@gucarslan teşekkür ederim
-
@Kadir_10 yanlış bilgi vermek istemem ama gc talihlileri mülakat öncesinde evlenirse evlendiği kişiyde ds260 formunu açtırıp ekleyebiliyor böylelikle direk 2 side vizeyi alabiliyorlar diye biliyorum, sizin usa da olmanız bu evlilik olayını sıkıntıya sokuyor sanırım bu durumda arkadaşınız oraya geldikden sonra evlenip evlilik yolu ile farklı bir yol izlemeniz gerekiyor.
-
-
@vecihi slmlar belki faydası olur diye eklemek isterim 2019 yılında çektirdiğim aynı fotoğrafla
2019, 2020 ve 2021 basvuruları yaptım 2021 de yaptığım başvuruyu kazandım.. hersey şans 🍀
Ha kazandığımı zamanında farketmediğim için DS 260 ı dünyada en son dolduran kişi olarak mülakat tarihi alamadım tabi o ayrı 🙂 ..hersey kısmet🍀.. -
@abdullahyigit Bu kart size Amerika'da daimi yaşamanız için veriliyor. Senede 6 aydan uzun ABD dışında kalmamanız gerekiyor. Giriş çıkış durumları havalimanındaki polis sorgusuna bağlı diye biliyorum. ABD'de vergi ödüyor, yaşamınızı orada yürütüyorsanız kurallar dahilinde olan bahaneli giriş çıkışlar sorun olmaz diye düşünüyorum.
-
İlk başvuruda kazanmıştım, başvurduğum sene pasaport şartı vardı ve pandemi sonrası olduğu için birçok kişinin pasaport süresi dolmuştu belki o yüzden şans oranım daha yüksekti. Ayrıca fotoğrafımı kendim düzenlemiştim, kerametin bunda olduğuna inanmış sonra da bir sonraki yıl arkadaşlarıma başvururken onların fotoğraflarını da düzenlemiştim ama hiçbirine çıkmadı. 🙂
-
Maalesef DV2023 süreci kotanın dolmasıyla sonlanmış oldu.
-
@Ayhan2023 BEN DE giriş yapalı bir hafta oldu ancak aynı sorunu yaşıyorum. siz 3 ay olmasına rağmen SSN ve green kartınız gelmedi mi ?
-
-
-
@keyifteyiz hayır gerek yok.
-
@İsa-Avar Hüküm açıklanmadıysa Adli sicile yazılmıyor sadece mahkeme dosyanızda gözüküyor olması lazım
-
-
@dilaratetiik ben bu soruya cevap vermiştim aslında. Biz dediğim şekilde yaptık ve bizim evraklarımız kabul edildi bir sorun çıkmadı ama başka bir görüş de duymak istiyorsunuz sanırım.
-
Merhabalar. Yakın zamanda Atlanta Georgia'da greencardı adresine ulaşan varsa, girişten itibaren ne kadar sürede geldi acaba?
-
@ayvalik10 bir şey bulunamadı diyor
-
-
-
@notron, içinde söyledi: Cumhurbaşkanına hakaret suçundan alınan cezanın göçmen vize başvurusuna etkisi
Merhaba yaklaşık 5 yıl önce Cumhurbaşkanı hakaret ve halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama suçundan 2 ayrı dava açıldı ve 1 ay tutuklu kaldım. Halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama suçundan 7 ay hapis cezası aldım ama hükmün açıklanmasının geri bırakılması oldu Cumhurbaşkanı hakaret davası 5 yıl oldu hala devam ediyor ve ondan da hükmün açıklanmasının geriye bırakılması alacağım büyük ihtimalle. Şu an adli sicil temiz arşiv kaydıda yok. Yaklaşık 1 yıl önce evlendim eşim Amerikan vatandaşı ve vize sürecindeyiz. Forumu okudum buna benzer yazılar gördüm bazı arkadaşlar arşiv kaydı yoksa sicil temizse söyleme göremezler demiş kimisi her şeyi görebiliyorlar demiş. Sorum şu bunu söylemesem öğrenebililer mi öğrenirlerse yalan beyandan red mi alırım ya da bu durumu belirtsem bu dava süreçleri benim vize sürecimi olumsuz etkiler mi ama kriminal bir suç işlemedim Amerika'ya göre bunlar ifade özgürlüğü kapsamında. Bu konuda bilgi sahibi olan cevaplayabilir mi
Bu soruya vereceginiz cevaplari adli sicil kaydiniza gore doldurmaniz gerekiyor. Eger vereceginiz belgelerde bilgiler varsa bu bilgileri belirtin, eger yoksa belirtmenize gerek yoktur. Su baslikta da bilgileri bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi/
Eger mulakatta sorulursa, tabii ki tum sorulara dogru cevap vermelisiniz. Ayrica dediginiz gibi Turkiye'de aldiginiz cezanin yanisira, ayni cezanin ABD'deki karsiligi da degerlendiriliyor.
ABD'deki "First Amendment" sizin devletle olan iletisiminizdeki ozgurlugu korudugu icin hukumete veya devlet gorevlilerine soyleyeceginiz cumleler nedeniyle ABD'de ceza almiyorsunuz. Amerikan vizesi sureclerinde de bu durum goz onunde bulundurularak degerlendirilecektir.
-
Bence de küçük bir miktar da olsa ücret alınmalı. Ayrıca pasaport şartı kalkmamalıydı. Eşit şart falan hikaye… Sen zaten ufak miktarları karşılıyamıyorsan, pasaport çıkarttıramıyorsan US’e nasıl gideceksin? Orada nasıl yaşayacaksın? Öylesine başvuranmı dersin, heyecan olsun diye başvuranmı dersin, çıkacakmı diye meraktan başvuranmı dersin… Çevremden o kadar çok duyuyorum/görüyorumki…
-

DV2024 Sohbet Odası
-
@çakıl aşağıdaki sayfayı incelerseniz en güncel bilgileri bulabilirsiniz benim bugün koyduğum linkler de yazdığı gibi 22 eylülde kurallar değişmiş
https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek?_=1666080087856
-
@ayvalik10 çok teşekkür ederim ilginize
-
Uzun zaman oldu, Has Not Been Selected müdavimi olarak foruma bir selam vereyim dedim
-
@Hopasej sizin iş daha zor tabi
bize fotoğrafçının yolu gözüktü artık
-
@Burcu-Boz fotoğraf işini şansa bırakmayın, son 6 aya ait olmayan fotoğraflar kesin elenme sebebi..
Nasıl anlayacaklar derseniz yüklediğiniz fotoğraflarda oluşturma ve değiştirme tarihleri saklıdır. Yükleme esnasında bu bilgiler de karşı tarafa gider ve kriter dışında kalan tarihler otomatik olarak elenir. Eski bir fotoğrafı cep telefonu ile tekrar çeker ya da tararsanız güncel tarihte oluştuğu için sorun olmayacaktır ama eğer eski yıllara ait çekilmiş fotoğrafı sisteme yüklerseniz sistem onu eler.. -
@JesusLord eger 15k euro paraniz varsa almanyaya gelmenizi, burada sansinizi denemenizi tavsiye ederim.
-
Merhabalar
İlk defa greencard'a başvurdum sebebi de oğlumun 2023 talihlisi olması.
Bakalım neler olacak? İsteyen herkese bol şans diliyorum... -
hiç geçmiyor zamannn artık gelsin şu 8 mayıs
-
@diablo_ercan kutsal Amme hizmeti
memur olduguna yemin edebilirim ama kanitlayamam
-
@yenihayaletadam cok var ya valla keske sisteme atildiktan 1 ay sonra aciklansa gitme süresi yine uzun olsa da olur yeter ki hizli aciklayin bosuna hayal kurmayalim
-
İlk defa başvurdum, hadi inşallah
-
@bycanertk bosanma asamasinda olsaniz dahi resmi olarak evlisiniz en azindan ben yazdiginizdan öyle anladim bu yüzden elinizde bosandiginiza dair resmi belge yoksa esinizi belirtmek zorundasiniz. Bu durumda kazandiktan sonra gidip durumu izah ettiginizde de sorun teskil etmezdi. fotografa gelince emin olamadim yani illa bulursunuz ya fotosunu eski meski prosedür geregi zaten önemli olan sizin fotonuz kendi adiniza basvuru yapiyorsunuz.
-
@yenihayaletadam erken başvurunun dezavantajı
başvurması da beklemesi de ayrı güzel.
-
@goyro666 malesef değilim keşke nerdeeee.
oradan buradan gördüm şöyle olmuş böyle olmuş riske gerek yok doğru bilgi en güzeli.
-
@goyro666 valla keşke açıklansa da hemencik üzülsek yada sevinsek öyle yine beklenir mayısa kadar ama şimdi heyecanlı bekleyiş var
-
@diablo_ercan ben daha başvuru yapmadım beklemek biraz sıkıcı sadece
-
@bycanertk şu an resmi bir boşanma kararı varsa bu sizin single başvuru yapmanız için yeterli kanıt olur diye düşünüyorum. Bölge adliye aşamasını bilmediğim ve bu kararı bozma ihtimali olup olmadığını bilmediğim için tam net bir şey söyleyemiyorum, bu ihtimali bir avukata sormak lazım. Aslında avukata çekiliş sürecinden bahsedip, şu anda ben resmen boşandım mı? Şu anda ve ileriki yıllarda boşandığımı gösterir belgeyi alabilirmiyim diye sormalıyız. Eğer avukat evet siz resmen boşandınız ve belgeleri alabilirsiniz derse nüfus kayıt örneğindeki şu anda yazan bilgi önemli olmayabilir(birde avukata ve nvi ye vukuatlı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi ne olacak soralım)
Yinede sizin sorunuz için sn. @crazycells ın cevabınıda bekliyelim
Bu arada şu anda resmi olarak evli ama eşine ve çocuklarına hiçbir türlü ulaşamayan (şu andaki hukuki olarak evliliğinizin bitip bitmediğini ve vukuatlı nufus kayıt örneğinde bölge adliye aşaması tamamlandığı tarihi mi boşanma tarihi yazacaklarını bilmediğimden bu kısmı sizin için yazmıyorum) arkadaşlar eş ve çocuğun bulabildikleri son fotoğrafını başvuruya ekleyebilir.Fotoğrafın eski olması yaşadığınız süreç dolayısıyla önemli olmayacaktır
-
@Serap-2 hayırlı olsun umarım bu sene sizede çıkar
-
@Muhtaradana İnşallah diyelim süper olur vallahi. Tek oğlum var eşim, annem ve babam vefat, başka kimsem yok eğer çıkmazsa da 6 ay orda 6 ay burda yaşarım
-
Demin uzun süredir görmediğim bir arkadaşımın instasına denk geldim. İnanamadım. Arkadaşlar millet Türkiye’yi Amerika yapıyor. Sanırım biz fakiriz. Artık kabul etmeliyiz
Benzer Başlıklar
46
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k