Merhabalar, ben 28Ekim 2022'de Amerika'ya giriş yaparak Green Card sürecimi başlattım. 4 Kasım 2022'de ise çıkış yaptım ve o günden sonra tekrar giriş yapma şansım olmadı. Bunun nedeni ise planladığım tarihlerde ailemi de etkileyen Maraş depremi. 4 Kasım 2023'ten önce tekrar giriş yapacağım ve bu sefer giriş yaptığımda yaklaşık 1 yıl kadar USA dışında olduğum için giriş yaparken sıkıntı yaşar mıyım? Henüz USA'da çalışma geçmişim olmadığı için tax return de yapmadım, bu bana sıkıntı yaratır mı? Şimdiden teşekkürler.
-
Arkadaşlar, Konsolosluklara dosya taşıma maili atacağınız zaman okundu bilgisi ve gönderildi bilgisi butonunu da aktifleştirin. Konsolosluklar sizin mailinizin okuduğu ve gönderildiği zaman size okundu ve gönderildiğine dair bilgilendirme maili gelecektir. (Bilgisayarda yaptım, telefonda oluyor mu bilmiyorum)
-
@cicek Merhabalar Cıcek hanım. Eskısı kadar yesılfart foruma gırmedıgım ıcın mesajınızı henuz yenı gorebıldım. Aslında mulakatta BRP gosterılmesı zorunlu dıye bır husus bulunmamaktadır. Ancak bızım mulakatta gorevlı sahıs UK'da bulunma ıznımız oldugunu ogrenmek ıstedı. Bız buna bınaen BRP'lerımızı gosterdık. Bıldıgım kadarıyla bızden sonra mulakata gırenlere boyle bır soru sorulmadı. Yanı bızımkısı bıraz denk geldı. Sız var olanları yanınızda goturun. Cocugunuz ıcınde dogum belgesı goturun her ıhtımale karsı.
-
Merhabalar benim vize basıldı Greencard için USCİS formunu mali yıl içinde mi doldurmam gerekti . Yoksa gitmeden mi?
-
@mrts00 Merhaba, sorulariniza saglikli cevap alabilmek ve surecinize maksimum fayda saglayabilmeniz icin lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.
DV2024 Sureci ile ilgili konular icin uygun baslik; DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Mulakat alip alamayacaginiz, ya da ne zaman alacaginizi kimse ongoremez.
-
@Gül-Kazancioğlu
Çok teşekkür ederim.🙏 -
@ezgida DV2022, gecen sene yani 30 Eylul 2022'de bitti.
-
@iyilikyapveiyilikbul çok geçmiş olsun. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Sanırım taşımaktan başka çarem yok gibi.
-
@Semihmete Make America Great Again 🙂
-
-
Bugun itibari ile acisiyla tatlisiyla DV Dönemini daha neredeyse geride bıraktık . Talihini GC a çevirebilen tüm Arkadaşları tebrik ederim . Bugun size DV23 talihlilerinin AOS Sureclerinde yasadigimiz tecrübeleri paylaşmak istiyorum . Umarim aydinlatici ve faydali olur .
Bu Sene giden Dosyalarin neredeyse %75 i son çeyrekte gitti . Son 5 Dosya is son 6 hafta kala gitti . Yaklaşık %90 i B1/B2 girişler .Bu sene Dosya alindi/kabul edildi mesajlarinin gelmesi ortalamada tam 10 İs gunu oldu . Bundan tam 30 gun sonra gibi ise Biometrics randevuları verildi . Biometrics sonrasi Mulakat tarihleri ise ortalamada 30/45 gun olmakla beraber , Dosyayi isleme alan Field Office in yogunluguna gore yine fark etti . 15 gun sonra alanda oldu 75 gun sonra Mülakat alanda.
Bahsi geçen verdigim surelerin hepsi ortalama olup , hepsi duruma , yogunluga , eyaletine gore degisiklik gosterebilir tabiki .
Bu sene Toplamda 32 GC aldik . Bunlarin 1 TX dan , 2 FL dan , 2 MA den olmak üzere Toplam 5 Dosya ve 8 kişiye Mulakatsiz olarak GC Onayi alabildik .
1 adet NOID aldik TX dan . Turist vizesi ile giris yapip cok kisa surece AOS sureci baslatildigi icin , surec hala devam ediyor .
Bu hafta itibari ile kotanin bittigi aciklamasinin gelmesi ile maalesef mulakat yapmis olmasina ragmen bekleyen , mülakat tarihi almis olmasina ragmen iptal edilen , ve parmak izi verip mülakat bekleyen birçok Dosya duraklamaya ve Red almaya basladi . Verilen bilgiye göre Kota 55 Bin olmasina ragmen bu sene 56038 GC basilmis .
Gecen senelerden farklı olarak bu sene DV Fee PAİD belgesini sorup Mülakatta ibraz edilmesini istediler hatta bu konuda bir RFE bile aldik , ayni zamanda geçen sene pek konu edilmeyen AOS yapildigina dair KCC E-mail Onayi bu sene sikca istendi ve soruldu .
Bu sene benim icinde ilklerin yasandigi , zaman zaman tovbeler tovbesi dedirten olaylar , aksaklıklar , ilginclikler yasandi 🙂 Biometrics oncesi gelen Mülakatlar , İkinci kez Mülakata çağırmalar , Mülakata çağırıp yoldan arayip iptal edip GC onayi vermeler , 14 yas alti Cocuklara tekrar tekrar ve israrla parmak izi verdirtmeler , Ailesi TR kalip kendi AOS yapanlara Aile üyeleri ile ilgili yazılı açıklama istemeler , Aileleri ayirip çapraz sorguya almalar vs vs .. Hareketli , Sıkıntılı , gergin bekleyiş , bolca soru işaretli , heyecanın dorukta olduğu bir surec atlattik . Benim için de Dosya hazırlamaktan cok Ablalık , Annelik , Psikologluk yaptigim evrak yerine sakinleştirici onerdigim bir surec oldu .Bu Yolu bu sene beraber yurudugumuz tum Arkadaslar , ve burada olmayan diğerleri , Hepinizi tanidigim icin cok mutlu oldum , yeni hayatinizda şans hep yanınızda , yolunuz hep acik olsun.
-
@susadem zor görünüyor.
-
@gucarslan teşekkürler
-
@Emin-Mammad 1 yıl pasaportdaki damga ile giriş çıkır yapılabilir
-
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar,
Öncelikle şunu söyleyeyim, 2. 3. şahıs olmaması için BABAM adına konuşuyorum. Yani burada ben diye bahsettiğim durumlar sayın babam için.
Ayriyeten, daha önceki bahsettiklerimin karışıklığa yol açabileceğini düşündüğüm için olayın aslını açıklıyorum. Normalde 2013 ten beri halı yıkama firmamızı işletip yönetiyoruz. Ancak bilirsiniz işyeri sahibi bağkur ödeyerek emekli olabiliyor. Biz de bağkur olmaması için son 4 yılda sgk dan prim ödemesi yaptık, muhasebecimizin yanında sigortalı gösterdik. Babamın lise diploması yok, halı yıkamadan da gidemeyeceğiz gibi. Tek umudumuz var o da bu muhasebe elemanı olma durumu. Son 5 yılın içindeki son 4 yılda MUHASEBE MESLEK ELEMANI olarak gözüküyor.Babam 2024 green card talihlisi. Son 4 yıldır 4311.07 kodlu MUHASEBE MESLEK ELEMANI olarak çalışıyor. Kendisi lise mezunu değil, bu yüzden meslek ile gitmeye çalışıyor. Ancak bir sorunumuz var. Türkiyede 4311.07 olan meslek kodu onetonline da gözükmüyor. Bu mesleğin onetonline da geçerli olup olmadığına bakabilecek birisi var mı acaba?
Muhasebe meslek elemanı işkurun sitesinde böyle gözüküyor.
Meslek Kodu : 4311.07
Meslek Adı : Muhasebe Meslek ElemanıGrup Bilgileri
Meslek Ana Grubu : Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar
Meslek Alt Ana Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Ve Malzeme Kayıtları Tutan Büro Elemanları
Meslek Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Büro Elemanları
Meslek Birim Grubu : Muhasebe Kayıtları Ve Defter Tutan Büro Elemanları***bu arada ds260 formunu halâ yollamadık 😢
Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler
-
@omerars 1 Ocak 2024 tarihinden sonra ogrenebileceksiniz, veriler o zaman paylasiliyor.
-
-
@Kushimekito bun cavab tapsanız mene de deyin zehmet olmasa
-
@umutcetnkaya, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
sayın @crazycells gorusme sagladım kendılerıyle ds-260 konusunda yardımcı olamıyorlarmıs sadece adres istersenız baslıgı guncelleyebılırsınız teşekkurler
Hatirlatma icin tesekkurler, Elif Hanim bana da birkac gun once ulasti ve bilgilendirdi. ABD'de halihazirda baslamis olan ve Turkiye'nin gelecegi icin onemli bu secimde aktif olarak gorev aldiklari ve isin Turkiye ayaginda da aktif olacaklari icin onumuzdeki haftalarda @Turquoise-Horizon DS-260 formu icin danismanlik hizmeti veremeyecek. Tekrar bu hizmeti vermeye basladiklari zaman konuyu guncelleyecegim.
-
@snowflake Birdaha kazanıp da yine gidemeyenler var diye biliyorum.Olmadımı olmuyor demekki.Kısmettten öte birşey yok.
-
@Mehmet-Yılmaz-1 Merhaba, oturum istemedi.

DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@tugo selamlar,
cevap için çok teşekkür ederim ancak sorun şu ki ne bu ülkede bir Türk Konsolosluğu ne de Türkiye'de bir Yeni Zelanda Konsolosluğu bulunmamakta. Tüm vize işlemleri ve süreçleri online bir şekilde ilerlemekte. Türkiye'ye sadece mülakat için gitmem ise bana tam olarak 7k nzd harcamaya mal oluyor yani hesapta göstereceğim parayı Türkiye'ye dönmek ve geri gelip Amerika'ya gidecek parayı kazanmak için harcamış olmak zorundayım. Hangisi daha riski bilemedim...
-
@Tugce-0 dosyanız mülakat almak üzere ise mail atıp dosyayı taşımak bir tık uzatabilir süreci bildiğim kadarı ile yeminli tercüman vs işlemleri orda yaptırabiliyosanız bu tercih de denenebilir mülakat maili geldiyse ankara konsolosluğuna gelmediyse kcc ye mail atmak gerekiyor diye hatırlıyorum.
-
@crazycells EVET SİZİN FORUMDAN ALDIĞIM BİLGİLERDE VAR YOUTUBE ÜZERİNDEN ALDMIŞ OLDUĞUM BİLGİLERDE VAR SİTENİZDEN KOPYALA YAPIŞTIR OLARAK ALDIĞIM 2 BÖLÜM VAR UÇAK BİLET BÖLÜMÜ VE İSTENİLEN BELGELER ONUN DIŞINDA TÜM BİLGİLER GOOGLE VE YOUTUBE ÜZERİNDEN ALINMIŞ BİLGİLER VE TABİ Kİ BU BİLGİLER BANA AİT DEĞİL AMA BUNLARI BİR ARAYA GETİREN OLARAK ZATEN YUKARIDAKİ YAZIMDA TOLADIĞIM DERLEDİĞİM OLARAK BELİRTİM EXCEL NORMALDE KENDİ İLETİŞİM BİLGİLERİMDE VARDI ONLARI DA KALDIRDIM O ZAMAN PAYLAŞMAMA MÜSADE EDİLDİ FORUMDA
-
@onurdemirelresmi lütfen forumda büyük harf ile yazmayın.
-
@onurdemirelresmi Onur Bey, imzanız 2023 kazananı olarak hatalı gözüküyor, lütfen düzenleyebilir misiniz, ayrıca lütfen iletilerinizde küçük harf kullanınız.
-
@Tugce-0 Yeni Zelanda'da ki Türk Elçiligi ile iletişime geçtiniz mi?
-
Selamlar. KCC Mail durumu notlarında 1. Tip, 3. Tip , 4. Tim mail gibi notlar gordum. Bu ne anlama geliyor?
-
@ILHAN-FARUK, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar. KCC Mail durumu notlarında 1. Tip, 3. Tip , 4. Tim mail gibi notlar gordum. Bu ne anlama geliyor?
Dostum 334.cü sayfaya bak orada anlatıyorlar.ben de o anlatılanlara göre mail atmıştım.
-
@ILHAN-FARUK İlhan Bey,
Aşağıdaki iletiden bilgilere ulabilirsiniz.
-
@datanist selamlar,
cevap için çok teşekkürler çok mantıklı hiç aklıma gelmemişti gerçekten hemen mail atıyorum çok sağolun
-
@Tugce-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar herkese,
Dün atmış olduğum kcc mailine istinaden 4.tip bir mail aldım. Mülakat yerimi değiştirmek istiyorum. Ankara'dan Yeni Zelanda'daki konsolosluğa taşımak istiyorum. Bunun için forumdan edindiğim bilgilere nazaran Yeni Zelanda'nın Amerika Konsolosluğu'na mail atmam gerekiyor değil mi? Tam olarak nasıl bir mail göndermeliyim, mülakat yerimi değiştirmek isterken yanlış bir şey yapıp şansımı riske etmek istemiyorum.
Yeni Zelanda'da bir sene boyunca yasal yaşama ve çalışma hakkım var. Şu anda hostelde yaşamaktayım. Hostelden bilgilerimin olduğu ve bu kişi bu hostelde ikamet etmektedir posta adresi budur yazılı resmi bir evrak edindim. Bu evrak ile 2.5 ay önce geldiğimde Yeni Zelanda'nın yerel bankasından kendi adıma hesap açabildim. Bu belgeyi ikamet belgesi olarak kullanabilir miyim?
Yeni Zelanda'daki konsolosluğa atacağım mailde tam olarak hangi bilgiler bulunmalıdır veya özellikle hani bilgiler bulunmamalıdır?
Konu çok hassas en ufak bir hata dahi yapmak istemiyorum daha önce deneyimlemiş arkadaşlar yardımcı olabilirse minnettar olurum
Şimdiden çok ama çok teşekkürler...
merhaba,
şuan fiziken neredesiniz? -
@Erkan-Gürsoy Teşekkürler, çok faydalı oldu.
-
Merhaba, sahip olduğum CN 305XX yani oldukça yüksek bir numara, case transfer aşamalarını okudum araştırdım, AOS yapmam vizem olmadığı için mümkün değil. Ayrıca yurt dışı ile ilgili oturumum ve çalışma iznim de yok, eğitimle ilgili bir programım da yok, durum böyleyken yine de case transfer şansım olur mu? Nasıl bir yol izlemeliyim?
-
@burcugulsn DV2022 sürecinde bu şekilde mülakat alana arkadaşlarımız oldu, ilgili DV2022 başlığını inceleyin lütfen.
bültende cut-off olup ilgili alternatifleri değerlendirebilirsiniz. -
@gucarslan teşekkür ederim, tekrar detaylıca inceliyorum.
-
@burcugulsn Kcc den bilgi isteyin. 3. Maili cevaben alırsanız Türkiye de size mülakat verilmesi çok büyük ihtimal. Sanırım ilk etapda kcc 8-20 Mayıs arası mülakatlari bitinceye kadar mülakat dağıtacak gibi görünüyor.
-
@sanaldeniz 30 Ağustosta 3.tip mail aldım, umarım dediğiniz gibi olur, çünkü eşim ve kızım da var case transfer zor olacak gibi.
-
@burcugulsn yapmanız gereken bekleyip ve görmek burcu hanım. İlk toplu mülakatta herşey belli olur
-
@sanaldeniz evet haklısınız hepimiz için çok stresli bir süreç herkes için hayırlısı olsun
-
@Programmer cevapladığınız için teşekkür ederim sayfanız olsun diğer kaynaklar olsun
Araştırmamı yapıyorum yaptım çok faydalı bir forum iyiki varsınız
Benzer Başlıklar
58
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k