Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Hanhun o zaman arkadaş abd gittiğinde yaşadığın deneyimleri olumluda olumsuzda olsa forumda paylaşmanı forum üyeleri bekliyor olacak

• @ebaris86 Çok teşekkür ederim, ben de sizin gibi düşünüyorum ancak konu çok spesifik olduğu için kimseden net bilgi alamıyoruz maalesef.

• @ATS16 Merhaba çok teşekkürler, umarım kendisi mesajı görüp yanıtlar. Doğru bilgi almayı çok isterim.

• ⭐⭐

@Hanhun arkadasim 2015te Boyle gitti. Izmir basmaneli, Ingilizcesi yoktu gittiginde. Lotodan green card ciktigini rastgele ogrendi. Vize icin gereken 10bin dolari borc almistim, ucak bileti taksitle Aldi.
    Ilk 2 3 sene saati 7 dolara bulasikcilik yapti. Daha sonra yurdum kole tuccarlari(halicilar) icin tirla Hali surdu, Hali satti vs vs.
    Simdi sirketi var, sulalem raad modunda takiliyor.

• @Hanhun "Lord veya Dük" çok iyi bir cevap olmuş. Bazen kendini bilmezlere haddini bildirmek lazım. Tebrik ediyorum sizi. Saygılar.

• @Hanhun Kimse kimseye yapar yada yapamaz dememelidir, herkesin dinamikleri farklıdır kimisinin imkanları, gücü, psikolojisi iyidir gider ve yapar bir başkası bunların her hangi birisinde sorun yaşadığı için yapamayabilir. Önemli olan oraya bu konularda hazır olmak bütün mesele bu. Çok değil en fazla 1 sene dayandıktan sonra zaten oraya çoktan adapte olmuş olursunuz. Gidenlerden objektif yorumları bekliyoruz ben orayı çok iyi bildiğim için insanların neler yaşadıklarını ve yaşayabileceklerini tahmin ediyorum. Giden herkesin yolu açık olsun hiç bir şeyi gözünüzde büyütmeyin. Oradaki insanların bizden bir farkı yok emin olun okuma yazma bilmeyen insanlar gördüm ben bir keresinde koca adamın biri bana arkadaş nasıl yazılır diye sordu bende Türkçe yazılışını sorduğunu zannedin gösterdim, adam suratıma baktı bu ne dedi, meğer ingilizce yazılışını soruyormuş yani dediğim gibi sağlığınıza dikkat edin yeter.

• ⭐⭐

@Hakan-Kiev sayın kardeşim abd ye gidenlerden bir ricam olacak tek başına gidenler hariç aile olarak gidenlerin kredi history olmadan nasıl ev tutacağı en kolay iş araba almak ama o arabanın sigortası kaça mal olacak asıl önemli olan sağlık allah korusun başına bir sağlık problemi çıktı faturası ne olacak işe girdin tam zamanlı size önerilen sağlık poliçesine göz diş vs kapsamıyor kaldıki bunlarıda kapsasa yüzde yüzünü karşılıyormu gibi konularda yazmalarını bekliyorum yoksa abd çok güzel ben gittim lord dük gibi değil ama krallar gibi 15 gün yaşadım güzel olan her şeyin alıcısı çoktur gerçekler istenmez ve beğenilmez beklentinizi yüksek tutmayın abd yanlızsınız tabi lord dük kral değilseniz saygılar

• @salih-atilla Başkanım yazdıklarınıza katılıyorum, her yazdığınızı da okumaya çalışıyorum. Benim okumam biraz zayıf, noktalama işaretleri kullanırsanız daha rahat okuyabilirim sanıyorum. 🙂 Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@salih-atilla ilk geldiğimizde 2 farklı emlakçıya bu konuyu açmıştım biz daha yeni geldik herhangi bir skorumuz yok nasıl olacak bu şekilde gibisinden ikisininde söylediği şu oldu kötü bir skorunuz olmasındansa içinizde bulunduğunuz durum ona göre daha iyi demişlerdi. Burada iyi olarak belirtmesinin nedeni tabii ki kolay ev tutabilirsiniz veya hayalinizdeki evi tutabilirsiniz hemen olarak değil ama mesela ekstra depozito sunabilirsiniz yada bir kaç ay peşin kira sunabilirsiniz yada iş teklifi aldıysanız bu teklifi sunabilirsiniz yönündeydi.

• Arkadaşlar selam, maalesef şöyle bir durum söz konusu. Türklerde inanılmaz bir hasetlik durumu var. Akrabalarda da öyle, toplumda da öyle. Bu maalesef gerçek.
    Hele ki yurtdışında bir süre yaşadıysanız oradaki Türklerden (genelleme yapmayı sevmem ama öyle) bir destek görmeniz çok düşük ihtimal. Hiç kimse sizin onlardan daha iyi şartlarda olmanızı istemiyor, gururuna yediremiyor. Paylaşım kültürü yok, arkadan gelsin kültürü yok, biz çektik onlar çekmesin yok.

Ama emin olun, onların size sağlayacağı fayda da zarar da çok kısıtlı. En fazla biraz daha çabalarsınız ve öğrenirsiniz.
    ABD'de fırsat çok;

*Burada forumdakileri bile okumaya zaman ayırmayıp aynı soruyu 30 kez soran insanlar var. Ya kardeşim, bugüne kadar hep birilerine güvenerek işlerini halletmiş olabilirsin ama yurtdışında kimse seni umursamaz. Eninde sonunda yalnızlığı hissedeceksin. Kendini mental olarak hazırlamanda fayda var. Bazı kişiler iyi niyetli olsa da iletişim becerileri bana göre zayıf ve tecrübelerini düzgünce aktaramıyor. Bence kastettikleri şey de bu. ABD'de 'loneliness of the Wolf' dedikleri bi olay var. Herkes yalnız kurt gibi takılıyor. Özel alan meselesi çok önemli. Velhasıl, orada yalnızsınız.

*Bence ABD'yi değerli yapan en önemli şey, fırsat eşitliğidir. Fırsat türkiyede herkese eşit şekilde mi geliyor? Yok din, yok mezhep, yok siyasi parti, yok hemşerim.. Elli parçaya ayrılmış her şey. Bunların hepsini geçersen ondan sonra senin ne değer ürettiğine bakıyorlar 🙂 Şaka gibi. ABD'de bu olaylar yok denecek kadar az. Fırsatı sunuyor, orada çok çalışan, gaza basan daha çok kazanacak.

*Herkesin beklentisi farklı. Ona katılıyorum. Ama burada yine hasetlik söz konusu. Geçen bir yerde izledim, adam meksikadan kaçak ABD'ye girmiş. Dünyadan haberi yok, ne dil var ne meslek ne cebinde 5 kuruş para. Ama oradan akıl veriyor, artık göçmenler gelmesin, ABD bitmiş vs. Ya işte bu tarz adamlar zaten insanı yoldan çıkarıyor. ABD'de bela ararsan bela, iş ararsan iş, fırsat ararsan fırsat var.

Önemli olan kafaca buna hazır olmanız.
    Kimsenin dediğine çok takılmayın.

• ⭐⭐

@blueboy21 sayın kardeşim her dediğin cümlene katılıyorum özellikle yanlız kurt kelimesi bile tek başına yeterdi kimseye gelmeyin demedik sadece türkiyeden ölçemeyeceğiniz mücadeleye gireceksiniz bundan sonrası sizin yaratılışına mesleki becerinize psikolojinize ve şansınıza kalıyor insan yere düştüğünde kaybetmez ama ayağa kalkamazsa mağlup olur tabiki geleceksiniz mücadele edeceksiniz ama yanlız kurtsunuz unutmayın der saygılar sunarım

• ⭐⭐

@mertCanAldirmaz
    eyvallah kardeşim işler biraz yoğun aceleye geliyor haklısın noktalama işaretlerine özen göstereceğim teşekkürlerimi sunarım

• Arkadaşlar 6xxx talihlisiyim. Gerekli işlemleri yaptım mail bekliyorum. Mail gelme süreci nasıl oluyor mail alan var mı?

• ⭐⭐⭐

@alp54

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları konu başlığında emailin nasıl geleceği detaylı olarak mevcut. Sahip olduğunuz 6xxx numarasına email gelebilir de gelmeyebilir de Ankara’dan mülakat bekliyorsanız. Bol şans

• @alp54 Sürecinizi imzanıza taşımazsanız pek cevap alamazsınız. Öncelikle imza kısmında talihli bilgilerinizi girin mümkünse

• Merhaba arkadaşlar sabah bu haber çıktı karşıma.
    Amerika Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’deki tüm Amerikan temsilciklerinde göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını duyurdu. Söz konusu kararın ne zamana kadar geçerli olacağı ilgili ifade de belirtilmediği için Amerika’nın vize vermediği ülkeler olan Suriye, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen’in arasına pratikte Türkiye de eklenmiş oldu
    Bizin süreci umarım olumsuz etkilemez

• @Mehmet-ynd bilgi kaynağını paylaşır mısınız?

• This post is deleted!

• @T-C-Kubilay-Dikici tV haberlerinde gördüm X te paylaşılmış her iki ülke karlılıklı vizeleri durdurdu dediler. Ben x Twitter kullanmıyorum

• arkadaşlar merhaba acil yardım lazım rastgele greencard başvurusu yapmıştım kontrol edeyim böyle bir yazı var ne anlama geliyor ne zaman başvuru yaptım hiç bilmiyorum sanırım seçim oldugu sene yaptım gibi hatırlıyorum ama emin değilim
    Program for the fscal year 2025 (October 1, 2024 to September 30, 2025). Selecton does
    not guarantee that you wll receve a vsa because the number of applcants selected s greater
    than the number of vsas avalable. Therefore, t s very mportant that you carefully follow
    nstructons to ncrease your chances of possble vsa ssuance. The nstructons are located
    on the Department of State webste at

. All DV applcants must use
    the onlne DS-260 Immgrant Vsa and Alen Regstraton Applcaton.
    Your case wll not be scheduled for an ntervew appontment untl a vsa number s avalable
    and the prncpal applcant/selectee has submtted a complete and vald DS-260 applcaton.
    You wll need to provde all other documentaton at the tme of ntervew. You can see a lst
    of requred documents that you wll need to provde at
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-vsas/mmgrate/dversty-vsa-program
    entry/dversty-vsa-f-you-are-selected/dversty-vsa-prepare-supportng-documents.html. If
    you are scheduled for an ntervew, you wll receve an e-mal notfcaton message. These
    mportant e-mals wll be sent to the emal address you provded on your ntal applcaton.
    Notfy KCC at
    [email protected] f your e-mal address changes to ensure you receve all
    notfcatons regardng your Dversty Vsa case.
    If you need to contact the Kentucky Consular Center (KCC) about your case, you may wrte
    to
    [email protected]. When wrtng to KCC, you must always nclude your name and case
    number as they appe

Benzer Başlıklar

• 16546
  • 4417
  • 22191
  • 22394
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |