Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaslar merhaba. Is yerinin gonderdigi background check surecine hakim olan var mi aranizda? Ehliyetimi henuz almadim, ihtiyacim olacak mi bu check esnasinda ve drug screening bolumu icin bu testleri check e baslamadan mi tamamlamaliyim 🤗

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Background check icin genelde su konularda arastirmalar yapiliyor:

    • Adli sicil yani sabika kaydi
    • Daha onceki is yerlerinizden calistiginiza dair onay
    • Egitim aldiginiz yerlerden onay
    • Varsa lisans kontrolu

    ehliyetinizin olup olmamasinin cok etkileyecegini zannetmiyorum, drug screening icin sizi yonlendirmis olmalari lazim. Eger isyerinde bir saglik birimi yoksa, disardaki bir doktora yonlendirmislerdir diye tahmin ediyorum? Zamanlamasina is yeriniz karar verir. Bazi is yerleri test sonucu gelmeden calistirmayabilir, o nedenle ne kadar erken yaparsaniz o kadar iyi olabilir.


  • Drug screening icin bugun mail geldi. Hallettim onu bugun. Digerleri de birkac gune sonuclanir diye tahmin ediyorum, gelismeleri yazarim burdan. Cok tesekkur ederim.


  • @mehtap İş başvurusu ve background check hakkinda içinde söyledi:

    Drug screening icin bugun mail geldi. Hallettim onu bugun. Digerleri de birkac gune sonuclanir diye tahmin ediyorum, gelismeleri yazarim burdan. Cok tesekkur ederim.

    Background checki halledebildiniz mi acaba ? Oyleyse ne kadar surdu tamamlanmasi ?


  • Merhaba. Drug screening yaptilar fakat devaminda iletisime gecmediler benimle. Yani olumlu sonuclanmadi surec. O yuzden bilgi veremiyorum size.


  • Benim background check im 10 is gününde işverenime ulaşmıştı.


  • @damladav cok cabuk hallolmus sizinkisi. Acaba turu neydi bg checkin ? Secret vs. tarzinda turleri var diye biliyorum onlarin...

    Bu basliktaki onceki kani green cardlilarin background clearence alamayacaklari yonunde idi. Ama siz bu savi curutmus oluyorsunuz bir yerde 🙂


  • @damladav Çok hızlı bir süre aslına bakarsanız. Tebrikler.


  • Bilmiyorum ben anaokulunda çalışıyorum. Milli eğitim sistemi gibi birsey içinden ssnimle başvurdum hesap açıp. Ülkede yeni olduğum icin gidip parmak izi vermem söylendi. Özel bir şirkete gidip parmak iZi verdim. Adama sordum ne zaman belli olur diye 10 is günü dedi. 2 hafta sonra işverenle konuştuğumda background check sonuçların temiz geldi dedi. Ama bu başlıkta bahsedilen aşırı kapsamlı olandan olduğunu düşünmüyorum. He bu arada ilk başta başvurduğumda parmak iziniz lazim mailinin gelmesi 3 hafta falan sürdü bunu belirteyim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Backround check (Arka plan kontrolleri) ve Security Clearance nelerdir?
    Federal bir iş için işe alınmışsa, güvenilir, güvenilir ve işe uygun olduğunuzdan emin olmak için en azından temel bir geçmişe göz atmanız gerekir. Arka plan kontrolü işlemi, bir iş teklifini kabul ettikten sonra başlar.

    İşe alım ajansı sizden arka plan araştırma sürecini başlatmak için gerekli kişisel bilgileri isteyecektir. Vermeniz gereken bilgi miktarı işe bağlıdır.

    Ne tür bir bilgi vermem gerekecek?
    Arka plan kontrolünün türü ne olursa olsun, en azından nerede yaşadığınız, çalıştığınız, okula gittiğinizi ve herhangi bir askeri tarih veya polis kaydıyla ilgili soruları yanıtlamanız gerekir. Federal Hükümet için hiç çalışmadıysanız, parmak izlerinizi de almanız gerekir.

    Kamu Güveni
    Public Trust, bir tür arka plan araştırmasıdır, ancak bir güvenlik yetkisi değildir. İşe bağlı olarak, Standart Form 85 (SF85) veya 85P (SF85P) anketini doldurmanız gerekir.

    Güvenlik kontrolü (Security Clearance)
    Bazı işler güvenlik izni gerektirir. Güvenlik seviyesi, sınıflandırılmış bilgilere erişim türüne ve işinizi yapmanız gereken güvenli tesislere bağlıdır.

    Güvenlik izni gerektiren işler için en az 10 yıl kişisel bilgi ve daha fazlasını sunmanız gerekir. Standart Form 86'yı (SF86) doldurmanız gerekir.

    Hangi güvenlik seviyesinin gerekli olduğunu görmek için iş duyurusunun Arka Planı ve güvenlik izni bölümünü okuyun. Arka plan inceleme süreci hakkında sorularınız varsa, iş için işe alım ajansıyla iletişim kurun.

    İngilizce metni aşağıdadır.
    Quate
    What are background checks and security clearances?
    If hired for a federal job, you must at least go through a basic background check to make sure you’re reliable, trustworthy, and suitable for the job. The background check process starts after you accept a job offer.

    The hiring agency will ask you for the necessary personal information to start the background investigation process. The amount of information you’ll need to give depends on the job.

    What type of information will I need to provide?
    Regardless of the type of background check, you will at least need to answer questions about where you’ve lived, worked, went to school, and any military history or police records. You’ll also need to have your fingerprints taken if you’ve never worked for the Federal Government.

    Public Trust
    Public Trust is a type of background investigation, but it is not a security clearance. Depending on the job, you must complete either the Standard Form 85 (SF85) or 85P (SF85P) questionnaire.

    Security Clearance
    Some jobs require a security clearance. The security clearance level depends on the type of access to classified information and secure facilities that you’ll need to perform your job.

    For jobs that require a security clearance, you’ll need to provide at least 10 years of personal information and maybe more. You’ll need to complete the Standard Form 86 (SF86).

    Read the Background and security clearance section of the job announcement to see what security level is required. If you have questions about the background investigation process, contact the hiring agency for the job.

    Unquate

    Doldurulacak Formlar :

    Standard Form 85 (SF85): https://www.opm.gov/forms/pdf_fill/sf85.pdf
    85P (SF85P) : https://www.opm.gov/forms/pdf_fill/sf85p.pdf
    Security Clerance Standart form Standard Form 86 (SF86): https://www.opm.gov/forms/pdf_fill/sf86-non508.pdf

  • ⭐⭐⭐⭐

    10 Özgeçmiş Kontrolü Türü ve Neleri İçerir

    Özgeçmiş kontrolü nedir?

    Özgeçmiş kontrolü, bir kişinin veya şirketin, kişinin iddia ettiği kişi olduğunu doğrulamak için kullandığı bir süreçtir ve birisinin bir kişinin sabıka kaydını, eğitimini, iş geçmişini ve geçmişte gerçekleşen diğer faaliyetleri kontrol etmesine fırsat tanır. geçerliliğini onaylamak için İster iş başvurusu yapıyor olun, ister yeni bir daire arayın, ister bir silah satın alın, özgeçmiş kontrolünden geçmeniz gerekebilir.

    Farklı durumlar için kullanılan birkaç farklı özgeçmiş kontrolü vardır. Her bir türü ve bir özgeçmiş kontrolünde ne olduğunu anlamanıza yardımcı olmak için, aşağıdakiler dahil en yaygın 10 arka plan kontrolü türünden ve bunların nelerden oluştuğunu içeren bir liste aşağıdadır:
    • İstihdam Geçmişi Kontrolleri
    • Ceza Geçmişi Çekleri
    • Evrensel Arka Plan Kontrolleri
    • OIG Arkaplan Kontrolleri
    • Arkaplan Kontrollerini E-Doğrula
    • Parmak İzi Arka Plan Kontrolleri
    • Uluslararası Arkaplan Kontrolleri
    • Kredi Arkaplan Çekler
    • Kişisel Arkaplan Kontrolleri
    • Profesyonel Lisanslar Geçmiş Kontrolleri

    10 Types of Background Checks and What They Include
    What is a background check?

    A background check is a process a person or company uses to verify that a person is who they claim to be, and provides an opportunity for someone to check a person’s criminal record, education, employment history, and other activities that happened in the past in order to confirm their validity. Whether you’re applying for a job, looking for a new apartment, or purchasing a firearm, you may have to undergo a background check.
    There are several different types of background checks used for different situations. To help you understand each type and what is in a background check, we’ve compiled a list of the 10 most common types of background checks and what they each consist of, including:
    Employment Background Checks
    • Criminal Background Checks
    • Universal Background Checks
    • OIG Background Checks
    • E-Verify Background Checks
    • Fingerprint Background Checks
    • International Background Checks
    • Credit Background Checks
    • Personal Background Checks
    • Professional Licenses Background Checks

  • ⭐⭐⭐⭐

    İstihdam Arkaplan Çekler
    İşverenler, işyerine tehdit oluşturabilecek veya işverene karşı sorumluluk oluşturabilecek birini işe almaktan kaçınmak için arka plan kontrolleri yaparlar. İşverenlerin yüzde yetmiş ikisi (% 72) işe aldıkları her kişi için arka plan kontrolü yapar.

    İstihdam geçmişi kontrolü tipik olarak, birileri bir işe başvurduğunda yapılır, ancak işveren gerekli gördüğü zaman da olabilir. Örneğin, bir işveren, çalışanlarının güvenli ve emniyetli bir iş ortamı yaratmalarına yardımcı olmak için yıllık veya yarı yıllık uyuşturucu testleri veya ceza geçmişi kontrolü gerektirebilir.

    İstihdam öncesi bir arka plan kontrolü yapmak için, işverenin adayın tam adı, doğum tarihi, Sosyal Güvenlik numarası (SSN) ve mevcut veya geçmiş adresinin yanı sıra adayın kontrolü yürütme iznine ihtiyacı vardır.

    Tipik olarak, bir istihdam geçmişi kontrolü, bazı eyaletlerde 10 yıla kadar izin vermesine rağmen, son yedi yıldaki bilgileri ve kayıtları içerir. Eyaletinizdeki geçmiş kontrol yasaları hakkında daha fazla bilgi edinin.

    İstihdam geçmişi kontrolü, bir kişinin çalışma geçmişini, eğitimini, kredi geçmişini, sürücü kaydını, sabıka kaydını, tıbbi geçmişini, sosyal medyayı ve uyuşturucu taramasını içerebilir, ancak bunlarla sınırlı değildir.

    Employment Background Checks

    Employers run background checks to avoid hiring someone who may pose a threat to the workplace or become a liability to the employer. Seventy-two percent (72%) of employers run a background check for every person they hire.

    An employment background check typically takes place when someone applies for a job, but can also happen at any time the employer deems necessary. For example, an employer may require annual or semi-annual drug tests or criminal background checks for their employees to help create a safe and secure workplace.

    To run a pre-employment background check, the employer needs the candidate’s full name, date of birth, Social Security number (SSN), and current or past address, as well as the candidate’s consent to run the check.

    Typically, an employment background check includes information and records from the past seven years, although some states allow up to 10 years.

    An employment background check can include but is not limited to, a person’s work history, education, credit history, driving record, criminal record, medical history, use of social media, and drug screening.

  • ⭐⭐⭐⭐

    İstihdam Arka plan çekler devam
    Eğer pozisyon uzmanlaşırsa, başvuru sahipleri ve çalışanlar daha fazla gösterime girebilirler. Örneğin, bir mali müşavirlik, kamu muhasebecisi olmak veya bir bankada çalışmak için başvuruda bulunan bir kişi, işveren, başvuru sahibinin mali geçmişini ve sahip olduğu iddia edilen sertifikaları veya lisansları kontrol edebilir.
    Bir başvuru sahibinin veya çalışanın ırkına, ulusal kökenine, rengine, cinsiyetine, dinine, engelliliğine, genetik bilgisine veya yaşına göre bir istihdam geçmişi kontrolü yapmak yasaktır.

    Ayrıca, Adil Kredi Raporlama Yasası (FCRA), arka plan kontrol işleminin adil bir şekilde yapılmasını sağlamak için işverenlerin belirli düzenlemelere uymalarını gerektirir. Örneğin, işverenlerin başvuru sahiplerinden ve çalışanlarından yazılı izin almaları ve iş bulma konusundaki kararlarında bulduğu bilgileri kullanabileceklerini bildirmeleri gerekir.

    Ek olarak, işveren arka plan kontrolünde bulunan bilgilerden dolayı birini işe almamayı seçerse, adaya, karar vermek için kullanılan raporun bir kopyasını ve “Haklarınızdaki A Özetinin bir kopyasını içeren bir bildiri göndermelidir. Adil Kredi Raporlama Yasası. ”

    Bu önceden bildirimle, adayın hata raporunu inceleme ve çalışma geçmişindeki boşluklar, mahkumiyetler ve ceza gerektiren suçlar gibi olumsuz bilgileri açıklama şansı vardır.

    İşverenler genellikle dış kaynak kullanımı arka plan kontrolleri, polis kayıtları, kredi raporları, sağlık kayıtları ve daha fazlası dahil olmak üzere gerekli veritabanlarına erişimi olan üçüncü taraf bir şirkete bakar.

    İşverenlerin GoodHire gibi FCRA uyumlu bir şirketle birlikte çalışması ve önerilen yönergeleri izlemesi önemlidir. İstihdam tarama satıcıları, FCRA tarafından onaylandığını veya onaylandığını bildirir.

    İstihdam geçmişi kontrolünün maliyeti, işverenin gözden geçirmek için neyi dahil etmek istediğine bağlı olabilir. Temel bir ceza çeki kişi başına 30 dolara kadar düşebilir ve daha kapsamlı bir çek 80 dolara veya daha fazlasına mal olabilir. GoodHire dahil birçok istihdam tarama firması toplu siparişler için indirim fiyatı sunmaktadır.

    Employment Background Checks Contd

    If the position is specialized, applicants and employees may undergo further screenings. For example, someone applying to be a financial advisor, public accountant, or work at a bank, the employer may check the applicant’s financial history, as well as any certifications or licenses they claim to possess.
    It’s illegal to run an employment background check on the basis of an applicant’s or employee’s race, national origin, color, sex, religion, disability, genetic information, or age.

    Further, the Fair Credit Reporting Act (FCRA) requires employers to comply with certain regulations to ensure that the background check process is done fairly. For example, employers must get written permission from applicants and employees and let them know it might use the information it finds in its decision about their employment.

    Additionally, if the employer chooses not to hire someone because of information found in a background check, it must send the candidate a notice that includes a copy of the report used to make the decision, plus a copy of “A Summary of Your Rights Under the Fair Credit Reporting Act.”

    With this advance notice, the candidate has a chance to review the report for errors as well as explain negative information, such as gaps in their employment history, convictions, and criminal offenses.

    Employers typically outsource employment background checks to a third-party company that has access to the necessary databases, including police records, credit reports, medical records, and more.

    It’s important for employers to work with an FCRA-compliant company, such as GoodHire, and follow recommended guidelines. Employment screening vendors will advertise that it is certified or accredited by the FCRA.

    The cost of an employment background check can depend on what the employer wants to include for review. A basic criminal check can cost as little as $30 per person, and a more thorough check can cost $80 or more. Many employment screening vendors, including GoodHire, offer discount pricing for bulk orders.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Ceza Geçmişi Çekleri

    İstihdam, evlat edinme, askere alma, ateşli silah alımına ilişkin bir karar vermeden önce, bir kişinin veya örgütün şiddet içeren suçlar veya cinsiyet suçları, dolandırıcılık, zimmete geçirme veya ağır suç hükümleri dahil olmak üzere büyük bir ceza faaliyeti hakkında bilgi sahibi olması gereken durumlarda bir suç geçmişi kontrolü gereklidir , ve dahası.

    Fon kontrolü yapan işverenlerin yüzde seksen ikisi (% 82), adayın müşterilere tehdit teşkil edip edemeyeceğini veya güvenli olmayan bir iş ortamı yaratıp yaratmayacağını gösteren sabıka kayıtları arıyor.

    Sağlık hizmetleri gibi sanayiye bağlı olarak, mahkumiyetleri işle alakalı ise, bazı suçluları işe almayla ilgili düzenlemeler olabilir.

    Daha önce hapsedilmiş olanlara göre, sabıka kaydı, işgücüne yeniden girmenin önündeki bir engeldir ve eski suçluların topluma rehabilitasyonunu zorlaştırır. İstihdam fırsatlarını arttırmak ve yeniden kayıt oranlarını azaltmak için federal hükümet, İş Fırsatı Vergi Kredisi programı ile hükümlü suçluları işe alma konusunda işverenlere teşvikler sunuyor. https://www.doleta.gov/business/incentives/opptax/wotcemployers.cfm

    Suçlu arka plan kontrolü aşağıdaki kayıt aramalarını içerir:
    • Ulusal ceza veritabanları
    • Cinsiyet suçlusu kayıtları
    • İlçe ceza mahkemeleri
    • Yerli ve küresel terörist izleme listeleri
    • Federal ve eyalet adli sicil kayıtları

    Farklı devletler, farklı ceza arka plan çekleri varyasyonlarına sahiptir. Örnekler arasında, yalnızca eyalet bazlı isim bazlı bir kontrol ve istihdam geçmişi kontrolü olan seviye 1 arka plan kontrolü; ve devlet ve ulusal parmak izi bazlı bir kontrol ve diskalifiye edici suçların dikkate alındığı bir seviye 2 arka plan kontrolü.

    Çoğu zaman, bu aramaların çoğu temel bir arka plan kontrolüne dahil edilir, ancak bazı arka plan kontrol hizmetleri, takma adları kontrol etmek veya ulusal veritabanlarına ek olarak federal, eyalet ve ilçe ceza kayıtlarını aramak için ek bir ücret alabilir.

    Criminal Background Checks
    A criminal background check is often required in situations where a person or organization needs to know about major criminal activity, including violent or sex crimes, fraud, embezzlement, or felony convictions before making a decision regarding employment, adoption, military enlistment, a firearm purchase, and more.

    Eighty-two percent (82%) of employers who run background checks are looking for criminal records that may indicate whether the candidate could pose a threat to customers or create an unsafe work environment.

    Depending on the industry, such as healthcare, there may be regulations against hiring certain felons if their conviction is relevant to the job.

    For the formerly incarcerated, a criminal record is a barrier to reentering the workforce, making it much more difficult for ex-felons to rehabilitate into society. In an effort to increase employment opportunities and decrease recidivism rates, the federal government offers incentives to employers for hiring convicted felons through the Work Opportunity Tax Credit program.

    A criminal background check includes the following record searches:
    • National criminal databases
    • Sex offender registries
    • County criminal courts
    • Domestic and global terrorist watch lists
    • Federal and state criminal records

    Different states have different variations of criminal background checks. Examples include a level 1 background check, which is a state-only name-based check and employment history check; and a level 2 background check, which is a state and national fingerprint-based check and consideration of disqualifying offenses.
    Often, many of these searches are included in a basic background check, however, some background check services may charge an additional fee to check for aliases or to search federal, state, and county criminal records in addition to national databases.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Evrensel Arkaplan Çekler

    Ne zaman bir kişi lisanslı bir ithalatçı, üretici veya satıcıdan bir ateşli silah satın alırsa, satıcı potansiyel bir alıcının ateşli silah satın almaya uygun olup olmadığını belirlemek için Ulusal Anında Arkaplan Kontrol Sistemi (NICS) üzerinden evrensel bir arka plan kontrolü yapmalıdır. https://www.fbi.gov/services/cjis/nics

    Bir kişinin silah arkaplan kontrolünü geçememesinin sebepleri arasında ağır suç, belirli ceza mahkumiyetleri ve kabahatler, kaçaklar veya açık tutuklama emri olan kişiler, aile içi şiddet hükümleri, yasadışı / yasadışı yabancılar ve ruh sağlığı kayıtlarının diskalifiye edilmesi sayılabilir.

    Alkol Bürosu, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcı Maddeler (ATF), evrensel fon kontrolünü yönetirken, gerçek NICS fon kontrolleri FBI tarafından yürütülür.
    1993 yılındaki Brady Tabanca Şiddeti Önleme Yasası ile evrensel arka plan kontrolleri yapıldığından ve 1998 yılında FBI tarafından başlatıldığından, 230 milyondan fazla ateşli silah arka plan kontrolü yapıldı ve bu da 1,5 milyondan fazla inkar edildi.

    Ancak federal silah arka plan kontrolü işlemi, özel parti işlemleri de dahil olmak üzere lisanssız bir satıcı tarafından eyalet sınırları içindeki satışlar için gerekli değildir. Otuz iki eyalet, arka plan kontrolü olmayan lisanssız bireyler arasında silah transferine izin verir ve geri kalan 18 eyalet ve özel silah satışlarına DC kısıtlamaları koyar, federal lisanslı bir bayinin (FFL) bir transfer tamamlanmadan önce arka plan kontrolü yapmasını gerektirir.

    Universal Background Checks

    Any time a person purchases a firearm from a licensed importer, manufacturer, or dealer, the seller must perform a universal background check via the National Instant Background Check System (NICS) to determine whether a prospective buyer is eligible to purchase a firearm.

    Reasons, why a person may not pass a gun background check, include felony offense, certain criminal convictions and misdemeanors, fugitives or persons with an open arrest warrant, domestic violence conviction, illegal/unlawful aliens, and disqualifying mental health records, among others.

    While the Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms, and Explosives (ATF) oversees the universal background check, actual NICS background checks are conducted by the FBI.

    Since universal background checks were mandated by the Brady Handgun Violence Prevention Act of 1993 and launched by the FBI in 1998, more than 230 million firearm background checks have been made, leading to more than 1.5 million denials.

    The federal gun background check process isn’t required, however, for sales within state lines by an unlicensed seller, including private-party transactions. Thirty-two states allow gun transfers between unlicensed individuals without a background check and the remaining 18 states and DC place restrictions on private gun sales, requiring a federally licensed dealer (FFL) to run a background check before a transfer can be completed.

  • ⭐⭐⭐⭐

    OIG Arkaplan Kontrolleri

    Sosyal Güvenlik Yasası'nın öngördüğü ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanındaki Genel Müfettişlik Bürosu (OIG) (https://oig.hhs.gov/) , sağlık hizmeti vermiş kişileri önlemek için yaptırım listesi adı verilen dışlanan kişilerin ve kuruluşların (LEIE) bir listesini tutar. Federal destekli sağlık programlarında çalışmakla ilgili suçlar. (https://oig.hhs.gov/exclusions/background.asp)

    Birçok işveren, bir çalışanı veya işletmeyi işe almadan önce OIG geçmişini kontrol eder ve çalışanlarının işe alındıktan sonra listeye eklenmemelerini sağlamak için rutin olarak çalışır. Bu arka plan kontrolü ücretsizdir ve çalışanın veya adayın adını arayarak OIG web sitesinde tamamlanabilir. (https://exclusions.oig.hhs.gov/) Arama sonuçları doğum tarihi, adres ve dışlanma nedenini içerir ve bir Sosyal Güvenlik numarası (SSN) ile doğrulanabilir.

    Eğer bir işveren, OIG arka plan kontrolünü yürütemezse ve yaptırımlar listesinde yer alan birini işe alırsa, işveren sivil para cezaları (https://oig.hhs.gov/fraud/enforcement/cmp/psds.asp ) ödemek zorunda kalabilir. İşveren ayrıca emniyet ve sorumluluk sorunları için potansiyel olarak risk altındadır.

    Aşağıdakiler de dahil olmak üzere belirli cezai suçlardan mahkum edilmişlerse, yaptırım listesine insanlar ve varlıklar eklenir:
    • Medicare veya Medicaid sahtekarlığı
    • Medicare, Medicaid, Devlet Çocukları Sağlık Sigortası Programı (SCHIP) veya diğer devlet sağlık programları ile ilgili diğer suçlar
    • Hasta istismarı veya ihmali
    • Sağlıkla ilgili diğer dolandırıcılık, hırsızlık veya diğer mali suiistimal suçlarından mahkumiyet

    Kontrollü maddelerle ilgili suç mahkumiyetleri

    Aşağıdaki durumlarda, OIG listeye kişi veya kurum ekleme veya bunları bırakma yetkisine sahiptir:
    • Medicare veya devlet sağlık programları dışındaki sağlık bakımı sahtekarlığı ile ilgili yanlış hükümler veya herhangi bir federal, eyalet veya yerel devlet kurumu tarafından finanse edilen devlet dışı bir programda sahtecilik
    • Kontrollü maddelerle ilgili yanlış hükümler
    • Mesleki yeterlilik, mesleki performans veya finansal bütünlük nedeniyle lisansın askıya alınması, iptali veya teslim edilmesi
    • Bir federal sağlık programına yanlış veya sahte iddiaların sunulması
    • Kanunsuz geri tepme düzenlemelerine dahil olmak
    • Sağlık eğitimi kredisi veya burs yükümlülüklerinde varsayılanlık
    • Dışlanan bir işletmeyi mal sahibi, memur veya çalışanın yöneticisi olarak kontrol etmek

    OIG Background Checks

    Mandated by the Social Security Act, the Office of Inspector General (OIG) at the U.S. Department of Health & Human Services maintains a list of excluded individuals and entities(LEIE), also called a sanctions list, to prevent people who have committed healthcare-related crimes to work in federally-funded healthcare programs.

    Many employers run the OIG background check before hiring an employee or entity, and routinely afterward to ensure their employees do not get added to the list once hired. This background check is free and can be completed on the OIG website by searching the employee’s or candidate’s name. Search results include date of birth, address, and reason for exclusion and can be confirmed with a Social Security number (SSN).

    If an employer fails to run the OIG background check and hires someone whose name is on the sanctions list, the employer could be forced to pay civil monetary penalties. The employer is also potentially at risk for safety and liability issues.

    People and entities are added to the sanctions list if they’ve been convicted of certain types of criminal offenses, including:
    • Medicare or Medicaid fraud
    • Other offenses related to Medicare, Medicaid, State Children’s Health Insurance Program (SCHIP), or other state healthcare programs
    • Patient abuse or neglect
    • Felony convictions for other healthcare-related fraud, theft, or other financial misconduct
    • Felony convictions related to controlled substances

    In the following cases, the OIG has the discretion to add individuals or entities to the list, or leave them off:
    • Misdemeanor convictions related to healthcare fraud other than Medicare or state health programs, or fraud in a non-state program funded by any federal, state, or local government agency
    • Misdemeanor convictions relating to controlled substances
    • Suspension, revocation, or surrender of a license due to professional competence, professional performance, or financial integrity
    • Submission of false or fraudulent claims to a federal healthcare program
    • Engaging in unlawful kickback arrangements
    • Defaulting on health education loan or scholarship obligations
    • Controlling an excluded entity as an owner, officer, or managing employee

  • ⭐⭐⭐⭐

    E- Doğrulama Arka Plan Kontrolleri

    E-Doğrulama (https://www.e-verify.gov/), yeni işe alınan çalışanların kimliğini ve istihdam uygunluğunu doğrulamak için işverenler tarafından kullanılır. Çevrimiçi kontrol, çalışanların ABD’de çalışmaya yetkili olduğunu onaylamak için yeni çalışanların devlet kayıtlarını doldurmaları gereken I-9 formundaki bilgileri karşılaştırmaktadır. (https://www.uscis.gov/i-9)

    2009'dan bu yana, federal hükümet bazı federal müteahhitler için kullanımını zorunlu kıldı ve bazı 20 eyalet bazı kamu ve özel işverenlere ihtiyaç duyuyor; ancak, E-Verify çoğu işveren için isteğe bağlıdır.

    Kayıtlı işverenler, E-Doğrulama web sitesi üzerinden bir E-Doğrulama kontrolü yapabilir.

    Form I-9 ve E-Doğrulama amaçlarına benzer, ancak E-Doğrulama yeni çalışanların ülkede çalışmaya yetkili olmalarını sağlamak için süreci bir adım daha ileri götürür.

    https://www.goodhire.com/hs-fs/hubfs/Blog/images/I-9-form-and-e-verify-differences.jpg?width=800&name=I-9-form-and-e-verify-differences.jpg

    E-Verify Background Checks

    E-Verify is used by employers to verify the identity and employment eligibility of newly hired employees. The online check compares information from the I-9 form new employees are required to fill out with government records to confirm that the employee is authorized to work in the U.S.

    Since 2009, the federal government has mandated its use for some federal contractors, and some 20 states require it for certain public and private employers; however, E-Verify is voluntary for most employers.

    Enrolled employers can perform an E-Verify check through the E-Verify website.

    Form I-9 and E-Verify are similar in their purpose, but E-Verify takes the process one step further to make sure new employees are authorized to work in the country. Here are some key differences between the two:

    https://www.goodhire.com/hs-fs/hubfs/Blog/images/I-9-form-and-e-verify-differences.jpg?width=800&name=I-9-form-and-e-verify-differences.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐

    Parmak İzi Arka Plan Kontrolleri

    1999'da başlatılan, Otomatik Parmak İzi Kimlik Sistemi (AFIS), çoğunlukla kolluk kuvvetleri tarafından sunulan 35 milyondan fazla parmak izi setini saklar.

    Bir parmak izi arka planı kontrolü veya Kimlik Geçmişi Özeti (https://www.fbi.gov/services/cjis/identity-history-summary-checks) , genellikle diğer arka plan kontrolleriyle birlikte kullanılır ve en çok istihdam öncesi tarama sürecinin bir parçası olarak kullanılır. Devlet okulları, havaalanları, kolluk kuvvetleri, hastaneler ve itfaiye birimleri gibi devlet tarafından işletilen kurumlar için parmak izi arka plan kontrolü zorunludur.

    Ayrıca, emlak, tıbbi bakım, finans, kumarhaneler ve eczanelerdeki işler de dahil olmak üzere belirli mesleki lisansları almaya hak kazanması gerekebilir.

    Bir işveren, bir kişinin suçlu geçmişini, tutuklamalar ve elden çıkarma raporları dahil olmak üzere yetkili ceza adaleti kurumlarından doğru bir şekilde okumak için bir adayın AFIS'e karşı parmak izini çalıştırabilir. Ve parmak izlerini taklit etmek neredeyse imkansız olduğundan, AFIS ayrıca potansiyel takma adları için kayıtları içerecektir.

    İstihdam için bir parmak izi arka plan kontrolü gerekliyse, başvuru sahipleri, parmak izlerinin taranması veya mürekkeplenmesi için yetkili bir yerel parmak izi işletmesini veya devlet kurumunu ziyaret edeceklerdir.

    18 dolarlık bir ücret ve bir parmak izi kartı (https://www.fbi.gov/file-repository/standard-fingerprint-form-fd-258-1.pdf/view) için FBI bir kişiye kendi Kimlik Geçmişi Özetinin bir kopyasını sağlayabilir. Bu özet, bir kimseyle ilgili bilgileri içerebilir:
    Suç geçmişi
    • Federal istihdam
    • Vatandaşlık
    • Askeri servis

    Fingerprint Background Checks

    Launched in 1999, the Automated Fingerprint Identification System (AFIS) stores more than 35 million sets of fingerprints, mostly submitted by law enforcement agencies.

    A fingerprint background check, or Identity History Summary, is often used in conjunction with other background checks and is most often used as part of the pre-employment screening process. A fingerprint background check is mandatory for government-run institutions such as public schools, airports, law enforcement agencies, hospitals, and fire departments.

    It may also be required to be eligible to receive certain professional licenses, including jobs in real estate, medical care, finance, casinos, and pharmacies.
    An employer can run a candidate’s fingerprint against the AFIS to get an accurate read of a person’s criminal history from authorized criminal justice agencies, including arrests and disposition reports. And since it’s near impossible to fake fingerprints, AFIS will also include records for potential aliases.
    If a fingerprint background check is required for employment, applicants will visit an authorized local fingerprint business or government organization to have their fingerprints scanned (or inked) and submitted.

    For an $18 fee and a fingerprint card , the FBI can provide a person with a copy of their own Identity History Summary. This summary can include information related to a person’s:
    Criminal history
    • Federal employment
    • Naturalization
    • Military service

  • ⭐⭐⭐⭐

    Kişisel Arkaplan Çekler

    İşverenlerin arka plan kontrolünüzü yaparken ne gördüklerini görmekle ilgileniyorsanız, kişisel bir arka plan kontrolü sizin için yapabilir. Servis sağlayıcınıza bağlı olarak, hangi kontrolleri veya aramaları yapmak istediğinizi ve hangilerine ihtiyacınız olmadığını seçebilirsiniz.

    Örneğin, adınızın herhangi bir suçluda, trafikte veya cinsiyet suçlu veritabanında görünüp görünmediğini görmek için kişisel bir geçmiş kontrolü yapabilirsiniz. Ayrıca nerede yaşadığınızı ve çalıştığınızı ve kendi kredi raporunuzun bir kopyasını görmek için bir SSN izi de yapabilirsiniz.

    Arkaplan kontrolünüzde nelerin ortaya çıktığını bulmak, bulduğunuz olası hataları gidermek için harika bir yoldur. Genel bilgi veritabanlarında hata bulmak yaygındır ve bir işveren ya da alacaklıyı görmeden önce olası hataları tespit edip ele alırsanız, bir iş bulma veya borç alma fırsatını kaçırmamaktan kurtulabilirsiniz.
    Kredi raporu hataları, bankaların, borç verenlerin ve diğer finansal şirketlerin tüketicilere adil davranmasını sağlayan kurum olan Tüketici Finansal Koruma Bürosuna bir numaralı şikayettir.

    Kişisel arkaplan kontrolü, istediğiniz aramanın kapsamına bağlı olarak 20 ila 60 dolar arasında değişebilir.

    Personal Background Checks

    If you’re interested in seeing what employers see when they run your background check, a personal background check can do that for you. Depending on the service provider, you can choose which checks or searches you want to perform, and which ones you don’t need.

    For example, you can run a personal background check to see if your name appears in any criminal, traffic, or sex offender databases. You can also do an SSN trace to see where you’ve lived and worked, and a copy of your own credit report.

    Finding out what shows up on your background check is a great way to address potential errors you find. It’s common to find mistakes in public information databases, and if you discover and address potential errors before an employer or creditor sees them, you could save yourself from missing out on an opportunity to get a job or borrow money.

    Credit report errors are the number one complaint to the Consumer Financial Protection Bureau, the agency that makes sure banks, lenders, and other financial companies treat consumers fairly.
    Personal background check costs can range from $20 to $60, depending on how extensive of a search you want.


  • @redsat2000 size bir sorum olacaktı ,ABD de yeni gitmis birisi olarak iş başvurusu yaptığımda sonuçta orada bir yerde calismadigim için TR için background check yapıliyor mu , diplomalarımin tercümesini yaptırıyorum ancak TR de birçok firmada çalıştım ,çalıştığım managerlar bile artık o işyerlerinde çalışmıyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum