@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
-
@boredeng evet başka ihtimal kalmıyor. Hat almanız gerekecek
-
-
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
-
-
@myof61 konu biraz eski ama merak konusu oldugu icin yazmak istedim; benimde cok sayida dovmem mevcut (sirtim komple kapli) ayrica bir iki ufak ameliyat izim mevcut. Hong Kong’da saglik muayenesinde ve sonrasinda herhangi bir sorun yasamadim. Yara izlerini doktor sormadan acikladim (yag bezesi operasyonlari ve ameliyat epikrizi). AP veya psikolog durumu olmadi. Turkiye’de sartlar nedir bilemiyorum. Iyi sanslar!
-
-
Merhaba.
Bu gün aklıma gelince güncelleme yapma gereği duydum.
21 Eylül 2024 tarihinde ABD'ye girişimi eşim ile birlikte yaptım.
17 Kasım 2024 tarihinde 10 yıllık green cardımı aldım.Aralık ayında Türkiye'ye döndüm. Mart ayında ise artık daha uzun süreleri orada geçirmek üzere ABD'ye döneceğim.
Hiçbir süreçte evliliğimiz ya da kimliğimiz vb. sorun olmadı.
Trump sonrası süreçte durumlar nasıl olur bilemiyorum ama bizim gibi LGBTİ bireyler toplumda kadınlardan bile daha dezavantajlı duruma düştü ülkemizde. O yüzden umarım ki bizler iyi bir geleceği elde edebiliriz.
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...
-
@demirdenkadifeldiven evet sıkıntı yok.
-
merhaba arkadaslar, şubatta turkiye seyahatim olacak, green cardliyim ama amerikaya donecegim gun tam 6 ay kalmis oluyor pasaportumun, sizce ucaga alinir miyim?
-
-
İnşallah hocam, çok teşekkür ederim.
-
@ayvalik10 hocam linkini güncelleme ya da tekrar yükleme imkanınız var mı?
-
İyi akşamlar, ABD’de fabrikası olan biri bana sponsor olup şu anda çalışma vizesi için USCIS ile görüşüp vize almamı sağlayabilir mi? Bu sırada ben mülakata orada girebilir miyim?
Bildiğim kadarıyla DS-260 formunu doldurduğum için başka bir vizeye başvurmam sıkıntılı. Ama ben değil de bir işveren bunu oradan yaparsa süreç nasıl ilerler?
-
@Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..
eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
kurumla iletişme geçmelisiniz. -
Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂
-
Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.

DV2024 Sohbet Odası
-
Yanlıs hatırlamıyorsam Corona döneminde göçmen vizesi olanların uçak haklarını iptal etmişlerdi.. öyle bir durumda vizenin süresinin geçmesi ihtimali ve sürecin çöp olma ihtimaline binayen sormustum Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. @Henry-bloor @erenotti
-
@Yaşar-Baykal umarım sıkıntı yaşanmaz.. Yeni bir ülkeye göç etmek zaten baslı basına zorken, insan iyice ürküyor.
-
@Yaşar-Baykal o yuzyilda bir olan herseyin kapandigi kaotik bir donemdi dv surecine yada kazanilmis haklara birsey yapamaz Trump keyfi olarak ha kapatabilir mi dv yi kapatir ama kazananlara birsey yapamaz atiyorum simdi kapatacam desin 2025 te alir 2026 da kapanir tabii federal mahkeme itirazi kabul edip bu karari iptal ederse oda devam eder ,Kisacasi korkmayin su saatten sonra surecinize birsey olacagini dusunmuyorum
-
Mülakat mailini 22.05 de aldım case numaram 56xx herkese hayirlisini dilerim
-
@Henry-bloor Amerikada Türkiyedeki kadar diktatörlük çalışmıyor abi. Trump başkanken ortadoğudaki bir sürü ülkenin vatandaşının (turistik sebepler dahil) Amerikaya girişini yasaklamıştı, 2 gün sonra kararı parlamento bozdu.
Kaçak girenler için bişeyler yapabilir ama ben de sınırdan kafasına göre girebilen insanları desteklemiyorum, düzensiz göçün Türkiyeyi ne hale getirdiğini görüyorsunuz.
-
@Ben-Batur trumpin karari bozulmadi. Baskanligi bitene kadar uygulandi.
-
@Ben-Batur kapi gibi green cardin olduktan sonra sana kimse birsey yapamaz rahat ol
enjoy us life !
-
@Henry-bloor Abi kesinlikle
-
@yusufalak kardeşim şuan istanbul havaalanında houstona yolculuğa başlıyor allah yolunu açık etsin ayağına taş değdirmesin güzel haberlerini bekliyoruz söz verdik houstonda mangalı beraber yapacağız hayırlı yolculuklar
-
@salih-atilla hayırlı yolculuklar darısı bize ve tüm greencard talihlililerine
-
@yusufalak hocam iyi yolculuklar dilerim. herşey gönlünce olsun.
-
Murat 4
-
malezya hala neden dağıtmıyor ya.. simon ise gelmez daha diyor….
-
merhaba arkadaşlar. bir konuda kafam karıştı. ön başvurudaki e-mail adresim ile ds-260 formundaki e-mail adreslerim farklı. her ikisine de girebiliyorum o konuda sıkıntı yok. ama kcc e-mail gönderirken bunu bir sorun olarak görür mü, iki farklı e-mail adresi kullandığım için bana mail atmama ihtimalleri var mı? (benim dosya numarama kadar mülakata çağırdıklarını varsayarak soruyorum).
-
@yusufalak şuan kanada sınırından abd ye girmek üzere houstununa kavuşmaya 2 saati kaldı ona söz verdim uçağı alana inene kadar izleyeceğim darısı greenkart talihlilerin başına
-
@fyrnaa
Geçen seneki gibi erken kota dolması vb. bir durumla karşılaşmamak adına bu sene temkinli gidiyor olabilirler. Ceac datasından gördüğümüz üzere de, bu sene 30 Eylül'e kadar süreci götürecek ve 55 bin kotayı tam doldurmayacaklar gibi görünüyor. Bu benim yorumum tabi. -
@yusufalak kardeşim artık houstondadır orada kardeşimizi karşılayan @semavi kadir beye türkiyeden ben ve diğer kardeşleri adına teşekkür ederim kendisine yeni hayatında mutlu mesut günler dilerim bu şarkı bitmez yusuf önce üstad @caakmemo sonra ben geliyoruz
-
@alis-s siz dosyanızı taşıdınız mı? taşıdıysanız sorularınızı sormanız gereken konu başlığı "DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları"
Dosyanıza mülakat atandıysa öğrenebileceğiniz yer çekilişi kazandığınız kontrol ettiğiniz bu sayfadan görebilirsiniz bilgilerinizi girerek
-
ATS16
-
@ATS16 hayır, mülakat tarihi verilmedi. sormak istediğim şey ben iki farklı e-mail adresi girdim. ön başvuru formu ile ds-260 formunda. bundan kaynaklı olarak "iki farklı e-mail adresi" beni mülakata çağırmama ihtimalleri var mı?
-
@alis-s 2024EU13XXX CN ile Ankara'dan mülakat bekliyorsanız mülakat ne yazık ki alamayacaksınız, süreç DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında detaylıca tartışılıyor.
Bir önceki mesajımda belirttiğim üzere Ankara veya dosyanızı başka bir konsolosluğa taşıdıysanız o konsolosluktan mülakat tarihi alacağınızı düşünüyorsanız https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx adresinden takip edebilirsiniz çekilişi kontrol ederken kullandığınız confirmation number ile (CN numarası ile değil).
Buna ilave olarak CN'inizde bir güncelleme yapıldıysa [email protected] e-mail adresinden DS260'da beyan ettiğiniz e-mail adresine e-mail gelecektir.
-
2024 talihlilerinin hakları ne zaman yanıyor ? Bilgisi olan var mı ?

Benzer Başlıklar
45
51.4k
Users
4.8k
Topics
476.2k