@ayvalik10 çok teşekkür ederim önerin için şuan üniversite sınavına hazırlanma aşamasındayım 6 ay kaldı 🙂
-
Sen kafana koymussan memurda olsan mudurde olsan yine gidersin yani ona bakmamak lazım ben neye ne kadar dayanırım hesabı bu ..
Ben 3 defa gittim 2019 da 4 ucretsiz izin aldım gittim gördüm ama istifa etmeye değmez dedim - ama nerde bilelim türkiyenin bu kadar kötü gideceğin abimm:))
2014 -2015 gittiğimde dolar 2 tl civarı falan 1800 dolar maaş alıyorum türkiyede düşünün yani .
ama yinede gitmek istiyordum yeni bir yerlede yaşamak ama git gide çok zorlaştı burada orada hayat hele hele şu son zamanlarda 2-3 yılldır sosyal medi amerikada türkler acayip akın ettirdi buradan türkleri şuan usa arkadaşlarla görüşüyorum inanılmaz kaçak insan gelmiş diyorlar !!!!!
bilmiyorum ne olur bunun sonu bu şekilde giderse muhtemelen green karttan bile çıkarırlar türkiyeyi diğe düşünüyorum !!!!
ben green kartı bekliyorum yoksa kaçak gitmek isitemiyorum - yada emeklilik 7 yıl sonra o zaman giderim düşümüyorum
ama işiniz yoksa gençsen gittttttt kardeşim nerde imkan var git yani durman hata…
-
Kendi evim ve arabam olsun istiyorum. Araba derken öyle özel bir model yok aklımda, az yakıt tüketen ve bakımı kolay bir araç yeterli. Asıl mesele ev kısmı, merkeze arabayla 30 dakikalık uzaklıkta ve etrafı full yeşillik olsun istiyorum. Salonu direkt sinema ve oyun oynamak için tasarlayacağım onun dışında mutfağında adası olsun istiyorum. Banyoyu koyu yeşil renkte yaptırmak istiyorum google'a "dark green bathroom" yazabilirsiniz. Bir odada ya da köşede resim heykel ve figür yapabileceğim alan oluşturmak istiyorum. Bunlar tamamlanırken bir yandan da bütün ülkeyi gezmek istiyorum. En zoru da bu, bütün ülkeyi gezmek, çok para lazım. Ha ben basit bir insanım bu arada, muhtemelen ilk birkaç yıl bulunduğum eyalette gezmek bile mutluluktan dört köşe decektir beni.
-
@waterman abd kesinlikle yasal giriş yapılmasıngereken bir ülke..zaten facebook gruplarında inanılmaz bir sekilde sınırdan geçenlerin işssiz evsiSiz yardım çığlıkları var..birine yardım etsen diğeri var..o kadar çokki çoğu da deport yemeyi bekliyor borçla geliyorlar üstelik..abd ilticaya red veriyor zaten.abd eski amerika değil bugun bostonda yasayan bir amerkalıyla konustıum iki çocuğuda cornell üniversitesinde okuyormuş..kendiside çocukları adına endişeliydi o bile çocuklarının rekabette zorlanacağını iş imkanının azaldığını söyledi..dolayısıyla tr kötü olanilir ama abdede rüyalar ülkesi değil artık..imkanınız varsa avrupa diyeceğim ama ondada hollanda almanya gibi değil balkanlara yakın yerlere bakmak daha mantıklı.abdede koç mezunu kuzeni
M bilgisayar mühendisi olmasına ragmen hayal ettiğim gibi değil deyip istanbula dönüp avrupa baglantılı çalışmaya basladı.. -
@sifaci, içinde söyledi: Türk Öğretmenlere Otomatik Green Card?
Yılını dolduran öğretmenler MEB yurtdışı programına iyi bir dil puanına sahipse başvuru yapabiliyor. 3 yıl yurtdışında çalışma ve oturma izni alıyor ve hem yurtdışında hem TR de maaş alıyor. 3 yılı doldurduğunda 1 yıl TR de çalışmak şartı ile tekrar programa başvurabilirler. Bu şekilde neredeyse Almanya’dan emekli olanlar var. Belki bundan bahsetmiştir ablanız. Avrupa dahil bir çok ülke var. Bazen Amerika’daki Türk okulları içinde bazı branşlardan öğretmen alımı oluyor. Tek sorun mülakat. Orada takılmamak İçin gerçekten iyi bir Dil puanı şart.
Bu abdede geçerli değil..dediğiniz yurtdısı öğretmenlik sınavı..bunda da alım az zaten..turki cumhuriyetler avrupada birkaç yer buna dahil ama amerikada böyle bir sey yok..ayrıca 3/1 olmadan yeşil pasaport alamazsınız..yeşil pasaportu olup amerika için vize alamayan dolu insan var..yeşil pasaport sadece ab üşkelerine vizesiz gidenilmek için..ona da bir sınır gelecek diye söylentiler var..
-
İki sene once okulun sporsalonuna ucret siz biçimde arabayla haftada 3 gidip gun boyu kafa dagitiyordum. Şimdi ekonomim yetmiyor. Kendimi saldim. Gotgobek birbirine girdi dede oldum 32 yasında. Sirf bu bile bir sebeptir. Abdye gitmekte enbüyük motivasyon paradır. Teke yoresinde daglarda salda golunde vb ev arsa almayi dusunerek calişir im orda , sifir lux arabalar için değil.
-
@ayvalik10 çok teşekkür ederim önerin için şuan üniversite sınavına hazırlanma aşamasındayım 6 ay kaldı 🙂
-
-
@lunalu Şartları uyan bir işverenin size sponsor olması gerekir. Elinizde belgelerle kanıtlayabileceğiniz bu iş için sponsorunuzun 3 ay boyunca size sponsor olacağı iş için Amerika içinde ilan vermesi ve haklı sebeplerle 3 ay sonunda işe uygun birini bulamaması gerekiyor. Tüm bunları aşabilseniz bile yine uzun bir süreç sizi bekliyor. Tabi size sponsor olacak bir işveren bulabilirseniz. Bunun dışında yasal ve gerçek bir evlilik yoluyla gidebilirsiniz. Bunun da uzun bir süreci var.
-
@oprmngr, içinde söyledi: DV2024 İzmir Adayları Buraya (misafir de kabul ederiz)
Bizde İzmirin ekmegini yedik suyunu iötik 11 yasına kadar f4 ten bir hayalin peşindeyiz
Hoşgeldiniz. Çekilişde başarılar dilerim.
-
https://www.instagram.com/reel/CjetYG7jgDl/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Bazen yükselme kadar düşüşü de yaşarsınız. Bu durum bizler için bazen borsa endeksine benzer . Doğru ve güzel bir replik. Ara sıra beynimize bu düşünceyi hatırlatmak gerekir.
-
@seckin_05 pardon 2005 olacak orası 🙂
-
@ayvalik10 gece yaşanan depremde o kadar korktum ki anlatamam. aklım çıktı. çok teşekkürler bu uygulamadan bahsettiğiniz için. bundan sonra telefonumu kuracağım ben de
-
Arkadaşlar biz NYC bağlı bir kasabada yaşıyoruz. Çok temiz çok güvenli bir yer fakat kışın çok ağır geçiyor onunda dışında 15 aylık kızım var ve burda türk nüfusu çok çok az çok sıkıldım insan bir arkadaşıyla bir kahve içip sohbet etmek istiyor. Bu yüzden daha ılıman bir yere yerleşmek istiyoruz aklımızda North Caroline var ama emin değiliz. Önerileriniz varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler 🙏
-
@academicus, içinde söyledi: Ne yapmalı, Nasıl Yapmalı...
@semavi cevabınız için çok sağ olun.
size karşı mesleğimi savunmayı, akademisyenlere laf ettirmem demeyi çok isterdim 🙂 ama maalesef o kadar haklısınız ki....
çalışmayla ilgili bir sıkıntım yok, zaten işçi ailesinden geliyorum ve akademi öncesi hayatımda yapmadığım iş kalmadı. Onun dışında kendimi dijitalde de oldukça geliştirdim. Adobe'nin çoğu uygulamasını ileri düzey kullanıyorum, şu an oyun tasarımı çalışıyorum, iyi istatistikçiyim vs... Bunları kendimi övmek için söylemiyorum, vasıfsız işlerin yanı sıra freelance'ten de ekmeğimi çıkarırım...
İstifa ile ilgili temel korkum aslında ya gemileri yaktıktan sonra vizemi uzatamazsam, kalamazsam korkusu... Yoksa içeride kalabildikten sonra yanında çalışabilecğeim tanıdıklarım da var...Her ne kadar suan hobimi meslek edinsem de, onceden meslektastik, hic savunmaya gerek yok... Turkiye'de akademinin hali ortada... Hele ki idareci olunca daha cok sey goruyorsunuz...
Vize isinizi cozun gelin... Yazilimdan devam edersiniz. Akademide vakit kaybetmeyin... Tabi ki herseyin kilit noktasi yasal calisma izni ile burada olabilmek.
Turkiye'de akademide ayakta kalan birisi burada rahatlikla kalir 🙂
-
-
@Doğaniçke çok mantıklı söylüyorsun abi allahtan 2 kişi çalışıyoruz aslında Bundan sadece bir kaç ay öncesi çok rahattı aslında ama şu sıralar herşey çok zorlaştı zamlar filan derken al sat klima yapıyorum aslında ama malum fiyatlar onlardan yüksek olunca aldığını elden çıkarmak birazcık zorluyor gibi abi pes etmek tok tatbikinde şuan senin söylediklerin çok güzel bir noktaya değindin aslında abi çok teşekkürler cevabın için eğer olurda İzmir’e gelirsen bir kahve ismarlaya bilirim abi 😊😊
-
-
-
@yenihayaletadam Bu bir hayal bu bir umut ve bu bir senin dünyanla ilgili bir serüvenin. Tereddüt etme korkma dene . Bir anlamda kendini test etmiş olacaksın. Bu serüven bitiğinde Karar ise sana kalmış . Güçlenerek de ülkene dönebilirsin . Kaybın olmayacak ama hayatta kaçırdıkların olacak. O açıdan denemeden bilemezsin . Her iki durumda da Şansınız bahtınız açık olsun
-
Öncelikle ben yurtdışında yaşamadım bunu baştan belirteyim o yüzden tavsiyemi dikkate almazsanız saygı duyarım. Hayatın zamanla ne getirip götüreceği belli olmaz tabi ama yazdıklarınızdan şu şekilde bir çıkarım yaptım, yurtdışında çalışabilecek kalifiyeniz ve tecrübeniz var bu sizi her daim bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. İşler ters gidecekse ABD'de ters gider dünyanın öbür ucunda da aile babası olduğunuz için ağır bir sorumluluk taşıdığınızı anlayabiliyorum. İçinizi lütfen ferah tutun ailenizle birlikte olduğunuz sürece hayat bir şekilde yolunda gider. Bir yol sonra konuyu hortlattığımın farkındayım umarım çok mutlu olmuşsunuzdur.
DV2019 Kaybedenler Kulubu (Dedikodu Grubu)
-
Çıkan arkadaşlar hayırlı olsun yeni yolculuğunuzda deneyimlerinizi eksik etmeyin.Dilerim mutlu huzurlu ve hedeflerinize kolay ulaşabileceğiniz bir süreç olur.
Bu forumda Ben dahil süreci takip eden bir çok arkadaşa çıkmadı. Üzülmek ne kelime muhtemelen yıkıldık. ama hayat bir şekilde devam ediyor bunu kendimize kabullendirmek zorundayız. Bu çekilişin her yıl tekrarlandığını kendimize canımız her sıkıldığında hatırlatmamız lazım. Sürecin başından beri çok güzel seviyeli eğlenceli diyolog oluşturduk, bilgilerimizi pekiştirdik, süreç hakkında daha detaylı bilgiler edindik birbirimize dualar ve iyi dileklerinde bulunduk. Kendi adıma başta @crazycells olmak üzeri hepinize tek tek teşekkür ederim. Kaybettik diye forumu boşlamak yok hep birlikte 2019 sürecini takip edelim. Önümüzdeki sene daha bir hazırlıklı olalım. bilmeyenlere bildiğimiz kadar yardımcı olalım. Rab her birinizi teselli etsin. Sevgiler. -
gerçekten herkes için çok çok üzüldüm büyük yıkım haklısınız. ama nacizane görüşüm şu; bunun bir loto oldugunu unutmadan, istekli şekilde basvurmak ama sonraki sürecte acıklanana kadar hayatınıza devam etmeniz ve unutmanız. cünkü gercekten cok düsük bir ihtimal. ben bile vizeyi almıs olmamıza ragmen hala kendi kendime "ulan bize cıktı mı nasıl olur ya bir yanlıslık olmasın" diye dusunuyorum dusunun :)) her sene umudunuzu yitirmeden basvurun derim, zira bize de 2. basvurumuzda çıktı. herkese hayatında mutluluklar dilerim...
-
Eşim ve ben ilk kez başvurmuştuk. Yaş şu an 36 eğer çıksaydı gidene kadar 37 olacaktı. Seneye çıkarsa 38 de gitmiş olurum. Biraz ondan moralim bozuk aslında yaş ilerlediği için. Benim aklımda gitmek yoktu ama güzelim ülkem öyle bir hal aldıki artık hiç ümidim yok. Milyonlarca insan hiç şikayet etmeden dünyanın en ağır vergisini ödeyerek yaşamaya çalışıyor. Kendileri yarı aç yarı tok yaşarken milletin parasını bir avuç insana bölüştürenleri savunuyorlar. Ve ilginçtir hallerinden memnunlar çünkü cennete gideceklerine o kadar eminlerki. Fakire şükretmek öğretilir ki zenginin rahatı kaçmasın.
-
This post is deleted! -
Beni de eklemenizi rica edeceğim..
-
KAZANAN ARKADAŞLARA HAYIRLI OLSUN
bu yıl hayaller suya düştü başka gelme yolları arıyorum GC HAS NOT BEEN SELECTED -
Ne guzel anlatmissiniz Sayin @Takip . Iste basvuru ilk kez olmayinca ve sure uzadikca insan biraz buruk hissediyor. Her bir cekilis aslinda 1 degil 2 sene atiyor. Hayat ilerliyor cocuklar buyuyor tabi bizde
Kendi adima bu sene olacagina ilk defa bu kadar inanmistim cunku ilk defa bu kadar hazirdim. Ama yine olmadi. Bir yandan hayatinizi devam ettirip diger yandanda ya cikarsa umidi ile birikimlerini elinde tutmaya calismak cok kolay degil. Tabi ki hepimiz hayatimizda yeni rotalar cizecegiz ama yinede su birkac gun sanirim zor gececek. Kazanan kazanmayan herkese hayatinda huzur ve mutlulugu yakalar insallah.
-
Selamlar abiler bu sayılarda Ortası çizgiler sıfır mı yoksa O harfimi? Orası çizgisiz de 0 mı O harfimi eemin olamadım sorayım dedım benım çekikiş numaram
-
@onurd
ortası çizgililer sıfır -
Bir kaybeden de benim.Suraya ilişeyim
-
........
-
DV Lottery devam ettiği sürece denemeye devam edin arkadaşlar. Ben de dahil pek çok kişiye 6. ve 7. hatta daha yüksek denemelerinde çıktı.
-
@wargrider DV2019 Kaybedenler Kulübü içinde söyledi:
Eşim ve ben ilk kez başvurmuştuk. Yaş şu an 36 eğer çıksaydı gidene kadar 37 olacaktı. Seneye çıkarsa 38 de gitmiş olurum. Biraz ondan moralim bozuk aslında yaş ilerlediği için. Benim aklımda gitmek yoktu ama güzelim ülkem öyle bir hal aldıki artık hiç ümidim yok. Milyonlarca insan hiç şikayet etmeden dünyanın en ağır vergisini ödeyerek yaşamaya çalışıyor. Kendileri yarı aç yarı tok yaşarken milletin parasını bir avuç insana bölüştürenleri savunuyorlar. Ve ilginçtir hallerinden memnunlar çünkü cennete gideceklerine o kadar eminlerki. Fakire şükretmek öğretilir ki zenginin rahatı kaçmasın.
Aynı fikirdeyim sizinle. Tek morelimi bozan şey yaşımın ilerliyor oluşu.
-
@wargrider Belki size morel olur ben 41 yaşındayım bu sene içinde 42 olacağım en iyi ihtimalle seneye çıksa 43 yaşımda ayak basarım . size tavsiyem hiç gidemiyecekmis gibi buradaki hayatınıza sarılın
-
Artık beni etkilemiyor
8 yıl dile kolay.
-
@borat birkere ülkeden kopunca tekrar sarılmak zor oluyor. Tabiki yaşantılarımıza, çalışmamıza devam ediyoruz fakat gitme arzusu bir kere kana karışınca bir daha çıkaramıyorsun ne geleceğe yönelik bir birikim nede yatırım yapabiliyorsun. Gerçi bu şartlarda varını yoğunu çocuğunun eğitimi için harcıyorsun. Ömür boyu çalış yapabildiğimiz tek şey çocugun eğitimi ne kadar saçmaa. Millet bedeva amerikan okullarında okutuyor çocugunu biz ise en dandik özelde bile okutmak için tüm birikimizi yatırıyoruz.
-
@BoraT @GC_dream ABD de 20 - 25 yıllık çalışma hayatı söz konusu olacak. İleriki yaşlılık dönemi için yeterli olur mu o konuda kararsızım. Bir avantajım abim halihazırda ABD vatandaşı. Çocuğumun geleceğinden endişe etmesem belki bu kadar gitmeyi istemezdim. Ben bile bıktım burdan. Yaşadığım sıkıntıları oğlum yaşasın istemiyorum. Karı koca memuruz orta halli bir yaşantımız var. Ne uzarız ne kısalırız. Ama dediğim gibi çocuk olunca burdan tedirgin oluyorum
-
2 yıldan beri karı-koca "not selected" olmaya devam ediyoruz. Türkiye' de yaşamaya devam etmek istemiyorsanız tüm seçenekleri düşünmenizde fayda var. Kanada, İngiltere, kıta Avrupasını es geçmeyiniz.
-
Bir moral de ben vereyim.. mektupla başvuru yapılan yıllardan beri 1-2 yıl hariç hep başvuru yaptım. İmza kısmına sığmadığı için o yılları yazmadım. 41 yaşındayım. 3 tane de çocuğum var. Her yıl eşimle birlikte başvuruyoruz. Gideceğimiz eyalet-o eyaletin hangi bölgesinde yaşayacağımız-hangi bankada hesap açtıracağımız-hangi mobil operatörün hattını alacağımız-hangi sektörde hangi işi yapacağım-giderken valizimizde neler bulunmalı dahil her şeyimiz kafamızda planlı ve düşünülmüş durumda ve şans katsayımız x2 olduğu halde yıllardır GC bize çıkmamakta inat ediyor. Esasen çıkmaması kabul edilebilir çünkü sonuçta bu bir loto. Beni daha çok üzen foruma 1 hafta önce üye olmuş, konudan bi haber, "-gitsem mi..gitmesem mi?.." diye hala karar vermemiş ve gerçekten gitmek isteyen bir insanın bence böyle düşünerek "hakkını gasp etmiş" şahıslar. Tabi ki piyangoya katılmanın bir kriteri-önşartı veya zorunluluğu yok. Çıktığında da isteyen gider, isteyen gitmez. Bunun farkındayım ama böylesi cümleler duyduğum zaman çok üzülüyorum. Yaw arkadaş bu ülkeye bu kadar bağlıydın madem..işin-araban-evin-konforun senin için bu kadar vazgeçilmezdi de neden greencard a başvurdun. Ben 41 yaşımda hayatımı tek kalemde silip, eşimle birlikte her ay kazandığım 11.000 TL ye arkamı dönüp tabirle "pizza dağıtmaya" hazırken şahıslar "gitsem mi....gitmesem mi..." deyince "-arkadaşım..bulmuşsun bunuyorsun...kazandığın şansın hakkını ver." demek geliyor. Gidin arkadaşım...gidin ve ikincisini yaşayamayacağınız hayatınıza bir şans verin. Konforu bozmadan refaha kavuşamazsınız. Tüm bunlara rağmen her gün ailemi insana yakışır bir hayata kavuşturmak için yurtdışı hayaline ve çabalamaya devam edeceğim. Yazdığım satırlar bir kıskançlık gösterisi değil, elindeki fırsatın değerini bilmeyenlere dair kızgınlık hissidir. Umarım polemik ve altı boş tartışmalara yol açacak şekilde anlaşılmaz. Zira bu ülkeden gitmek istememizin sebeplerinden birisi de insanlarımızın birbirine olan önyargısı-anlamadan tartışmaya kalkması. Forumda aktif olmamamın sebebi de budur. O yüzden son satırı tüm içtenliğim ile yazıyorum. GC kazanan arkadaşlarım...hayırlı-uğurlu olsun..lütfen..ama lütfen gidin ve hem kendinizin hem çocuk ve torunlarınızın kaderini değiştirin. Korkak olmayın.. sağlıklı olunduğu sürece para bir şekilde kazanılır. Dil öğrenilir..Sorunlar aşılır..Korkmayın...(Çıkmayan arkadaşlar => beraberce bir yıl daha beklemek zorundayız. Belki böylesi bizim için daha iyi olacaktır. Umarım en doğru zamanda-en iyi şekilde gideriz. Mücadeleye devam..)
-
O zaman devam diyoruz ver elini DV2020!!!!!
Benzer Başlıklar
70
27.5k
Users
4.8k
Topics
330.8k