Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Başka ülkeden alan Sayın @About-You deneyimini deneyimini yazmış. Belki faydası olur diye bu başlıkta paylaşmak istedim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

  • Herkese merhaba dün vize parasını yatırdım.Paranın yattığına dair onay geldi.Randevu tarihine girdim 2024 Mayıs 20-21-22 vs uygun tarih gün gözüküyor.Tarihi seçtiğimde İŞ DIŞI BİR GÜN SEÇTİNİZ yazıyor.Tüm yılı kontrol ettim uygun günleri işaretledim sonuç hep aynı İŞ DIŞI BİR GÜN SEÇTİNİZ randevu tarihi alamadım.Yurt dışında çalıştığım için bulunduğum ülkenin ABD konsolosluğundan vize başvurusu yaptım Bu konuda ne yapmalıyım deneyimleriniz ve önerileriniz paylaşır mısınız Teşekkürler.


  • @Ferit bugün tekrar randevu almak için denemeler yaptım.Yurt dışında Türk firmasında çalışıyorum.2 ay sonrasına randevu aldım.Konsolısluğun web sayfasını okursanız.Başka ülkeden vize baş vuruşunda bulunabilirsiniz ifadesi var.Kendi ülkenizde yoğunluk nedeninden dolayı. Hangi ülke kaç gün veya ayda randevu veriyorsa birini seçin randevu aldıysanız randevu tarihinde o ülke ABD konsolosluğun da olmanız gerekiyor.Genelde neden başka bir ülkede vize başvurdunuz sorusunu soruyorlar.Kendi görüşmem den sonra durumumu burdan yazarım.


  • @charon Merhaba.. Daha once abd'de overstay yapmis olanlar kendi ulkelerinden basvurmak zorundalar diye birsey var mi? Yani bu tip kisiler oturumlari olmayan baska bir ulkeden basvuru yapamiyorlar mi? Tesekkurler


  • @Bushra993 overstay yaptiğinizda entry ban aliyorsunuz bildiğim kadarıyla. Başvurma hakkınız bile yok.


  • @charon Ban alinmayacak kadar kaldim. Konsoloslugun sitesinde overstay yapmis olanlarin basvurusu ile ilgili bir detay yok ancak resmi amerikadaki sitesi olan DHS'li bir siteleri var ya.. orada overstay yapmis olanlar sadece home countrylerinden basvurabiliyor yaziyor. Ben arada kaldim sonucta turkiyedeki gocmen olmayan vize bolumunde boyle bir detay yok. Size danismak istedim.


  • Merhabalar, B1/B2 vizesini Kuveyt'ten nasıl aldığıma dair tecrübemi paylaşmak isterim.

    Öncelikle TR'de bekleme süreleri 1 yılı aştığı için Kuveyt ya da Katar'dan başvurma fikri öne çıkmıştı ancak Kuveyt biletleri daha ucuz olduğu için Kuveyt'ten başvurmayı tercih ettim. Başvuru sürecini, ödeme işlemini, mülakat deneyimini ve pasaport teslimi konusundaki tecrübemi detaylı bir şekilde açıklayacağım.

    --Başvuru Süreci--

    Öncelikle DS-160 formunu doldurduktan sonra USTRAVELDOCS.COM sitesinden Kuveyt için hesap oluşturuyorsunuz. Temel bilgilerinizi girdikten sonra sizden DS-160 formundaki barkod numarasını giriyorsunuz. Sonraki aşama ise vize başvuru ücretini ödemek.

    --Ödeme İşlemi--

    Kuveyt'ten başvurmanın en büyük dezavantajı ödemeyi online yapamıyorsunuz. Bunun için Kuveyt'e gidip BurganBank şubesinden şahsen ödeme yapmanız gerekiyor. Aracı vasıtasıyla da ödeme yapılabildiğini söyleyenler olmuştu ama kesin bir bilgi değil.

    Ödemeyi yaptıktan hemen sonra randevu alamazsınız. Ödemeyi yaptıktan sonraki iş günü saat 11:00 itibarıyla sistemden randevu alabiliyorsunuz. Eğer şanslı iseniz 1-2 gün sonrasına randevu bulabilirsiniz. Aksi takdirde randevu için 4-5 gün beklemeniz gerekebilir. Zaten sistemde ödemeyi yapmadan da en yakın randevu tarihini sol üst köşede görebiliyorsunuz. Ona göre bir plan yapabilirsiniz. Bu arada aklınızda bulunsun, Cuma günleri resmi tatil ve elçilik kapalı. Pazar günleri ise açık. Ben ödemeyi yaptıktan hemen sonra TR'ye döndüm ve randevu için tekrar gittim.

    --Mülakat süreci--

    Mülakat İngilizce yapılıyor. O yüzden dil probleminiz varsa mutlaka öncesinde hazırlık yapın, sorulabilecek tüm soruları çıkarın ve cevaplarınızı hazırlayın ve ezberleyin. Gelebilecek sorular alternatif nasıl sorulabilir, bunlara çalışın. Çünkü kendi cevabınıza çalışsanız bile, elçilik görevlisinin ne sorduğunu da iyi anlamanız gerekiyor. Listening ve speaking pratiği yapın.

    Benim mülakatım sabah 07:30 da idi. Sabah 07:00 itibarıyla binaya almaya başladılar ve tüm işlemler yaklaşık 1:15 dk sürdü. Mülakata başlamadan önce farklı bir memurla görüşüyorsunuz ve size "Turistik amaçla mı gideceksiniz", "Yalnız mı gideceksiniz", "ABD'de yakınınız var mı" diye soruyor. Sonrasında parmak iziniz alınıyor ve son olarak mülakata başlıyorsunuz.

    --Mülakatta sorulan sorular--

    1. ABD'ye ne amaçla gidiyorsunuz?
    2. Daha önce A2 vizesi almışsınız, bu neyle ilgiliydi (Önceki çalıştığım kurumda bir eğitime katılmak amacıyla yaklaşık 10 yıl önce A2 vizesi almıştım. Bunu sistemden gördü ve sebebini sordu)
    3. Kuveyt'e ne zaman geldiniz? Niçin geldiniz? (Önceki akşam geldiğimi söyleyince, vize başvurusu için geldiğimi anladı ve bana teyit ettirdi)
    4. Yalnız mı gideceksiniz?
    5. ABD’de nereye gideceksiniz?
    6. Ne iş yapıyorsunuz?
    7. Şirketteki rolünüz nedir? Sahibi misiniz? (Pet ürünleri satan bir küçük ölçekli bir şirketim var)
    8. Aylık geliriniz nedir?
    9. Evli misiniz? Çocuk var mı? (Bekarım ve çocuk yok)
    10. Aile bireyleriniz TR’de mi? (Evet)
    11. ABD’de yakınınız var mı? (Hayır)
    12. Daha önce yurtdışına çıktınız mı? Hangi ülkelere gittiniz? (son soruydu) (2023 sonunda birkaç Avrupa ülkesine gitmiştim, pasaportta son 1 yıl içinde alınmış 2 Schengen vizesi vardı ama birini kullanamamıştım)

    Profili anlamanız için bazı soruların cevaplarını yazdım. 36 yaş, erkek, bekar, uzun süreli bir çalışma geçmişi yok. Mülakat yaklaşık 3-4 dakika sürdü ve sonunda vize onaylandı diyerek bir kağıt verdi. Pasaportu 3 gün içinde teslim alabileceğimi söyledi.

    Mülakat Pazartesi sabah gerçekleşti, Salı akşam kargo şirketinden pasaportun hazır olduğuna dair mesaj geldi. Çarşamba sabah pasaportu teslim aldım. Bu arada pasaportsuz sorun olmuyor mu diye merak edenler olabilir. Kuveyt'e girdiğinizde havalimanında size bir vize kâğıdı veriyorlar. Kimlik yerine geçiyor. Onu yanınızdan ayırmayın. Hatta randevuya giderken mutlaka yanınızda götürün. Çünkü onu kimlik olarak sizden emanet alıyorlar. Elçilikten çıkarken tekrar size veriyorlar.

    Kuveyt'e e-vize ile girebiliyorsunuz. Vizeyi Kuveyt Büyükelçiliğinin internet sitesinden ücretsiz alabilirsiniz. 1-2 saat içerisinde mail adresinize onay geliyor. Onun çıktısını ülkeye girişte sunmanız gerekiyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum