Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
-
-
@Kaan-3 Bir seyahat plani olusturun. Amerika ya gitme amaciniz nedir diye sorduklarinda bunu asama asama belirtin gorusmede. Bekar erkek kardesim o sekilde onay aldi.
-
Merhabalar , dil okulu için Kanada vizesi almıştık eşimle ancak dil okulunu tamamlayamadan dönmek zorunda kaldık , sağlık sebepleriyle , tekrar gitmek istediğimizde yeni bir okulla anlaşmadığımız için vizemizin iptal edildiğini söyleyip uçağa almadılar, şu an Amerika vizesine başvurmak istiyoruz , Amerika Kanada’nın vize iptalini görebilir mi , red almamız olası mı , çünkü pasaportumuzun üstünde hiç bir ibare yok zamanında girip zamanında çıktık , son durumumuz ne olur sizce ?
-
@stardust merhaba kendi tecrübemizden yola çıkarak size tavsiyem green kartınızı aldıktan sonra aileniz başvursun.Benim turist vizem vardı eşim için başvuru yaptık oğlumuz abd vatandaşıyla evli green kartını almadan başvurunca diğer seçeneği işaretledik.Aslında danışmanlıkta almıştık ama bunun sorun olmayacağı söylendi.Eşime 214b red verildi.Tekrar başvurunca nasıl olur açıkcası bilmiyoruz keşke bekleseydik diye düşünüyoruz.
-
@charon, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@Mustafa-Çelik-1 sorularinizin cevabi yok. Uygun gormemisler. Elcilik zaten bu tur sorulara cevap vermez.
Insanlar mulakatsiz vizenin bir hak degil, ayricalik oldugunu unutuyor 😉Ayni sey basima geldi, gittim aldim vizeyi.
Sadece enteresan geldi ortak başvuru biri alıp biri alamayınca gelen kağıtta red verdik deseler bile yeterli aslında randevu alıp almayacağımıza ona göre karar verebilirdik sanırım biraz bizim bilgisizliğimiz oldu tecrübe etmiş olduk.
teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
-
Merhabalar.
ABD için göçmen olmayan turist vizesi için başvuru yaptık.
Ben, eşim ve 2 küçük çocuğum için.
Ancak hata olarak ben ve küçük oğlum aynı formda gözükürken, diğer oğlum ve eşim ayrı formda gözüküyor. Yani 4 kişilik aileye 3 ayrı randevu günü gözüküyor. Bu durumda ne yapmam lazım acaba? bilgi verirseniz çok sevinirim.
Yoksa 3 yaşında ki oğlum tek başına vizeye girmek zorunda kalacak 🙂 -
Ilerde belki ayni sorunla karsliasacak arkadaslar icin baslikla ilgili guncelleme vermek istedim.
Giris ile ilgili bir sorun yasamadilar. Havaalani polisi, yazdigim mektubu soyle bir goz ucu ile okuyup gecmelerine izin vermis. herhangi bir sure kisitlamasi da olmadi. 6 ay kalacaklar. -
@TheEcot canım benim çok mutlu oldum tebrik ederim. Aynilarini anne ve babama sormuslar herhangi bir evrak görmek istememisler. Annem de 2 hafta sonra buraya geliyor çok heyecanliyiz
-
@Ness-Odacı Turkce karakter kullanmadan deneyebilir misiniz lutfen
sirket adi kismina kendi adresinizi yazabilirsiniz -
Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm.
Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var:
180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor?
2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak?
Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur?
Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
-
@Sefkan-Ozardug Evet yapabilirsiniz. Yakin zamanda Londra'dan bir kisiye randevu aldik. Oturma izniniz varsa bir sorun yasamazsiniz.
-
-
@crazycells selam abicim sen bilgili bir abiye benziyorsun ben green card ile 1 yıl önce amerikaya taşındım yaklaşık 8 aydır düzenli olarak bir nalburcuda çalışıyorum vergilerimi düzenli olarak veriyorum w2 ile ben annemi amerikaya davet etmek istiyorum onu burada gezdirmek istiyorum ayrıca hasta olduğumdada yanımda olmasını için. şuan sadece dul aylığı var onu davet etmek için hangi yolları izlemeleyim aynı durumda olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi çok teşekkürler biliyorum burada biraz anlatılmış ama ben hata yapmak istemiyorum teşekkürler
ayrıca bu davet mektubu dediğimiz şey sıradan bir mektup mu yoksa evrakta koymamız gerekir mi nasıl bir prosüdür anlayamadım bi türlü
-
@Serapp bilgi için teşekkürler Serap Hanım. İyi tatiller oğlunuzla😊
-
-
Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik.
Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz?
Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/
Cok tesekkurler. -
@Hakan-Kiev "Briefly Describe your Duties:" kısmına COMPANY OWNER şeklinde yazıp varsa başka görevleriniz ve sorumluklarınız onları da ekleyebilirsiniz kısaca.
-
Ben Turkiye'de US turistik vize reddi aldiktsn sonra Kanadaya yerlestim. Esimle tekrar deneyelim dedik ve yeniden basvurduk. 2 sene gibi bir bekleme suresi verdiler, biz de bekleyelim dedik ama 1 sene sonra yer oldugu icin tarihi one cektik, tam 1 yil sonra randevu almis olduk yani. Bir suru belge goturduk vs hicbirine bakmadilar, ayni Istanbuldaki gibi bir vize gorusmesinden sonra pasaportlari kutuya atip bir iki gune vizeniz basilip gonderilir hayirli olsun dediler ve vizeyi aldik. Basvuru surecinin uzerinden bayagi gecti 2022deydi, o yuzden tam hatirlamiyorum ama buradaki yabancilar cok rahat bir bicimde basvuruyorlar. Tabi sonuclar ne oluyor bilmiyorum ama cevremde alan var.
-
@gufan Ilk retten 7 ay sonra 2. denemede alabildik 🙂 tesekkurler
kendilerinin odeyecegini belirtmistim. Siz hangi asamadasiniz tam olarak?
Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
@Mehmet-f isteseler geçen ay ki doğalgaz faturanızı bile görürler ama içiniz rahat etsin, siz yeni foto ile başvurun.
-
@gucarslan zaten yeni green card çekilişi için yeniden çektirecektim bu bahaneyle şimdiden çektirmiş olayım madem. DS-160 formunda da bir değişiklik yapmadan eski fotoyla gönderiyorum. Tekrar çok teşekkür ederim hızlı desteğiniz için.
-
@Mehmet-f ben yeni çektirmiştim, ama ds160 da kullandığım fotoğrafı vizeye basmışlar, sebebi neredeyse hiç bi değişiklik olmayışı yüzümde.. ama arkadaşımın süreci fotoğraftan uzadı eksik belge deyip fotoğraf istemişlerdi, süreci 1 ay ileri attı.. bence riske girmeyip yeni fotoğraf çektirin.. en azından karşılarına çıkarsa süreç uzamasın..
-
çok teşekkür ederim bilgi için, ben de yeni çektirip gönderdim biraz önce. Umarım sorunsuz bir şekilde tamamlanır süreç.
-
This post is deleted! -
Merhabalar,
Pasaportu 1 aydan fazla konsoloslukta kalan var mı? Benim 3 Eylül'den beri approved aşamasında. Bu durum hakkında bilgisi olan var mı?
-
Merhaba. Benimki de 10 gündür approve aşamasında.
Açıklamada şöyle yazmışlar: “Consular officer has approved”. Yani aslında teknik olarak bir sıkıntı yok. Sonrasında bu officer kardeşimiz Consular Section kısmına yolluyor. Bu da herhalde onay makamı gibi birşey. İşte orda bekliyor. Artık sordukları danıştıkları kurum ve/veya kişi varsa haber bekliyorlar ona göre issued yapacaklar.
Ben de Kanada’ya gidecem öyle pasaportumu bekliyorum. Bu hafta gelmezse refuse edin yeterki yollayın diye mail atacam.
-
Case Created: 26-Sep-2024
Case Last Updated: 08-Oct-202412 gün önce approve olan app bugün issued oldu.
Bu arada saat 10 gibi baktım approve idi 12:03 te baktım issued.
-
Burada herkesin 15 gün içerisinde oldu. Danışmanlık şirketi ile mi başvurdunuz yoksa bende mi bir sorun var endişelendim. Benim hala Approved aşamasındadır.
-
Endişelenecek 1 şey yok vize onaylanmış sadece baskı yapılmamış. Bence bir kenarda filan unutulmuştur. Telefon veya mail ile ulaşın. Ben kendim başvurdum.
Benim tüm case şu şekilde :
23.08.2024 DS-160 doldurma
19.09.2024 talimatlar maili
19.09.2024 belgeleri kargolama
23.09.2024 kargonun ulaşması
26.09.2024 received
27.09.2024 approved
08.10.2024 issued
08.10.2024 Konsolosluk kargoladı
12.10.2024 Pasaport teslim. 10 yıllık vizeNot : Başvururken 6 hafta sürer yazmıştı.
-
-
Annem için yapmış olduğum mülakatsız B1/B2 turist vizesi yenilemesi ile ilgili güncel süreci kullanıcıların bilgisi olması için aşağıda paylaşıyorum. Başvuru esnasında AIS sisteminde sanal kuyruk sürecinin tahmini süresinin 6 hafta olduğuna dair bilgilendirme mevcuttu.
26.09.24 Perşembe: DS160 doldurma (Ankara olarak seçmiştim lokasyonu)
24.10.24 Perşembe: Talimatlar e-mailinin gelmesi (Evrakların İstanbul konsolosluğa gönderilmesi talep edildi)
28.10.24 Pazartesi: Belgelerin gönderimi
30.10.24 Çarşamba: Kargonun İstanbul konsolosluğa ulaşması
30.10.24 Çarşamba: Talimatlar sayfasının çıktısını kargonun içerisine eklemeyi unuttuğumu fark ettim, başka bir dosya içerisinde talimatlar sayfası çıktısı ve DS160 sayfasının çıktısını konsolosluğun geri bildirimini beklemeksizin PTT’den gönderdim inisiyatif alarak
04.11.24 Pazartesi: Received
06.11.24 Çarşamba: Approved & issued
07.11.24 Perşembe: Pasaportun konsolosluk tarafından kargolanması
08.11.24 Cuma: Pasaport teslimEvrakların konsolosluğa ulaşması, başvurunun kabulü, onay ve vize basım sürecini https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx sitesinden girerek DS160 numarasını, pasaport numarasını ve soyadının ilk beş harfini doldurarak takip edebilirsiniz. AIS sistemi güncellenmiyor, bu yukarıdaki web sitesinden takip etmeniz gerekiyor.
-
@ATS16 hocam merhaba bende 4 Kasımda pasaportu yolladım tam 6-7 gün oldu ama hala bende takipte başvuru bulunamadı diyor normal mı acaba ? Kaç gün sonra dosya görünüp Received vs oluyor ve sizce bu cumaya kadar bana dönüş gelir mi. Teşekkür ederim hayırlı olsun
-
Hocam merhaba bende 4 Kasım da pasaportumu yolladım yaklaşık 6-7 gün oldu ama takip numarası girince çıkmıyor hiçbir şey normal mı acaba ? Kaç gün sonra sizde çıktı ve received olmadan önce de açılıyor muydu sizde takip sayfası. Sizce bana bu hafta cuma ya kadar gelir mi haber. Teşekkür ederim
-
@leo-fly https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx buradan baktığınızda statüsü ne çıkıyor ekranda? 11 Kasım - Veterans Day idi, çalışmadı konsolosluk resmi tatil nedeniyle.
Biraz daha sabretmelisiniz bence, bugün veya yarın bir güncelleme olacaktır
-
@ATS16
Eyvallah hocam çok teşekkür ederim bugün sabah kontrol ettim güncellendi received olarak yazıyor ama son güncelleme tarihi 12 Kasım yarına kadar çıkar mı acaba -
Bugün akşam (14.11.24) 19:00’a kadar PTT’den adınıza konsolosluk tarafından pasaport gönderimi kurye teslim alındığına dair bir sms gelmediyse 15.11.24 Cuma (yarın) teslim edilmesi mümkün gözükmüyor kişisel görüşüm.
Benim beklediğim başka bir pasaport issued oldu İstanbul konsolosluktan 13.11 tarihinde, 13.11 akşam kargoya verildi ve istanbul dışında başka bir şehirde bugün şehir içi dağıtımda. Yarın teslim edilince ve vizeyi gözümle görünce sürecin akışını buradan yazacağım.
Bir not daha, ceac’da hala application received iken beklediğim pasaport için PTT sms gönderimi geldi benim, neden sizin için de olmasın. Bol şans
-
@ATS16 peki hocam issued olan dediğiniz pasaport sorgulamada hangi gün received oldu bende son güncelleme dediğim gibi 12 Kasım ama bugün received olarak göründü düne kadar aramada bir şey çıkmıyordu.
en azından bu pasaportla ilgili detay yazarsanız çok sevinirim. -
Kayınvalidem için yapmış olduğum mülakatsız B1/B2 turist vizesi yenilemesi ile ilgili güncel süreci aşağıda paylaşıyorum. Başvuru esnasında AIS sisteminde sanal kuyruk sürecinin tahmini süresi 6 hafta olarak belirtilmişti.
04.10.24: DS160 doldurma (Ankara olarak seçmiştim lokasyonu)
30.10.24: Talimatlar e-mailinin gelmesi (Evrakların İstanbul konsolosluğa gönderilmesi talep edildi)
01.11.24: Belgelerin PTT ile gönderimi
04.11.24: Evrakların İstanbul konsolosluğa ulaşması
06.11.24: Application Received (09.11 ve 10.11 hafta sonu idi, 11.11 Pazartesi Veterans Day resmi tatili nedeniyle ABD konsolosluk kapalıydı)
13.11.24: Approved, issued, pasaportun konsolosluk tarafından kargolanması
15.11.24: Pasaport teslim, ikinci 10 yıllık vize onayı ile -
Benim bir sorum olcakti; esim vizesini yeni yeniledi, randevusuz 10 yillik vize aldi. Ayrica 1 ve 6 yaslarinda 2 tane cocugumuz var, benimde vize bitis tarihiminin uzerinden 5 sene gecmis bulunmakta (2009-2019). Geldigimiz bu noktada ben mulakatsiz vize alabilir miyim? Yoksa 48 ay gectigi icin hic sansim yok mu? Ikinci bir sorumda cocuklar icin ben ve 2 cocugum icin mulakat icin randevu mu almaliyim, yoksa ben randevu sonrasi yine mulakatsiz posta yolu ile mi islerimi halletmeliyim acaba?
-
Vize bitiş tarihinizin üzerinden 48 aydan fazla süre geçti ise mülakatsız vize hakkınız bulunmuyor yönergede belirtildiği üzere, mülakata katılmanız gerekiyor ne yazık ki.
Mülakat randevusu alarak, daha sonra yazılım kullanarak veya manuel olarak mülakat tarihinizi öne çekmeye çalışabilirsiniz. Sizde vizenizi aldıktan sonra çocuklarınız için mülakatsız vize başvurunda bulunabilirsiniz.
Benzer Başlıklar
106
50.6k
Users
4.8k
Topics
473.6k