Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ergül-Çelik Hayırlı olsun Bizlere de hayırlı ise olsun İnşallah


  • @Dilara-dgn öncelikle vizeniz hayırlı olsun. Hayallerinizi gerçekleştirmek için gideceğiniz yolda başarılar dilerim. Size ve @gucarslan beye bir sorum olacak. Son diplomam derken tarih olarak günümüze en yakın tarihli diploma mı? Yoksa en üst derece olan diploma mı? (mesela 2015'te alınmış bir lisans diploması mı yoksa 2020'de alınmış ön lisans diploması mı? ) Aynı zamanda DS260'da diploma kısmını doldururken de bu soru karşımıza çıkmış oluyor. Cevaplarsanız sevinirim.


  • Arkadaşlar herkese merhaba. greenCard kazandığımı öğrendiğim gün case number sıram çok iyi olduğu için (3xx) herkes tarafından kesin en erken sen çağırılırsın kesin eylül olmadan amerikada olursun gibi söylemler duydum. ilk işim ds260 formunu doldurmak için bu işlerde danışmanlık veren birini bulmak oldu. bu süreç biraz uzun sürdü benim için. çünkü etrafta çok fazla işini gerektiği gibi yapmayan danışmanlık şirketi ve dolandırıcı vardı. bu süreç uzun sürdüğü için ds260 formunu göndermekte biraz geç kaldım. aslında bu geç kalış anlaşılan o ki benim mülakat tarihimi çok geriye attı. ds260 formunu dolduruken henüz üniverisite mezunu değildim. danışmanım bunu mülakat maili geldikten sonra düzeltmeye açıp düzeltebileceğimi söylemişti. onun dışında ds260 formuna ait bütün bilgiler ve yaptıklarım standart. ds20 formunu gönderme tarihim 17.05.2022 bu tarihten 10 gün sonra hesabıma 10 bin dolar ve 200 bin TL kadar para koydum ve beklemeye başladım. mülakat tarihleri verilmeye başlandı. case number 3000 lere kadar mülakat verildi ama bana hala gelen bi mail yoktu. danışmanlık aldığım şirkete bu soruyu sorduğum zaman aldığım cevap ise beni tatmin eden cevaplar değildi. 24.10.2022 tarihinde KCC ye mail attım. mailimin içeriği: neden hala bana mülakat maili gelmediği ile bunun için yapabileceğim bi şey olup olmadığıydı. bu maille bağlantılı mı bağlantılı değil mi bilmiyorum ama tam ümidimi kesmeye başlamışken 24.11.2022 tarihinde 01.12.2022 tarihli mülakat maili aldım. herkesin mülakat maili 1 ay öncesinden gelirken benim mailim 1 hafta öncesinden gelmişti. ilk işim sağlık kontrolü için randevu almak oldu. fakat randevu almak için siteye girdiğimde önümüzdeki 1 hafta boyunca hiçbir boşluk olmadığını farkettim. bildiğiniz üzere orayı arayabileceğiniz numara sadece 5 den sonra çalışıyor. ankaradaki tanıdıklarım sayesinde (bunun çok da önemli olduğunu sanmıyorum) sitede güncelleme yapılarak boşluklar açıldı ve randevuyu aldım. sonra istenen evrakların toparlamak 2 günümü aldı. ve ankaraya doğru yola çıktım. günün ilk müklakat saati bendeydi. kapıda beklerken yeşilkartforuma üye olan bir iki arkadaşla karşılaştım. ilk olarak üstümüzün arandığı o büyük güvenlik odasından geçtik. daha sonra vize ücreti ödemek için bir sıraya girdik. burda beklerden bizim elimize bir bilgilendirme kağıdı verdiler. orda dikkatimi çeken 2 madde şöyleydi: 1- hesabında amerikada belli bir süre geçirecek kadar paran var mı ? 2- 2 Yılın üzerinde çalışma deneyimi.
    kim ne derse desin bence bu iki faktör size vize verip vermeyeceklerini %90 oranında belirliyor.
    vize ücretini ödedikten sonra sandalyeli bir alana geçip bekledik. elimizdeki sıra numarası ilk yandığında hazırladığımız evrakları teslim etmeye gittim. ek olarak hazırladığım araba ruhsatı ve kasko değer kağıdını hiç istemedi bile. bunun dışındaki evrakları alıp beklememi söyledi. daha sonra bir kez daha numaram yandı ve mülakat camının önüne gittim. sarışın mavi gözlü hafif kirli sakallı 30 yaşlarında bir adam gözlerimin içine bakarak merhabalar dedi. benim şahsi fikrim ben oraya mülakata girmeden önce hakkımdaki karar verilmişti.
    nerde yaşamayı düşündüğümü ve ne iş yapacağımı sordu. konuşamanın sonunda ise do you speak english diye bir soru sordu. benim so so cevabım üzerine gülümsedi ve tebrikler vizeniniz onaylandı dedi.

  • ⭐⭐⭐

    @sameTepecik vizeniz hayırlı olsun, ben görüşmeye girmedim tabiki bilemem ama okuduklarımdan anladığım o evrakları önden alanlar bence önden ufaktan bir inceleyip sorun çıkabilecek yerleri varsa eğer konsolos un önüne koyarken işaretliyor olabilir. Çünkü kimisi diyor ki maddi durumuma bakmadı bile kimi maddiyattan gol yiyor.


  • @sameTepecik Vizeniz hayırlı uğurlu olsun inşallah bizlere de bu günleri görmek nasip olur 🙂


  • @sameTepecik vizeniz hayırlı olsun,yeni hayatınızda mutluluklar


  • @sameTepecik Vizeniz hayırlı olsun.Yeni yaşantınızda başarılar dilerim


  • @sameTepecik tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @sameTepecik vizeniz hayırlı olsun


  • Merhaba
    Emin olmak adına sizlere sormak istedim
    İlk ds formunu doldururken green card ı gönderecekler yer olarak California da arkadaşımın adresini vermiştik
    Fakat mülakatta daha uygun bir eyalet söyleyeceğiz.
    Ama oraya gideceğimiz net değil, iş durumuna göre şekillenecek.
    Form da beyan edilen adres den başka eyalete gideceğimizi iletmek sorun oluyor mu?
    Daha sonra bu adres dışında bir yere gitmemiz yüksek olası. İlla mülakatta beyan edilen adrese mi giriş yapmak zorunlu.
    Yoksa bu da problem olmuyor mu?
    Ssn numarası bu mülakat beyan ettiğimiz adres den alınma gibi bir durum yok değil mi?

  • ⭐⭐⭐

    @Gökhan-Öz adres konusu sadece formalite kartın gideceği adresi cok dert etmeyin adres olarak alaskayı yazsanız da girişinizi New York’tan yapsanız hiçbir sorun yaşamazsınız


  • @waterman İşe Girme , Ehliyet, Ev Kiralama için SSN mi GC gerek?
    En Hızlı SSN ve GK Gönderen eyalat diye bir araştırma var mı?

    Bir an önce Dolar kazanmak için?

  • ⭐⭐⭐

    @ytrbilgisayar tamamen şans ssn olduktan sonra green cardı pasaporttaki vizeyi gösterekte kullanabiliyorsunuz önemli olan ssn. Ssn Türkiye’deki TC kimlik kartı yerine geçiyor kısacası.

    Bu alan sadece mülakat deneyimlerine ait ilgili başlıklara soruları soralım lütfen


  • @tolgasatir Tolga bey benim en büyük avantajım paranın 5.5 aydır hesapta durması ve tutarın yüksek olmasıydı bence.

  • ⭐⭐⭐

    @sameTepecik doğrudur, benim söylemek istediğim sizin özelinizde değilde arka planda biz beklerken orda birileri dosyayı inceleyip konsolosluk görevlisinin önüne koymadan sıkıntılı bir yer var ise işaretliyordur gibi geliyor bana. Tek tek dosyaları kendileri incelemiyorlardır .


  • Merhaba
    Vize alımı sonra usa a giriş yapanların iş süreçte ev,ssn vs tecrübelerini hangi başlıkta bulabilirim

  • ⭐⭐


  • @Emrah-Borazan
    Sağolun Emrah Bey

  • ⭐⭐

    @Gökhan-Öz özellikle @kolezyum un anılarını okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum 🙂 komedi dizisi tadında :))


  • @Emrah-Borazan
    Tamamdır tşk


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum