@BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
-
-
@NINJAKEMAL Mülakatınızın doğum gününüze denk gelmesi manidar olmuş. ☺️ Yeni hayatınızda başarılar ve güzel tesadüfler hiç eksik olmasın. 🤞🏻
-
@burcugulsn teşekkürler Burcu Hanım. Maalesef dosya taşımaya çalışmaktan başka opsiyon bırakılmayacak gibi gözüküyor bence de. Umarım herkesin gönlüne göre olur. Teşekkürler iyi dilekleriniz için.
-
@Azad-Bilmez Burada ki tecrübeler genel de der ki Ankaraya Güvenmeyin! Dosya taşıma planlarınızın içinde hep olmalı. Süreciniz de başarılar.
-
Teşekkürler arkadaşlar
-
@Hussein forumdan bir arkadas arka arkaya 2 sene kazanmisti ama kullanici adini hatirlayamadim (buldum sonradan) sans bu isler, ne olacagi bilinmez.
Dosya Numarasi: 2022EU25XXX - 2023EU12XXX seklinde @erdemslife
-
-
-
Bugun itibari ile acisiyla tatlisiyla DV Dönemini daha neredeyse geride bıraktık . Talihini GC a çevirebilen tüm Arkadaşları tebrik ederim . Bugun size DV23 talihlilerinin AOS Sureclerinde yasadigimiz tecrübeleri paylaşmak istiyorum . Umarim aydinlatici ve faydali olur .
Bu Sene giden Dosyalarin neredeyse %75 i son çeyrekte gitti . Son 5 Dosya is son 6 hafta kala gitti . Yaklaşık %90 i B1/B2 girişler .Bu sene Dosya alindi/kabul edildi mesajlarinin gelmesi ortalamada tam 10 İs gunu oldu . Bundan tam 30 gun sonra gibi ise Biometrics randevuları verildi . Biometrics sonrasi Mulakat tarihleri ise ortalamada 30/45 gun olmakla beraber , Dosyayi isleme alan Field Office in yogunluguna gore yine fark etti . 15 gun sonra alanda oldu 75 gun sonra Mülakat alanda.
Bahsi geçen verdigim surelerin hepsi ortalama olup , hepsi duruma , yogunluga , eyaletine gore degisiklik gosterebilir tabiki .
Bu sene Toplamda 32 GC aldik . Bunlarin 1 TX dan , 2 FL dan , 2 MA den olmak üzere Toplam 5 Dosya ve 8 kişiye Mulakatsiz olarak GC Onayi alabildik .
1 adet NOID aldik TX dan . Turist vizesi ile giris yapip cok kisa surece AOS sureci baslatildigi icin , surec hala devam ediyor .
Bu hafta itibari ile kotanin bittigi aciklamasinin gelmesi ile maalesef mulakat yapmis olmasina ragmen bekleyen , mülakat tarihi almis olmasina ragmen iptal edilen , ve parmak izi verip mülakat bekleyen birçok Dosya duraklamaya ve Red almaya basladi . Verilen bilgiye göre Kota 55 Bin olmasina ragmen bu sene 56038 GC basilmis .
Gecen senelerden farklı olarak bu sene DV Fee PAİD belgesini sorup Mülakatta ibraz edilmesini istediler hatta bu konuda bir RFE bile aldik , ayni zamanda geçen sene pek konu edilmeyen AOS yapildigina dair KCC E-mail Onayi bu sene sikca istendi ve soruldu .
Bu sene benim icinde ilklerin yasandigi , zaman zaman tovbeler tovbesi dedirten olaylar , aksaklıklar , ilginclikler yasandi 🙂 Biometrics oncesi gelen Mülakatlar , İkinci kez Mülakata çağırmalar , Mülakata çağırıp yoldan arayip iptal edip GC onayi vermeler , 14 yas alti Cocuklara tekrar tekrar ve israrla parmak izi verdirtmeler , Ailesi TR kalip kendi AOS yapanlara Aile üyeleri ile ilgili yazılı açıklama istemeler , Aileleri ayirip çapraz sorguya almalar vs vs .. Hareketli , Sıkıntılı , gergin bekleyiş , bolca soru işaretli , heyecanın dorukta olduğu bir surec atlattik . Benim için de Dosya hazırlamaktan cok Ablalık , Annelik , Psikologluk yaptigim evrak yerine sakinleştirici onerdigim bir surec oldu .Bu Yolu bu sene beraber yurudugumuz tum Arkadaslar , ve burada olmayan diğerleri , Hepinizi tanidigim icin cok mutlu oldum , yeni hayatinizda şans hep yanınızda , yolunuz hep acik olsun.
-
-
@susadem zor görünüyor.
-
@gucarslan teşekkürler
-
@Emin-Mammad 1 yıl pasaportdaki damga ile giriş çıkır yapılabilir
-
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar,
Öncelikle şunu söyleyeyim, 2. 3. şahıs olmaması için BABAM adına konuşuyorum. Yani burada ben diye bahsettiğim durumlar sayın babam için.
Ayriyeten, daha önceki bahsettiklerimin karışıklığa yol açabileceğini düşündüğüm için olayın aslını açıklıyorum. Normalde 2013 ten beri halı yıkama firmamızı işletip yönetiyoruz. Ancak bilirsiniz işyeri sahibi bağkur ödeyerek emekli olabiliyor. Biz de bağkur olmaması için son 4 yılda sgk dan prim ödemesi yaptık, muhasebecimizin yanında sigortalı gösterdik. Babamın lise diploması yok, halı yıkamadan da gidemeyeceğiz gibi. Tek umudumuz var o da bu muhasebe elemanı olma durumu. Son 5 yılın içindeki son 4 yılda MUHASEBE MESLEK ELEMANI olarak gözüküyor.Babam 2024 green card talihlisi. Son 4 yıldır 4311.07 kodlu MUHASEBE MESLEK ELEMANI olarak çalışıyor. Kendisi lise mezunu değil, bu yüzden meslek ile gitmeye çalışıyor. Ancak bir sorunumuz var. Türkiyede 4311.07 olan meslek kodu onetonline da gözükmüyor. Bu mesleğin onetonline da geçerli olup olmadığına bakabilecek birisi var mı acaba?
Muhasebe meslek elemanı işkurun sitesinde böyle gözüküyor.
Meslek Kodu : 4311.07
Meslek Adı : Muhasebe Meslek ElemanıGrup Bilgileri
Meslek Ana Grubu : Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar
Meslek Alt Ana Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Ve Malzeme Kayıtları Tutan Büro Elemanları
Meslek Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Büro Elemanları
Meslek Birim Grubu : Muhasebe Kayıtları Ve Defter Tutan Büro Elemanları***bu arada ds260 formunu halâ yollamadık 😢
Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler
-
@omerars 1 Ocak 2024 tarihinden sonra ogrenebileceksiniz, veriler o zaman paylasiliyor.
-
-
@Kushimekito bun cavab tapsanız mene de deyin zehmet olmasa
-
@umutcetnkaya, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
sayın @crazycells gorusme sagladım kendılerıyle ds-260 konusunda yardımcı olamıyorlarmıs sadece adres istersenız baslıgı guncelleyebılırsınız teşekkurler
Hatirlatma icin tesekkurler, Elif Hanim bana da birkac gun once ulasti ve bilgilendirdi. ABD'de halihazirda baslamis olan ve Turkiye'nin gelecegi icin onemli bu secimde aktif olarak gorev aldiklari ve isin Turkiye ayaginda da aktif olacaklari icin onumuzdeki haftalarda @Turquoise-Horizon DS-260 formu icin danismanlik hizmeti veremeyecek. Tekrar bu hizmeti vermeye basladiklari zaman konuyu guncelleyecegim.
-
@snowflake Birdaha kazanıp da yine gidemeyenler var diye biliyorum.Olmadımı olmuyor demekki.Kısmettten öte birşey yok.
-
@Mehmet-Yılmaz-1 Merhaba, oturum istemedi.

DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@cumhur-kutlu en son mezun olduğunuz yeri yazmanız yeterlidir.
-
@nazli2856 sizden doğru bilgiler vermeniz beklenir fakat adresleri tam hatırlamıyorsanız en fazla kaldığınız yerleri yazmanız yeterlidir adres kontrolü yapılmamaktadır.
-
@Serap-0 şuan bu durumu kimse bilemez.
-
visa bulletin ne zaman nasıl takip edeceğim link atar mısınız
-
@nazli2856 bunun için @gucarslan etiketleyip sorabilirsiniz ayrıca lütfen imza sürecinizi tamamlayın.
-
telegram grubuna alabilir misiniz
-
@caht-sdal ilk sayfada yönlendirme bulunmaktadır.
-
@nazli2856 https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html bu linkten takip edebilirsiniz
-
@cemalkt teşekkürler
-
Merhaba, DS-260 formu ile ilgili bir konu aklima takildi. Arastirdigim halde bununla ilgili daha once yazilmis bir sey bulamadim.
Bildiginiz uzere DS2-260 formunda bizden sosyal medya hesaplarimizin bilgileri isteniyor. Ben de tum hesaplarimin url adreslerini yazdim. Yine bildiginiz gibi formda yazilan harfler otomatik olarak buyuk harfe ceviriliyor. Formu gonderdikten sonra kontrol edince farkettim ki diger platformlarda (Facebook, Instagram, Linkedin) buyuk harfle yazilmasina ragmen bir sorun olmadan dogru adreslere giderken, Youtube'da buyuk-kucuk harf hassasiyeti oldugu icin benim verdigim adres (url) yerine baska bir adrese yonlendiriyor.
Bir de karakter siniri oldugu icin youtube.com kismini silmek zorunda kaldim.Yani yasanan durum su;
Ornegin youtube hesabimin adresi soyleyken: youtube.com/channel/oRNekAdRes123
Karakter sinirlamasindan dolayi sonu kirpildigindan soyle yazmak zorunda kaldim: /channel/oRNekAdRes123
DS-260 formu otomatik olarak buyuk harfli yaptigindan soyle gonderilmis oldu: /CHANNEL/ORNEKADRES123
Buyuk harfli olarak kaydedilen adresi Youtube'da girdigimde su kanala yonlendiriyor: https://www.youtube.com/CHANNEL/Yonlendirilen youtube kanali da bir hacker videosu paylasmis, yok yere siber suclu olarak damgalanmayalim sonra?
Bu durum icinde /channel/ tum youtube adresleri icin gecerli. Bu sosyal medya hesaplarini kontrol ediyorlarsa, bunu fark etmislerdir diye dusunuyorum.
Ama ya fark edilmemisse ve yanlis anlasilmalara sebep olursa? Aslinda hata onlarda cunku benim girdigim bilgiyi buyuk harfli yapip degistirmis oluyorlar. Sizce bu bir sorun yaratir mi? KCC'ye mail atip durumu anlatmali miyim? -
Merhaba, bugün eşimin benim ve 2 oğlumun formlarını doldurup gönderdim. Confirmation maili gelince baktım ki oğlumun ismi yerine eşimin ismi yazılmış asla böyle bir yanlış yapmam kontrol da ettim hepsini, sanırım klavye hatası vs. Bir şey oldu, sonra eşimin telefonunu alıp mail attım kccdv@state.gov adresine, doğru adres mi bilmiyorum, buraya mail attım, ve eşimin maili de dosyaya eklemedigim bir mailmis bana söylemeyi unutmuş. Şimdi çok ama çok üzgünüm ne yapmam gerekiyor, hem eşimin hem oğlumun dosyalarını açtırıp düzeltmem gerekiyor, bu yanlışlıklar kazanmamı da etkileyebilir degil mi? Lütfen bana yardımcı olur musunuz?
-
@leviathan sizin sosyal medya araştırılmanız yapılmaz çünkü bu kişisel verilerin korunmasına aykırı sadece sizden en doğru bilgiler vermeniz beklenir yani bunun için form açmayınız zaman kaybından başka birşey olmaz.
-
@cemalkt Dediginiz gibidir umarim. Cunku benim verdigim kucuk harf iceren adres ile formun donusturdugu buyuk harfli adres iki farkli bir youtube hesabi. Sonra "bize yanlis bilgi verildi" diyerek beni suclayip, vize surecini engellemezler umarim. Formu actirip youtube adresini silsem bu sefer de "bilgi sakladi" durumuna dusecegim o da baska bir sorun.
-
@leviathan bununla ilgili daha önce kimse sorun yaşamadı ayrıca ret sebebi değildir önemli sağlık probleminiz yoksa, sabıka temiz ve maddi gelir belgeniz tamamsa pek fazla sorun çıkmıyor kendinizi olumsuzluğa düşürmeyin.
-
@Mert-Ündar endise etmenize gerek yok, mulakatiniz Ankara'ya atanacaktir.
-
@eipeksen çocuğunuz için other travel document işaretleyin .sonra çocugunuza ilerde pasaport cikartirsinuz evrak talebi olursa onu da iletirsiniz olmazsa direk mülakata onu da götürürsunuz.bizde de durum aynı hep böyle tavsiye edildi
-
Tekrar merhabalar, DS-260 formundaki; ''Katıldığınız eğitim kurumlarının sayısı'' sorusuna (lisede 3 lise değiştirdim sonra da 1 tane üni. bitirdim. Yani 3 lise, 1 üni) sadece 2 mi demem gerek! yoksa 4 mü demeliyim. Cevap alabilirsem sevinirim. Teşekkürler.
-
Arkadaşlar çinde ve
Katarda transfer sebebi ile 7-8saat durdum. Bunu ds 260 formunda gostermelimiyim? -
.Arkadaşlar DS-260 formu şu an bakımda mı?
-
@yesilturk dostum sen 19k sın 2022 hala mülakat alamadın sanırım bende 2023 17k yım baya endişeleniyorum bakalım bu sene nasıl Bi sürec olacak
Benzer Başlıklar
124
34.5k
Users
5.3k
Topics
385.8k