Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@Berna-ŞİPKA süresinin dolmasına gerek yok, beklemeksizin başvurabilirsiniz. Dolduracaginiz DS160 formunda seyahat tarihlerinizi vizenizin bitiş tarihinden sonraki bir tarih olarak beyan edebilirsiniz.

Talimatlar bildirimi geldikten sonra pasaportunuzu talep edilen konsolosluğa göndereceksiniz. Vizeniz onaylanmissa ve bu sürede bu pasaport ile başka bir ülkeye seyahat edecekseniz, her TC vatandaşının hakkı olan 2.pasaportu çıkartarak bu pasaport ile ABD vize yenileme başvurusu yapabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Berna-ŞİPKA evet, yenileme başvurusu yapabilirsiniz.

• This post is deleted!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@bahar_aydin merhaba,
    babanızın pasaportuna "Canceled" damgası vurulmamış olsa bile sistem üzerinden iptal edilmiş olabilir.

anne ve babanız vize yenileme işlemi yapamayacağı bilgisi kesin, bu yüzden belge vs durumu ile alakalı değil süreç.
    bu yüzden yeni bir başvuru yapmanız gerekmektedir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

mülakatsız vize yenileme işlemlerinde önemli güncelleme!!

herkese merhaba,
    biliyorsunuz mülakatsız / posta yenileme işlemleri, vize bitiş işlemi 48 ayı doldurmamış vizeler için geçerliydi.
    geçen ay verdiğim bilgiye istinaden bazı konsolosluklar bu kuralı 12 aya / 1 yıla indirdiğini duyurmuştum.

son güncelleme ile ilgili kural istanbul ve ankara konsolosluğu'nda da güncellendi!
    artık türkiye'den de yapılacak vize yenileme başvurularında da vize bitiş tarihi 12 aydan / 1 yıldan az olmalıdır.

resmi konsolosluk linki;

a400f292-88be-4735-8153-a0999edd7987-image.png

resmi ais linki;

8d25a21f-eeed-433f-96a1-de8f0e69e4f6-image.png

ilgili muafiyetten yaralanmak isteyenlerin bu konua dikkat etmesini önemle tavsiye ederim.

• @Latrell ben ds merak ediyorum bu be kadar sürüyor diye ama cevap yok sanırım

• @ATS16 selamlar, bu received bilgisi mail ile mi geldi size? Bir hafta oldu ptt gönderi takipte teslim edildi yazıyor falat ceac ya da ais de hala bir data yok kargo gönder yazıyor.

• ⭐⭐⭐

@captain35 AIS güncellenmiyor, Ceac’i takip etmeniz sağlıklı olan. Ceac’da Issued yazısını ekranda gördükten sonra PTT’den gelecek sms bildirimi ile takip edebilirsiniz pasaportunuzu.

• @ATS16 teşekkürler bir hafta oldu hala no data diyor kargo mu gitmedi diye düşünmeye başladım artık😅

• Merhaba, on senelik vizemin bitmesine beş ay kaldı ama varolan vize de iptal edilebiliyor diye okudum . Bu arada on senelik vizeyi aldığımda bı gezmeye gitmiştim bir daha da hiç gitmedim 🙂 Öncesinde de wat ile gitmiştim ama Fransa'da okuyacağım için üç ay falan çalışıp ayrılmıştım merak ettiğim şey şuan su, vizenin bitmesine bir iki ay kala girişte sıkıntı yaratırlar mi dönüş bileti vs göstermeliyiz gibi deneyimleyen varsa bilgi verebilir mi? On senelik vizeyi alıp on sene içinde birkez gitmiş olmam, avantaj mi olur dezavantaj mı sizce mu ki uzatma başvurusu yapsam postayla red olursa varolan vizem gitme ihtimalini dusunduyorum kafam çok karıştı bu soruların hakkında bilgi sahibi ya da deneyimi olan bilgilendirirse sevinirim

• ⭐⭐⭐

@celinesy

Sahip olduğunuz turistik vize ile ABD’ye 1 defa veya 100 defa gitmiş olmanız bir fark yaratmaz. Önemli olan vizenin size tanidigi hak olan kalış süresi boyunca overstay olmaksızın seyahat etmiş olmaniz, ABD’de olduğunuz sure boyunca herhangi bir adli olaya karismamis olmanız sürecinizi etkileyecektir.

Mülakatsiz yenileme başvurusu yapabilirsiniz, konsolosluk onay da verebilir veya mülakat tarihi almanız için sizi yönlendirir ve pasaportu gönderdiğiniz şekli ile size gönderir veya mevcut vizenizi iptal ederek hakkınızda daha çok araştırma yapılması için sizi AP’ye bırakabilir bu araştırma sonucunda vizenizi onaylayabilir. Bunların hepsi yaşanabilecek ihtimaller ama hangi ihtimal ile denk gelebileceğinizi başvurmadan bilemezsiniz. Bol şans

• This post is deleted!

• Merhabalar
    Mevcut 10 yıllık vizemizin bitimine 1 yıl kala şuan 16 yaşımda olan kızımız için başvuru yaptım. Vizeyi alırken 7 yaşındaydı. Çevremde bu durumda olan arkadaşlarımıza yenileme başvurularında çocukları için hep parmak izi randevusu gerektiği ibaresi çıktı ve malum randevular çok ileri tarihli olsuğu için sadece kızımız için yenileme yapmak istedik. Anne ve baba için ileriki aylarda posta ile yaparız diye düşündük.
    Fakat sistem tüm bilgileri doğru girmeme rağmen posta ile yenileme verdi ve bugun posta talimat maili geldi
    Acaba bu durumu yaşayan oldu mu?
    Tek tahminim şu; mülakatta 14 yaş altı fakat 14 yaş sonrası yaptığımız seyahatte parmak izi alınmıştı girişte. Bu etkilemiş olabilir mi? Yoksa pasaportu yollayıp bize geri yollama ihtimalleri var mıdır?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

55

56.1k
Users

4.8k
Topics

485.3k

| | | |