Ben Turkiye'de US turistik vize reddi aldiktsn sonra Kanadaya yerlestim. Esimle tekrar deneyelim dedik ve yeniden basvurduk. 2 sene gibi bir bekleme suresi verdiler, biz de bekleyelim dedik ama 1 sene sonra yer oldugu icin tarihi one cektik, tam 1 yil sonra randevu almis olduk yani. Bir suru belge goturduk vs hicbirine bakmadilar, ayni Istanbuldaki gibi bir vize gorusmesinden sonra pasaportlari kutuya atip bir iki gune vizeniz basilip gonderilir hayirli olsun dediler ve vizeyi aldik. Basvuru surecinin uzerinden bayagi gecti 2022deydi, o yuzden tam hatirlamiyorum ama buradaki yabancilar cok rahat bir bicimde basvuruyorlar. Tabi sonuclar ne oluyor bilmiyorum ama cevremde alan var.
-
-
arkadaşlar merhaba.. 2023 nisan ayında ankara dan red almıştım.pasaportum cok boştu. ben ona yordum.
Büğün 2. görüşme için istanbul a randevuma gittim.onayımı aldım. Değişen şartlarım arasında tek şey shengen vizemin olmasıydı.
ziyaret amaçlı gideceğimi söyledim. memur gezmeden olmaz diye düzeltti beni 🙂 seyehat planı vs vs hiç bişey sormadı.
kendime ait iş yerim olduğunu söyledim. bununla alakalı 4-5 tane sordu . kaç yıllık. kaç kişi çalışıyor. işinizizn açılımı nedir vs. evlilik ve cocuk durumlarımı sordu. kaç gün kalacaksınız vs vs yani forumda yazan ne varsa çıkıyor. bu arada yanınızda ne olur ne olmaz ds formunu destekleyici evrak götürün. benden yanına gideceğim kişiyle alakalı belgeleri istedi. mektup ve pasaportunu gösterdim. son olarakta pasaportumun tüm sayfalarını kontrol edip. vizeniz onaylandı dedi. en büyük izlenimlerimden biri kıvırmadan konuşmak kısa kesmek net olmak ve bankoya yaslanmamak oldu 🙂 bankoya yaslanıp mülakat yapanların coguna red verdiler sanki :)ds formunu dikkatli doldurup üzerinden bir kaç defa geçmem benim için çok faydalı oldu. forumdaki bu bilgileri bize aktaran süreci sıkıntısız yaşamamıza sebep olan tüm arkadaşlara gönülden teşekkürler. -
merhaba arkadaşlar benim bi sorum var. Eşim, çocuğum ve ben ds160 doldurarak bir grup randevusu almıştık ancak çok ileri tarihe verilmişti. daha öne çekebilmek için grup randevusunu ayırdık ve şimdi daha yakın ve farklı tarihlerde görüşmelerimiz var. birlikte gideceğimizi ancak grup randevusu bulamadığımızı söylesek yine de reddedilir miyiz?
-
Merhaba,
Ben 1 yıl önce ds160 formu doldurdum ve eşim çocuğum birlikte gidecektik.
Fakat çocuğumuzla gidemeyeceğiz DS formunu güncellemek gerekir mi ?
Başvuru esnasında beyan etmek yeterli olur mu?
Daha önce formu hiç güncellemedim, başvuru tarihine 40 gün var -
@thunder_74 no status yazıyor. Altında yazan ise şu şekilde: “ Please contact the U.S. Consular office you believe is responsible for processing your visa application.
For more information, please visit U.S. Consulate General Istanbul.” -
DS160’da takım olarak seyahat edeceğiniz tarihleri yazmanız mülakat esnasında sözlü beyan edeceğiniz seyahat planı (yarışma programı) ile uyumlu olması mülakatınızın başarısı için önemli, vizenizi onaylamak konsolosun takdirine kalmış sunacağınız kanıtlar ve vereceğiniz beyanlara istinaden.
ABD’ye giriş esnasında dönüş detaylarınız sorulursa sözlü olarak beyan edersiniz ve dönüş biletinizi görmek isterse kanıtlamak durumundasınız. Ülkeye girişteki CBP memuru hakkınızda aksi bir yargıya kapılmaz ise max 180 gün kalışlı girişinize müsaade edecektir, daha kısa süreli olarak da süreyi kısıtlama hakkına sahip. Girişinizden sonra I-94 kaydınızı elektronik ortamdan kontrol ederek kalış sürenizi sistemden teyit edebilirsiniz. Sistemden görünen tarihten geç çıkış yapmanız halinde over stay yapmış oluyorsunuz, daha sonraki ABD göçmen olmayan veya göçmen vize başvurularınızda & süreçlerinizde başınızı ağrıtabilir bu ihmaliniz.
I94 - Official Website
-
@metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
-
Merhabalar
Mevcut 10 yıllık vizemizin bitimine 1 yıl kala şuan 16 yaşımda olan kızımız için başvuru yaptım. Vizeyi alırken 7 yaşındaydı. Çevremde bu durumda olan arkadaşlarımıza yenileme başvurularında çocukları için hep parmak izi randevusu gerektiği ibaresi çıktı ve malum randevular çok ileri tarihli olsuğu için sadece kızımız için yenileme yapmak istedik. Anne ve baba için ileriki aylarda posta ile yaparız diye düşündük.
Fakat sistem tüm bilgileri doğru girmeme rağmen posta ile yenileme verdi ve bugun posta talimat maili geldi
Acaba bu durumu yaşayan oldu mu?
Tek tahminim şu; mülakatta 14 yaş altı fakat 14 yaş sonrası yaptığımız seyahatte parmak izi alınmıştı girişte. Bu etkilemiş olabilir mi? Yoksa pasaportu yollayıp bize geri yollama ihtimalleri var mıdır? -
Arkadaşlar merhaba
en dün DS-160 formumun koduyla birlikte kayıt olup tarih seçmek istedim J1 vizesi ile. Fakat sistem benden ödeme için kredi kartı bilgilerimi istediğinde SWT seçeneğini seçmeyi unuttuğumu fark ettim ve geri dönerek bu seçeneği düzelttim.
Tekrardan ilerlemeye geçtiğimde "Vize ücretini öde" sekmesinden ödeme sekmesine ulaştım. Burada da çok kez kontrol etmeme rağmen (panik haliyle ilk 1-3 saat sürekli kontrol yaptım ve sanırım sistem engel attı) ödeme yapmamı gerektiren bir ekran çıkmadı ve iki konsoloslukta da uygun randevu görünmüyordu. Fakat insanların randevu tarihi seçebildiğini görünce teknik bir problem midir diye size ulaşmak istedim.
Şu an gün içinde düzenli aralıklarla kontrol ediyorum ve randevu bilgisine, ödeme ekranına ulaşamıyorum. Ödeme yapamadım ve uygun randevu yok diyor her saat başı kontrol ediyorum ama çok zor hiç yok. Şu an nisanın dokuzu ve mayısın 22'sinde Amerika'da olmam gerekiyor. Sizce imkanı var mı bunun?
-
-
Kardeşim ABD ordusuna katıldı, Aralık'ta mezun olucak. Mezuniyetine katılmam için komutanı ve kendisi davet mektubu yazıp konsolosluğa göndericekmiş fakat yorumlarda mülakata görüşme yapan kişinin elinde götürmesi gerektiği yazılmış. Ordu mensubu için farklı bir durum mu var?
-
-
Öncelikle bol şans çekilişte. Konu ile ilgili bizim cekincemizi ve mülakat öncesi yaptığımız evraksal hazirliklari mülakat deneyimimizde bahsetmiştim, aşağıda okuyabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/562?_=1741620550313
-
@Civil_Engineer, içinde söyledi: B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris
Merhabalar, ailem 6 ay amerika'da turist vizesi ile kalip aralik basinda turkiye'ye dondu. Ocak ortasi tekrar gelip bir 6 ay daha kalmayi planliyorlar. Ikisi de yasini basini almis emekli insanlar. Giriste bir sorunla karsilasirlar mi? Daha once boyle kisa sureli giris cikisi tecrube eden arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.
Merhaba, aileniz ocak ayında yanınıza geldi mi? Son durum nedir şimdi?
-
Merhabalar bir sorum olacak.Vizem bitmeden 1 ay önce Amerika seyahatim olacak girişte vize sürem az kaldığı için sorun olur mu?Daha önce çok kez gittim geldim 180 günü hiç geçmedim.Bir de girişte sorun olmazsa vize tarihimin bittiği güne kadar yani 1 ay mu kalmam gerekir yoksa 180 gün izin verildiyse girişte 1 aydan fazla kalmam sorun olur mu?
-
Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
-
@Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
9 FAM 302.11 (U) INELIGIBILITY BASED ON PREVIOUS REMOVAL AND UNLAWFUL PRESENCE IN THE UNITED STATES - INA 212(A)(9)
Document not Found Şub 2, 2023
Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements
Refugees must be admissible to the United States as an immigrant at the time adjustment of status is granted. However, an officer must remember that applicants who were admitted
-
Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları ile İstanbul Havalimanı'ndan Chicago Chicago O'Hare Airport’ a uçtum. ABD'ye turistik amaçlarla giriş yapmak üzere pasaport kontrolünde sorulan tüm sorulara açık ve dürüst cevaplar verdim. Ancak, yapılan değerlendirme sonucunda ve 8 saatlik bir bekleme sürecinin ardından Amerika Birleşik Devletleri Yasası'nın 212(a)(7)(A)(i)(I) Bölümü uyarınca vizem iptal edilerek ülkeme geri gönderildim.
Seyahatimin temel amacı, ABD’nin kültürel ve turistik zenginliklerini deneyimlemek, farklı bölgeleri keşfetmek ve kısa süreli bir tatil yapmaktı. Görevli memura, ABD’de kalacağım süre boyunca planladığım aktivitelerimi ve seyahat programımı detaylıca açıkladım. Chicago’da kısa süreli yakın bir arkadaşımda kalmayı planladığımı, ardından Miami’ye geçerek turistik geziler gerçekleştireceğimi belirttim. Buna rağmen, dönüş biletim olmaması ve otel rezervasyonum bulunmaması gerekçeleriyle vize koşullarımı ihlal etme eğiliminde olduğum kanaatine varıldı. Ancak, bu durum tamamen seyahat programımın esnek olmasıyla ilgiliydi. Herhangi bir kalıcı yerleşim, çalışma ya da benzeri bir niyetim kesinlikle bulunmamaktaydı. Böyle buna benzer birşey yaşayan birileri oldumu tekrar turist vizesine başvursam vizemi alabilirmiyim acaba.

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
Öyle yapacağım teşekkür ederim
@gucarslan
-
@charon merhaba mulakata gittiginizde neler yasadiniz paylasabilir misiniz? Beni de ayni sekilde gorusmeye cagirdilar ve merak ediyorum ne yapacaklar
-
@Emrah-METE merhabalar daha önce giriş çıkışlarınızda sorun olabilecek bir şey olmuş muydu?mNeden cancel yapmışlar acaba?Benim de haziran sonuna kadar mevcut vizem var Mayıs sonu gibi seyahat etmeyi düşünüyorum tatil amaçlı girişte sorun olur belki diye bise yenileme başvurusunda bulunacağım ben de.Ama böyle cancel etmeleri neden olabilir ki
-
@epsilon05, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@Emrah-METE merhabalar daha önce giriş çıkışlarınızda sorun olabilecek bir şey olmuş muydu?mNeden cancel yapmışlar acaba?Benim de haziran sonuna kadar mevcut vizem var Mayıs sonu gibi seyahat etmeyi düşünüyorum tatil amaçlı girişte sorun olur belki diye bise yenileme başvurusunda bulunacağım ben de.Ama böyle cancel etmeleri neden olabilir ki
Aslında son bir buçuk sene de 3 kere seyehat ettim ve herhangi bir problem yaşamadım. Ancak sanıyorum ki prosedürel birşey var. Yenileme prosesine giriyorsanız geçerli vizenizi "canceled without prejudice" damgası vurarak iptal ediyorlar. Bunun anlamını araştırdım, başvuran ile doğrudan ilgili olumsuz birşey kaynaklı olmadığını ve başvurunun red edilmediğini süreç ile ilgili bir şey olduğunu okuduğum kadarı ile öğrendim. Zaten red ettiklerinde sanırım geçerli vizenizi kırmızı bir damga vuruyorlarmış. Ben de öyle bir durum olmadı.
Dolayısıyla eğer posta yolu ile yenileme yoluna giriyorsanız benim yaşadığım problemi yaşama ihtimaliniz olup elinizdeki geçerli vizenizden de olabilirsiniz. Benim bu yüzden Nisan ayında yapacağım seyehat tehlikeye girmiş durumda. Bakalım yakın tarihli Ankara da randevu bulabildim günü birlik oraya gidip normal vize görüşmesi ile almaya çalışacağım.
-
Merhaba, dun vizemi yenilemek icin gorusmeye gittim ve red verdiler. Bu sekilde yenilemek isterken red alan kimse var mi acaba? Deneyimlerinizi paylasabilirseniz sevinirim
-
mevcutta süregelen 48 ay içinde biten vizenin posta yoluyla yenilenme kuralının, ani bir kararla 12 ay'a düşürülecegi bilgisi gelmekte.
sebebi, bu başvuruların da ciddi şekilde yoğunlaşması iş yükü haline gelmesi.
henüz resmi kurumlar tarafından duyurulmamis bir konu olduğu için resmi bir kaynak eklemiyorum ancak; takip ettiğim bir kaç kaynak bunu duyurdu.
iş bu ileti, resmi bir açıklama yapılana kadar bir duyum olarak kalacaktır.
-
@yvzunal, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
Merhaba, dun vizemi yenilemek icin gorusmeye gittim ve red verdiler. Bu sekilde yenilemek isterken red alan kimse var mi acaba? Deneyimlerinizi paylasabilirseniz sevinirim
Görüşme normal mülakat gibi mi yapıldı yoksa, posta yoluyla başvurunuzun kabul edilmediği üzerine de sorular geldi mi. Mülakat deneyiminizi paylaşabilir misiniz? Bende bu perşembe Ankara ya benzer bir takip mülakatı için gideceğim. Deneyimlerinizin aktarımı bu açıdan çok iyi olur.
-
@Emrah-METE Teşekkür ederim bilgi için.Benimde Haziran sonunda bitiyor vizem.Mayıs ortasında Amarika seyahati yapacağım acaba girişte vizem 1 ay sonra bittiği için sıkıntı olur mu?Ya da giriş yaptığımda sadece vize bitimine kadar bir giri izni mi verirler yoksa normalde verdikleri 180 gün izin mi verirler acaba?
-
@epsilon05 net bir bilgim olmamakla birlikte şöyle bir mantık yürütme yapabiliriz. Örneğin Almanya schengen için 3-5 günlük vize veriyor dolayısıyla teknik olarak kaç gün vize aldığın senin hangi tarihlerde kalıcağın ile align olması gereken bir parametre. Pasaport kontrolü yapan memur muhtemelen dönüş biletini görüp tarihine bakmak isteyecektir. Border daki pasaport kontrolü ikna olduktan sonra ülkeye alır diye düşünüyorum. Çünkü herhangi bir yerde minimum 6 ay geçerli vizeniz olması gerekiyor diye bir ibare yazmıyor ya da ben görmedim.
-
@Emrah-METE Evet bende öyle düşünüyorum pasaport süresi daha önemli bence de geçerli bir vize olduğu sürece
-
Herkese selamlar, bu posta ile yenileme mevzusunda vizenin bitmesine ne kadar süre kalması gerekiyor resmi kaynakta bundan bahsedilmemiş fakat bitmesine bir yıl kala başvursak bir sorun çıkar mı deneyim ya da bilgisi olan paylaşabilirse çok sevinirim teşekkürler
-
@epsilon05 Vizenizin bitmesine 180 gunden az kalmissa pasaport kontrolu yapan memur istese bile en fazla vizenizin bitecegi gune kadar kalis izni verebilir. Siz daha sonrasinda USCIS uzerinden basvuru yaparak bu sureyi uzatabilirsiniz; ancak basvuru sonuclanan kadar Out of Status durumunda kalirsiniz. ABD vizeleri Schengen vizelerinden farkli olarak coklu giris cikisa olanak saglayacak sekilde 10 yillik verilir (aksi cok nadir durumlar ve vizeler icin mumkundur), 10 yillik vizenin bitimine 1 ay sure kala giris yapmaya calismak eger elinizde net bir seyahat, is, toplanti plani yoksa riskli olabilir. Bence sureniz varken vizenizi yenilemek daha iyi bir secenektir.
-
Vizeniz bitmemiş olsa bile şu an başvurabilirsiniz, dolduracağınız DS160 formuna seyahat tarihi olarak elinizdeki geçerli vizenin bitim tarihinden sonraki bir tarihi seyahat tarihi olarak beyan edebilirsiniz. Ben bu şekilde yaptım annem için, işlem tarihi itibariyle 10 yillik mulakatsiz vizesini aldı. Başvurduğumda annemin vizesinin bitmesine 8 ay vardı.
-
@EasternStar forumlardan araştırdığım kadarıyla vize bitiş süresi Amerika’ya giriş yapabileceğimiz süreyi gösteriyor.Orada kalış süresini girişteki memur tayin ediyor deniliyor.Mayısta seyahat edeceğim için yenileme yetişir mi bilmiyorum.Mülakata çağırırlarsa mevcut vize de iptal ediliyormuş sanırım o nedenle tereddütte kaldım
-
@EasternStar, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@epsilon05 Vizenizin bitmesine 180 gunden az kalmissa pasaport kontrolu yapan memur istese bile en fazla vizenizin bitecegi gune kadar kalis izni verebilir. Siz daha sonrasinda USCIS uzerinden basvuru yaparak bu sureyi uzatabilirsiniz; ancak basvuru sonuclanan kadar Out of Status durumunda kalirsiniz. ABD vizeleri Schengen vizelerinden farkli olarak coklu giris cikisa olanak saglayacak sekilde 10 yillik verilir (aksi cok nadir durumlar ve vizeler icin mumkundur), 10 yillik vizenin bitimine 1 ay sure kala giris yapmaya calismak eger elinizde net bir seyahat, is, toplanti plani yoksa riskli olabilir. Bence sureniz varken vizenizi yenilemek daha iyi bir secenektir.
Bu genellikle yanlis algilanan/bilinen bir konu; yukaridaki bilgiyi duzeltmek isterim:
ABD turist vizesi, gecerlilik suresince (son gecerli oldugu tarihe dek) size ABD'ye giris yapabilme olanagi sunar. Vizenizin gecerlilik suresinin son gunlerinde dahi ABD'ye giris yapabilirsiniz (CBP onayi ile). Dolayisiyla, yukarida bahsedilen son gecerlilik tarihinden onceki son 180 gun vb. algisi dogru/gecerli degildir.
Ote yandan, vize ve "status" (ABD'deki yasal statunuz) ayni seyler degildir. ABD turist vizenizle (gecerliliginin son gununde dahi olsa) ABD'ye giris yaparken CBP memuru sizin ABD'de ne kadar kalabileceginize karar verir. I-94 kaydinizda ve pasaportunuzdaki damgada belirtilen tarihe kadar ABD'de kalabilirsiniz (pasaportunuzun gecerlilik suresinin size bolca zaman tanidigindan emin olmalisiniz).
Siz CBP tarafindan verilen surede ABD'de iken turist vizenizin son gecerlilik tarihi gecebilir. Bu durumda statunuz I-94 kaydinizdaki son tarih gelene kadar hala yasaldir (turist). Bu kosullarda, yukarida bahsedildigi gibi "out of status" olunmasi soz konusu degildir.
Size verilen son cikis tarihinde ABD'den ciktiktan sonra eger ABD'ye tekrar turist olarak giris yapmak isterseniz, turist vizenizi yenilemeniz gerekir.
Elbette ABD turist vizesine sahip olmak ABD'ye giris yapilabileceginin garantisi degildir. Girisinize izin verilmesi ve ne kadar sureyle kalabileceginiz CBP memurunun takdirindedir. Eger CBP talep ederse de seyahatinizin vize turunuzle uyumlu bir amacinin oldugunu ve size taninan sure sonunda ulkenize geri doneceginizi kanitlayabilmeniz gerekir.
-
Online olarak I-94 bilgilerine ulasmak icin:
-
EOS (ABD icindeyken statunuzun suresini uzatma basvurusu) detaylari:
-
Vize ve gecerlilik suresine dair detaylar:
-
-
@Sharm Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Ben de aynı bilgilere ulaştım araştırınca.Vizemin basılı olduğu pasaportum dışında şu an yeni bir yeşil pasaportta çıkarttım orada pasaport süremin bitiminde sorun olmaması için
-
ATS16
-
Merhaba, ailem ile birlikte yaklaşık 10 yıl önce B1/B2 ABD turist vizesi almıştık. Mevcut vizelerimizin süresi Haziran 2025'te dolacağı için ailem, vize yenileme işlemi kapsamında DS-160 formunu doldurdu. (Ben bu yıl Green Card kazandım ancak henüz ABD'ye giriş yapmadığım için vize yenileme başvurusu yapmadım.) Bu arada hiçbirimiz daha once ABD'ye gitmemistik.
Annem ve babam pasaportlarını PTT aracılığıyla konsolosluğa gönderdi. Ancak annemin başvurusu onaylanmadı ve mülakata girmesi gerektiği bildirildi. Ayrıca, pasaportundaki mevcut vizesine "iptal" damgası basıldı.
Babamın pasaportunda ise herhangi bir iptal damgası bulunmuyor. Ancak pasaportunun arasına, Türkçe ve İngilizce iki taraflı bir belge yerleştirilmiş ve sayfalara ataçlanmış. Bu belgenin Türkçe kısmında “Vize görüşmesinden muaf olarak başvuru yapma hakkından yararlanamazsınız. Vize randevusu almak için lütfen turkey.usvisa-info.com adresini ziyaret ediniz.” kutucuğu işaretlenmiş. İngilizce kısmında ise “You qualify for interview waiver processing, but your application was incomplete. To complete your application, please resubmit your application with your passport and the document requested below to the consular section via the Turkish Post (PTT).” kutucuğu işaretlenmiş.
Bu durumda, babamdan tam olarak hangi belgenin eksik olduğu mu isteniyor? Annemin vizesinin iptal edilme sebebi ne olabilir? Sizce ikisinin de vize yenileme işlemi bu yıl içinde mülakata girmeden onaylanabilir mi? Teşekkürler.
-
Merhaba, vize yenilemek için online basvuru yaptım talimatları içeren mail geldi. Öncelikle -Onay ve Talimatlar ve kurye belgelerini türkçe mi ing mi yollamak daha iyi olur?
-Online Başvuru sırasında özel kurye gönderim seçmedim; kargo için Ankara veya İstanbul seçenekleri görünüyordu yalnızca, İzmirde yasıyorum ve mailin en altında bulunan belge iadesi teslimat adresi Ankara PTT ve göndereceğim yer İstanbul Konsolosluk görünüyor. Adres değişikliği için de 24 saat verilmiş ve görmedim. Herhangi bir PTT şubesinden gelen kurye talimatıyla gönderi sağlayabiliyor muyum? -
@gucarslan merhaba, süresi 2026 Ocak´ta dolacak 10 yıllık USA vizem var. Posta yolu ile vize güncellemesine başvurabilir miyim?
Yoksa vize süresinin dolmasını beklemek zorunda mıyım?
zaman ayırıp cevaplarsan çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkürler -
Türkiye’nin herhangi bir yerinden PTT aracılığıyla istenen evrakları gönderebilirsiniz talimatlar sayfasındaki yönergeleri takip ederek. Talimatlar sayfasının hangi dilde olduğu önemli değil.
Adrese veya bulunduğunuz şehire kurye hizmeti seçmediğiniz için, konsoloslukta işlem sonrası pasaportunuz Ankara Çankaya PTT veya İstanbul Beşiktaş PTT’ye teslim edilecek. Şahsen gidip almanız gerekiyor ve bu şehirlerde yaşayan bir arkadaşınıza noter aracılığıyla vekaleti verirseniz kendisi sizin adınıza PTT’den pasaportu alabilir.
Evrakların hangi konsolosluğa gönderilmesi isteniyorsa sizden, o konsolosluğa yani sizin özelinizde İstanbul konsolosluğa göndermeniz gerekiyor evrakları. İş yükü nedeniyle konsolosluklar bu şekilde yönlendirme yapıyor, herhangi bir sorun yok bu konuda.

Benzer Başlıklar
92
56.0k
Users
4.8k
Topics
485.0k