@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@Kadir_10 yanlış bilgi vermek istemem ama gc talihlileri mülakat öncesinde evlenirse evlendiği kişiyde ds260 formunu açtırıp ekleyebiliyor böylelikle direk 2 side vizeyi alabiliyorlar diye biliyorum, sizin usa da olmanız bu evlilik olayını sıkıntıya sokuyor sanırım bu durumda arkadaşınız oraya geldikden sonra evlenip evlilik yolu ile farklı bir yol izlemeniz gerekiyor.
-
-
@vecihi slmlar belki faydası olur diye eklemek isterim 2019 yılında çektirdiğim aynı fotoğrafla
2019, 2020 ve 2021 basvuruları yaptım 2021 de yaptığım başvuruyu kazandım.. hersey şans 🍀
Ha kazandığımı zamanında farketmediğim için DS 260 ı dünyada en son dolduran kişi olarak mülakat tarihi alamadım tabi o ayrı 🙂 ..hersey kısmet🍀.. -
@abdullahyigit Bu kart size Amerika'da daimi yaşamanız için veriliyor. Senede 6 aydan uzun ABD dışında kalmamanız gerekiyor. Giriş çıkış durumları havalimanındaki polis sorgusuna bağlı diye biliyorum. ABD'de vergi ödüyor, yaşamınızı orada yürütüyorsanız kurallar dahilinde olan bahaneli giriş çıkışlar sorun olmaz diye düşünüyorum.
-
İlk başvuruda kazanmıştım, başvurduğum sene pasaport şartı vardı ve pandemi sonrası olduğu için birçok kişinin pasaport süresi dolmuştu belki o yüzden şans oranım daha yüksekti. Ayrıca fotoğrafımı kendim düzenlemiştim, kerametin bunda olduğuna inanmış sonra da bir sonraki yıl arkadaşlarıma başvururken onların fotoğraflarını da düzenlemiştim ama hiçbirine çıkmadı. 🙂
-
Maalesef DV2023 süreci kotanın dolmasıyla sonlanmış oldu.
-
@Ayhan2023 BEN DE giriş yapalı bir hafta oldu ancak aynı sorunu yaşıyorum. siz 3 ay olmasına rağmen SSN ve green kartınız gelmedi mi ?
-
-
-
@keyifteyiz hayır gerek yok.
-
@İsa-Avar Hüküm açıklanmadıysa Adli sicile yazılmıyor sadece mahkeme dosyanızda gözüküyor olması lazım
-
-
@dilaratetiik ben bu soruya cevap vermiştim aslında. Biz dediğim şekilde yaptık ve bizim evraklarımız kabul edildi bir sorun çıkmadı ama başka bir görüş de duymak istiyorsunuz sanırım.
-
Merhabalar. Yakın zamanda Atlanta Georgia'da greencardı adresine ulaşan varsa, girişten itibaren ne kadar sürede geldi acaba?
-
@ayvalik10 bir şey bulunamadı diyor
-
-
-
@notron, içinde söyledi: Cumhurbaşkanına hakaret suçundan alınan cezanın göçmen vize başvurusuna etkisi
Merhaba yaklaşık 5 yıl önce Cumhurbaşkanı hakaret ve halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama suçundan 2 ayrı dava açıldı ve 1 ay tutuklu kaldım. Halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama suçundan 7 ay hapis cezası aldım ama hükmün açıklanmasının geri bırakılması oldu Cumhurbaşkanı hakaret davası 5 yıl oldu hala devam ediyor ve ondan da hükmün açıklanmasının geriye bırakılması alacağım büyük ihtimalle. Şu an adli sicil temiz arşiv kaydıda yok. Yaklaşık 1 yıl önce evlendim eşim Amerikan vatandaşı ve vize sürecindeyiz. Forumu okudum buna benzer yazılar gördüm bazı arkadaşlar arşiv kaydı yoksa sicil temizse söyleme göremezler demiş kimisi her şeyi görebiliyorlar demiş. Sorum şu bunu söylemesem öğrenebililer mi öğrenirlerse yalan beyandan red mi alırım ya da bu durumu belirtsem bu dava süreçleri benim vize sürecimi olumsuz etkiler mi ama kriminal bir suç işlemedim Amerika'ya göre bunlar ifade özgürlüğü kapsamında. Bu konuda bilgi sahibi olan cevaplayabilir mi
Bu soruya vereceginiz cevaplari adli sicil kaydiniza gore doldurmaniz gerekiyor. Eger vereceginiz belgelerde bilgiler varsa bu bilgileri belirtin, eger yoksa belirtmenize gerek yoktur. Su baslikta da bilgileri bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi/
Eger mulakatta sorulursa, tabii ki tum sorulara dogru cevap vermelisiniz. Ayrica dediginiz gibi Turkiye'de aldiginiz cezanin yanisira, ayni cezanin ABD'deki karsiligi da degerlendiriliyor.
ABD'deki "First Amendment" sizin devletle olan iletisiminizdeki ozgurlugu korudugu icin hukumete veya devlet gorevlilerine soyleyeceginiz cumleler nedeniyle ABD'de ceza almiyorsunuz. Amerikan vizesi sureclerinde de bu durum goz onunde bulundurularak degerlendirilecektir.
-
Bence de küçük bir miktar da olsa ücret alınmalı. Ayrıca pasaport şartı kalkmamalıydı. Eşit şart falan hikaye… Sen zaten ufak miktarları karşılıyamıyorsan, pasaport çıkarttıramıyorsan US’e nasıl gideceksin? Orada nasıl yaşayacaksın? Öylesine başvuranmı dersin, heyecan olsun diye başvuranmı dersin, çıkacakmı diye meraktan başvuranmı dersin… Çevremden o kadar çok duyuyorum/görüyorumki…
-

DV2024 Sohbet Odası
-
Saat gece 3:16 yine kaptırmışım kendimi Amerika videolarını izlemeye. Yine düştük bu belaya
Her ne kadar asla beklentiye girmeyeceğim diye kendimi defalarca tembih etsem de nafile. Olsun UMUT etmekte güzel. Herkese iyi geceler
Bu mesajı yarın işe giderken okuyacaklara da kocaman bir günaydın
-
Halihazırda çalışan biri olarak ben okudum bile :))
-
@Atlantis00 bence farklı işlere odaklanın ben bu sene öyle yaptım 124 gün kaldığını şimdi size yazmak için gördüm
-
ulan çok istiyorum ya yaşım 18 para da var work and travel de sürünücez yoksa
-
@yenihayaletadam Gündüz her ne kadar bir şekilde idare etsem de gece düşünmemek, hayal kurmamak elde değil ama dediğim gibi sonucunda Allah korusun çıkmasa bile en fazlan1-2 hafta üzülüyorum, geçiyor. En azından böyle umut kavramının var olması insana daha fazla dayanma gücü veriyor. Şu düşünce çok güzel " Sonuçta çok düşükte olsa bir ihtimal var. Tamamen nasip. İnşallah Allah hepimize kazanmayı nasip etsin bu sene greencard çekilişini
-
Herkese günaydın ve mutlu yıllar 124 kalmış be
Zaman su misali işte
-
Günaydınlar, Efendiler bu sene greencard'ı kazanacağız...
-
Günaydınlar ahali
-
-
Arkadaşlar kusura bakmayın yazmam gereken yer burası mı bilemedim.
Benim öğrenmek istediğim konu DS 260 formunda bulunan 18 yaşından itibaren oturduğumuz yerlerin adresi konusu.
Örneğin 18 yaşından sonra bir kaç ay farklı adreslerde kaldım. Üniversite yıllarımda ise 2 sene misafirhanede 2 senede evde kaldım. Buraların tam adresini bilmiyorum. Göreve başlayınca bekar olarak İstanbul'da da 3-4 yıl kaldığım yerin tam adresini nasıl alayım şimdi.
Acaba 18 yaşından sonra bir kaç ay veya bir yıllık yerlerin değil de tam adresini bildiğim 3-4 yerin adresi yeterli olur mu.
Bu forumdaki tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.
Teşekkürler. -
Selamlar arkadaşlar nasılsınız
-
@cetinmutlu edevlet üzerinden "Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama" alanına girerseniz tüm geçmiş adreslerinize erişebilirsiniz ( ikametgah taşıdığınız adreslere). Bunun dışında hatırlayabildiğiniz kadarıyla eski adresleri yazmanız yeterli sanırım, konuya hakim değilim. Eski fatura / kira kontratı gibi bilgiler mevcutsa elinizde onlardan yararlanabilirsiniz.
-
Yeni yılın ilk iş gününden herkese selamlar.
-
@cetinmutlu bu konuda o kadar sıkı değiller sizler ne kadarını hatırlıyorsanız onu yazmanız yeterlidir. Bu kadar stres yapmayın ya lütfen.
-
Yeni yılın ilk Pazartesi gününden herkese iyi haftalar ve tekrardan mutlu yıllar
Nasılsınız keyifler yerindedir umarım
-
@Lossantosdy Sağol, iyiyiz, sen nasılsın ?
-
Yeni yıla girdik ama değişen birşey yok hala mayısı bekliyoruz :))
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
forumdan DV2023 talihlisi arkadaşlarımız, geçen yıl yaptığımız gibi bu yıl da ankara konsolosluğu için bir video çalışması hazırladı.
sizlerin de destekleri bu safhada çok değerli.
tweete destekleriniz hem onları, hem de bu yıl içinizden seçilecek yeni talihliler için bir umut olacak.Çok güzel olmuş. Elinize sağlık sayın @gucarslan
-
@berolika Trafiğin stres dozu bugün biraz daha yüksekti
, onun dışında hava güneşli ve güzel.
İyi düşünen, güzel gören, hak yemeyen-yedirmeyen, saygıyı sevgiyi bilen herkes için çok iyi bir yıl olsun. -
burçlara merakı olan varsa özellikle yay. neden olmasın be. https://www.instagram.com/p/Cm4cgRbtquW/
Benzer Başlıklar
42
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k