Türkiye dışında Mülakata girecekler için ufak bir bilgi paylaşmak istiyorum. Türkiyede kullandığınız hatlarınızı farklı nedenlerden dolayı (sms,arama) yurtdışı kullanımına açmak isteyebilirsiniz ama buna gerek yok telefonunuzda wifi arama özelliğini aktif ederek herhangi bir wifi ağına bağlandığınızda TR numaranızla TR yi arayabilirsiniz, SMS gelmesi gerekebilir. Keza benim çok ihtiyacım oldu para transferi yapınca sms gelmesi gerekiyordu yada herhangi bir sms onayı gerektiren bir sisteme erişim sağlamak istediğinizde sms gerekebilir. Adım adım nasıl yapabilirsiniz yazıyorum umarım birilerinin işine yarar ben çok ekmeğini yedim.
📱 Android’de Wi-Fi Arama (VoWiFi) Açma
Adımlar, kullandığın telefona göre Samsung, Xiaomi, Oppo, Huawei vb. markalarda biraz farklı olabilir. Genel olarak şu şekilde yapabilirsin:
🔹 Adım 1: Ayarlara Gir
"Ayarlar" uygulamasını aç.
"Bağlantılar" veya "Ağ ve İnternet" bölümüne gir.
🔹 Adım 2: Wi-Fi Arama’yı Aç
Samsung:
"Bağlantılar" > "Wi-Fi Arama" seçeneğini Açık yap.
Xiaomi:
"SIM Kartlar ve Mobil Ağlar" > "Wi-Fi Araması" seçeneğini Açık yap.
Oppo / Realme:
"SIM Kart ve Mobil Ağlar" > "Wi-Fi Arama" seçeneğini Açık yap.
Huawei:
"Kablosuz & Ağlar" > "Mobil Ağ" > "Wi-Fi Arama" seçeneğini aç.
🔹 Adım 3: VoLTE’yi Aç (Gerekli Olabilir)
Wi-Fi Arama özelliği bazen VoLTE’nin açık olmasını gerektirir. Bunun için:
"Ayarlar" > "Mobil Ağlar" bölümüne gir.
"VoLTE Aramaları" seçeneğini Açık yap.
image.png
,
image.png
NOT : Ayarları yaptıktan sonra yukarıda telefon ahizesi simgesi çıkması gerekiyor. Vodafone hatlarda sorun yaşarsanız aşağıdaki adımları kontrol edin ;
Vodafone hattında Wi-Fi Arama (VoWiFi) özelliğinin çalışmamasının birkaç sebebi olabilir. Şunları kontrol edebilirsin:
Vodafone Türkiye, Wi-Fi Arama özelliğini destekliyor, ancak tüm hatlar ve cihazlar için otomatik olarak aktif olmayabiliyor.
BİLGİ SMS: “WIFI” yazıp 7000’e SMS göndererek hattında VoWiFi özelliğinin açık olup olmadığını kontrol edebilirsin. Cihazın Vodafone Tarafından Destekleniyor mu?
Vodafone, bazı cihazlarda VoWiFi’yi desteklemiyor olabilir. Resmi desteklenen cihazlar listesini Vodafone müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsin.
Eğer cihazın desteklenmiyorsa, custom ROM veya manuel VoWiFi açma yolları gerekebilir.
3. VoWiFi Özelliği Hattında Açık mı?
Bazı eski hatlar veya özel tarifeler Wi-Fi arama özelliğini desteklemiyor olabilir.
Vodafone Müşteri Hizmetleri (542 veya 0850 542 0000)’yi arayıp hattında Wi-Fi Arama özelliğinin açık olup olmadığını sorabilirsin.
4. APN ve VoLTE Ayarları Kontrol Et
Wi-Fi Arama özelliğinin çalışması için VoLTE’nin de aktif olması gerekir.
Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar > VoLTE’yi Aç
APN Ayarlarını Sıfırla:
Ayarlar > Mobil Ağlar > Erişim Noktası Adları (APN) menüsünden "Varsayılanlara Sıfırla" yap.
5. Uçak Modu + Wi-Fi Aç Yöntemi
Bazı Vodafone hatlarında VoWiFi, mobil şebekeye bağlıyken çalışmaz. Deneme için şu yöntemi uygula:
Uçak Modunu Aç
Wi-Fi’yi Aç ve Wi-Fi’ye Bağlan
Telefonu birkaç dakika beklet
VoWiFi simgesi (genellikle Wi-Fi yanında telefon simgesi) çıkıyor mu kontrol et
6. SIM Kartını Başka Telefonda Dene
Eğer farklı bir telefonda Wi-Fi Arama özelliği çalışıyorsa, sorun cihazından kaynaklanıyor olabilir.
Eğer başka telefonda da çalışmıyorsa, hat veya operatör kaynaklı bir problem var demektir.
7. Vodafone Müşteri Hizmetlerinden Destek Al
Eğer yukarıdakilerin hiçbiri işe yaramazsa, Vodafone müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek hattında Wi-Fi Arama’nın aktif olup olmadığını teyit etmelisin.
📌 Ekstra Bilgiler & Sorun Giderme
Eğer operatörün desteklemiyorsa, Wi-Fi arama özelliğini açamayabilirsin. Vodafone için “WIFI” yazıp 7000’e SMS atarak hattının uygun olup olmadığını kontrol edebilirsin.
Operatörüne göre APN ayarlarını sıfırlamak gerekebilir.
Eğer sorun yaşarsan Uçak Modunu açıp Wi-Fi üzerinden test edebilirsin.
📱 iPhone’da Wi-Fi Arama Açma
🔹 Adım 1: Ayarlara Gir
"Ayarlar" uygulamasını aç.
"Hücresel" veya "Mobil Veri" bölümüne gir.
🔹 Adım 2: Wi-Fi Arama’yı Aç
"Wi-Fi ile Arama" seçeneğine tıkla.
Açılan ekranda "Wi-Fi ile Arama’yı Aç" seçeneğini etkinleştir.
🔹 Adım 3: VoLTE’yi Aç (Gerekli Olabilir)
"Ayarlar" > "Hücresel" > "Hücresel Veri Seçenekleri" > "Ses ve Veri" > "VoLTE Açık" yap.
Screenshot_8.jpg