Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
15 gün 19 saat kalmış.. muhtemelen 1 ay sonrasında evde abd bileti bakıyor olacağım ya turist olarak yada gc tarih ortalamasına bakarak.. umarım hakkımızda hayırlısı olur.. yaş geçmeden gitmek lazım ama öyle ama böyle.. hakkımızda hayırlısı olsun arkadaslar.. ben new york sokak lezzetlerini yemeden route 66 yı motorla gezmeden , tampada denize girmeden l.a de gettoda takılmadan new orleonsta jazz müzik eşliğinde sarhoş olmadan yaşayamıcam artık.. çekilişe umut bağlayıp hayatını değiştirmeyi bekleyen, artık çaresiz kalan herkese hatta benim hayatımda benden daha çok haketmeyi düşünen herkese çıksın istiyorum 🙏 şans sizin yanınızda olsun.. ben bu ülkede tüm şansları üst üste gördüm.. daha büyük şanslarda kapıdayken değişikliği çok umursamıyorken yazıyorum bu mesajı.. ki eskiden yada şanslarımız yaver gitmediğinde hayatını çekilişe bağlamış birisi olarak… umarım çıkan arkadaslarda bir okadar mutluluk dolu anılar biriktirir herşey onlar içinde iyi olur 🙏 son 15 👍
-
@NewyorkNewyork COVID-19 Gereksinimleri
COVID-19 Aşılama
CDC duyurusuna göre, 11 Mart 2025'ten itibaren, COVID-19 aşısı artık ABD göçmenlerinin yurtdışındaki tıbbi muayenesinin bir parçası olarak gerekli olmayacak. 2025 ile bu şart kalkmış Merak eden arkadaşlara güncel bilgi -
@Movistar74 Abd'ye gidişten kastım TR havalimanında sorun olup olmamasıydı. Yani görünen o ki bakaya durumundayken mahkeme kararı ile yurt dışı yasağı gelmediği sürece çıkılabilirim.
-
Bu SSN işi niye bu kadar sorunlu arkadaş 😞 Forumda da bir çok kişinin SSN i ulaşmamış. 20 Martta giriş yaptık. Eşimin SSN'i 25 Mart gibi elimize ulaştı benim SSN yok. Save.ucsis.gov adresine bakıyorum sanki hiç ülkeye girmemişim gibi bir durum var 🙂 SSA dan randevu bulamıyoruz. Online başvuru yapsam yine SSA dan randevu al diyorlar. Nasıl yapıcaz bu işleri?
-
@baba-yaga tabi buda bir seçenek giderleri daha düşük bir eyalet seçip daha sonra L.A gidebilirsiniz
-
@deebee Yanıtınız için çok teşekkür ederim:)) İçimi rahatlattınız..
-
@DenizMaths Çok teşekkür ederim.
-
@ATS16 Teşekkürler. 18 yaşındayım. Buradaki masraflar 1000 usd tutuyor sanırım, uçak masrafı vb. hazırlıklar masraf olarak 2 bin doları gözden çıkarıyorum. Masraf hariç 15 bin dolar diyorsunuz . Peki evi üzerime alsam, taşınamaz varlık olarak ek bir katkısı olur mu?
Ek olarak internetten kazanç sağlıyorum. Türk Lirası olarak. Şahıs şirketim var. bunları gösterebilir miyim maddi durum olarak?
Ve son sorum, case number çok geç sıraya verilirse yurtdışından, hangi ülkeden katılınmalı?
Her şey için tekrardan teşekkürler <3.
-
-
@yoz merhaba,
1- eğer asıl başvuru sahibi sizseniz evet, vizeniz basıldıktan sonra abd'ye giriş yapabilirsiniz.
2- mülakata gitiğinizde eğer vizeniz onaylanırsa konsolosluk memuru eşinizin sağlık raporu gelene kadar eşinizin vizesini print etmeyecektir.
bu yüzden dosyanızı AP statüsüne çekip raporunuzun gelmesini bekler.
siz mülakatta, bebeğinizin olacağını ve onun için de vize talebiniz olduğunu belirtmelisiniz.
doğum olduktan sonra konsoloslukla iletişime geçip bebeğinizin için bir DS260 formu doldurmalısınız.
sonrasında onun için de bir sağlık raporu alıp, annenin raporu ile birlikte konsolosluğa gönderip vizelerini alacaksınız.
bu adımda benimle özelden iletişime geçin lütfen.3- hayır. bu durum için mülakata bile gitmenize gerek kalmayacak.
4- evet yapabilirler. birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz.
şimdiden sağlıklı bir doğum süreci ve başarılı bir mülakat diliyorum.
-
-
Bu yıl 7. başvurum, ilk başvurduğumdan beri hayatımda çok şey değişti. Şuan da Almanya’ya taşınma sürecindeyim ama ABD’nin bendeki yeri her zaman ayrı. Umarım bu sene o senedir.
-
Muhtemelen bu konuda en fazla söz hakkına sahip kişi olabilirim. 18. başvurumu yaptım ben başvuru yaptığım zamanlarda posta ile gönderiliyordu. bu zamana kadar 5 farklı aileye çıkmasına vesile oldum, 3 aile şuanda orada :), kendime hayrım yok.
-
-
Merhaba, 20 k üstü case numberların fikir ve düşüncelerini paylaştığı başlık oluşturmak istedim
Biliyorsunuz ki bu yılın farkı fam yasasının yürürlüğe girmesi olmuştur, gecen sene yüksek numaraların yalvardığı konsolosluklar bu yıl kcc aracığıyla rahatlıkla dosya taşıma yapılmıştır, öyle ki bu süreçten haberi olmayan kişiler sürece yeniden başlayarak vize alma umuduyla foruma katılıp dosya taşımaya karar vermişler, bizim için en korkunç senaryo current olduğumuzda konsoloslukta, “ üzgünüz vizeler bitti” demesi 🤨 herkes için iyi bir süreç olmasını dilerim -
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
-
-
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...

DV2024 Sohbet Odası
-
yarın olsun görücez arkadaşlar ne kaldı ne kalmadı
-
@MGE senin bu silerek gün sayman bana ablamı hatırlatıyor, para biriktirirken sayma uğursuzluk derdi bakardım hiç çoğalmazdı arada götürürmüş benim paralardan gerçi hala itiraf etmedi 30 yıldan fazladır açıklama bekliyorum
belki de bilinçaltıma işledi ilk yıllarda sayıyordum, HNBS olunca sayma uğursuzluğu diyordumacaba öyle miydi ki?
-
@hdemircanusa @Ping-PONG arkadaşlar sıkıntınız nedir? Cevapta büyük bir hata eksik yok, üstüne üstlük düzelttim, altına da not düştüm. Cevabı verdiğim kişi bunu "beğenmiş". Siz daha ne anlatıyorsuz?
@hdemircanusa bununla birlikte toplam 112 iletim oldu. Sadece "aktif" olmaya çalışsam sanırım bu kadar yavaş kalmazdım. Siz sadece dün attığınız ileti sayısına bakın eğer bir karşılaştırma yapacaksanız. Kimsenin attığı ileti sayısı birbirini ilgilendirmez. Ben faydalı olmak için cevap veriyorum, faydasını görmüş ki cevap verdiğim arkadaş "beğen"miş. Bu yazdığım cevaptan olumsuz etkilenen biri olmuş mu? O zaman nedir buradaki eleştirin ? Varsa bir düzeltmeniz konuyla ilgili ekleyin yorumlara. Benim yorumum aynen geçerli: "green card tek başına seyahat özgürlüğü tanımıyor". Vatandaş olmadan ziyaret edebileceğiniz ülkeler yok denecek kadar az ( kanada ve meksika). Diğer ülkelere zaten Türkiye pasaportu ile giriş yapabiliyoruz. Varsa bu konu üzerine ekleme yapın, yoksa boş eleştireye gerek yok.
-
@karaçay, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@tufank çok umursama dostum pin pon mudur nedir o da yavru ayvalık. Nasıl öğretmenlere denk geldilerse ellerindeki 2 bilgiyi asabiyet göstermeden paylaşamıyorlar. Olmuyor. Engelle gitsin. Forum onlarsız daha güzel
Peki siz neden engellemek yerine aşağılama girişiminde bulunuyorsunuz?
Çok komiksiniz.
Eskisi kadar aktif yorumlarım olmasa da forumu tüm gün boyunca takip edenlerdenim. İyi niyetli serzenişlerle ukalalığı birbirinden ayırt edebilecek kadar olgun insanlarız. Tutumlarınızdan dolayı aldığınız tepkileri içselleştirip nefrete dönüştürerek zaman kollayıp kin kusmanın bir anlamı yok.
Zaten hepsini birbirinden ayırt edebiliyoruz. Birilerini destekleyerek yanına yancı aramakta sevdaya dahil onu da burada çok fazla gördük zaten.
sevgili @tufank arkadaşımıza yaptığım yorum sadece kendisine insanlar hata yapabiliri göstermek aslında ve o kadar güzel yumuşattı ki göğsünde tebrik ediyorum.
Sizin amacınız ve duygularınız bambaşka.Sizin gibiler tarafından ilk defa kötü çocuk ilan edilişim de değil hakarete uğrayışımda. O yüzden gülüp geçiyorum.
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Tutumlarınızdan dolayı aldığınız tepkileri içselleştirip nefrete dönüştürerek zaman kollayıp kin kusmanın bir anlamı yok.
nasıl bir cümle çerçeveleyip duvara asmak lazım
-
@gariban, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@MGE senin bu silerek gün sayman bana ablamı hatırlatıyor, para biriktirirken sayma uğursuzluk derdi bakardım hiç çoğalmazdı arada götürürmüş benim paralardan gerçi hala itiraf etmedi 30 yıldan fazladır açıklama bekliyorum
belki de bilinçaltıma işledi ilk yıllarda sayıyordum, HNBS olunca sayma uğursuzluğu diyordumacaba öyle miydi ki?
hahahahahahahahaha ablaya bak düşman başına
-
Günaydın arkadaşlar. Birkaç gündür sohbet odasında sürekli gerginlikler yaşanıyor. İki gün kalmış şurada lütfen sakin olalım forumun tadını çıkaralım, heyecanımızı paylaşalım
-
@karaçay Lütfen söylediklerinizin doğruluk payı olsun. Benim her sorumda, forumda daha önce sorulmuş olsa bile anlayabileceğim şekilde anlatmak için ellerinden gelenleri yapıyorlar. Bu insanlar bu foruma emek vermiş kişiler. Ki şöyle bir durum da var, memnun değilseniz bu kişilerden yeni bir tane bu forumdan her şeyi çalmaya endeksli forum açılmış. Aynı cevapları buradan araştırıp size orada cevap verirler.
-
çokta önemli değil aslında verdiğiniz cevabın hatalı olması. Ben sizin özeleştiri yapmanız için vurgulamıştım ama gereksizmiş onu farkettim.
İnsanları eleştirirken ne kadar netseniz kendinizi de o kadar net eleştirebilmelisiniz.Haklısınız, eksik bilgi paylaşımına gösterdiğim tutum sertken kendim de eksik bilgi paylaşmam biraz komik oldu. Demek ki insanlar hata yapabiliyor veya uyarılana kadar doğru bildiğini zannedebiliyor diyip geçecektiniz. Bu kadar agresifleşme in bir anlamı yok.
Ben aslında böyle şeyleri bireysel yazmam. Size bu cevabı vermemin sebebi bir sonraki aynı tutumu göstericek arkadaşlara insan hata yaparı göstermekti.
Sonrasında tutumundan vazgeçmeyince kullanılan cümlelerin ne kadar daha enteresan olduğunu da sayenizde görecekler.Mesajlar yerine gitmiştir. Benim için uzatılacak bir durum yok.
İyi forumlar dilerim.
-
Günaydın millet. Usta Yoda der ki "Korku karanlık tarafa giden yoldur. Korku öfkeye yol açar. Öfke nefrete yol açar. Nefret acıya yol açar." Bütün olumsuzlukları görmezden gelip iyi bir gün geçirmeniz dileğiyle
-
@Bberturk salla boşve zaten birkaç kişiler engelle gitsin ben yıllardır sohbetimiz var diye ses çıkarmıyordum birkaç gün önce engelledim şimdi kendime bu kadar neden beklediğim için kızıyorum forum onlar gözükmeyince tam bir şenlik alanı
-
@Ping-PONG gerekli düzeltmeleri yaptım, özeleştirimi yaptım. hemen kendi cevabımda düzeltmemi yaptım başkası yazmadan. İlk yazdığım hatalı cevabı da silmedim hani tartışmaya haksızlık olmasın diye. Yeterince eleştireye açık olduğumu göstermiyor mu bu? İmzama mı eklemem gerekiyor yaptığım hatalı / eksik cevabı sizi ikna edebilmek için?
-
@tufank, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Ping-PONG gerekli düzeltmeleri yaptım, özeleştirimi yaptım. hemen kendi cevabımda düzeltmemi yaptım başkası yazmadan. İlk yazdığım hatalı cevabı da silmedim hani tartışmaya haksızlık olmasın diye. Yeterince eleştireye açık olduğumu göstermiyor mu bu? İmzama mı eklemem gerekiyor yaptığım hatalı / eksik cevabı sizi ikna edebilmek için?
Ben zaten gayet güzel emoji li memojili cevap verdim tekrar olayı espriye döktüm. Gereken düzeltmeyi siz yaptınız çünkü. Sonra da göğsünüzde yumuşattığınızı söyledim. Ama son Yorumunuz pek hoş olmadı. Alıntısız cevapladım ki tekrar baktığınızda belki silme ihtiyacı duyarsınız diye. Ah benim şu yumuşak tarafım biri gelip sevmedi 🥹
-
@gariban, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Bberturk salla boşve zaten birkaç kişiler engelle gitsin ben yıllardır sohbetimiz var diye ses çıkarmıyordum birkaç gün önce engelledim şimdi kendime bu kadar neden beklediğim için kızıyorum forum onlar gözükmeyince tam bir şenlik alanı
Onu nasıl yapıcaz be abla?
-
@diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
günaydınlar efenim.... gün doğmadan neler doğar
Neler doğar
-
@Lossantosdy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
günaydınlar efenim.... gün doğmadan neler doğar
Neler doğar
Doğarken güneş ardından tepelerin, oyun vakti gelir Teletabiler'in.
-
@ayvalik10 bomboş bir görsel. anlamsız. senlik...
-
sn. @Ping-PONG ve sn. @tufank lütfen forum iletilerinizi birbirinizi ikna edip bireysel bir çaba için kullanmayın.
forum başlıkları kullanıcıların bilgi almak ve bazen de sohbet etmek için (tıpkı bu başlık gibi) kullandığı yerler. bunu farklı bir amaç için kullanmaya devam etmeniz forumdan süreli ya da süresiz şekilde uzaklaştırılmanıza sebep olabilir.
bu yüzden iletilerinizde daha yapıcı ve forum kurallarına uygun şekilde bir dil kullanmaya gayret gösterin. kışkırtıcı ifadeler, forumun amacına ziyadesiyle zarar vermektedir. buna izin veremedik, veremeyiz de.
-
@ayvalik10 hava mı atıyon çen
-
@Bberturk asla hiçbir zaman hayatım boyunca hava atma gibi lüksüm yoktur.

Benzer Başlıklar
116
54.5k
Users
4.8k
Topics
483.0k