik. Sadece icinde vize olan pasaport ve programa basvuru yapilan portalda verilen work permit on iznini basili olarak sinir gorevlisine verdik. Diger sehir/havalimanlarinda ekstra bir belge isteniyor mu bilmiyorum, youtube uzerinden deneyimlerini paylasan kisileri izleyerek fikir edinmeniz mumkun fakat genel olarak baska bir belgeye ihtiyaciniz yok. Calisma izni onemli, o kagidi mutlaka iyi saklayin. Ulkeye giris yaptiginiz tarihten itibaren 3 sene gecerli olarak verilecek size ve uzerinde UCI (Unique Client Number) bulunacak. Ulkeye giris yaptiktan sonra banka hesabi actiginizda, devlet o hesaba, UCI numara referansi ile 1 kereye mahsus vergi-disi destek parasi yatiriyor (bunun icin devletin resmi web sitesinden ayrica basvurmaniz gerek, kisa bir form ve basvuru zor degil).


  • @tutuman webform doldurabilirsiniz, 6-7 aydır hatta daha fazladır bekleyip onayı gelmeyen çok kişi var. kriz masası diye bir şey de olması lazım. şansınızı deneyin isterseniz.


  • Arkadasim surekli kriz masasini arayi mail atiyor, otomatik gelen cevap ''cok yigilmaz var, sizleri anliyor ve yardim etmek icin olaganustu caba sarfediyoruz'' diyorlarmis. Onun da es ve iki cocugu vize aldi. arkadasi bekliyoruz. Vize konusunda sanirim Avrupadaki tum Kanada elcilikleri CUAET e odaklanmis durumdalar. Ukraynali olmayanlar icin security check ler zaman aliyor. gruplarda sahte evrak ile evliymis gibi gosterip gitmeye calisan (malesef ulkemizden de cok varmis) cok insan oldugu ve bunlarin ayiklanmaya calistigi soyleniyor (tabi bunlar hep duyum, resmi bir sey yok). Basvuran herkese umarim en yakin zamanda cikar


  • Webform direkt linki var mı acaba yada kriz masası email`i bir tekrar kontrol edip email atmak istiyorum da


  • Bugün itibariyle vizem kabul edildi sonunda 👍🙏🎂


  • Sayin @tutuman vizeniz hayirli olsun. Asagida biletlerle alakali resim koymaya calistim umarim resimler gorunur. Bilet alirken lutfen transit ucus olup olmadiginda dikkat edin. Transit vize istemeyen cok az ulke var, Ingiltere bunlardan biri ama AB ulkelerinde o kadar sansli degiliz sanirim. Bu konuda bilen varsa aydinlatsin lutfen. Ayrica Turk Havayollarini arayip transit vize istenip istenmedigi hakkinda da bilgi alabilirsiniz musteri hizmetlerinden, ben havalimaninda calisirken THY kontuarina gidip vize-pasaport supervisor ina sorup oyle almistim biletimi.

    aktarma.jpg
    aktarma degil.jpg


  • @tutuman, içinde söyledi: Kanada-Ukrayna CUET Programı ile Kanada'ya Gitmek

    Bugün itibariyle vizem kabul edildi sonunda 👍🙏🎂

    tebrikler hocam. bio tarihiniz neydi ve nerden vermiştiniz?
    hızlandırılması için özel bir şey yapmış mıydınız? bir kaç ayda size pasaport talebi gelmiş olması çok iyi.


  • @tutuman, içinde söyledi: Kanada-Ukrayna CUET Programı ile Kanada'ya Gitmek

    Bugün itibariyle vizem kabul edildi sonunda 👍🙏🎂

    Tebrik ederim hocam, ben de şuan başvuru aşamasındayım 31 martta sonmuş galiba, istenen belgelerde ilgili sorum olacaktı,
    Evlilik cüzdanı, çocuk için dogum belgesi ve eşim ve çocuğumla aynı evde olduğumuzu gösteren belgelerin ingilizce tercümesi ve ya asostil işlemi gerekiyor mu ?


  • @vmature hocam Ankara VFS 5 Ekim biometric verdiğimiz tarih


Benzer Başlıklar

  • 1279
  • 93
  • 3
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum