@zeynep34 merheba ben oğlumu turist vizesiyle yaz okuluna gönderdim 2 haftalığına daha uzun gitmek istemedi.2 haftadan fazlası sorun olur mu bilmiyorum.
-
AIS kaydı oluştururken beyan ettiğiniz cep telefonunuza gelecek sms bildirimi ile PTT kargo takip web sitesinden takip edebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda forumdaki kişilerin yararlanması için mülakat esnasında sorulan sorular, profiliniz hakkında genel bilgiler içeren mülakat deneyiminizi ilgili B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları konu başlığında paylaşmak ister misiniz?
-
ilave olarakta memurların sorduğu sorular genelde aynı. dün dikkatimi çeken bir görüşmede memur genç bir arkadaşla mülakat yapıyordu. annenizin vizesi başvurursu varmı diye en az 5 defa sordu tükçe olarak. bütün salon anladı .fakat cocuk inatla anlamak istemedi. belliydi başka sorulara kitlendiği veya cok heycanlı olduğu. memur mecburen red vermek zorunda kaldı.soru cevplara iyi çalışın. bir kerede cevap verin. ve mutlaka pratik yapın derim.
-
merhaba arkadaşlar benim bi sorum var. Eşim, çocuğum ve ben ds160 doldurarak bir grup randevusu almıştık ancak çok ileri tarihe verilmişti. daha öne çekebilmek için grup randevusunu ayırdık ve şimdi daha yakın ve farklı tarihlerde görüşmelerimiz var. birlikte gideceğimizi ancak grup randevusu bulamadığımızı söylesek yine de reddedilir miyiz?
-
Merhaba,
Ben 1 yıl önce ds160 formu doldurdum ve eşim çocuğum birlikte gidecektik.
Fakat çocuğumuzla gidemeyeceğiz DS formunu güncellemek gerekir mi ?
Başvuru esnasında beyan etmek yeterli olur mu?
Daha önce formu hiç güncellemedim, başvuru tarihine 40 gün var -
@thunder_74 no status yazıyor. Altında yazan ise şu şekilde: “ Please contact the U.S. Consular office you believe is responsible for processing your visa application.
For more information, please visit U.S. Consulate General Istanbul.” -
DS160’da takım olarak seyahat edeceğiniz tarihleri yazmanız mülakat esnasında sözlü beyan edeceğiniz seyahat planı (yarışma programı) ile uyumlu olması mülakatınızın başarısı için önemli, vizenizi onaylamak konsolosun takdirine kalmış sunacağınız kanıtlar ve vereceğiniz beyanlara istinaden.
ABD’ye giriş esnasında dönüş detaylarınız sorulursa sözlü olarak beyan edersiniz ve dönüş biletinizi görmek isterse kanıtlamak durumundasınız. Ülkeye girişteki CBP memuru hakkınızda aksi bir yargıya kapılmaz ise max 180 gün kalışlı girişinize müsaade edecektir, daha kısa süreli olarak da süreyi kısıtlama hakkına sahip. Girişinizden sonra I-94 kaydınızı elektronik ortamdan kontrol ederek kalış sürenizi sistemden teyit edebilirsiniz. Sistemden görünen tarihten geç çıkış yapmanız halinde over stay yapmış oluyorsunuz, daha sonraki ABD göçmen olmayan veya göçmen vize başvurularınızda & süreçlerinizde başınızı ağrıtabilir bu ihmaliniz.
I94 - Official Website
-
@metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
-
Merhabalar
Mevcut 10 yıllık vizemizin bitimine 1 yıl kala şuan 16 yaşımda olan kızımız için başvuru yaptım. Vizeyi alırken 7 yaşındaydı. Çevremde bu durumda olan arkadaşlarımıza yenileme başvurularında çocukları için hep parmak izi randevusu gerektiği ibaresi çıktı ve malum randevular çok ileri tarihli olsuğu için sadece kızımız için yenileme yapmak istedik. Anne ve baba için ileriki aylarda posta ile yaparız diye düşündük.
Fakat sistem tüm bilgileri doğru girmeme rağmen posta ile yenileme verdi ve bugun posta talimat maili geldi
Acaba bu durumu yaşayan oldu mu?
Tek tahminim şu; mülakatta 14 yaş altı fakat 14 yaş sonrası yaptığımız seyahatte parmak izi alınmıştı girişte. Bu etkilemiş olabilir mi? Yoksa pasaportu yollayıp bize geri yollama ihtimalleri var mıdır? -
Arkadaşlar merhaba
en dün DS-160 formumun koduyla birlikte kayıt olup tarih seçmek istedim J1 vizesi ile. Fakat sistem benden ödeme için kredi kartı bilgilerimi istediğinde SWT seçeneğini seçmeyi unuttuğumu fark ettim ve geri dönerek bu seçeneği düzelttim.
Tekrardan ilerlemeye geçtiğimde "Vize ücretini öde" sekmesinden ödeme sekmesine ulaştım. Burada da çok kez kontrol etmeme rağmen (panik haliyle ilk 1-3 saat sürekli kontrol yaptım ve sanırım sistem engel attı) ödeme yapmamı gerektiren bir ekran çıkmadı ve iki konsoloslukta da uygun randevu görünmüyordu. Fakat insanların randevu tarihi seçebildiğini görünce teknik bir problem midir diye size ulaşmak istedim.
Şu an gün içinde düzenli aralıklarla kontrol ediyorum ve randevu bilgisine, ödeme ekranına ulaşamıyorum. Ödeme yapamadım ve uygun randevu yok diyor her saat başı kontrol ediyorum ama çok zor hiç yok. Şu an nisanın dokuzu ve mayısın 22'sinde Amerika'da olmam gerekiyor. Sizce imkanı var mı bunun?
-
-
Kardeşim ABD ordusuna katıldı, Aralık'ta mezun olucak. Mezuniyetine katılmam için komutanı ve kendisi davet mektubu yazıp konsolosluğa göndericekmiş fakat yorumlarda mülakata görüşme yapan kişinin elinde götürmesi gerektiği yazılmış. Ordu mensubu için farklı bir durum mu var?
-
-
Öncelikle bol şans çekilişte. Konu ile ilgili bizim cekincemizi ve mülakat öncesi yaptığımız evraksal hazirliklari mülakat deneyimimizde bahsetmiştim, aşağıda okuyabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/562?_=1741620550313
-
@Civil_Engineer, içinde söyledi: B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris
Merhabalar, ailem 6 ay amerika'da turist vizesi ile kalip aralik basinda turkiye'ye dondu. Ocak ortasi tekrar gelip bir 6 ay daha kalmayi planliyorlar. Ikisi de yasini basini almis emekli insanlar. Giriste bir sorunla karsilasirlar mi? Daha once boyle kisa sureli giris cikisi tecrube eden arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.
Merhaba, aileniz ocak ayında yanınıza geldi mi? Son durum nedir şimdi?
-
Merhabalar bir sorum olacak.Vizem bitmeden 1 ay önce Amerika seyahatim olacak girişte vize sürem az kaldığı için sorun olur mu?Daha önce çok kez gittim geldim 180 günü hiç geçmedim.Bir de girişte sorun olmazsa vize tarihimin bittiği güne kadar yani 1 ay mu kalmam gerekir yoksa 180 gün izin verildiyse girişte 1 aydan fazla kalmam sorun olur mu?
-
Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
-
@Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
9 FAM 302.11 (U) INELIGIBILITY BASED ON PREVIOUS REMOVAL AND UNLAWFUL PRESENCE IN THE UNITED STATES - INA 212(A)(9)
Document not Found Şub 2, 2023
Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements
Refugees must be admissible to the United States as an immigrant at the time adjustment of status is granted. However, an officer must remember that applicants who were admitted
-
Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları ile İstanbul Havalimanı'ndan Chicago Chicago O'Hare Airport’ a uçtum. ABD'ye turistik amaçlarla giriş yapmak üzere pasaport kontrolünde sorulan tüm sorulara açık ve dürüst cevaplar verdim. Ancak, yapılan değerlendirme sonucunda ve 8 saatlik bir bekleme sürecinin ardından Amerika Birleşik Devletleri Yasası'nın 212(a)(7)(A)(i)(I) Bölümü uyarınca vizem iptal edilerek ülkeme geri gönderildim.
Seyahatimin temel amacı, ABD’nin kültürel ve turistik zenginliklerini deneyimlemek, farklı bölgeleri keşfetmek ve kısa süreli bir tatil yapmaktı. Görevli memura, ABD’de kalacağım süre boyunca planladığım aktivitelerimi ve seyahat programımı detaylıca açıkladım. Chicago’da kısa süreli yakın bir arkadaşımda kalmayı planladığımı, ardından Miami’ye geçerek turistik geziler gerçekleştireceğimi belirttim. Buna rağmen, dönüş biletim olmaması ve otel rezervasyonum bulunmaması gerekçeleriyle vize koşullarımı ihlal etme eğiliminde olduğum kanaatine varıldı. Ancak, bu durum tamamen seyahat programımın esnek olmasıyla ilgiliydi. Herhangi bir kalıcı yerleşim, çalışma ya da benzeri bir niyetim kesinlikle bulunmamaktaydı. Böyle buna benzer birşey yaşayan birileri oldumu tekrar turist vizesine başvursam vizemi alabilirmiyim acaba.

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
Merhabalar;
30 Ocaktan sonra vize yenileme talebinde bulunup talimatlar mailini alan var mıdır?
Teşekkürler. -
@cns Merhaba,
Evet, 5 şubatta başvuru yaptım, 12 şubatta talimat maili geldi ve evraklarımı gönderdim. -
@yunusbicer Cevabınız için teşekkür ederim.
Biz de 4 şubatta başvurduk ama henüz maili almadık. Mülakatsız yenileme işleminde de İstanbul veya Ankara olarak mı ilerliyor süreç ? bilginiz var mı? -
Herkese merhabalar, başımdan geçen süreç şu şekildedir;
19 Ocak tarihinde Ds160 konfirmasyon
7 Şubat Kurye talimat
7 Şubat ptt kargo
12 Şubat konsolosluğa ulaştı
14 Şubat Administrative Processsing
14 Şubat Approved
16 Şubat Issued
16 Şubat ptt kargo
20 Şubat bugün elime ulaştı 10 yıllık vize -
@cns Mülakatsız yenileme işlemini sadece İstanbul Konsolosluğu yapıyor. Size gelen talimatlarda da göndereceğiniz adresin İstanbul olacağını farkedeceksiniz.
Randevuya çağırma durumu olursa eğer ikisi arasında tercihte bulunabiliyorsunuz anladığım kadarıyla.
Umarım kısa süre içinde alırsınız talimat mailinizi. -
@Traveller-0 evrak olarak ne tür dökümanlar göndermiştiniz?
-
Posta yoluyla vize yenileme işlemi için gelen kurye talimatları e mailinde 4 sayfalık onay sayfasında bahsedilen 6 maddelik iletiye ek olarak 2 sayfadan oluşan ( sadece üzerinde bunuda kurye dosyanıza ekleyin yazan kağıtla birlikte ) ve yine e mailde size gelen
Toplamamda 7 adımdan oluşan belgeleri toparlıyorsunuz. Belgeler şu şekildedir;- Güncel pasaport ( en az 6 kullanım süresi olan)
- Eski vizenizin olduğu pasaport
- Ds 160 konfirmasyon onay sayfası (3 sayfa)
- Kurye talimatları onay sayfası (4 sayfa-gönderdikleri e mailde mevcut)
- 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş 5*5 fiziki fotoğraf ( ABD şartlarına uygun biyometrik) ds 160 formda kaydettiğiniz resmin fiziki hali
- Eşlik eden eş için evlilik cüzdanı ilk 4 yaprak( evlilik cüzdanınızda dolu olan sayfalar). Evli değilseniz tam vukuatlı e devlet üzerinden alacağınız tam vukuatlı nüfus kayıt örneği olabilir
- Talimat e mailinde gelen ek dosyada bulunan üzerinde de yazdığı gibi bunu da dosyanıza ekleyin diye belirttiği tek barkodlu sayfa ( diğer sayfayı ptt görevlisine veriliyor, ptt memurunun işini kolaylaştırmak için oluşturulmuş diye düşünüyorum )
Bunların dışında herhangi birşeye gerek yok
PTT teslim ediyorsunuz, ücretsiz bir şekilde gönderebiliyorsunuz. ABD konsolosluğunun anlaşması var
Not: Talimatlar e-mailini aldığınızda size 24 saatliğine geri gönderecekleri adresi 209 tl tutarında adrese teslim ek hizmetini ( ais üzerinden) seçme hakkı veriyor bunu muhakkak alın aksi taktirde pasaportlarınızı geri gönderirken Ankara konsolosluğuna gönderiyor otomatik olarak.
**İlk başta seçme hakkı verilen Ankara veya İstanbul 2 konsolosluktan Ankara’yı dahi seçseniz sizi otomatik olarak İstanbul’a atıyor sebebi ise mülakatsız posta yoluyla vize yenileme işlemini sadece İstanbul başkonsolosluğu yapmaktadır. Yukarıda da belirttiğim gibi onaylanan vizeleriniz eğer ek hizmet satın almazsanız Ankara’ya gönderirler. Onun için ek hizmet almanızı tavsiye ederim.
*** Bir önceki vizenizi zaman konusunda doğru kullandıysanız ve bulunduğunuz sürece orada sorun oluşturmadıysanız vizenizi almamak için bir sebep yok kanaatindeyim.
Süreç biraz heyecanlı ptt kargo diğer kargolara göre çok yavaş. Kargonuzun ulaşmasını ptt nin kargo sorgulama bölümünden
, konsolosluğa ulaştıktan sonra da
Üzerinden kolaylıkla takibini yapabilirsiniz.
PTT den konsolosluğa ulaştığı ilk 2 gün herhangi bir bilgiye ulaşılamadı bilgisi alırsınız ve bu çok normal,
2. Günün sonunda genelde saat 18:00 den sonra güncelle yaptıklarından saat 18 den sonra kontrol ettiğinizde “Application Received” olur 4. Gün (iş günü) onaylanırsa “Approved” ve son olarak basım olur ve “Issued” yazar ve genelde issued olan aynı gün geri gönderirler pasaportlarınızı. Red olayı ise ceac tan kontrol ettiğinizde Apllication Received ten sonraki aşamada eğer Red almışsanız “refused” olarak karşınıza çıkar.
Bu süreler benim yaşadığım süreler. Konsolosluğun yoğunluğuna bağlı artıp, azalabilir.
Süreç ve beklemek heyecanlı olduğu için bilgi karmaşası oluyor, gereksiz evrak istemedikleri ilgili de videoları mevcut sitelerinde de, o yüzden nacizane tavsiyelerimi belirttim umarım herkese faydalı olur bilgiler, saygılar.. -
Merhaba 2013 yılında almış olduğum 2024 Şubatta bitecek olan vizem için 7 Ocakta başvuru yaptım, 25 Şubatta Talimatlar maili geldi pasaport veilgili belgeleri posta yolu ile gönderdim. Received statusunden 2 gün sonra Refused durumuna geçti ve mailime vize başvurusu durumunuzu ek bir konsolosluk mülakatı gerektiği için randevu alınması gerektiği mailini aldım. Farklı soyad ile başvuru yaptığım için mi bu durumu yaşadım daha önce evlilikten dolayı mülakatsız yenilemiş olanları duydum. Randevuyu çok uzak tarihe alabildim. Bu durumu yaşayan var mı randevu zamanına kadar neden mülakat gerektiği konusunu öğrenebilirmiyiz?
-
@aspy84 eğer soyadınız değiştiyse zaten posta yoluyla yenilme yapamazsınız, bu ais kaydı sırasında zaten size belirtilir.
soyadınız değiştimi sorusuna "NOé deiyerek ilerlemişseniz zaten hatalı bilgi vermiş oluyorsunuz.şuana kadar soyadı değiştiği halde mülakatsız yenileyen kimseye denk gelmedim.
mecburen mülakat almalı ve mülakata katılmalısınız. -
Merhaba herkese öncelikle..
10 senelik vizem geçen nisanda bitmişti ve 14 Ocakta mülakatsız yenileme için eşimle başvurduk..16 şubatta talimat maili geldi,23 Şubatta dosyam İstanbul konsolosluğa ulaştı.Ny’ye 2 kez 10 gün tatil için gittik ve şimdide onaylanması durumunda bizden sonra 7 yaş oğlu için başvurup yaz tatilini tekrar Ny’de geçirmek istiyoruz..1 haftadır dosyam orada ancak ceac sayfasında malesef hiçbir hareketlilik yok,bu kadar uzun süre bekleme olabiliyor mu acaba? -
Bizde çocuklar için belgeleri gönderdik.7 şubatta ellerine ulaştı 9 şubatta approved oldu halâ approved olarak gözüküyor.bir değişiklik yok…posta yoluyla gönderilen belgelerde bu aralar problem var sanırım.
-
Your case is open and ready for your interview, fingerprints, and required documents. If you have already had your interview, please check your status after two business days. If no interview was required, please check back in two business days for the status of your application.
For more information, please visitBurada ne demek istiyor acaba?
-
@handes uzun?
dosyanız ulaşalı henüz 1 hafta olmuş. telaş edecek bir durum yok, sabırla beklemelisiniz. -
@handes nerede yazmakta bu ibare?
-
@gucarslan Ceac üzerinden vize durumu sorgulaması yapınca, büyük fontla "Application Received" yazdıktan sonra altta yazan standart yazı. Mülakat olsun olmasın bulunuyor.
Mülakatsız yenilemeler için ABD İstanbul Konsolosluğu 30 gün ortalama süre veriyor. Bu ibare 3 haftaya yakın olarak görünebiliyor.
-
@gucarslan Çok teşekkür ederim , standart bir yazı olduğunu anlayamadım biraz telaşlandım ,tekrar teşekkürler
-
Merhabalar ;
Mülakatsız vize yenileme işleminde görüşmeye çağırırlarsa randevu sistemi nasıl oluyor? Konsolosluk mu randevu veriyor yoksa ilk vize randevusu alır gibi mi almamız gerekir?
Teşekkürler -
@cns randevu alinmiyor.
Adi ustunde mulakatsiz yenileme -
Yenileme işleminde eğer gerek görülürse randevuya çağırma durumları olabiliyormuş bu randevunun de ilk vize başvurusu gibi mi alındığını yoksa konsolosluğun mu verdiğini öğrenmek istedim. Teşekkürler
-
@cns kendiniz alıyorsunuz ais sisteminden.

Benzer Başlıklar
66
56.1k
Users
4.8k
Topics
485.3k