Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-f isteseler geçen ay ki doğalgaz faturanızı bile görürler ama içiniz rahat etsin, siz yeni foto ile başvurun.

• @gucarslan zaten yeni green card çekilişi için yeniden çektirecektim bu bahaneyle şimdiden çektirmiş olayım madem. DS-160 formunda da bir değişiklik yapmadan eski fotoyla gönderiyorum. Tekrar çok teşekkür ederim hızlı desteğiniz için. 🙂

• @Mehmet-f ben yeni çektirmiştim, ama ds160 da kullandığım fotoğrafı vizeye basmışlar, sebebi neredeyse hiç bi değişiklik olmayışı yüzümde.. ama arkadaşımın süreci fotoğraftan uzadı eksik belge deyip fotoğraf istemişlerdi, süreci 1 ay ileri attı.. bence riske girmeyip yeni fotoğraf çektirin.. en azından karşılarına çıkarsa süreç uzamasın..

• çok teşekkür ederim bilgi için, ben de yeni çektirip gönderdim biraz önce. Umarım sorunsuz bir şekilde tamamlanır süreç. 🙂

• This post is deleted!

• Merhabalar,

Pasaportu 1 aydan fazla konsoloslukta kalan var mı? Benim 3 Eylül'den beri approved aşamasında. Bu durum hakkında bilgisi olan var mı?

• @mehmet-sefa-Seyis

Merhaba. Benimki de 10 gündür approve aşamasında.

Açıklamada şöyle yazmışlar: “Consular officer has approved”. Yani aslında teknik olarak bir sıkıntı yok. Sonrasında bu officer kardeşimiz Consular Section kısmına yolluyor. Bu da herhalde onay makamı gibi birşey. İşte orda bekliyor. Artık sordukları danıştıkları kurum ve/veya kişi varsa haber bekliyorlar ona göre issued yapacaklar.

Ben de Kanada’ya gidecem öyle pasaportumu bekliyorum. Bu hafta gelmezse refuse edin yeterki yollayın diye mail atacam.

• Case Created: 26-Sep-2024
    Case Last Updated: 08-Oct-2024

12 gün önce approve olan app bugün issued oldu.

Bu arada saat 10 gibi baktım approve idi 12:03 te baktım issued.

• Burada herkesin 15 gün içerisinde oldu. Danışmanlık şirketi ile mi başvurdunuz yoksa bende mi bir sorun var endişelendim. Benim hala Approved aşamasındadır.

• @mehmet-sefa-Seyis

Endişelenecek 1 şey yok vize onaylanmış sadece baskı yapılmamış. Bence bir kenarda filan unutulmuştur. Telefon veya mail ile ulaşın. Ben kendim başvurdum.

Benim tüm case şu şekilde :

23.08.2024 DS-160 doldurma
    19.09.2024 talimatlar maili
    19.09.2024 belgeleri kargolama
    23.09.2024 kargonun ulaşması
    26.09.2024 received
    27.09.2024 approved
    08.10.2024 issued
    08.10.2024 Konsolosluk kargoladı
    12.10.2024 Pasaport teslim. 10 yıllık vize

Not : Başvururken 6 hafta sürer yazmıştı.

• Referenced by  ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐

Annem için yapmış olduğum mülakatsız B1/B2 turist vizesi yenilemesi ile ilgili güncel süreci kullanıcıların bilgisi olması için aşağıda paylaşıyorum. Başvuru esnasında AIS sisteminde sanal kuyruk sürecinin tahmini süresinin 6 hafta olduğuna dair bilgilendirme mevcuttu.

26.09.24 Perşembe: DS160 doldurma (Ankara olarak seçmiştim lokasyonu)
    24.10.24 Perşembe: Talimatlar e-mailinin gelmesi (Evrakların İstanbul konsolosluğa gönderilmesi talep edildi)
    28.10.24 Pazartesi: Belgelerin gönderimi
    30.10.24 Çarşamba: Kargonun İstanbul konsolosluğa ulaşması
    30.10.24 Çarşamba: Talimatlar sayfasının çıktısını kargonun içerisine eklemeyi unuttuğumu fark ettim, başka bir dosya içerisinde talimatlar sayfası çıktısı ve DS160 sayfasının çıktısını konsolosluğun geri bildirimini beklemeksizin PTT’den gönderdim inisiyatif alarak
    04.11.24 Pazartesi: Received
    06.11.24 Çarşamba: Approved & issued
    07.11.24 Perşembe: Pasaportun konsolosluk tarafından kargolanması
    08.11.24 Cuma: Pasaport teslim

Evrakların konsolosluğa ulaşması, başvurunun kabulü, onay ve vize basım sürecini https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx sitesinden girerek DS160 numarasını, pasaport numarasını ve soyadının ilk beş harfini doldurarak takip edebilirsiniz. AIS sistemi güncellenmiyor, bu yukarıdaki web sitesinden takip etmeniz gerekiyor.

• @ATS16 hocam merhaba bende 4 Kasımda pasaportu yolladım tam 6-7 gün oldu ama hala bende takipte başvuru bulunamadı diyor normal mı acaba ? Kaç gün sonra dosya görünüp Received vs oluyor ve sizce bu cumaya kadar bana dönüş gelir mi. Teşekkür ederim hayırlı olsun

• Hocam merhaba bende 4 Kasım da pasaportumu yolladım yaklaşık 6-7 gün oldu ama takip numarası girince çıkmıyor hiçbir şey normal mı acaba ? Kaç gün sonra sizde çıktı ve received olmadan önce de açılıyor muydu sizde takip sayfası. Sizce bana bu hafta cuma ya kadar gelir mi haber. Teşekkür ederim

• ⭐⭐

@leo-fly https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx buradan baktığınızda statüsü ne çıkıyor ekranda? 11 Kasım - Veterans Day idi, çalışmadı konsolosluk resmi tatil nedeniyle.

Biraz daha sabretmelisiniz bence, bugün veya yarın bir güncelleme olacaktır

• @ATS16
    Eyvallah hocam çok teşekkür ederim bugün sabah kontrol ettim güncellendi received olarak yazıyor ama son güncelleme tarihi 12 Kasım yarına kadar çıkar mı acaba

• ⭐⭐

@leo-fly

Bugün akşam (14.11.24) 19:00’a kadar PTT’den adınıza konsolosluk tarafından pasaport gönderimi kurye teslim alındığına dair bir sms gelmediyse 15.11.24 Cuma (yarın) teslim edilmesi mümkün gözükmüyor kişisel görüşüm.

Benim beklediğim başka bir pasaport issued oldu İstanbul konsolosluktan 13.11 tarihinde, 13.11 akşam kargoya verildi ve istanbul dışında başka bir şehirde bugün şehir içi dağıtımda. Yarın teslim edilince ve vizeyi gözümle görünce sürecin akışını buradan yazacağım.

Bir not daha, ceac’da hala application received iken beklediğim pasaport için PTT sms gönderimi geldi benim, neden sizin için de olmasın. Bol şans 🍀

• @ATS16 peki hocam issued olan dediğiniz pasaport sorgulamada hangi gün received oldu bende son güncelleme dediğim gibi 12 Kasım ama bugün received olarak göründü düne kadar aramada bir şey çıkmıyordu.
    en azından bu pasaportla ilgili detay yazarsanız çok sevinirim.

• ⭐⭐

Kayınvalidem için yapmış olduğum mülakatsız B1/B2 turist vizesi yenilemesi ile ilgili güncel süreci aşağıda paylaşıyorum. Başvuru esnasında AIS sisteminde sanal kuyruk sürecinin tahmini süresi 6 hafta olarak belirtilmişti.

04.10.24: DS160 doldurma (Ankara olarak seçmiştim lokasyonu)
    30.10.24: Talimatlar e-mailinin gelmesi (Evrakların İstanbul konsolosluğa gönderilmesi talep edildi)
    01.11.24: Belgelerin PTT ile gönderimi
    04.11.24: Evrakların İstanbul konsolosluğa ulaşması
    06.11.24: Application Received (09.11 ve 10.11 hafta sonu idi, 11.11 Pazartesi Veterans Day resmi tatili nedeniyle ABD konsolosluk kapalıydı)
    13.11.24: Approved, issued, pasaportun konsolosluk tarafından kargolanması
    15.11.24: Pasaport teslim, ikinci 10 yıllık vize onayı ile

• Benim bir sorum olcakti; esim vizesini yeni yeniledi, randevusuz 10 yillik vize aldi. Ayrica 1 ve 6 yaslarinda 2 tane cocugumuz var, benimde vize bitis tarihiminin uzerinden 5 sene gecmis bulunmakta (2009-2019). Geldigimiz bu noktada ben mulakatsiz vize alabilir miyim? Yoksa 48 ay gectigi icin hic sansim yok mu? Ikinci bir sorumda cocuklar icin ben ve 2 cocugum icin mulakat icin randevu mu almaliyim, yoksa ben randevu sonrasi yine mulakatsiz posta yolu ile mi islerimi halletmeliyim acaba?

• ⭐⭐

@BlueGeostar

Vize bitiş tarihinizin üzerinden 48 aydan fazla süre geçti ise mülakatsız vize hakkınız bulunmuyor yönergede belirtildiği üzere, mülakata katılmanız gerekiyor ne yazık ki.

Mülakat randevusu alarak, daha sonra yazılım kullanarak veya manuel olarak mülakat tarihinizi öne çekmeye çalışabilirsiniz. Sizde vizenizi aldıktan sonra çocuklarınız için mülakatsız vize başvurunda bulunabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106

50.6k
Users

4.8k
Topics

473.6k

| | | |