Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese selamlar, aranızda çok yeniyim ve kararsızlıklarla boğuşuyorum. 2021 yılında B1/B2 vizesi için Şubat 2022 senesine mülakat tarihi aldık. Daha sonra pandemiden dolayı planlarımızda değişiklikler oldu ve biz ailecek Montenegro'ya taşındık buradan bir ev satın aldık ve burada yaşamaya başladık. Dolayısı ile mülakatımızı Temmuz 2023 senesine ertelemeye karar verdik. Konsolosluk kafasına göre mülakatımızı 2022'nin Haziran ayına çekti. Sizden fikir almak istiyorum. Amerikaya gitme isteğimiz ve orada E2 statüsüne geçiş yapmak ve ev almak gibi bir düşüncemiz var. Açıkçası turist vizesini alabileceğimi düşünmüyorum. Hem eşimin hem benim Montenegro'da şirketlerimiz mevcut, 2 çocuğumuz da okula kayıtlı ve evimiz, dükkanımız var. Ancak daha önce gezi amaçlı hiç yurt dışı seyahatimiz olmadı. Sizce eşimin ve çocuklarımın mülakatlarını erteleyip kendim tek başıma mülakata girsem ve hakkımı yakmamak adına geldim vermezseniz umrumda değil kafasıyla gitsem faydalı olur mu? Sizce iptal etmek, ertelemek ya da Montenegro'dan başvurmak mı daha mantıklı. Biraz karışık oldu kusura bakmayın, şimdiden herkese teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @utkuakaevren selamlar, ne yaptınız haziranda mülakata girdiniz mi neler oldu. Eşimde montenegroyu çok beğenmişti bana boşver amerikayı oraya gidelim diyip duruyo. Önerir misiniz orasını yazlar cıvıl cıvıldır da kışları nasıl oluyor biz turistik gezi yapmıştık ama tabi ben okul falan denk gelmedi yani hiç o gözde bakmamıştım smdi sizi görünce sormak istedim 🙏🏼


  • Merhabalar Herkese, Turist vizesi ile alakalı aklıma takılan bir konu var. Polanya'da yüksek lisans yapmaktayım. (Geçici oturum iznim var) B1 vizesine başvuru yapmak istiyorum. Polanya'daki amerika konsolosluğundan başvuru yapabilme şansım var mı ?

  • ⭐⭐⭐

    @Canscg1907 Merhaba, yurtdışında başka ülkenin vizesine başvurabilirsiniz. Sorun olmaz.


  • @Programmer Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.


  • Herkese iyi günler
    Arkadaşlar 2021 ve 2022 yıllarında eşimle beraber Green Carda müracaat ettik ve çıkmadı. Bu sene 2023 yılında tekrar müracaat ettik 2024 Mayıs ayını bekliyoruz, nasip bakalım.
    Bu arada eşimin şahıs firması var ve mermer sektöründe ihracat üzerine çalışıyor. Kendi alanında çok iyi. Tek eksiğimiz İngilizcemizin konuşma düzeyinde iyi olmaması.
    Bu arada eşim 2019 yılında emekli oldu. Ben öğretmenim ve geçen yıl emekliliğim doldu ve bu yaz olmayı düşünüyorum.
    Green Card şans olduğu için bizde başka vize türlerini deneyerek gitmeye çalışıyoruz.
    Bunlardan birisi olan L1 şirket içi yönetici vizesi için Amerika'da da depo veya bürosu olan bir kaç Türk firma ile görüştük. Bunun için Türkiye'deki firmada 1 yıl sigortalı gözüktükten sonra L1 vizesi için işlemlere başlayacakken bazı nedenlerden dolayı olmadı.
    E2 yatırımcı vizesi için Amerika'da bir avukatla görüştük ve bu vizenin garanti olması için orada bir işyeri kiralamak ve Amerikalı en az bir eleman çalıştırmak gerektiğini söyledi. Bu vizede bize uymadı çok masraflı geldi.
    Diğer bir yol Amerika'da eşimin ihracat yaptığı sektörde birkaç tanıdık veya bildiğimiz birçok firma var bunlarla görüşüp bize sponsor olmalarını sağlamak. Bunun için turist vizesi ile Amerika'ya gidip yüz yüze görüşmelerin daha olumlu olacağını düşünüyoruz.
    Eşimin Amerika vizesi var. Benim ve liseye giden iki kızımın yoktur. 2023 Ağustos ayında ben ve kızlarım için vizeye müracaat ettik ve 2024 Ağustos ayına randevu verildi.
    Bende hemen hemen her gün tarihi değiştirmek için bakarken tesadüf 2024 Ocak ayına buldum ve hemen o tarihi aldım.
    Eğer vize mülakatımız olumlu geçer ve vizemizi alırsak 2024 yaz ayında 2 ay Amerika'ya ailecek gidip hem gezmek hem de tanıdık ve tanımadık firmalarla konuşarak bize sponsor olmaları için uğraşacağız.
    Bu konuda tecrübeli olup bize farklı noktalarda da fikir ve yol gösterecek varsa konuşmak isteriz.
    Herkesin hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle mutlu günler diliyorum.


  • @cetinmutlu Sponsorlukla green card mümkün. Ancak bugünlerde 3-4 yıl gibi bir zaman alıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun. Bu başlığın altındaki yorumları incelemenizi tavsiye ederim. https://yesilkartforum.com/forum/category/127/i̇ş-dayanaklı-göçmen-vizeler


  • @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

58
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum