Arkadaşlar f1 dan dün red aldım, b1/b2 turistik vizem var , 2022 ve 2023 yıllarında ıkı şer haftalık giriş çıkışım var. Sizce tekrardan giriş yaptığım da bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Bostonda bir dil okulundan red aldım , tekrar bostona giriş yaparken bir sorun olur mu ? Yaşayan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum🙂
-
-
@Kaan-3 Bir seyahat plani olusturun. Amerika ya gitme amaciniz nedir diye sorduklarinda bunu asama asama belirtin gorusmede. Bekar erkek kardesim o sekilde onay aldi.
-
Merhabalar , dil okulu için Kanada vizesi almıştık eşimle ancak dil okulunu tamamlayamadan dönmek zorunda kaldık , sağlık sebepleriyle , tekrar gitmek istediğimizde yeni bir okulla anlaşmadığımız için vizemizin iptal edildiğini söyleyip uçağa almadılar, şu an Amerika vizesine başvurmak istiyoruz , Amerika Kanada’nın vize iptalini görebilir mi , red almamız olası mı , çünkü pasaportumuzun üstünde hiç bir ibare yok zamanında girip zamanında çıktık , son durumumuz ne olur sizce ?
-
@stardust merhaba kendi tecrübemizden yola çıkarak size tavsiyem green kartınızı aldıktan sonra aileniz başvursun.Benim turist vizem vardı eşim için başvuru yaptık oğlumuz abd vatandaşıyla evli green kartını almadan başvurunca diğer seçeneği işaretledik.Aslında danışmanlıkta almıştık ama bunun sorun olmayacağı söylendi.Eşime 214b red verildi.Tekrar başvurunca nasıl olur açıkcası bilmiyoruz keşke bekleseydik diye düşünüyoruz.
-
@charon, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@Mustafa-Çelik-1 sorularinizin cevabi yok. Uygun gormemisler. Elcilik zaten bu tur sorulara cevap vermez.
Insanlar mulakatsiz vizenin bir hak degil, ayricalik oldugunu unutuyor 😉Ayni sey basima geldi, gittim aldim vizeyi.
Sadece enteresan geldi ortak başvuru biri alıp biri alamayınca gelen kağıtta red verdik deseler bile yeterli aslında randevu alıp almayacağımıza ona göre karar verebilirdik sanırım biraz bizim bilgisizliğimiz oldu tecrübe etmiş olduk.
teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
-
Merhabalar.
ABD için göçmen olmayan turist vizesi için başvuru yaptık.
Ben, eşim ve 2 küçük çocuğum için.
Ancak hata olarak ben ve küçük oğlum aynı formda gözükürken, diğer oğlum ve eşim ayrı formda gözüküyor. Yani 4 kişilik aileye 3 ayrı randevu günü gözüküyor. Bu durumda ne yapmam lazım acaba? bilgi verirseniz çok sevinirim.
Yoksa 3 yaşında ki oğlum tek başına vizeye girmek zorunda kalacak 🙂 -
Ilerde belki ayni sorunla karsliasacak arkadaslar icin baslikla ilgili guncelleme vermek istedim.
Giris ile ilgili bir sorun yasamadilar. Havaalani polisi, yazdigim mektubu soyle bir goz ucu ile okuyup gecmelerine izin vermis. herhangi bir sure kisitlamasi da olmadi. 6 ay kalacaklar. -
@TheEcot canım benim çok mutlu oldum tebrik ederim. Aynilarini anne ve babama sormuslar herhangi bir evrak görmek istememisler. Annem de 2 hafta sonra buraya geliyor çok heyecanliyiz
-
@Ness-Odacı Turkce karakter kullanmadan deneyebilir misiniz lutfen
sirket adi kismina kendi adresinizi yazabilirsiniz -
Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm.
Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var:
180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor?
2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak?
Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur?
Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
-
@Sefkan-Ozardug Evet yapabilirsiniz. Yakin zamanda Londra'dan bir kisiye randevu aldik. Oturma izniniz varsa bir sorun yasamazsiniz.
-
-
@crazycells selam abicim sen bilgili bir abiye benziyorsun ben green card ile 1 yıl önce amerikaya taşındım yaklaşık 8 aydır düzenli olarak bir nalburcuda çalışıyorum vergilerimi düzenli olarak veriyorum w2 ile ben annemi amerikaya davet etmek istiyorum onu burada gezdirmek istiyorum ayrıca hasta olduğumdada yanımda olmasını için. şuan sadece dul aylığı var onu davet etmek için hangi yolları izlemeleyim aynı durumda olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi çok teşekkürler biliyorum burada biraz anlatılmış ama ben hata yapmak istemiyorum teşekkürler
ayrıca bu davet mektubu dediğimiz şey sıradan bir mektup mu yoksa evrakta koymamız gerekir mi nasıl bir prosüdür anlayamadım bi türlü
-
@Serapp bilgi için teşekkürler Serap Hanım. İyi tatiller oğlunuzla😊
-
-
Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik.
Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz?
Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/
Cok tesekkurler. -
@Hakan-Kiev "Briefly Describe your Duties:" kısmına COMPANY OWNER şeklinde yazıp varsa başka görevleriniz ve sorumluklarınız onları da ekleyebilirsiniz kısaca.
-
Ben Turkiye'de US turistik vize reddi aldiktsn sonra Kanadaya yerlestim. Esimle tekrar deneyelim dedik ve yeniden basvurduk. 2 sene gibi bir bekleme suresi verdiler, biz de bekleyelim dedik ama 1 sene sonra yer oldugu icin tarihi one cektik, tam 1 yil sonra randevu almis olduk yani. Bir suru belge goturduk vs hicbirine bakmadilar, ayni Istanbuldaki gibi bir vize gorusmesinden sonra pasaportlari kutuya atip bir iki gune vizeniz basilip gonderilir hayirli olsun dediler ve vizeyi aldik. Basvuru surecinin uzerinden bayagi gecti 2022deydi, o yuzden tam hatirlamiyorum ama buradaki yabancilar cok rahat bir bicimde basvuruyorlar. Tabi sonuclar ne oluyor bilmiyorum ama cevremde alan var.
-
@gufan Ilk retten 7 ay sonra 2. denemede alabildik 🙂 tesekkurler
kendilerinin odeyecegini belirtmistim. Siz hangi asamadasiniz tam olarak?
Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
Merhabalar;
30 Ocaktan sonra vize yenileme talebinde bulunup talimatlar mailini alan var mıdır?
Teşekkürler. -
@cns Merhaba,
Evet, 5 şubatta başvuru yaptım, 12 şubatta talimat maili geldi ve evraklarımı gönderdim. -
@yunusbicer Cevabınız için teşekkür ederim.
Biz de 4 şubatta başvurduk ama henüz maili almadık. Mülakatsız yenileme işleminde de İstanbul veya Ankara olarak mı ilerliyor süreç ? bilginiz var mı? -
Herkese merhabalar, başımdan geçen süreç şu şekildedir;
19 Ocak tarihinde Ds160 konfirmasyon
7 Şubat Kurye talimat
7 Şubat ptt kargo
12 Şubat konsolosluğa ulaştı
14 Şubat Administrative Processsing
14 Şubat Approved
16 Şubat Issued
16 Şubat ptt kargo
20 Şubat bugün elime ulaştı 10 yıllık vize -
@cns Mülakatsız yenileme işlemini sadece İstanbul Konsolosluğu yapıyor. Size gelen talimatlarda da göndereceğiniz adresin İstanbul olacağını farkedeceksiniz.
Randevuya çağırma durumu olursa eğer ikisi arasında tercihte bulunabiliyorsunuz anladığım kadarıyla.
Umarım kısa süre içinde alırsınız talimat mailinizi. -
@Traveller-0 evrak olarak ne tür dökümanlar göndermiştiniz?
-
Posta yoluyla vize yenileme işlemi için gelen kurye talimatları e mailinde 4 sayfalık onay sayfasında bahsedilen 6 maddelik iletiye ek olarak 2 sayfadan oluşan ( sadece üzerinde bunuda kurye dosyanıza ekleyin yazan kağıtla birlikte ) ve yine e mailde size gelen
Toplamamda 7 adımdan oluşan belgeleri toparlıyorsunuz. Belgeler şu şekildedir;- Güncel pasaport ( en az 6 kullanım süresi olan)
- Eski vizenizin olduğu pasaport
- Ds 160 konfirmasyon onay sayfası (3 sayfa)
- Kurye talimatları onay sayfası (4 sayfa-gönderdikleri e mailde mevcut)
- 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş 5*5 fiziki fotoğraf ( ABD şartlarına uygun biyometrik) ds 160 formda kaydettiğiniz resmin fiziki hali
- Eşlik eden eş için evlilik cüzdanı ilk 4 yaprak( evlilik cüzdanınızda dolu olan sayfalar). Evli değilseniz tam vukuatlı e devlet üzerinden alacağınız tam vukuatlı nüfus kayıt örneği olabilir
- Talimat e mailinde gelen ek dosyada bulunan üzerinde de yazdığı gibi bunu da dosyanıza ekleyin diye belirttiği tek barkodlu sayfa ( diğer sayfayı ptt görevlisine veriliyor, ptt memurunun işini kolaylaştırmak için oluşturulmuş diye düşünüyorum )
Bunların dışında herhangi birşeye gerek yok
PTT teslim ediyorsunuz, ücretsiz bir şekilde gönderebiliyorsunuz. ABD konsolosluğunun anlaşması var
Not: Talimatlar e-mailini aldığınızda size 24 saatliğine geri gönderecekleri adresi 209 tl tutarında adrese teslim ek hizmetini ( ais üzerinden) seçme hakkı veriyor bunu muhakkak alın aksi taktirde pasaportlarınızı geri gönderirken Ankara konsolosluğuna gönderiyor otomatik olarak.
**İlk başta seçme hakkı verilen Ankara veya İstanbul 2 konsolosluktan Ankara’yı dahi seçseniz sizi otomatik olarak İstanbul’a atıyor sebebi ise mülakatsız posta yoluyla vize yenileme işlemini sadece İstanbul başkonsolosluğu yapmaktadır. Yukarıda da belirttiğim gibi onaylanan vizeleriniz eğer ek hizmet satın almazsanız Ankara’ya gönderirler. Onun için ek hizmet almanızı tavsiye ederim.
*** Bir önceki vizenizi zaman konusunda doğru kullandıysanız ve bulunduğunuz sürece orada sorun oluşturmadıysanız vizenizi almamak için bir sebep yok kanaatindeyim.
Süreç biraz heyecanlı ptt kargo diğer kargolara göre çok yavaş. Kargonuzun ulaşmasını ptt nin kargo sorgulama bölümünden
, konsolosluğa ulaştıktan sonra da
Üzerinden kolaylıkla takibini yapabilirsiniz.
PTT den konsolosluğa ulaştığı ilk 2 gün herhangi bir bilgiye ulaşılamadı bilgisi alırsınız ve bu çok normal,
2. Günün sonunda genelde saat 18:00 den sonra güncelle yaptıklarından saat 18 den sonra kontrol ettiğinizde “Application Received” olur 4. Gün (iş günü) onaylanırsa “Approved” ve son olarak basım olur ve “Issued” yazar ve genelde issued olan aynı gün geri gönderirler pasaportlarınızı. Red olayı ise ceac tan kontrol ettiğinizde Apllication Received ten sonraki aşamada eğer Red almışsanız “refused” olarak karşınıza çıkar.
Bu süreler benim yaşadığım süreler. Konsolosluğun yoğunluğuna bağlı artıp, azalabilir.
Süreç ve beklemek heyecanlı olduğu için bilgi karmaşası oluyor, gereksiz evrak istemedikleri ilgili de videoları mevcut sitelerinde de, o yüzden nacizane tavsiyelerimi belirttim umarım herkese faydalı olur bilgiler, saygılar.. -
Merhaba 2013 yılında almış olduğum 2024 Şubatta bitecek olan vizem için 7 Ocakta başvuru yaptım, 25 Şubatta Talimatlar maili geldi pasaport veilgili belgeleri posta yolu ile gönderdim. Received statusunden 2 gün sonra Refused durumuna geçti ve mailime vize başvurusu durumunuzu ek bir konsolosluk mülakatı gerektiği için randevu alınması gerektiği mailini aldım. Farklı soyad ile başvuru yaptığım için mi bu durumu yaşadım daha önce evlilikten dolayı mülakatsız yenilemiş olanları duydum. Randevuyu çok uzak tarihe alabildim. Bu durumu yaşayan var mı randevu zamanına kadar neden mülakat gerektiği konusunu öğrenebilirmiyiz?
-
@aspy84 eğer soyadınız değiştiyse zaten posta yoluyla yenilme yapamazsınız, bu ais kaydı sırasında zaten size belirtilir.
soyadınız değiştimi sorusuna "NOé deiyerek ilerlemişseniz zaten hatalı bilgi vermiş oluyorsunuz.şuana kadar soyadı değiştiği halde mülakatsız yenileyen kimseye denk gelmedim.
mecburen mülakat almalı ve mülakata katılmalısınız. -
Merhaba herkese öncelikle..
10 senelik vizem geçen nisanda bitmişti ve 14 Ocakta mülakatsız yenileme için eşimle başvurduk..16 şubatta talimat maili geldi,23 Şubatta dosyam İstanbul konsolosluğa ulaştı.Ny’ye 2 kez 10 gün tatil için gittik ve şimdide onaylanması durumunda bizden sonra 7 yaş oğlu için başvurup yaz tatilini tekrar Ny’de geçirmek istiyoruz..1 haftadır dosyam orada ancak ceac sayfasında malesef hiçbir hareketlilik yok,bu kadar uzun süre bekleme olabiliyor mu acaba? -
Bizde çocuklar için belgeleri gönderdik.7 şubatta ellerine ulaştı 9 şubatta approved oldu halâ approved olarak gözüküyor.bir değişiklik yok…posta yoluyla gönderilen belgelerde bu aralar problem var sanırım.
-
Your case is open and ready for your interview, fingerprints, and required documents. If you have already had your interview, please check your status after two business days. If no interview was required, please check back in two business days for the status of your application.
For more information, please visitBurada ne demek istiyor acaba?
-
@handes uzun?
dosyanız ulaşalı henüz 1 hafta olmuş. telaş edecek bir durum yok, sabırla beklemelisiniz. -
@handes nerede yazmakta bu ibare?
-
@gucarslan Ceac üzerinden vize durumu sorgulaması yapınca, büyük fontla "Application Received" yazdıktan sonra altta yazan standart yazı. Mülakat olsun olmasın bulunuyor.
Mülakatsız yenilemeler için ABD İstanbul Konsolosluğu 30 gün ortalama süre veriyor. Bu ibare 3 haftaya yakın olarak görünebiliyor.
-
@gucarslan Çok teşekkür ederim , standart bir yazı olduğunu anlayamadım biraz telaşlandım ,tekrar teşekkürler
-
Merhabalar ;
Mülakatsız vize yenileme işleminde görüşmeye çağırırlarsa randevu sistemi nasıl oluyor? Konsolosluk mu randevu veriyor yoksa ilk vize randevusu alır gibi mi almamız gerekir?
Teşekkürler -
@cns randevu alinmiyor.
Adi ustunde mulakatsiz yenileme -
Yenileme işleminde eğer gerek görülürse randevuya çağırma durumları olabiliyormuş bu randevunun de ilk vize başvurusu gibi mi alındığını yoksa konsolosluğun mu verdiğini öğrenmek istedim. Teşekkürler
-
@cns kendiniz alıyorsunuz ais sisteminden.
Benzer Başlıklar
61
50.6k
Users
4.8k
Topics
473.6k