Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@Eliff-0 Amin inşallah 🙂
-
-
@T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim hocam, sağ olun.
-
-
@ATS16, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
Kazanan olursanız ve mülakat tarihi alabilirseniz, Ankara konsolosluk veya dosya taşıyacak olsanız bile mülakata gireceğiniz yurtdışı konsolosluk adli geçmişinizi sorgulamak için sizden Türkiye’deki (e-devlet sistemi) veya yurtdışı ilgili makamdan (1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkenin resmi makamlarından, ilgili ülke için başvurulan makam farklı oluyor) sadece Arşiv Kayitli Adli Sicil Kaydinizi isteyecek/talep edebilecek. Bu kayıtta gozukmeyen herhangi bir kararı DS260’da belirtmemeniz sürecinize faydası olacaktır kişisel tavsiyem. Aksi görüşü olan, bu konuda tecrübesi olan başka bir forum kullanıcısi/yöneticisi de görüşünu iletecektir ihtiyaç duyarlarsa. Bol şans
Cevaplarınız için teşekkürler.
Birde şu sorum olacak 2 yıl Kıbrısta görev yaptım ama askeri personel olarak. Ordan adli sicil belgesi almama gerek var mı devletin görevi atamasıyla gittim. -
@NewyorkNewyork COVID-19 Gereksinimleri
COVID-19 Aşılama
CDC duyurusuna göre, 11 Mart 2025'ten itibaren, COVID-19 aşısı artık ABD göçmenlerinin yurtdışındaki tıbbi muayenesinin bir parçası olarak gerekli olmayacak. 2025 ile bu şart kalkmış Merak eden arkadaşlara güncel bilgi -
Bu SSN işi niye bu kadar sorunlu arkadaş 😞 Forumda da bir çok kişinin SSN i ulaşmamış. 20 Martta giriş yaptık. Eşimin SSN'i 25 Mart gibi elimize ulaştı benim SSN yok. Save.ucsis.gov adresine bakıyorum sanki hiç ülkeye girmemişim gibi bir durum var 🙂 SSA dan randevu bulamıyoruz. Online başvuru yapsam yine SSA dan randevu al diyorlar. Nasıl yapıcaz bu işleri?
-
@deebee Yanıtınız için çok teşekkür ederim:)) İçimi rahatlattınız..
-
@DenizMaths Çok teşekkür ederim.
-
@ATS16 Teşekkürler. 18 yaşındayım. Buradaki masraflar 1000 usd tutuyor sanırım, uçak masrafı vb. hazırlıklar masraf olarak 2 bin doları gözden çıkarıyorum. Masraf hariç 15 bin dolar diyorsunuz . Peki evi üzerime alsam, taşınamaz varlık olarak ek bir katkısı olur mu?
Ek olarak internetten kazanç sağlıyorum. Türk Lirası olarak. Şahıs şirketim var. bunları gösterebilir miyim maddi durum olarak?
Ve son sorum, case number çok geç sıraya verilirse yurtdışından, hangi ülkeden katılınmalı?
Her şey için tekrardan teşekkürler <3.
-
-
@yoz merhaba,
1- eğer asıl başvuru sahibi sizseniz evet, vizeniz basıldıktan sonra abd'ye giriş yapabilirsiniz.
2- mülakata gitiğinizde eğer vizeniz onaylanırsa konsolosluk memuru eşinizin sağlık raporu gelene kadar eşinizin vizesini print etmeyecektir.
bu yüzden dosyanızı AP statüsüne çekip raporunuzun gelmesini bekler.
siz mülakatta, bebeğinizin olacağını ve onun için de vize talebiniz olduğunu belirtmelisiniz.
doğum olduktan sonra konsoloslukla iletişime geçip bebeğinizin için bir DS260 formu doldurmalısınız.
sonrasında onun için de bir sağlık raporu alıp, annenin raporu ile birlikte konsolosluğa gönderip vizelerini alacaksınız.
bu adımda benimle özelden iletişime geçin lütfen.3- hayır. bu durum için mülakata bile gitmenize gerek kalmayacak.
4- evet yapabilirler. birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz.
şimdiden sağlıklı bir doğum süreci ve başarılı bir mülakat diliyorum.
-
Bu yıl 7. başvurum, ilk başvurduğumdan beri hayatımda çok şey değişti. Şuan da Almanya’ya taşınma sürecindeyim ama ABD’nin bendeki yeri her zaman ayrı. Umarım bu sene o senedir.
-
Muhtemelen bu konuda en fazla söz hakkına sahip kişi olabilirim. 18. başvurumu yaptım ben başvuru yaptığım zamanlarda posta ile gönderiliyordu. bu zamana kadar 5 farklı aileye çıkmasına vesile oldum, 3 aile şuanda orada :), kendime hayrım yok.
-
-
Merhaba, 20 k üstü case numberların fikir ve düşüncelerini paylaştığı başlık oluşturmak istedim
Biliyorsunuz ki bu yılın farkı fam yasasının yürürlüğe girmesi olmuştur, gecen sene yüksek numaraların yalvardığı konsolosluklar bu yıl kcc aracığıyla rahatlıkla dosya taşıma yapılmıştır, öyle ki bu süreçten haberi olmayan kişiler sürece yeniden başlayarak vize alma umuduyla foruma katılıp dosya taşımaya karar vermişler, bizim için en korkunç senaryo current olduğumuzda konsoloslukta, “ üzgünüz vizeler bitti” demesi 🤨 herkes için iyi bir süreç olmasını dilerim -
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
-
-

DV2024 Sohbet Odası
-
@MuratA-0 kredi skoru olmadan ev zor ayrıca iş kontrat isterler ve her zaman yüksek fiyat çekerler mecbur kalırsın istemediğin yüksek maliyetli evi kiralamaya bir süre sonra başka eve geçmek istersen ev sahibinin insafına kalırsın aman dikkat derim abd yanlızsın inşallah bu durumu çabuk atlatırsın
-
@fahriakc Burada ev kiralamak istedigimizde bizden SSN no, kredi gecmisi, isin olmasi yada en azindan is teklifi almis olmaniz gerekiyor ki bunlarin olmasi bile garanti olacak demek degil. Biz egitim yili arasinda geldigimiz icin gec gorunuyor olabilir ama sartlari sagladigimizda hemen kayit olabiliyor. Durumumuzda degisiklik olmasi durumunda bilgilendirme yaparim.
-
@MuratA-0 bazı eyaletlerde ev kiralayabilmek için garantör firmalar var DC de var mı bilmiyorum bir bakın isterseniz. yanlış hatırlamıyorsam @emrekurtulmuş o şekilde kiralamıştı. İnşallah kısa zamanda çözersiniz bu durumu...
-
@MuratA-0 Bu şekilde bir metin var. İnceleyebilrisiniz. https://www.self.inc/blog/no-credit-apartment
-
-
@mandawa-fool 30 Eylül den sonra o iş bitiyor. 1 Ekim e yeni seni başlıyor.
-
Hayatımda ilk defa başvuru yaptım. Nedense gereksiz bir şekilde umutluyum çıkacağına çıkarsa şayet hemen Amerikaya gidip orada bi hayat kuracağım. Malesef bir kere geliyoruz dünyaya ve onuda adam akıllı geçirmek istiyorum.
-
@Davut-Bilgic Merhaba bilginiz olsun dv24 konusu aktif üye biraz azdır bu süreç geçti muhtemelen siz dv26 başvurdunuz ilgili konu altına gelirseniz orada sohbet ortamı var
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7235/dv2026-sohbet-odası/3181?page=160
-
@erenotti THY bence diger havayollarından cok daha iyi verdiğin paranın karsılıgını alma dengesi en yuksek bizimkiler birde Fransız havayolu ile ucunda görün rezilliği
-
Macera dolu bir mülakat deneyiminden sonra,
Amerika’dan herkese selamlar 🥳
Gün gece Atlanta üzerinden Amerika’ya giriş yaptık ve Alpharetta’daki otelimize yerleştik.
Eşim, 3 çocuğum, annem ve 17 bavul ile beraber çok uzun bir yolculuğu başarıyla tamamladık
Ülkeye girişte yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
Pasaport kontrol herkes için ortaktı ve baya kalabalıktı. Sıranın yarısına geldiğimizde ikiz bebeklerimiz çok ağlayınca neyse ki bizi en öne aldılar
Kontrol memuru pasaportlarımızı kontrol ettikten sonra bizi bir görevlinin eşliği ile beraber sarı zarflarımızı teslim etmek üzere göçmen ofisine yönlendirdi. Orada zarfları teslim ettik ve adres güncellememizi yaptık.
DS formu doldururken verdiğimiz adres ile burada kiraladığımız evin adresini değiştirmeleri için kira sözleşmemizin bir kopyasını onlara verdim.
Bir süre beklettikten sonra bavullarımızı teslim almamız gerektiğini söylediler ve bu konuda bize yardımcı olması için bir görevli çağırdılar.
İnanılmaz kibarlardı. O kadar çok bavulumuz olmasına rağmen hepsini taşıma aracına yüklediler.
Bir görevli bavullarda gıda olup olmadığını sordu. Sadece bebekler için bazı gıdalar var dedik.
Bütün bavulları cihazdan geçirdiler ve çok fazla ilaç vs almış olmamıza rağmen hiç bir bavulumuzu açmadılar.
Yanımızda ne kadar para olduğu ile ilgili hiç bir soru sorulmadı. Ayrıca annemin turist vizesi olmasına rağmen kimse ona dönüş bileti veya kalacağı adres vs ile ilgili bir soru da sormadı.
Bavullar da sorunsuz geçince bize pasaportlarımızı teslim ettiler ve havaalanından çıktık.
Görevli bize Uber e kadar eşlik etti ve 15 dk bizimle orada aracın gelmesini bekledi. Ayrıca bütün bunlar için hiç bir ücrette almadı. (Tabi ki bahşişini verdik)
Taşıma konusundaki bu detayı vermemin neden, İstanbul havalimanında bavul başına 72 lira taşıma ücreti ödettiler bize ve peşin ödeme yapmadan bizi havalimanına sokmadılar.
Burada ise hiç bir ücret talep etmeden o kadar yardımcı oldular ki, kara kara düşünüyorduk bu kadar eşyayı 3 bebekle nasıl alcaz diye, neyse ki her şey harika ilerledi.Evimizi tuttuk ama hem yol yorgunluğumuzu atmak hem de biraz eşya, araba, hesap vb işleri halletmek için 1 hafta otelde kalacağız. Ssn ve Greencard teslim süreci için de ayrıca paylaşım yapacağım.
Eksik bir şey yazmadım sanırım ama yine de sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yanıtlarım. -
@MomisCan
Bu yazınızı https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş
başlığına da yazmanızı rica etsem
Hayırlı olsun. İşleriniz rast gitsin inşallah -
@Serapp Aa çok teşekkür ederim. Bu başlığı görmemiştim. Hemen yazıyorum
️
İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim -
@MomisCan Ev nasıl tuttunuz ? TR deyken mi buldunuz ? Bilgi verirseniz sevinirim. Yeni hayatınızda şans sizinle olsun.
-
@fahriakc Evet Türkiye’deyken tuttuk.
Bu bölgede uzun zamandır hizmet veren Türk bir emlakçı bize yardımcı oldu. Beğendiğimiz evleri görüntülü arama ile bize gösterdi, o şekilde ilerledik.
En çok beğendiğimiz evin sahibi bizden kredi puanı istedi ama emlakçı durumu onlara açıkladı, Türkiye’deki hesap bilgimizi referans gösterdik ve 1 kira depozito, 5 kira da peşinat vererek istediğimiz evi tutabildik.
Depozitoyu sözleşme yaptıktan sonra hesaba gönderdik. 5 kira bedelini de eve giriş yaptığımızda ödeyeceğiz.
Evi Ekim başında tuttuk ama neyse ki sözleşmenin başlangıç tarihini 1 Kasım olarak kabul ettirebildik. -
@MomisCan Gitmeden tutmanız güzel fikir ve çok iyi olmuş. Küçük çocuklarınızla geçici yerler ve ev arama süreci yıpratıcı olurdu. En büyük engeli atlamışsınız
-
@MomisCan yenı hayatınız çok mutlu geçer umarım ,vizenizi almanıza rağmen her konuda halen bılgı vermeye çalışmanız harika
-
@MomisCan tek merak ettiğim bu kadar valizi über almaz
nasıl eve götürdünüz taşıdınız
-
@mehmetizmirli Uber XXL çağırdık ve bütün eşyaları aldı. Sadece ikizlerin bebek arabası açıkta kaldı
Onu da ön koltuğa koymak zorunda kaldık ve gerçekten Uber şöförü inanılmaz anlayışlıydı. Çok yardımcı oldu -
@Seher-Mart çok teşekkür ederim.
Biz Amerika’ya forumdan öğrendiklerimiz sayesinde gelebildik.
O yüzden ne olursa olsun deneyimlediğim her şeyi paylaşmaya özen gösteriyorum -
greencard başvurusunda isim yerine soy isim, soy isim yerine isim yazmışım. sorun olur mu? tekrar başvuru yapmak istemedim geçersiz sayılır diye, bilen var mı?
-
Merhabalar selamlar biraz sürecimden bağımsız olarak buraya yazıyorum ama sonuçta hepimiz immigrant için bekliyoruz sorum şu immigranta aile birleşimiyle birlikte visa reddi oluyor mu mülakatta onu merak ediyorum olursada neyden olur çünkü google ve formda araştırdığım kadarıyla çok bir bilgiye ulaşamadım teşekkürler herkese bol şanslar.

Benzer Başlıklar
102
55.6k
Users
4.8k
Topics
484.1k