Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selamlar herkese. Benim abd'de yaşayan 5 arkadaşım var. Bu kişilerin hepsinin de durumu oldukça iyi. (Single house evleri var, hatta ikisinin ikinci evleri de var) takip ettiğim ve konuştuğum kadarıyla hobilerine, gezmelerine de vakit ayırıyorlar. Bunların dördü evli ve çocuklu bu arada. İkisi 17 yıldır orada yaşıyor(beraber work and travel ile gitmiştik, onlar kaldılar) diğer üçü de ortalama beş senedir oradalar.

Evet millet sosyal medyada vs hep pozitif pompalıyor abd'ye göçmek ile ilgili, evet olumsuz sonuçlanan, yapamayıp dönen de çok insan var. Var var da arkadaş bence zaten bu başaramayan insanlar Türkiye'de de başarılı insanlar değiller. Duygusal metaneti gelişmemiş, kırılgan, mesleki yetisi olmayan, fırsatları göremeyen, hep şikayet eden, motivasyonları düşük insanlar zaten bırak ABD'yi Dünya'nın bütün ülkelerinde başarılı olamayacak ve her zaman sorunu dışarıda arayacak insanlardır. Ama iş ahkam kesmeye gelince en iyisini onlar yapar. Kendileri başaramamış ya, kimse başaramasın isterler.

Ben her zaman talihsiz istisnalar dışında, bir insanın kaderini kendisinin cizecegine inanan biriyim ve 40 yaşıma kadar Türkiye'de çizdiğim kariyerden memnunum. Asgari ücretin yaklaşık yedi katı kadar kazanıyorum, evim, arabam ve bir ailem var. Eşim e ticaret yapıyor. Green card çekilişi kazandığımızda oturduk haftalarca düşündük. Plan yaptık. Amerika'da hayat kurmuş onlarca kişiyle(tanıdık vasıtasıyla) iletişime geçtik. En uygun eyaleti, iş ve okul fırsatlarını araştırdık. Ne kadar para harcarız, kısa vadeli, uzun vadeli hedeflerimiz nelerdir, analiz ettik, fikir aldık, değerlendirdik. Şu an kesinlikle eminiz ki Amerika'daki hayatımız burada yaşadığımız hayattan daha kaliteli, daha güvenli, çocuklarımız için daha avantajlı olacak.

Demek o ki; eğer böyle bir fırsat yakaladıysanız, belirli bir zamaniniz olacak gitmeden önce. Bu zamanı iyi değerlendirip, orada iş yapmanızı sağlayacak bir yeti edinin(var ise ne ala), para biriktirmeye çalışın, dilinizi geliştirin, gideceğiniz yerin kültürünü öğrenin, spor yapıp sağlıklı bir bedene ve iyi bir görünüme ulaşmaya gayret edin. Baltayı bileyin yani. Ha yok bunları yapmayıp, araştırmadan, körlemesine ya da birilerine güvenip giderseniz kusura bakmayın da 50k dolar da 500k dolar da çöp olabilir. Günün sonunda bunun ülkeyle alakası yok, kendinizi de götüreceksiniz çünkü oraya. Mentaliteniz kapitalist düzene uygun değilse, para kazanmak için kendinizi sıkmak istemiyorsanız Türkiye'de de muhtemelen kaliteli bir hayata sahip olamayacaksınız. Ha bunun dışında düşünüp, ocağım kaynasın, bir de üzerime yağmur yağmasın diyen biriyseniz zaten burada da mutlu olursunuz ne gerek var tee okyanus ötesine gidip, zahmet çekmeye.

Saygılar

• ⭐⭐

benim ne demek istediğimi anlayan arkadaşlara teşekkürler anlamayanlara eleştirenlere saygılar kısaca abd yaşam kolay değil hiç bir şey türkiyeden bakıldığı gibi değil kimseye gitmeyin demedim dememde ama gidecekseniz ayakları yere basan planınız olsun düşerseniz kimse acımaz ben gittim çok güzel günler yaşadım güzel anılarım oldu geri döndüm ama planlarımın yetersiz olduğunu anladım şimdi daha sağlıklı bir plan ile gideceğim herkesin şansı bol abd hayatı mutlu olsun saygılar

• ⭐⭐

@fahriakc yanılmazsın kardeşim asla yanılmazsın benim abd yaşamak için işe bile ihtiyacım yok ama burası harika desem eminim beğeni sayısı en az 50 olurdu ben hayal satın almayın dedim planınızı yapın evinizi bile türkiyeden ayarlayın ssn ve green kart elde olmadan işe giremeyeceğinizi girseniz bile kiranızı zor ödeyeceğinizi heleki türkiyede ortalama hayatınız varsa neleri takas ettiğinizi düşüneceğinizi söylemek istedim ama herkes gelsin yaşasın kazansın başarılı olsun istiyorum hazırlıklı olun o kadar saygılar

• ⭐⭐

@rezanclz aynen öyle kardeşim gidipte yaşayacağım abd yi neden kötüleyeyim üstelik orada iş teklifide aldım işimi tasfiye edip yılbaşından sonra abd ye yerleşeceğim

• Ben de birkaç şey karalamak istedim.

1- Senin beklentilerin neler? Hayaller aleminde mi yaşıyorsun eğer öyleyse hayat tokat gibi yüzüne çarpar hayat filmlerdeki gibi değildir.
    2- Türkiye'deki yaşantın nedir? CEO musun ozaman ABD'deki hayat sana zor gelir. Sıfırdan başlamak için gururunu ayaklar altına alman gerekir.
    3-Hemen her şeyini halledip hızlıca bir "Abd'li" gibi yaşamaya başlamayı düşünme yavaş yavaş ayakların yere sağlam basar şekilde kendini geliştir ülkeye adapte ol.
    4- Sosyal medyadaki bazı insanlar ABD propagandası yapıyor bunların farkında ol. Bunlar niye seni ABD'ye çağırıyor bundan bir çıkarları var mı? Gerçekçi konuşuyorlar mı?
    5- Bir şey, bir insan hakkında konuşurken sadece yermek veya övmek mantıklı değildir. Herkesin, her şeyin iyi ve kötü yönleri vardır objektif olunmalı.

• Şöyle de bir video atmak isterim. Söylediklerine imzamı atıyorum.

• Selamlar herkese,
    27 Ekim için biletlerimizi aldık, ailemle Amerika yolcusuyuz 🎉
    3 küçük çocuğumuz olduğu için yolculuk sırasında annem de bize eşlik edecek.
    Belki bizimle aynı durumda olan arkadaşlar vardır diye nasıl ilerlediğimizi yazmak istedim.
    Annem için turist vizesine başvurmuştuk ve geçen hafta İstanbul’da mülakata girdi.
    Mülakat sırasında neden gidiyorsunuz sorusuna “Kızım geeencard talihlisi, 3 küçük bebeği var, yolculuk sırasında onlara eşlik edip yerleştirip döneceğim.” Şeklinde cevap vermiş.

Benim göçmen vizemin çıktısını da yanımızda götürmüştük, Annem de onu uzatarak “isterseniz kızımın vizesini gösterebilirim” demiş ve göstermiş.
    Memur vizeyi inceledikten sonra “başka çocuğunuz varmı? Ne kadar kalmayı düşünüyorsunuz” diye sormuş.
    Annem; başka çocukları olduğunu, 1 ay kadar kalacağını söyleyince vizesini onaylamış 🙏🏼

Tabloda California’ya gitmeyi plânladığımızı belirtmiştim ancak programımızda bir değişiklik yaptık ve adaptasyon sürecimizi Atlanta’da geçirmeye karar verdik.
    Belki orayı sever kalmaya devam ederiz, belki 1 sene kalıp California’ya geçeriz, ya da belki başka bir eyalete. Bilemiyorum.
    Ama başlangıç olarak Atlanta netleşti. İlerleyen zamanlarda durumumuzla ilgili tekrardan gelişmeleri paylaşacağım. 🍀

• @MomisCan size ve ailenize iyi yolculuklar diliyorum. 🙏🏻🙏🏻 Her şey gönlünüzce olsun.

• Banned

@Didem-G biraz sakin olun yav , ben sizlere ev tutamazsınız demedim, zorlu bir süreç olucak dedim. Sadece küçük bir bilgilendirmede bulundum, hemen savunmaya geçip saldırıyorsunuz. Yaşadığımız tecrübeyi dillendirdik, söylediğimize bin pişman ettiniz. Tamam siz haklısınız, siz buraları daha iyi biliyorsunuz, sizin hayat tecrübeniz benimkinden kat be kat daha fazla...en büyük sizsiniz...

• ⭐⭐

@Erhan-2 şimdi bende derimki abd de arkadaşımım 250000 dolarlık evi var son model arabası var ne kadar kazanıyor bilmiyorum ama türkiyede yatırımları var 25 yıldır abd de babasını bizzat tanırım türkiyede çok zengindi kendisi mühendis universteyi abd okumuş amerika kültürünü almış şimdi bu doğru örnekmi ben kültür şoku yaşamışım bide abd kötülüyormuşum ben 15 gün kaldım zaten sürem o kadardı amaçladığımı aldım ve çok güzel 15 gün geçirdim beyler sadece gözlemlediğimi yazdım sağlam planınız olsun ayaklarınız yere bassın dedim hayat dünyanın her yerinde zor tedbirli olun demek istedim yanlış yaptım kıskandım aslında amacım karalamak kötülemekti kusura bakmayın gidin görün hayalmi gerçekmi son bir çekemezlik kıskançlık yapayım aklımda kalmasın çocuğu ailesi olanlar kalacak yeri işi yoksa tek gitsinler ev iş sorununu halletsin en az 2 aylık maaşı eline alsın sonra eşini çocuğunu getirsin hayalleriniz gerçek olsun saygılar

• @Erhan-2 Ben sakinim, saldırdığım da yok. Tabi ki zor olacak kıta değiştiriyor insan. Tüm tanıdıklarını , eşini, dostunu, akrabasını , alışkanlıklarını geride bırakıyor. Kolay olacağını kim söyledi. Kolay değil ama imkansız da değil, herkesin yaşadığı tecrube bambaska. Bir şey isteniyorsa bazı fedakarlıklar yapılmalı! Kimisi katlanır kimisi katlanamaz.. Çok da üzmeyin kendinizi, sizin zorluklar da geçer.

• Banned

@Didem-G büyüksün....saygılar.....

• Abd ve Türkiye arasındaki farkları çok güzel anlatan bir video. Benim gibi çoğu insanın ekonomi de umrunda değil bence artık. Yurtdışına gitme sebebimiz ekonomik değil. Ülke olarak bir yozlaşma ve benliğimizi, kültürümüzü kaybetme eşiğindeyiz, belki de kaybettik. Bence şu anki durumumuz Brezilya'ya ve Arjantin'e çok benziyor bazı yönlerden.

• @cttl Anlatılanların hepsi doğru videolara aldanmasın kimse. Salih bey tamamiyle doğru olanları anlatmış kısaca diyorki buraya hayallerle gelmeyin gelecekseniz ya paranız yada burada burada para edecek bir işiniz mesleğiniz olsun diyor. Hele ingilizce bilmeden gerçekten orada çok zor ben 3 yıl yaşadım neler gördüm neler. Anlatması çok uzun sürer ama Salih beye katılıyorum Türkiye de işi gücü yerinde olan orta halli de olsa geçinebilen birisinin yeni bir hayat için tüm düzenini bozup orada sıfırdan başlaması bana göre yanlış karar olur, orada daha iyi bir hayat süreceğine inanmıyorum. Ama gençler gitsinler denesinler mücadele güçleri ve azimleri var her türlü ilerlerler nede olsa gençler..

• İngilizce bilen, ve Türkiye'de çalışan herhangi birisi daha iyi şartlarda ABD'de yaşar. Zaten Türkiye'de süründüğü için rahat bile gelebilir.

Ama dil bilmez, Türkiye'de hiç çalışmamış birisi elbette çabalamak zorunda. Hele de baba parası yemeye alıştıysa işi zor olacak.

Kısaca, ABD Türkiye'de çalışan birisi için gayet iyidir. Ama havadan para yağacağını düşünen için büyük hayal kırıklığı yaşatır.

• ⭐⭐⭐

@Hakan-Kiev, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@cttl Anlatılanların hepsi doğru videolara aldanmasın kimse. Salih bey tamamiyle doğru olanları anlatmış kısaca diyorki buraya hayallerle gelmeyin gelecekseniz ya paranız yada burada burada para edecek bir işiniz mesleğiniz olsun diyor. Hele ingilizce bilmeden gerçekten orada çok zor ben 3 yıl yaşadım neler gördüm neler. Anlatması çok uzun sürer ama Salih beye katılıyorum Türkiye de işi gücü yerinde olan orta halli de olsa geçinebilen birisinin yeni bir hayat için tüm düzenini bozup orada sıfırdan başlaması bana göre yanlış karar olur, orada daha iyi bir hayat süreceğine inanmıyorum. Ama gençler gitsinler denesinler mücadele güçleri ve azimleri var her türlü ilerlerler nede olsa gençler..

Söyleminizde atıfta bulunduğunuz kişilerin "sıfırdan" başlayacağı ne malum, zaten bu çekilişe katılarak ve çekiliş başvuru formu dolduran kişi bu süreçteki muhtemel güçlükleri kabul etmiş oluyor.

Asıl düşünmesi ve düşünülmesi gerekenler ya çıkarsa diyip sürecin (mülakat tarihi alabilmenin zorluğu, ANK'da veya dosya taşıyarak başka bir konsoloslukta mülakata katılarak yapılan maddi & manevi masraflar, ABD'ye göç masrafları, ABD hayat düzenini kurulum masrafları, ilk göçe müteakip hayatı idame ettirirken yapılan masraflar vb) maddi & manevi neler getireceğini ve neler götüreceğinden bir haber başvuru yapan kişiler

• @AmerikaHayalim-0 siz kesinlikle iyi değilsiniz. İnsan evladı için ne olursa olsun bu şekilde düşünmemeli. Merhamet duygunuzun oluşacağı günler dilerim.

• Banned

@Hakan-Kiev işte bu......dediklerinize aynen katılıyorum.

• ⭐⭐

@Hakan-Kiev Merhabalar, dediklerinize katılmıyorum. Herkes kendince doğru olanı söyleyebiliyorsa ben de söylemekten imtina etmeyeceğim artık. Temel sorun şu ki öznel bakış açılarınızı sürekli doğruymuş gibi yansıtmak ve bunun tartışılmaz olduğunu iddia etmek, zorlanmaktan şikayet etmek yada kişilerin risk almalarının önüne yetersiz argümanlar koymak kendi öznel deneyimlerime göre 60-70 jenerasyonun önemli bir kısmı için zorunlu güncelleme paketi dahilinde sanırım. Hadi yaşayın görün, ben gördüm böyle böyle oldu vs. gibi söylemlerin başka açıklaması olamaz zira. Efendiler, insanlar hayal de kuracak, o hayallerle hayatları için risk de alacak ve o hayalleri için sağlıkları el verdikçe çalışacak ve zorlanacaklar da. Hayaller için yeterince mücadele edilmemiş, yeterince risk alınmamış, verilenle/edinilenle yetinilmiş ve yeterince konfor alanından çıkılmamış bir hayat çoğu ölümlüyü son anında bekleyen en büyük pimanlık olacaktır. Asıl mesele göçmen olmak için çabalayan insanların bunları yapmayacağını düşünüyor olmanız. Ev ve iş sorun diyorsunuz, Dünyanın neresinde bu 2 konunun sorun olmadığını öğrenebilir miyim ? Çok çalışacaksınız, zor olacak diyorsunuz. Siz görmüyorsunuz sanırım Dünyanın her yerinde insanlar çok çalışıp zorlanıyor hayatlarının belirli dönemlerinde eğer aileden gelen bir ekonomik güç yoksa.

Herkesi göç etmeye iten parametreler farklıdır, ekonomi beklentiler, yaşam kalitesi, alım gücü, sosyolojik etkenler, kültürel etkiler, kendini gerçekleştirme, potansiyelinin farkına varabilme isteği vs. uzayıp gider bu liste. O yüzden insanların kendi deneyimleri kendilerine has olduğu için sizin için zor olan 0 noktasından başlamak başka biri için ödenebilecek bir diyettir.

Şunu artık kabul etmeniz lazım, burası bir arena ve 0 noktasından başlayacak ve bu areneya çıkmak isteyen sizden sonraki jenerasyon kılıçlarını bilemesini ve günlerce savaşması gerektiğini biliyor. Buna cesareti olmayanın da buna cesaret edenlere kelam etmesi anlamsız. Madem herkes birbirine tavsiye veriyor bir tavsiye de ben vereyim. Sizlere tavsiyem şu; güzel, manzaralı bir yerden hayalleri için savaşan insanların mücadelesini izlemek ücretsiz, akıl vermek yerine izleyin lütfen.

• Banned

@AmerikaHayalim-0 bulacaksiniz bir sekilde eger girmek istiyorsaniz.kanun sutec yonetmelik belli bu bile sizi simdiden elemis bir sistem.20 yasinda evlilikte basari ve basarisizlikta sizin sahsi sorununuz gidin cozunuz sistem bu yapabilecek birsey yok ne yazik ki

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |