Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,

    Acikcasi 2021'de ABD'ye tasindigimizda is bulamam korkusu cok yoktu bende cunku esim amerikan vatandasi ve grafik tasarimci yani guzel bir meslegi var. Ama sansimiz nedense bu bir yili askin surede pek yaver gitmedi esimin isi acisindan. Ben gocmen halimle hemen ise girerken esim sayisiz is gorusmesi, bir tane son dakikada geri cekilen offer letter ve baya bir hayal kirikligina ragmen henuz is bulamadi. Biz de cok anlam veremiyoruz acikcasi suanda.

    Bu forumda bunu yazmaya ihtiyac duyacagimi zannetmiyordum ama bir de sansimizi burda denemeliyiz sanirim;

    Esim ozellikle 3d alaninda deneyimli bir grafik tasarimci. Yuksek lisans sahibi. Amerikan vatandasi (Turk degil, Turkce de bilmiyor). Lisans ve yuksek lisansini Polonya'da tamamladi. Kanada Vencouver'da yuksek lisansi surecinde misafir ogrenci olarak aktif calisti. Daha once Istanbul ve Polonya Wroclaw'da is tecrubesi var. Acikcasi son 3-4 yildir profesyonel olarak aktif degildi, bunun da sebebi 4 yil once evlendikten sonra benim isimin Dubai'de olmasi, onun da bir sure benimle birlikte Dubai'ye yerlesme karari vermesiydi. Dubai'de de benim surekli ulke degistirmeli bir isim oldugu icin (insaat sektorundeyim) malesef Turkiye'sinden Kuveyt'ine epey bir gezmemiz gerektiginden kendisi profesyonel kariyerine cok zaman ayiramadi. Ustune bir de pandemi kendisini aktif olarak calismiyorken yakalayinca son iki senesi de bu sebepten biraz atil gecti profesyonel olarak.

    Amerika'ya tasinmamizin bir sebebi de esimin kariyerine tekrardan agirlik vermesini istememdi. Ama dedigim gibi bu son bir senedir (Agustos 2021'de tasindik Amerika'ya Dubai'den) sansimiz yaver gitmedi. Esim en son Los angeles'tan remote bir pozisyon aldi bilindik bir firma ile ama ise baslamadin sadece 2 gun once adamlar butun departmani offhire etmisler, esimin de offer letter'ini geri cektiler. Neyse detay bunlar aslinda.

    Kisacasi; Esim amerikan vatandasi ozellikle 3D uzerine deneyimli bir grafik tasarimci. New Jersey'de yasiyoruz. Tercihen New Jersey tarafinda (New York da olabilir ama NJ Linden tarafinda yasiyoruz, tam kuzeyde degiliz ama bir yolu bulunur tabi commute etmenin), ya da remote olabilir. Esim Adobe'nin grafik tasarim ile ilgili programlarini kullanabiliyor (ben cok bilgili degilim bu konuda iste after efect falan sanirim). Maya kullaniyor sanirim, zbrush diye birsey kullandigini soylemisti. Istanbul ve Wroclaw'da grafik tasarim atolyelerinde ve sirketlerinde tecrubesi var. Esim diye demiyorum, gercekten de cok yetenekli bir artist ve yaratici bir kisidir. Profesyonel olarak grafik tasarimci olmasinin yaninda resim ve tasarim hobileri de vardir.

    Eger bildiginiz bir is durumu olursa bizim icin cok yararli olur. Eger gerekirse ozelden esimin iletisim bilgilerini, linkedin ve kendi portfolio sayfalarini paylasabilirim.

    Tesekkurler herkese,


  • Merhaba Herkese Nick'ten Mesleğim Belli Oluyor Sanırım İnşallah Amerika'da Görüşebiliriz.....


  • Arkadaşlar bende 27 yıldır baskı öncesi hazırlık yapıyorum. Tasarım konusunda çok iyi olmasamda baskı hazırlık ve ofset baskı teknikleri konusunda donanımlıyım. Onun haricinde profesyonel seviyeye yakın fotoğraf çekim bilgim var. Hemen hemen tüm stok fotoğraf sitelerinde portfolyolarım var. Ayrıca Akvaryum balıkları üzerine bir pet shop işletecek kadarda bilgim var. İlgilendiğim konularda üst düzey bilgi ve beceriye ulaşmaya gayret sarfederim. 47 yaşındayım. Bu sene 14 yaşında oğlumun isteği ile çekilişe katıldık fakat maalesef çıkmadı. Oğlumun geleceği için bende artık Amerikada yaşamak istiyorum. Oğlum çok iyi seviyide ingilizce biliyor. Benim seviyem B2 gibi ama hızlıca akıcı bir seviyeye çıkartabileceğimi düşünüyorum. Eşim maalesef dil konusunda işin çok başında. İş konusunda çok seçici olmayı düşünmüyorum. Nasıl ilerlemem gerekir, bir yol gösteren olursa çok sevinirim.


  • @MySea haha 🙂 Bende Grafik Tasarımcıyım ve 2024 talihlisiyim 🙂
    İngilizcem çok az ama. daha doğrusu alt yapım yok.
    onun için ilk olarak uber ve lift işlerini yapıp ingilizcemi geliştirip daha sonra Grafikerlik işleri bakmayı düşünüyorum .


  • @Ümit-Karabayır Benden size tavsiye gelmeden ingilizcenizi az da olsa geliştirin.


  • Bu ileti silindi!

  • 2024 gc talihlisiyim ve fotoğrafçıyım bende bakalım yol bizi nereye götürecek


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum