@Kushimekito oturum izni varsa mümkündür bildiyim qədərilə .
-
@Serapp Serap hanım çok teşekkür ederim. Bu forum sayesinde çok şey öğrendim ve vizelerini alanlarla mutlu, hayal kırıklığına uğrayanlarla beraber üzüldüm. Bu platformda olmak çok güzel. Sizin gibi değerli insanların yardımlarıyla bu günlere gelebildik. Cn imizin düşük olması ve Ankara'da yaşıyor olmamız da büyük bir şans. Bu yüzden dosyasını hiç bilmedikleri ülkelere taşıyanları ve büyük emek vererek vizelerini alanları okurken çok kez gözyaşlarımı sildim. Kendim almış kadar mutlu oldum. Zamanınızı ayırıp onları dogru şekilde yönlendirmeniz ve bunun için hiç bir karşılık beklemeden bunu yapmanız♥️ Bu mesajı yazmanız o kadar değerli ki benim için. Çocuklarımın geleceği için yıllardır başvurdugum bu çekilişi kazandım ve 45 yaşında yeni bir hayata başlamaya çok hazırım. Umarım mülakatımız da güzel geçer ve hazırlıklarımıza başlarız. Sayın @gucarslan, @crazycells sizin sayenizde her şey 🍀
-
@yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp dönüş bileti almamız gerekiyor mu? Ben direkt dönmek istemiyordum mesela asya ülkelerini gezip dönmek istiyordum 😞
Hong Kong'dan Türkiye'ye dönmek zorunda değilsiniz, başka bir ülkeye geçiş yapacağınızı gösteren bir bilet de yeterli olur. Eğer seyahat planlarınız net değilse, %100 iade edilebilir bir bilet alarak kendinizi garantiye alabilirsiniz. Sınırda dönüş bileti hiç sorulmayabilir ama her ihtimale karşı yanınızda bulundurmak faydalı olur.
📍Eğer dosyanızı transfer ettiyseniz imzanıza mülakat yeri ekleyin lütfen.
-
@gucarslan Tesekkurler. Evet, her yilin kendi dinamikleri var bu bir gercek. Ancak su da bir gercek ki ozellikle konsolosluk kapasitesi hakkinda cikarimda bulunabilmek icin baska yillarla kiyaslama yapmaktan daha iyi bir secenek yok aslinda. Konsolosluk performansi ve kapasitesini ayri tutuyorum. Performans soz konusu oldugunda islenen mulakatlara bakmak yapilabilecek en onemli sey; ama kapasite ve DOS'in bakis acisi soz konusu oldugunda yakin yillar birer proxy niteligi tasiyor. Ornegin, DOS 2024 Eylul'de cut-offu 30bin'den bir anda 50 bin'e cikardi. Bircok kisinin mulakat alamayacagini bile bile bunu yapti ki Agustos ayi itibariyle 15bin kusur vize basmisti. Demek ki kotaya ulasmak icin radikal aksiyonlar alabildigi de oluyor. Bunu 2024'e bakmasak anlamamiz mumkun degil.
Yillari birbirleriyle nasil kiyasladigimiz da onemli. X yilinda vize bulteni 15'binden 20 bin'e yukselmis demek ki bu yil da oyle olacak veya bu yil hizli ilerliyor Y yilinda da hizli ilerliyordu demek ki Eylul ayi 40bin olur gibi degerlendirmeler yanlis olur; ancak gectigimiz yillarda belli bir ayda kac case current olmus, current olan kac case issued olmus vs gibi degerlendirmeler ongorulebilir paramtereler dogrultusunda tahminde bulunmamiza yardimci olur. Gunun sonunda Trump tum konsolosluklari kapatirsa herkes ortada kalir, o ayri mesele 🙂
Bir de sunu belirtmemde fayda var: Son gonderim dikkat cekti, evet. Ancak, bu postlari tamamen kendim icin yapiyorum. Case numberim yuksek. Elimde olmayan bir surecten geciyorum. Yazip cizmek, hesap kitap yapmak sahte bir kontrol hissi veriyor bana. Bunu bir sonraki gonderimin basina yazacagim, insanlar ona gore davransin.
-
-
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz. -
@dkerim bilgim yok. ama genel olarak tum yaptirdiginiz asilarin bilgi evragini covid sertifikasyonunu goturun.
-
Viyana’da sağlık muayenesine hangi tarihte girmiştiniz, tam olarak gün/ay/2024? Mülakat sonrası pasaportunuz ile birlikte teslim aldığınız sarı zarfiniz olmaksızın göçmenlik sürecinizi tamamlayamazsiniz.
-
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.x.com
x.com
x.com
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com
x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under construction
Görüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@AKIN-DİLEK şuan çalışıyor, bir sorun yok.
-
@tolgado sorularınıza net cevaplar almak için lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
-
@gucarslan güncelledim,bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
-
Su an travel.gov.state yönergelerinde 'KCC will send instructions explaining how to scan and email the documents and any required translations after you submit a valid DS-260 applications for you and all your family members.Your visa interview appointment will not be scheduled until KCC has received and reviewed all required supporting documents' ibaresi yer alıyor.Acaba yine belgeyi elektronik ortamdan talep edecekler mi?
Ds260 sonrası evlendim ve ds260 ı 24 saat içinde doldurdum.Evlilik durumu güncellemem için DS260 ı açtırmam gerekicek fakat genelde formu mülakat tarihi belli olduktan sonra açtırmam öneriliyor.Sizce direk açtırmalı mıyım ve bu beni geri atar mı yoksa mulakat tarihi belli olduktan sonra mı açtırmalıyım?
-
@tolgado KCC'nin DV2023 süreci için henüz yaptığı bir uygulama yok, bekleyeceksiniz.
travel state'teki bilgi iptal olmasına rağmen DV2022 için bile güncellenmedi.evlilik için de formunuzu mülakat alınca açtırın, şimdi açtırmayın.
-
Merhaba ben ilk green cardla başvurduğumda 6 aylık pasaportum kalmıştı yenilettirdim ve ds260 formunu doldurdum submit ettim. Ancak şöyle bir sorunum var. Evlendigim için soyadım değişti. Pasaport randevusu da vermiyorlar gercerli bir pasaportun var diyorlar. Bu evrede ne yapmalıyım. 199 İle konuştum. Nüfus müdürlüğüne gittim onlarda öyle bir uyarı vermez alırsın falan diyorlar beni çözümsüz bıraktılar.
Bu aşamada başvurduğum pasaport ile sürece devam edebilir miyim eski soyadımla ( evlilik cüzdanı yanımda olacak şekilde) hiç bir şekilde nüfus mudurlugunden cevap alamadım. Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. -
@Havva-Aydın e randevu sitesinden pasaport randevusu almayı denediniz mi orada öyle bir hata ile karşılaşmazsınız normalde. randevuyu verirler siz pasaport yenileme işlemi için geldiğinizi söylediğinde bakarlar aktif pasaportunuzu görürler onu iptal edip yeni pasaport başvurunuzu işleme alırlar
-
@Emre-Kurtulmuş e randevu üzerinden randevu almak istediğimde "bu kişinin geçerli pasaportu var" diye bir uyarı çıkıyor ve tarih alamıyorum. Nüfus mudurlugunde memura sorduğumda e randevu almanız gerekiyor diyor. Randevu alamıyorum diyince de yukarıda yazdığım gibi yoğunluk çip krizi gibi nedenleri söylüyorlar.
-
@Havva-Aydın sistemsel bir arıza mevcut olabilir, çünkü birden fazla pasaportunuz olamaz diye bir kural yok zaten ülkemizde. Kaldı ki daha 1 ay kadar önce bizde yeni evlendiğimiz için eşimin kimlik ehliyet pasaport belgelerini değiştirdik.Randevu alırken hiçbir sorun yaşamadık aktifdi pasaportu aslında.Hatta memur bu pasaportun dışında bir pasaportun daha aktif gözüküyor dedi.İkisinide iptal edip yeni pasaport başvurumuzu aldı.
Şöyle bir öneride bulunabilirim şansınıza da bağlı biraz ama ehliyet ve kimlik değişimi için randevunuzu alın o işlemleri hallederken memura durumdan bahsedin.Eğer sıcakkanlı biriyse iyi gününe denk gelirseniz o işleminizide aradan çıkartır
-
Merhabalar, arkadaşlar 33 bin sıra nasıl sizce? Ankara'da gelme ihtimali nedir ve AOS düşünüyorum turist ile tavsiye eder misiniz? Geçmiş yıllarda yapanlar oldu mu.
-
@altone süreç bi başlasın ilerleme durumuna göre karar vermeniz daha doğru olur, şahsi fikrim hazırda turist vizeniz varsa ve sürecin durumu sizi tatmin etmesse kesinlikle AOS sürecini değerlendirin
-
Merhaba Arkadaşlar,
Eşim DV2023 talihlisi. CN 37XX ve DS formunu 20 mayısta submit ettik. Ben uzun yıllardan beri (2008'den bu yana) Greencard'a başvuruyordum. Daha önce de 3.5 sene Amerika'da yaşadım ancak kalma imkanım olmadı. Tabi bana çıkmayınca artık daha somut hedef olan Almanya'dan bir iş teklifi alıp BlueCard'a yöneldim. Şu an bir firma ile anlaştım ve çalışma vizesine başvurdum, sonucu bekliyoruz. Aynı zamanda da Greencard çıktı.
Şu an ise arada kaldık, yani CN düşük ve her şey yolunda gider diye beklesek bu sefer aksi durumda hem Almanya'dan yeniden bir iş teklifi almam ve çalışma vizesi ile uğraşmam lazım. Veya daha önce @gucarslan yöneticimizin İngiltere'ye giden ve sonradan şansı açılan örnekte olduğu gibi (yani DV icin planımızdan vazgeçmeyerek) önce Almanya'ya gidip Ankara konsolosluktaki süreci takip edip, Ankara'dan vize görüşmesi için çağrılmayı bekleyeceğiz, çağrılmadığımız durumda ise dosyamızı Almanya Frankfurt'a taşıma imkanımız olacak.
Daha önce duyduğum ama emin olmadığım bir konu var: Greencard çıktıktan sonra imkanınız varsa işinizi/şehrinizi değiştirmeyin, konsolosluktakiler bunu sorun eder diye.
Bu doğru mu? Yani önce Almanya'ya gitsek sonra vize mülakatına Ankara'da girsek Ankara konsolosluktakiler sorun çıkarır mı? Siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar? Teşekkürler -
@ruby merhaba,
Daha önce duyduğum ama emin olmadığım bir konu var: Greencard çıktıktan sonra imkanınız varsa işinizi/şehrinizi değiştirmeyin, konsolosluktakiler bunu sorun eder diye.
Bu doğru mu? Yani önce Almanya'ya gitsek sonra vize mülakatına Ankara'da girsek Ankara konsolosluktakiler sorun çıkarır mı?
bu konu için elbette sorun olmaz, tamamen şehir efsanesi. her yıl binlerce insan bu şekilde lokasyon değiştiriyor ve bu hiçbir şekilde dv kurallarına aykırı değil.
bahsettiğiniz opsiyon da oldukça mantıklı ve kesinlikle bu şekilde yapmanız sizin için en doğru olan.
bol şans.
-
Daha önce sorulmuş olabilir ama aşı konusunu sormak istiyorum. Greencard vize mülakatında bizden istenen nedir? 2 Biontech veya 2 Sinovac mı? Yoksa aşısız olmayı kabul ediyorlar mı? Ayrıca aşı gerekli ise aşı yaptırma tarihi önemli mi?
-
Arkadaşlar merhaba,
Dün saat 15:54'de +1 ile başlayan bir numara beni aramış, adres olarak da "Louisville, Kentucky, Amerika Birleşik Devletleri" yazıyor, greencard sürecinde telefonla aranma gibi bir durum oluyor mu acaba?
-
@Melih-Halıcı hayır, böyle bir uygulama yok.
sonrasında arasalar dahi dikkate almayın. -
@gucarslan teşekkürler
-
@gucarslan çok teşekkürler
-
@gucarslan son bir sorum olucak, ds260 formunu doldururken okulum devam ettiği için "Highest level of education completed" kısmını Highschool, "Current Occupation" kısmını da "Student" olarak yazmıştım, bu hafta üniversiteden mezun oldum, bunu güncellemem gerekiyor mu acaba?
-
@Melih-Halıcı elbette hayır, önemli olan formu doldurduğunuz zamanki durumunuz.
-
melikeugur

Benzer Başlıklar
94
51.1k
Users
4.8k
Topics
475.0k