@MuratErgur Tamamen pasaport polisine bağlı bu durum. Aynı şekilde statü uzatıp, tekrar sorunsuz giren de, sorguya alınan da olduğunu okumuştum daha önce bu forumda. Tamamen şans işi sanırım, Turkiyede geçirdiğiniz süre ne kadar uzun olursa, ABD girişte pasaport polisine kendinizi ne kadar iyi anlatabilirseniz (iyi bir seyahat planı gibi) sorun olma ihtimali düşer. 3 kez giriş-çıkış yaptım B1/B2 vizesiyle ama hiç vize uzatma yapmadım. Deneyimi olanlar cevaplar umarım.
-
@esadesa, içinde söyledi: Red Yedikten Sonra 2. Vize Başvurusundan Nasıl Onay Alabilirim?
Randevu alırken yanlışlıkla red almadım diye işaretledim.9 Temmuz'da Abd'ye gitmem gerek.Randevumu iptal edemem.Bu durumda ne yapabilirim?Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Bu dediginiz durum size mulakat sirasinda sorun cikarabilir, AIS'ten musteri hizmetlerine ulasip durumunuzu anlatir misiniz? O verdiginiz bilgiyi guncellemelerini isteyin; ama randevu degisikliginden siz hic bahsetmeyin. Belki randevu tarihinizi degistirmeye gerek olmadan o bilgiyi guncelleyebilirler. Zaten sizi yonlendireceklerdir...
Iletisim yollari su sayfada mevcut:
https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/contact_us
-
@MuratErgur Tamamen pasaport polisine bağlı bu durum. Aynı şekilde statü uzatıp, tekrar sorunsuz giren de, sorguya alınan da olduğunu okumuştum daha önce bu forumda. Tamamen şans işi sanırım, Turkiyede geçirdiğiniz süre ne kadar uzun olursa, ABD girişte pasaport polisine kendinizi ne kadar iyi anlatabilirseniz (iyi bir seyahat planı gibi) sorun olma ihtimali düşer. 3 kez giriş-çıkış yaptım B1/B2 vizesiyle ama hiç vize uzatma yapmadım. Deneyimi olanlar cevaplar umarım.
-
@Erdem-AKDEMİR Katar şuanda onay oranıda çok yüksekmiş dil konusundan emin olamadığım için bende başvuramadım öğrenebilirseniz burdan yazarsanız sevinirim , Türkiye konsoloslukları farsça , arapça ,türkçe ve ingilizce mülakat yapıyormuş katar ögrenmedim
-
@Mücahit-Demirkoparan Merhaba, EOS yaptıktan sonra tekrar giriş yaptığınızda problem çıkardılar mı? Aynı aşamaları bizde yapmayı düşünüyoruz.
-
-
Herkese merhabalar . Oncelikle @gucarslan in katkilari ( bilgi deneyim ve gorusleri icin ) birkac yildir faydalanmaktayiz esim ve ben .
Daha once almis oldugum B1/B1 vizemin suresi dolmustu ve DS-260 ( DV cekilisinden oturu ) doldurmus ( tedbiren bircok sepepten oturu vs. ) ve saglik muayenesi tahlilerin oldugu rapor ve CD gecerlilik suresi 6 ay dolmadan B1/B2 vizemi yeniletmedim ! Belki bir red olmaya veya mulakata cagrilma etkisi olabilir diye riske atmadim bekledim ve 6 ay bittikten sonra basvurdum sorunsuz yeniledim.
Gelelim bu surecteki ufak bir aksilige 🙂 . Evraklar bilindigi uzere PTT ile gonderiliyor. Fotograf fiziksel olanin bir kopyasini evraklara eklemeyi unutmustum ve aksami fark ettim ertesi sabahi PTT ile fotografimi konsolosluga yollatim. Konfirmasyon Sayfasi tekrardan ciktisini ekledim ve Ingilizce dilekce yazdim beraber ele alinmasini talep etmistim. O surecte red filan olacagini dusunmustum stres oldu ! ... PTT takibinden dagitimda detayini gorunce hemen Istanbul daki Baskonslosluga gittim.
Giriste genc erkek gorevli beni iceri almadan disardan " musterih olmami ve red olmayacagini ayrica evrak talep edilecegini " soyledi ve yinede bir sekilde iletmek isterseniz hazir ufak bir kagitta NIV_Istanbul@state.gov bilgisini verdi ben de hemen benzer bir dilekce misali bir eposta yolladim. Geri donus ertesi gunu sabahi oldu yogunluktan surecten basheden otomatik bir cevap gelmisti. Aradan birkac gun gecti normalde eksik evraklar icin bir tur bildirim filan olacakti gerek kalmadi yani fotografim ayrica gitmesi ellerine gecmis ve beraber isleme almislar . Yenileme tamamlandi teslimini aldim.
-
Merhaba, ailece Amerika'ya gitmeyi ve orada yaşamayı hedefliyoruz. Planımız şu ama ne derece mantıklı bilmiyorum, elbette konuyu avukatlardan da danışmanlık alarak ilerleyeceğiz ama sizlerin de tecrübe ve fikirleriyle yeni yol haritaları çıkarabiliriz.
4 kişilik aileyiz ve önce turist vizesi ile hep birlikte Amerika'ya gitmek için başvuracağız. Daha önce benim yurt dışı ziyaretlerim (10'a yakın) oldu, çoğu da iş ziyaretleriydi. Hemen hemen hepimiz İngilizce de konuşabiliyoruz, Türkiye'de üzerime ev, araba vb. de var yani ailecek turist vizesini alırız gibime geliyor.
Farz edelim ki 4ümüz de turist vizesini aldık ve Amerika'ya gittik.
Sonrasında da eşim için E2 statüsünü geçiş için orada ytırımcı vizesine başvuracağız. Bunun için de ayrı araştırmalar yapıyoruz. Hadi bu da oldu diyelim.
Gelelim asıl sorumuza. 21 yaşından büyük oğlumuz için de Amerika'ya gittikten 5 ay sonra turist vizesini F1 öğrenci vizesine çevirmeye çalışacağız, orada "college" denen 1-2 yıllık okullara başvurmayı planlıyoruz. Size sorum da şu "bu profilde bir aile için 21 yaşından büyük oğlumuzun turist vizesini, F1 öğrenci vizesine çevirirler mi?" yoksa "bu aile Amerika'ya yerleşmeyi kafalarına koymuş, buna izin vermeyelim" diye oğlumuzun statü değişikliğine red verirler mi?
Yanıtları ve tecrübelerinizi paylaşacaklar için şimdiden çok teşekkürler.
-
Sayın @crazycells bu başlığın konusu ile şu başlığın konusu aynı. Birleştirmek iyi olur diye düşündüm. Bilginize.
-
Başka ülkeden alan Sayın @About-You deneyimini yazmış. Belki faydası olur diye bu başlıkta paylaşmak istedim.
-
Herkese oncelikle merhaba . Ben ve esim mart ayinda b1/b2 vizesi mulakatina girdik ve sonuc olumlu cikti. Benim daha once f1/j1 olmak uzere iki farkli vizem ve Schengene ait bir vizem vardi. Esimin sadece schengeni vardi. Yaslarimiz 26-29 .Sorduklari sorular ayniydi sadece ben master ogrencisiyken yarida birakip gelmistim ,neden bitirmedigimi sordu . Sonra vizeniz onaylandi pttden teslim alabilirsiniz demisti. Herkese simdiden basarilar
-
Merhaba, 2024 sonuna doğru Miami'ye bir gezi planlıyoruz. Ama vize başvurusu konusunda okuduğum kadarı ile bazı belirsizlikler mevcut. Kimisi ailece yapılacak başvurularda ilk başta Anne ve Baba'nın başvurusu yeterli, sonrasında posta ile çocuğa vize alınabiliyor derken. Kimisi de bu şekilde başvurarak sorunlar yaşatıldığından bahsediyor. Kafamız biraz karıştı açıkçası. Tecrübesi olan arkadaşlar bize yardımcı olabilirse sevinirim. DS160 doldururken planlanan gezide çocuğu da gösterip vize başvurusunu anne-baba olarak yapmak mantıklı mıdır? Yoksa üç kişi için aynı anda mı başvuru yapılmalı?
-
@Basri-Ergül, içinde söyledi: J1 iki yıl kuralı devam ederken B1/B2 turist vizesi başvurusu yapmak
Merhaba. J1 programi ile Amerika da bulundum. 2 yil kuralim var. bunu kaldirmadan turist vizesine basvurabilir miyim. Basvurursam alma sansim ne kadar olur acaba?
Sorun olmaz. J1 vizesi iki yil kurali yeniden B, J veya F gibi turist ve ogrenci vizelerini almanizi yasaklamiyor. Gocmen veya "dual intent" vizelerde sorun cikariyor. Ayrintili aciklamayi J1 waiver basliginda bulabilirsiniz:
@crazycells, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Eger J1 vizenizde 2 yil kuraliniz varsa ve waiver'iniz yoksa, gocmenlik yasalari su islemleri yapmanizi yasakliyor:
ABD'deyken H veya L vizelerine basvuru yapmak (H1B - H1B disi - L) ABD'deyken Green Card statusune gecis yapmak Konsoloslukta bir gocmen vize almak Konsoloslukta H, L veya K (Nisanlilik vizesi) vizesi almak(kaynak)
Vize alma ihtimaliniz ise J1 2 yil kuralinizdan bagimsiz... Bu konu icin su bolumdeki basliklari incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/88/ziyaretçi-ve-turist-vizeleri-b1-b2-ve-c
-
Merhaba,
Ağustos 2023 tarihinde vize randevum var, ancak Haziran 2023'de bedelli askerlik yapacağım.
DS-160 formu doldurduğumda askerlik bilgisini yapmadığım için no olarak seçip devam etmiştim. Daha önceden 1 kez ds160 formunu düzenleyip ais sistemine kaydettiğim için yeni ds160 formunu doldursam bile randevu sistemine giriş yapamayacağım.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Yeniden askerlikten sonra ds160 formunu doldurmam gerekiyor mu? Talimatlar sayfasında farklı olsa sorun oluyor mu?
yardımlarınızı rica ederim.
@crazycells -
Selamlar herkese kardeşim 2024 talihlisi sürecin çok başındayız tabi ama zaten anne ve babamız için de turist vizesine başvurmayı düşündüğümüz bir sırada kardeşim greencard talihlisi oldu. bu durumda ailemiz için turist vize başvurusuna başvurmak için en uygun zaman ne zaman olmalı? hem kardeşimin sürecini riske atmak istiyoruz. hem de kardeşimin greencardı yüzünden ailemiz red alsın istemiyoruz.
teşekkür ederim -
@crazycells Cok tesekkurler. Mahkeme kamu mahkemesi. Eger gereken sonucu alamazsam kendim de dava acmak istiyorum
-
-
Merhabalar,Türkmenistan'dan Letter of Invitation(LOI) nasil alabilirim?Bu konuda bilgili arkadaslar var mi forumdan?Ya da Türkmenistanlı birisi var mi bana yardimci olabilecek?
-
@kaanvercetti çok mutlu oldum mesajına. Denemekten zarar gelmez sanırım.. Avrupa şu an daha eleyici oldu ama ne yazık ki kafamda.
-
@kamile Paylasiminiz icin tesekkurler. Red almaniza uzuldum. Maalesef konsolosluklardaki gorevli memurler tam kriterlere gore degerlendirme yapabilseler o zaman bizde red sebeplerine anlam verirdik ama maalesef birinin evet dedigine digeri hayir diyebiliyor. Gorus ayriligi cok fazla. Oglunuz gocmenlik surecine gecis yaptigindan olabilir diye tahmin ediyorum ama nasip olursa dugun davetiyesi tarzinda bir sebep ile basvurusaniz olur diye dusunuyorum.
Yine de deneyimlerinizi paylastiginiz icin tesekkurler. Umarim sizin icinde hayirlisi olur. -








Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
Merhabalar arkadaşlar, öncelikle birazcık foruma baktım hatta arama kısmını kullandım fakat tam karşılığını bulamadım. Bildiğiniz gibi ben 2020 mağduruyum. Umudu kestim ve normal vizeye başvurdum. şirketim kapsamında B1-B2 vizesine başvurdum ve bu süreci şirketim ve aracı kurum yönetiyor.
Benim sorum şu; ablam daha önce us turist vizesi almıştı ve vizesi 2020'de doldu. 48 ay geçmeden yenileme için başvurmak istiyoruz. Ds 160 formunu eksiksiz doldurduk tamamladık ve confirmation mailini aldık. Fakat bundan sonraki adımlar için net bir yönerge bulamadık. Mülakata gerek olup olmadığını konsolosluk mu bildirecek? Yoksa biz yine de randevu vs mi oluşturacağız? Şu anda izlememiz gereken adım nedir acaba? Bilgisi olan, vize yenilemiş arkadaşlar yardımcı olabilir mi rica etsem? Şimdiden teşekkürler. -
@heroinchains, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
Merhabalar arkadaşlar, öncelikle birazcık foruma baktım hatta arama kısmını kullandım fakat tam karşılığını bulamadım. Bildiğiniz gibi ben 2020 mağduruyum. Umudu kestim ve normal vizeye başvurdum. şirketim kapsamında B1-B2 vizesine başvurdum ve bu süreci şirketim ve aracı kurum yönetiyor.
Benim sorum şu; ablam daha önce us turist vizesi almıştı ve vizesi 2020'de doldu. 48 ay geçmeden yenileme için başvurmak istiyoruz. Ds 160 formunu eksiksiz doldurduk tamamladık ve confirmation mailini aldık. Fakat bundan sonraki adımlar için net bir yönerge bulamadık. Mülakata gerek olup olmadığını konsolosluk mu bildirecek? Yoksa biz yine de randevu vs mi oluşturacağız? Şu anda izlememiz gereken adım nedir acaba? Bilgisi olan, vize yenilemiş arkadaşlar yardımcı olabilir mi rica etsem? Şimdiden teşekkürler.AIS sistemi guncellendiginden asagida sayin @gucarslan 'in dedigi sekilde ilerleyin.
Eger AIS sisteminde sorun cikarsa ya da beklenmeyen baska bir durum olursa asagida dedigim sekilde ilerleyebilirsiniz.
DS-160 formunu doldurup, ucreti odeyip once bir mulakat tarihi almaniz gerekiyor.
Mulakat tarihi aldiktan sonra konsolosluga ulasip bilgilerinizi vereceksiniz ve yenileme talep edeceksiniz, kendileri de size mulakatsiz vizeye uygun olup olmadiginizi soyleyecekler ve eger uygunsaniz pasaportunuzu konsolosluga gondermenizi isteyecekler.
Tum bu yenileme islemleri bastan sona bu aralar ~1 ay suruyor, bilginize.
Hangi konsoloslukta mulakata gireceksiniz?
-
Teşekkürler sayın crazycells. Şimdi register olup payment sayfasındaydım. Dediğim gibi bahsi geçen şahıs ablam. İstanbul'da mülakata girecek - eğer mülakat gerekli görülürse tabii. - Süreç aslında konsolosluğa ulaşıp bilgileri iletip yenileme talep edene kadar tipik bir süreçten farksız işliyor, anladım, not aldım. Çok teşekkür ederim.
-
@heroinchains merhaba, ben B1 vizesini bu şekilde yeniledim.
deneyimimi buradan okuyabilirsiniz. -
@gucarslan çoook teşekkür ederim yardımınız ve paylaşımınız için! Hemen ilgiyle okuyorum.
-
aslında bu iletiyi B1/B2 başlığında yazmıştım ancak; ayrı bir başlık oluşturulduğu için tekrardan burada yayınlamak istiyorum;
posta yoluyla mülakatsız B1/B2 vizesi yenilemek
1,5 yıl önce biten ve DV süreci devam ederken yenilemediğim B1/B2 vizem için 5 kasım'de sistem üzerinden DS160 formunu doldurdum. burada önemli konu, daha önce göçmenlik başvurusu yapıp yapmadığınız sorusu. ben "evet" cevabı verip gerekli açıklama kısmına ingilizce olarak "mali yıl bittiği için sürecimi tamamlayamadım" şeklinde açıklama yaptım.
sonrasında AIS sisteminden gerekli bilgileri doldurdum.
çıkan ekranda 48 ay içinde biten vizemi yenilemek istiyorum seçeneğini seçtim.
AIS kaydının son sayfasında size 10 soruluk bir anket çıkıyor. bu sorularda en son ne zaman vize aldığınız, vizenizin ne zaman bittiği vb. sorular soruluyor. bunlara verdiğiniz cevaplara bianen sistem size zaten ilgili gereksinimleri sağlıyorsanız gerekli evrakları posta yoluyla göndermenizi istiyor.5 kasım cuma günü;
- DS160 - Confirmation Page
- eski vizenizin olduğu ve vizenizin basılacağı pasaport
- 1 adet fotoğraf
- evli iseniz evlilik cüzdanınız ilk üç sayfası ve varsa eşinizin abd vizesinin taranmış çıktısı
- ais kaydı sırasında verilen bir sayfalık geri gönderi evrağını
- PTT ofisinden istanbul konsolosluğu'na gönderdim.
9 kasım salı günü;
CEAC sisteminden vizemin basıldığı bilgisini görüntüledim.
aynı gün PTT'den mesaj aldım, 1 gün sonra da vize basılı pasaportumu şubeden teslim aldım.işlem bu kadar basit.
deneyimin ilgilenen kişiler için faydalı olması dileğiyle. -
Sevgili @gucarslan , AIS kaydında belirttiğiniz sorular, X kişi Türkiye'de yer alıyor. X kişi is applying for the same visa type as the previous visa. gibi tick'lenen sayfayı kast ettiğiniz kısım değil mi? Emin olmak için sormak istedim
-
@heroinchains evet evet o sorular.
-
@gucarslan bilgilendirme icin tesekkurler, iletiyi guncelledim. AIS sisteminin otomatik olarak bunu sormasi iyi olmus.
-
Sevgili @gucarslan , DS 160 formunu doldurup AIS'e üye olduktan sonra sanıyorum belli bir saat / gün içerisinde işlemi tamamlamazsak siliniyordu ve process tekrar başlıyordu. Bu sürenin kaç gün olduğunu hatırlıyor musunuz acaba?
-
@heroinchains açıkçası emin değilim ama çok kısa olmaması lazım bu sürenin.
ben şahsen DS160 sonrası hemen AIS üzerinden işlem yapmıştım. -
Merhaba,
benim F1 vizem vardı 48 aylık süre dolmadan vizeyi yenilemek istiyorum. Bu durumda eşime de F-2 vizesini posta yoluyla alabiliyor muyum? -
@danzel F2 vizesini posta yoluyla yenileyebileceğinizi gösteren bir ibara yok web sitesinde, tekrar kontrol edin isterseniz.
-
Yenilemek isteyenler için bilgi vereyim, her zaman postayla yenileyemiyorsunuz.
Nisan sonunda c1d ve b1 b2 yenilemesini yaptım, lakin reddedildi. b1 b2 2inciydi, c1d 3. vize idi. Önceki c1dyi karadağdan almıştım.
lakin böyle bir durumda expedite randevu veriyorlar istanbul başkonsolosluğunda. -
@charon reddedilden kastınız tam olarak nedir? mülakat almanız mı istendi?
bir de B1 vizenizi daha önceden istanbul'dan mı almıştınız?
ve bitiş tarihi üzerinden 48 ay geçmiş miydi? -
b1 değil c1dyi yeniledim ben(hoş 2sine de aynı anda başvurulabiliyor).
postayla yenileme başvurusu reddedildi, vize reddedilmedi. 2sini de aldım mayıs sonunda. Önceki c1dyi karadağdan aldım -
Mulakatsiz turist vizesi alabilir miyim daha once F1 vizem oldugu icin?
F1 vizem yeni bitti. Daha once turist vizesi almadim.
-
@mqkerqkermwer mülakatsız vize yenilemeleri, her zaman eski vize türü üzerinden yapılabilir, farklı vize türünden değil.
-
Sevgili @gucarslan CEAC'a baktığımda AP durumunda olduğunu görüyorum. Standart vize sürecinde AP biraz da olsa sıkıntılı bi süreç oluyor, mülakatsız yenilemede normal bi süreç midir? Sizler de yaşadınız mı?
Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days.
For more information, please visit U.S. Consulate General Istanbul. -
@heroinchains Birkaç güne değişir o.
Benzer Başlıklar
114
Online
31.6k
Users
5.1k
Topics
362.2k
Posts
Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum