bu başlığı incelemenizi rica ederim;
-
@ecellf-celbi Tebrik ederim. Bizde bu yıl mülakata girdik.Buyuk kızım 21 yaştan kabul edilmedi. Bu sene abd de unv master yapacak ve seneye vize tarihi bitiyor. Şu an Abd de.Seneye vizesini Uzatmayı düşünüyorduk. Ama oradayken de I20 ile statüsü devam edebiliyor diye biliyorum. Abd den çıkmadığı ve I20 olduğu sürece. Ayni zamanda aile birleşmesi için başvuracak. Aile birleşimi girişiminden sonra vizeyi uzatma durumunu degerlendirirsek red verirler diye düşünmemeye karar verdik ama. Seneye bakacaz artık.
2022 kazananlarindan @Minikpisicik çok kötü bir deneyim yasamislar kizlarina F1 vizesi almak istediklerinde ailenin de tüm vizelerini iptal ettiklerini okumuştum.Böyle ds260 formu doldurup göçmen niyetinizi belirtmenize rağmen vize alması çok güzel olmuş.
Tebrikler.Yolunuz açık olsun. -
@sasa16, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar. Sizlere sorum olacakti. Vakti olup cevap verebilen olursa cok memnun olurum. Doktora sonrasi akademik training e basladim ve DS2019 dokumanim bir yil uzatildi fakat ben ds2019 suresi dolmadan 7 ay once Turkiyeye geldim ve hali hazirda Turkiyede kalmaktayim yaklasik 1.5yildir. Two year home residency rule icin ulkeye giris tarihim mi yoksa academic training i bitirdigim tarih ( bu Turkiye'ye girdigim tarihten 7 ay sonrasina tekabul ediyor) esas aliniyor? Simdiden cok tesekkurler.
Turkiye'de gecirdiginiz toplam sure onemli. Zaten 2 yilin dolmasina 6 ay sureniz kalmis, bu durumda waiver almaniza gerek yok gibi.
-
Merhaba arkadaşlar, ben J-1 vizesi alma sürecindeyim. Başkonsolosluğun sayfasında DS-2021 formununda vize görüşmesinde gerektiği yazıyordu. Bununla alakalı bir fikri olan var mı? Ben DS-2021 formunu herhangi bir yerde göremedim de açıkcası. Amerikadaki üniversite ile de sadece DS-2019 formu ile ilgili görüşmeler yapmıştık. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi akşamlar.
-
F1 vizesi yani dil için Türkçe konuşma olmazmi güler yüzlü ve ilk başta merhaba konuşurum sonra ingilizce bir şekilde Türkçe konusabilirmiyiz diyip kendimi Türkçe anlatacak geri donucegime çayır sağlam bı belge diyin 3 ay dil okuluna gidip sonra donucem dil lazım is için burda
-
@Ferecov11
Merhaba,
Yardimci olur mu bilmiyorum ancak durumumu paylasayim.
Postdoc olarak ABD'de gelmek icin SEVIS ucretini 3 yil once odedim. ilk odemeden 2 yil sonra universite degistirdim. Yeniden ucret odemem gerekmedi. Sadece eski universitem transfer islemini baslatti, yeni universitem ise kendi uzerine aldi. SEVIS numaram dahi degismedi.
Dil okullari icin durum farkli midir bilemiyorum. Ancak DHS web sayfasindan anladigim kadariyla ucreti tekrar odemenize gerek yok.
Kolayliklar. -
@mlhcnky merhaba ben mesajınızı şimdi gördüm uzun zamandır girmiyordum foruma..
biz marttan beri chicagodayız korktuğum olmadı ,turist vizemiz varken f1 vizemizi de aldık 🙂
mülakata ayrı ayrı değil beraber giriyorsunuz yani bu durumda çıkarsa ikinize de çıkacak olmazsa maalesef ikiniz de alamayacaksınız..
o yüzden f1 -f1 olarak başvurmak eğer çalışmak istiyorsanız en mantıklı yol fakat çalışmak için yani cpt için 9 ay beklemeniz gerekiyor.. -
@mrblack, içinde söyledi: ABD'ye yakın bir ülkeden F vizesi alıp ABD'ye yeniden giriş yapmak
@bekirozuysal o durum özel olarak J1 vize sponsorlarının baskısı sonucu oluşturulmuştu. Emsal bir durum çıkarmak doğru olmayabilir. An itibariyle J1 ve F1 için yüksek red oranları var Türkler için yurtdışında. İtalyada, Bosnada ve Polonyada totalde 10a yakın bildiğim red var. Bu insanların hepsi orada oturuma sahip insanlar onu da atlamamak lazım.
hocam merhaba f1 vizesine geçebildiniz mi?
-
@vartorian, içinde söyledi: Vize mülakatı için verilen tarihler
Malesef şuan bu durumdan herkes mağdur ve durumun ne zaman düzelebileceğini kestirmek zor, bilen birisinini çıkacağını sanmıyorum.
Ben 26 Ocak'ta L1-B vize randevumu 7 Mart 2023'e alabildim sonrasında konsolosluk 3 Ekim 2022'ye çekti ancak daha erkene almadılar, umutla bekliyorum belki Ağustosa çekerler diye.Birçok arkadaş aynı durumda... Umarım en kısa zamanda düzelecektir.
Çok teşekkürler paylaşım için. Insallah en kısa sürede durum toparlanır. Bizde Tubitak burs sonucunu bekliyoruz. Temmuzda açıklanır açıklanmaz vize tarihi almak için kosacağız ama bu gidişle durum sıkıntılı ....
-
@sahrud, içinde söyledi: Süresi bitmemiş F1 vizesi ile ABD'ye tekrar gitmek
Merhaba, 2019 yılında F1 vizesi başvurusu yaptım ve 5 yıllık vize aldım. Yaklaşık 5 ay dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye geri döndüm. Yani hala vize sürem dolmadı, aynı vizeyle tekrar dil okuluna kayıt olup gidebilir miyim yoksa tekrar vize mi almam gerekiyor? Bilgisi olan veya daha önce bu şekilde tekrar giden varsa ve bilgilendirirse sevinirim.
Okul yeni bir I-20 formu hazirlayacak. Yeni ve gecerli bir I-20 formuyla ve suresi gecmemis vize ile ABD'ye giris yapabilirsiniz.
-
@speedystop abim merhaba turist vizesiyle gidip orda öğrenci vizesi alınıyor mu ?ve öğrenciden kastın yani ingilizce ogrenmekmi oluyo ?
-
F-1 Acil Randevu Talebi Hakkında
Hepinize İyi Günler Dostlar.
23 Nisan tarihin de I-20 dosyam ile beraber DS-160 dosyasını doldurdum. En erken görüşme tarihi olan 7 Mart 2023 tarihine ise randevu aldım. Lakin benim okulum 15 Ağustos 2022 de başlayacak. Bundan ötürü ise Acil Randevu Talebi oluşturdum. Talep sayfasında ki bütün bilgileri vermeme rağmen ve okulumun bahsettiğim tarihlerde açılacağını bahsetmeme rağmen (Acil Randevu Katagorisinde) başvurum olumsuz sonuçlandı. Konsolosluk sitesin de ise yeniden acil randevu için mail atmayın diyor. İki gündür ise sistemden randevu tarihini daha geri bir tarihe çekmek için uğraşıyorum. Şuan sizce ne yapmam lazım. O tarihlere gelir mi? Yoksa boşuna umut bağlamayayım mı? Bilgileriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. -
Bir çok arkadaşım şu an wat ile aldılları ssn i dil okulı ile gelip kullanabiliyolar tüm appleri açıp çalışabiliyolar
Bu yasal değil ama vergi zamanı tax yaptırıp hesaplar kapanmadan vergi ödeyip devam ediyolar ancak geçen gün managerim den öğrendim böyle bir durumda iken green kartlı biriyle evlenirseniz problem olabiliyomuş ve eğer eb 3 gibi vasıfsız yoldan sponsor ile green kart almal isterseniz bu büyük problem. Çünkü avukatlar ilk bunu soruyolar ssn ile çalıştın mı
Amerika da dil okulları 2 ye ayrılıyor
Eğer siz bir üni ya da college a giderseniz oradaki esl progmına katılıp dil öğrenirken kampüs içinde ders dönemindeyken haftada 20 saat
Ders dönemi dışında 40 saat çalışabilirsiniz
Ve ayrıca bir dönem sonra bir avukatla fakirleştim sebebiyle 1 yıllık çalışma iznine başvurabilirsiniz
Yanlış bilmiyosam 2 yıla da çıkmış olabilir
Yasal yollarda kalın bence ya da nakit çalışmaya bakın çünki bunların problem olma ihtimali her zaman var -
Merhaba,
f1 vizesi ile Amerika'ya birden fazla giriş çıkış yapabilir miyiz?
Yani okul için Amerika'ya giriş yapıyoruz fakat 4 ay sonra tekrar Türkiye'ye gelip bazı işlerimizi halledip tekrar Amerika'ya giriş yapmamız gerekmekte. Sorun olur mu sizce? -
@Furkan-Akayküçük, içinde söyledi: J1 program sonlandırma (termination) ardından tekrar vize almak
[18:54, 11.03.2022] Furkan: arkadaşlar merhaba internship için j1 vizesi ile 6 ay önce amerikaya geldim fakat çalıştığım yerde yarım kalan bir alkol şişesini aldığım için programım sonlandırıldı. Sponsor 15 gün içerisinde ülkeye dönmem gerektiğini 10 şubat tarihine kadar . ileride herhangi bir abd vizesi almamda sıkıntı yaşıyacağımı söyledi. bende söyledikleri tarihten önce 6 şubatta çıkış yaptım. Fakat şuan bildiğiniz üzere pasaportumda 2 yıl kuralı var bunu türkiyeden kaldırıp başvurabilir miyim tekrardan. 13 şubatta da ameliyat oldum ameliyat belgelerim var bunu sunabilirim dönme nedenim olarak. Ve türkiyeye döndüğümde tekrardan sponsora yazdım ileride vize alırken herhangi bir sıkıntı yaşamamalısın dediler. asıl sormak istediğim 2 yıl sonra başvurduğumda bie problemi yaşar myım bir kaç avukatla konuşmamın ardından mahkemelik bir durum olmadığı sürece konsoloslukta sıkıntı çıkacağını sanmıyorum dediler fakat kafam çok karışık . Ve 6 şubatta ülkeden çıktım fakat vizem 6 eylülde bitiyor fiilen halen devam ediyor gözüküyor. pasaporttaki vize bittikten sonra 2 yıl mı beklemem gerekiyor yoksa ülkeye giriş yaptıktan sonra mı acaba ? yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏
Bahsi geçen iki yıl kuralı genellikle ABD'de yapacağınız vize statünüzü değiştirme işlemlerinde sorun yaratıyor.Internship programı biteli 2 3 ay olmasına rağmen vize alıp tekrardan gelen bir çok tanıdıgım var.Türkiyedeyken iyi yıl kuralınızı dert etmeyin diyebilirim.
-
-
@kirik selamlar, bu bahsettiklerinizi yaptınız mı süreç nasıl gidiyor
-
@crazycells selammlar, 1 yıl sonra durumlar bozuldu diye ssn aldık farz edelim. 1 sene sonra ssn uzatma başvurusu yapmadım diyelim çünkü durumum toparlandı ve başvursam red gelmesin ssnle çalışmaya devam ettik vergi vs verdik bu durumda Out of status durumuna mı düşüyoruz, J1 ya da greencard çıktığı zaman bu bizm karşımıza çıkar mı? Yada 2. Yılda uzatıp yine çalışma izni aldık ozaman ileride sorun olarak karşımıza çıkmaz mı? Bu ilk sorumdu
Sorum eğer bildirim yapıp vergi verdiğimiz için karşımıza çıkarsa, hiç vergi vermesek mi ay gerçekten çekiliş çıkmayınca insan kafasında neler kurmaya başlıyor, delirmenin sonlarındayım 🥺 -
merhaba arkadaslar. ben j2 vizeye sahibim gecen yil esimin okul degisikligi sebebiyle vizemiz iptal edildi ancak sevisimiz guncellenerek Amerikada kalmaya devam ettik. onumuzdeki ay tr ye gitmeyi planliyorum ancak esim gelmeyecek. ben j1 olmadan vizemi yenileyebilir miyim?posta yoluyla yapmak icin basvuru yaptim ancak sizce j1 olmadan bir sikinti cikmasi soz konusu mu?
-
Merhaba;
Ben xxxzxx Genel Müdürlüğünde (Mütercim Tercüman olarak) eşim de xxxxx Bakanlığında (Şef olarak) çalışmaktayız. Yaklaşık 4 aylık bir görüşme trafiği sonucu Merkezi Washington DC de bulunan Uluslararası bir firmada işim ile ilgili olduğundan 2,5 aylık çalışma kabulü aldım. Hatta bu kabulden sonra da şirket Ceo'su ile yaptığım görüşmelerde Türkiye'de bir Ofis açma planları olduğunu bunun için beni kabul ettiklerini belirtiler. Bu kabul ile Amerika'ya yerleşme planımız vardı. Daha sonrası bu şirkette devam edemez isek de başka bir şirket yada sektöre geçerek Amerika'da yaşamaya devam edecektik. Fakat bu kabulü xxxx Genel Müdürlüğümüz ile paylaşınca kurumumum beni bu süreçte yurt dışı görev ile gitmemi orada Müdürlüğümüzü temsil etmemi istediklerini ilettiler. Açıkçası bu durumda Hem resmi görevli olacağım hem de şirket çalışanı olacağım.
İlk onayımız 2,5 ay Uluslararası bir şirkette resmi görevle (Yurt Dışı Görev) ile Amerika'ya gelerek hem Türkiye'den maaş alacağım hem de Uluslararası şirketten maaş alacağım. Öncelikle hangi vize ye başvurmam gereklidir. Görev Tarihim 1 Ağustos 2022 de başlıyor. Biz 2,5 ay olan süreci muhtemelen 1 yıla çıkaracağız. Bu sebep ile eşime çalışma vizesi alabilir miyiz? Yani her ikimizde nasıl bir vize başvurusunda bulunacağız. Çocuğumuz da 12 yaşında orada 1 yıl eğitim almasını istiyoruz.
Diğer sorum da; Çekilişsiz Green Card ile ilgili. Xxx Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. Yüksek Lisansımda İngiliz dili ve Edebiyatı olarak devam ediyor. 2017 yılında da Londra'da Uluslararası bir Dil Okulunda Hem Staj yaptım hem de Dil Okulunda Öğretmenlik Yaptım. Uluslararası Eğitim Sertifikamda bulunmaktadır. (Mühendislere Teknik İngilizce eğitim verebilir gibi bir yetkinlik belgesini de Londra'da aldım) Sürekli de yurt dışı resmi görevlere ve seminerlere de katılmaktayım. Çekilişsiz Green Card başvuru hakkım var mıdır? Bu konuda nasıl bir yol izlemiz gerekmektedir.
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
-
@MustafAdlin Merhaba Mustafa bey, acaba F1 vizenizi alabildiniz mi? Nedir son durumunuz?
Ücreti ödenmiş I-901 SEVIS record'u başka bir okul için kullanmak
-
Merhaba dostlarım. bundan 6 ay önce f1 vizesine dil okuluyla başvurdum fakat malesef vize alamadım. Başvururken i20 dosyam için 100 dolar sevis id için ise 360 dolar ödedim. Bildiğim kadarıyla sevis id için para her öğrenci için okul farketmeksizin 1defa ödeniyor. Bana en son başvurduğum dil okulu i20 belgemi yeniden düzenlenmesi gerektiğini aksi takdirde ödenen giderler yanıcak dediği için 30 dolar para gönderip yeniden 20haziran için düzenlettirdim. Şimdi zamanda yaklaşıyor ama ben yeniden aynı dil okuluna başvuru yapmak istemiyorum. Kendi mesleğime uygun bir college başvurmak istiyorum. Benim sorum ben yeniden 360 dolarlık sevis id ücretini ödemek zorundamıyım? dil okuluyla konuşup i20 düzenleme yetkisini başka bir college vermesini sağlayarak düzenletip sevis idyide o yeni college geçirebilirmiyim? Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır.
-
Buraya mail atıp durumunu açıklayabilirsin. Ödemene gerek yok diye biliyorum. SEVIS ıd transferi yapabiliyorlar, ödediğin ücret 1 sene geçerli oluyor ama sen yinede maille teyit al.
-
@Ferecov11 Merhaba, ödediğiniz 460 dolara ek birde vize başvuru ücreti ödediniz değil mi?
-
Eger 1 yil icindeyse yeniden odemenize gerek yok.
Yeni bir okulla anlasip yeni SEVIS ID ile yeni bir I-20 alabilirsiniz Daha sonra SEVIS'e ulasip, eski SEVIS'in bilgilerini verip bunlarin yeni SEVIS'e aktarilmasini isteyeceksiniz, odediginiz sevis ucret kaydi, yeni SEVIS ID'ye transfer olacaktir.
-
transfer islemini direkt su site uzerinden yapabilirsiniz:
-
@Ferecov11
Merhaba,
Yardimci olur mu bilmiyorum ancak durumumu paylasayim.
Postdoc olarak ABD'de gelmek icin SEVIS ucretini 3 yil once odedim. ilk odemeden 2 yil sonra universite degistirdim. Yeniden ucret odemem gerekmedi. Sadece eski universitem transfer islemini baslatti, yeni universitem ise kendi uzerine aldi. SEVIS numaram dahi degismedi.
Dil okullari icin durum farkli midir bilemiyorum. Ancak DHS web sayfasindan anladigim kadariyla ucreti tekrar odemenize gerek yok.
Kolayliklar.
Benzer Başlıklar
73
22.1k
Users
4.1k
Topics
288.5k