Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @TheABSOLUTWORLD, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

arkadaşlar merhaba acil yardım lazım rastgele greencard başvurusu yapmıştım kontrol edeyim böyle bir yazı var ne anlama geliyor ne zaman başvuru yaptım hiç bilmiyorum sanırım seçim oldugu sene yaptım gibi hatırlıyorum ama emin değilim
    Program for the fscal year 2025 (October 1, 2024 to September 30, 2025). Selecton does
    not guarantee that you wll receve a vsa because the number of applcants selected s greater
    than the number of vsas avalable. Therefore, t s very mportant that you carefully follow
    nstructons to ncrease your chances of possble vsa ssuance. The nstructons are located
    on the Department of State webste at

. All DV applcants must use
    the onlne DS-260 Immgrant Vsa and Alen Regstraton Applcaton.
    Your case wll not be scheduled for an ntervew appontment untl a vsa number s avalable
    and the prncpal applcant/selectee has submtted a complete and vald DS-260 applcaton.
    You wll need to provde all other documentaton at the tme of ntervew. You can see a lst
    of requred documents that you wll need to provde at
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-vsas/mmgrate/dversty-vsa-program
    entry/dversty-vsa-f-you-are-selected/dversty-vsa-prepare-supportng-documents.html. If
    you are scheduled for an ntervew, you wll receve an e-mal notfcaton message. These
    mportant e-mals wll be sent to the emal address you provded on your ntal applcaton.
    Notfy KCC at
    [email protected] f your e-mal address changes to ensure you receve all
    notfcatons regardng your Dversty Vsa case.
    If you need to contact the Kentucky Consular Center (KCC) about your case, you may wrte
    to
    [email protected]. When wrtng to KCC, you must always nclude your name and case
    number as they appe

Bu yazının en altında 2025EU ile başlayan bi numara var dimi?

• evet bugün rastgele bakayım dedim banada çıkmış hemen ds260 formunu doldurdum gönderdim sıralama ilk rakalmlara göre mi oluyor ?

• @TheABSOLUTWORLD hayırlı olsun sürecinizi profil sayfanızda imza kısmına lütfen işleyin bu şekilde forumdan daha sağlıklı bilgi alırsınız

• Merhaba, Almanya doğumluyum. Kimlikte Federal Almanya olarak geçiyor, İl yazmıyor. Alman vatandaşı değilim, ailem çok kısa bir zaman orada bulunmuş, ben 1 yaşındayken dönmüşler. Yani Almanya ile hiçbir bağlantım yok. Başvuruda doğum yerini olduğu gibi mi yazmam gerek? Bir de sorun yaşar mıyım doğum yerinden dolayı? Bazıları “doğduğun yerden başvur” diyor da ben Almanya vatandaşı değilim. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@wassup vatandaşı olmanız önemli değil zaten başvuru sırasında doğum yerinizi pasaportunuzda olduğu gibi girmeniz beklenir

• ⭐⭐

@wassup green card lotosu doğduğunuz yere göre yapılır, vatandaşı/yaşadığınız yere göre değil.

• @charon benim Türkiye’den değil de, Almanya’dan mı başvurmam gerekiyor? Nasıl yapmam lazım?

• ⭐⭐

@wassup basvurulan yer onemli degil,dogdugunuz yer onemli.
    Formu doldurun.

• Herkese JFK'den selamlar. İstanbul çıkışlı THY ile girişimizi yaptık. Ziyaretçi ve greencard - vatandaş bölümleri ayrı. Ziyaretçi bölümüden sıraya giriş yapmak gerekiyor. Pasaport sırası yaklaşık 20 dk sürdü. Zarfları teslim ettikten sonra işimi ve burada ne iş yapacağımı, green card teslim edileceği adresteki kişinin kim olduğunu, yanımda sigara, alkol bulunup bulunmadığını ve ne kadar nakit bulundurduğumu sordu. Yeşilkartın burada yaşamak için verildiğini, uzun süre ülkeyi terk etmemem gerektiğini, terk etmem durumunda ödeme benzeri bir durum olacağını (kısık sesli ve maskeli olduğu için burayı tam anlayamadım) anlattı. Parmak izi veya pasaport odası benzeri bir talebi olmadan damgayı vurup iyi şans diledi. Uçak Boeing 777'ydi. Eski, konforsuz ve Thy'ye yakışmayacak seviyede suratsız kabin ekibi ile geldik. Airbus saatleri uymadığı için Boeing tercih etmek durumunda kaldım. Eğer esnek saat seçenekleriniz varsa Airbus olan seferi seçmenizi tavsiye ederim. Airbnb temizlik sürecinde olduğu için 2 üst kattaki yemek bölümünden ayağımın tozuyla bu paylaşımı yapmak istedim. Gelecek olan arkadaşlara bol şans. 🙂

• ⭐⭐⭐

@Revolter Neler oldu bilmiyorum ama şöyle bir şey anlatayım.

Önceden telegram grupları vardı. Bu telegram grubunda bazı kişiler özelden mesajlaşıp kendi aralarında grup kurup dosyalarını Viyana'ya taşıyorlar ana gruba da haber vermiyorlardı. Sonra birden bire excel tabloda Viyana mülakatları türedi. İnsanlar bunu görünce Viyana'ya mail atmaya başladılar, Viyanacı bu grup kendi süreçleri tehlikeye girer sandı ve çok korktu, Viyana özelinde kalmayın başka ülkelere de yazın diye defalarca mesajlar yazıp insanları Viyana'dan uzaklaştırma çabasına girdiler. Bir de troller vardı 🙂 evet haklısınız ben Viyanaya yazmayacağım diyordu bazıları. Resmen komedi mesajlar 🙂 Arka planda dönenler sonra ortaya çıktı tabi. Zaten bu ve benzer nedenlerle adminler telegram grubu kurmayı kaldırdılar.

Bir gün bu telegramda kendi aralarında grup kurduğunu bildiğim bir kişi, forumda aşamalar başlığında, imzası olmayan yeni üyelerin sorusuna cevap veriyordu ben de imzası olmayanlara cevap yazmıyoruz dedim, resmen taşa tutuldum. Kraldan çok kralcı arkadaşı bana uzun uzun yazılar yazdı, o gruptan diğer kişiler birbirlerinin mesajlarını beğenip bana eksi verdiler falan.

Önce insan ister istemez üzülüyor ve yıpranıyor, amaaan niye yazıyorum ki bundan sonra yazmam diyorsun ama bir süre sonra onlar kim ki beni üzecek deyip yardım etmeye devam ediyorsun.

Bakın gucarslan’ın dediğine göre 14 yıl daha buradasınız 😃 arada bir vakit bulursanız değerli bilgilerinizi paylaşırsınız. Sevgi ve saygılar…

• @Hanhun
    Türkiye’de nasıl her şeyin hem fiyatı artıp hem de kalitesi bozulmuşsa, aynı durumdan maalesef ama maalesef THY de nasibini almış. Hem bilet fiyatlarını dolar bazında acayip zamlamışlar ama ikram ve yemeklerden de kısmışlar. Temizlik ve hijyen de rezaletti son uçuşumda. Sizinle benzer bir durumu da ben geçenlerde Houston > Istanbul seferinde yaşadım.

ABD hayatınızda bol şanslar.

• Banned

Forumu dayılar basmış 15 günlüğüne Amerikaya gidip Amerika'yı çözdüğünü zanneden tiplerle dolmuş 25 30 yıldır yaşayanlar var bu forumda adamlar bile hala yeni şeyler öğrendiğini söylüyolar 😃

• @Skraaj merhaba forumun saygınlığına yakışır şekilde hitap edelim lütfen.

• Banned

@cemal1153 yazdığım yorumda bi saygısızlık yok doğruyu söylüyorum siz saçma sapan yorum yapanlara söyleyin bunu Amerikanın emeklilerinin yaşadığı eyalete gidip benden iyi Amerika'yı bilen yok kafasına girenlere söyleyin burada bile millet birbirini çekemiyor

• ⭐⭐

@Skraaj bahsettiğin kişi benim arkadaş tip demişsin tipim iyidir bazı kelimeler kullanıldığı yerde hakaret anlamı taşır bence öyle olmuş evet 15 gün için gittim emeklilerin olduğu ama emekli olmayanların olduğu yerdi zaten fazlada duramazdım işim vardı memlekette döndüm 15 gün gözlemledim gördüklerimi yazdım isteyen beğenir istemeyen okumaz burada yazdıklarımıza bir allahın kulu yalan diyebilirmi sana kurada çıktımı bilmiyorum yada abd ye gittinmi bilmiyorum ama sen çözmüşsün a zaman yazda herkes nasiplensin ben dedimki türkiyedeyken hazırlanın hayal kurmayın büyük beklentilere girmeyin mümkünse kalacağınız yeri işinizi yada iş arayacağınız alanı türkiyeden araştırın sağlam planınız olsun ayağınız yere bassın şimdi bir şey daha diyeyim kimlere, görmek isteyenlere arkadaşlar green kart elinizdeyken türkiyedende işinizi ayarlayabilirsiniz biz ailecek 1 aralıkta boston yolundayız abd yi tanımakmı bu mümkün değil ama ortak gerçeklikler belli ben bu forum sayesinde vize aldım bu yaşta bir hayatta abd kuracağım orada işe bile ihtiyacım yok ama çalışacağım yeteri kadar hayat tecrübesini türkiyede yaşadım size samimiyetle söyleyeyim oyle bir tecrübeye abd çok ihtiyacınız olacak orada yanlızsınız çalışan kazanır

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Skraaj sizi, kendi yaş aralığınızla muhatap olabilmeniz ve "saygı" konusundaki eksikliklerinizi tamamlamanız için forumdan süresiz olarak uzaklaştırıyorum.

• @salih-atilla oradaki hayatınızda herşey gönlünüzce olur inşallah allah nasip ederde dv26 kazanırsam 1 dk bile düşünmeden sıfırdan başlayama hazırım orada evet büyük hayallerim var belki hayal kırıklığına da uğrayacağım gittiğimde çok zor bir süreç belki beni bekleyecek belki 2yıl kimi aylar ben ne yaptım türkiyedeki düzenimi bozdum buraya geldim diyeceğim ama kendimi tanıyorum bunu sadece ben diyeceğim eşim demeyecek çünkü eşimin dememesi için kendimden çok ödün vereceğim iki katı çalışmak mı çalışacağım uykusuz günler mi evet onuda yaşayacağım günün sonunda alışma süreci bittikten sonra iyi ki diyeceğime de inanıyorum

• @salih-atilla yolunuz açık olsun Salih bey. Boston ile ilgili postlarınızı bekliyoruz 🙂

• ⭐⭐⭐

@salih-atilla Bey öncelikle iyi yolculuklar, hakkınızda hayırlısı olsun.

Mutlaka haklı sebepleri vardır ancak ABD'de yaşam maliyetleri kapsamında en ucuz 7.eyalet olan tecrübe ettiğiniz Iowa'dan sonra yaşam maliyetleri kapsamında Cenevre, Zürih, New York ve San Francisco'dan sonra Dünya'da en pahalı 5. en pahalı şehir olan Boston'u da tecrübe edecek olmanız hayırlı olsun, tecrübelerinizi dört gözle bekliyor olacağız, belki de sadece transfer amacıyla Boston'u kullanacaksınızdır.

.

• @ATS16 biz yakın zaman da gittik gördük ve aşık olduk :)) 3 eyaleti gezme fırsatımız oldu 10 gün boyunca. Boston tüketim anlamında diğer yerlerden çok yormayacak kadar pahalıydı. emlak için aynı şeyi söylemiyorum ne yazık ki...ilgisini çeken araştırıp görmüştür zaten. Kimle konuşsak sağlık, güvenlik, eğitim, insan kalitesi açısından başka bir yere bakmayın direk buraya gelin dedi herkes. uberci, market çalışanı, parkta muhabbet ettiğimiz teyze buraya gelmeye değer dediler 🙂 Daha önceden Las Vegas, San Francisco, Los Angeles ı görmüştüm. son gezimizde de Washington DC, New York ve yol üstünde uğradığımız başka şehirleri de sayarsak bayağı bir yer görmüşüm 🙂 ama Boston cidden çok farklı, huzurlu ve güzel geldi bize.... özellikle çocuklu aileler mutlaka araştırsın isterim... boğulacaksak büyük denizde boğulalım... bütün hayatımızı bırakıp gidiyoruz Boston buna değer diye düşünüyorum... forumda aktif hali hazırda yaşayan insanlar da umarım yazar bir şeyler ben sonuçta turistik bir deneyim yaşadım...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |