@Claudia-J-Muslu Hanım çok teşekkürler cevabınız için.
Bu ilgili wage sayfasında yıllık en az ödenmesi gereken 166,109 $ dolar yazıyor. Ancak additional bilgi kısmında “This wage is equal to or greater than 100 $ per hour or 208,000 $ per year”
Diğer belirttiğiniz kısımları net anladım.
Ancak flagdol sisteminden çekilerek benim için belirlenen wage miktarı hangisi?
Sanki bir karmaşıklık var.
Teşekkürler Tekrar
-
Merhabalar,
Öncelikle iyi çalışmalar dilerim.
Benim durumum ise; overstay yüzünden vizem revoked edildi. Yani ABD de toplamda 355 gün kalarak overstay yaptım. Türkiye ye döndükten sonra mail hesabıma da ABD Ankara Büyükelçiliğinden mail geldi.
Durumunuzda oluşan değişiklikler nedeniyle Dış İşleri Bakanlığınca vizeniz iptal edilmiştir. Eğer tekrar ABD ye giriş yapmak istiyor iseniz yeni vize mülakatına şahsen girmeniz gerekmektedir diye mail adım.
Geçtiğimiz Nisan ayında da Körfez ülkelerinin bir tanesinde; ABD elçiliğinden randevu aldım ve mülakatta girdim(o ülkede oturumum mevcut). Mülakatta bana sorulanlar ise; neden ABD de fazla kaldınız dediklerinde gerçeği söylemek durumundaydım. ve Çalıştığımı söyledim.
Vizeye ihtiyacımın olduğunu ve artık yeni bir iş dalında ilerlediğim için B1/B2 ve C1/D vizesine ihtiyacımın olduğunu ifade ettim. Fakat mülakatta yaklaşık 20-25 dk lık bir görüşme sonra red aldım. Durumum hakkında hiç bir şekilde bilgi verilmedi.
Geçtiğimiz hafta ise konsolosluğa mail attım. Mailde; çalıştığım firmanın yurt dışı seferlerini ABD ye gerçekleştireceğini belirten bir mail gönderdim. ve mail de konu olarak red almış olduğum DS160 formunun numarasını yazdım. Bunu belirtmemin neden ise belki konu başlığından mevcut durumumu kontrol ederler diye.
Fakat Konsolosluktan gelen dönüş ise; tekrar başvuru yapabilirsiniz.
Bu durumda sizden ihtiyacım olan bilgi ise geçmişte yapmış olduğum; vizenin veriliş amacına göre kullanılmamasından dolayı yeni bir vize görüşmesinin yapılmasından önce yapmam gereken bir durum varmı dır.?
Tavsiyelerinizi mümkünse alabilir miyim.?
Çünkü tekrardan DS160 formu dolduracağım..
Verebileceğiniz bilgiler doğrultusunda vizemi alabilirsem eğer çok mutlu olacağım.
Teşekkür ederim
Vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.
Saygılarımla
-
@MA-Yolcusu Merhaba, yukarıdaki cevap sizin sorunuza da cevap oluyor. Arkadaşınızın ilticası kabul görürse evlilik yapmasına gerek yok, eğer evlilik yaparsa da iltica talebini geri çekmesi gerekir. Ayrıca burası bu tür sorular için uygun bir başlık değil.
-
merhabalar,
bunu nasıl anlayabiliriz? pasaportta vizeye vurulan herhangi bir damga vs yok. -
@RAITO, içinde söyledi: Change of status hk.
Selamlar. Amerika'ya turist vizesi ile gidip statümü E2 olarak değiştirmeyi planlıyorum. Bir videoda E2 statüsüne geçebilmek için B1 vizesi ile Amerika'ya giriş yapılması gerektiğini, eğer B2 ile giriş yapıldıysa önce B1 statüsüne, daha sonra E2 statüsüne geçilmesi gerektiğini izledim. Bu durum doğru mudur? Yoksa B2'den E2'ye doğrudan geçiş söz konusu mudur?
Ayrıca danışmanlık için varsa Türkiye ofisinizin iletişim bilgilerini özel mesaj ile paylaşırsanız sevinirim.
Sayın @RAITO, TCde ofisimiz yoktur. Ancak TCde çok müvekkilimiz vardır. ABDden bizimle iletişime geçebilirsiniz. TCde çalışan hukuk asistanımız vardır. B1 veya B2 vizesinden E2ye geçiş yapabilirsiniz. Vize sürenizin yeterli olması gerekecektir. B1 vizeniz 30 gün geçerli ise bu dönüşümü yapamazsınız. -
@dorstenevi, içinde söyledi: Green card'lı ailenin çocuğu tek başına abd'de kalabilir mi?
DV22 sürecini eski eşim ve oğlum için takip ediyorum. Mülakat tarihi aldılar.
1- Oğlumla (2007 doğumlu) annesi mülakat sonrası 6 ay içinde Amerika'ya giriş yapıp kartlarını aldıklarını varsayıyorum. Sonra ilgili müracaatı yapıp annesi 1 sene sonra tekrar ABD'ye gitmek üzere TR'ye dönecek. O sırada oğlum ABD'de kalabilir mi annesi olmadan? Kalacak yer sorunu yok.
2- İkisi beraber kartı aldıktan sonra TR'ye dönse ve 1 sene sonra annesi ABD'ye gitmekten vazgeçse oğlum ABD'ye dönebilir mi? Green card serüveni devam eder mi?
3- Green card'tan bağımsız olarak, liseli 2007 doğumlu oğlum, ABD'deki bir aile kanalıyla orada eğitim hayatına devam edebilir mi? Amerika'da bir aile sponsor olabilir veya resmi velayet tarzı bir şey almayı kabul edebilir. Bu durumda illa aile ile mi kalması gerekir yoksa aynı veya başka bir şehirde bir arkadaş grubuyla ev tutup yaşayabilir mi?
Sayın @dorstenevi, sorularınızı cevapları aşağıdadır.
15 yaşındaki oğlunuz ABDde kalabilir. Ancak ona guardian tayin etmek isteyebilirsiniz. Green card serüveni devam eder. Ancak en garantilisi dönüş yapacaksanız 2 yıl ABD dışında kalmaya izin veren reentry permit başvurusunu yaptıktan sonra ABDden ayrılmak olur. Oğlunuz exchange programları ile ABDde liseyi bir yıl süre ile devlet lisesinde az ücretli okuyabilir. Özel liselerde ise 4 yıl bir aileye bağlı olmaksınız ücretli okuyabilir. -
@Denise-González, içinde söyledi: ABD'deki bir üniversiteden aldığım resmi bir iş teklifi hk.
Herkese merhaba,
ABD'deki bir üniversiteden resmi bir iş teklifi aldım.
Kısa zamanım var şirket benden haber bekliyor, en kısa sürede seyahat etmem gerekiyor, Ancak, konsolosluk dönüş yapmıyor. Bu belge ile hangi vize türüne başvurmam gerektiğini bile bilmiyorum.
Bu iş teklif belgesi ile hangi vize türüne başvurmalıyım? (Çünkü belge referans mektubu niteliğinde) Direkt Acil vize randevusuna başvurabilir miyim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Sayın @Denise-González, konsolosluğa acil vize talebinde bulunabilirsiniz. Ancak talebinizi kabul etmek zorunda değiller. İş teklifi ile genelde iş vizelerine başvurabilirsiniz. Bunların onayını size işyeri alır siz almazsınız. Onay direkt konsolosluğa da iletilir. Siz de kopyanız ile konsolosluğa randevu tarihinizde gidip vizenizi alırsınız.
-
-
@Claudia-J-Muslu Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. O zaman bu iş için doğru zamandayım.
-
@Batuhan-Catalkaya, içinde söyledi: Sirket kurulumu Hak.
Merhaba'
Calisma izni olmadan kurdugumuz sirkette baska firmalara hizmet vererek odeme alabilir miyiz sirket hesabina legal olarak.
sirkete ortak olmak ve sirkette calismak ayri kavramlar diye dusunuyorum.
sirket hesabina odeme aldigim icin legal olacagini dusunuyorum.
1099 formu ile bu yapilabilir mi?tesekkurler.
Sayin@Batuhan-Catalkaya, bu konulari bir vergi uzmani ile konusmanizda yarar olacaktir. ABDde calisma izniniz yok ise odemeleri ABD disinda alabilirsiniz.
-
Bize bu platformu olusturarak hayatimizi kolaylastiran sayin @crazycells ile degerli bilgilerini esirgemeyerek ayrintili yanitlar ileten sayin @Claudia-J-Muslu tekrar tesekkur ederimtum yardimlariniz icin, iyi ki varsiniz . Saygilarimla.
-
Avukat hanımda bahsettiği üzere Amerika'da olduğu için alamazsınız. Çünkü Şartlı tahliyeyi ülkeye girerken sınır polisi veriyor.
Bunun öncesinde Şartlı Tahliye alacak kişiye Amerika'da birinin sponsor olması gerekiyor ve bu sponsorluk onaylandıktan sonra Seyahat izninin çıkması gerekiyor. Ukraynalılara seyahat izni hemen çıkıyorken Yabancı pasaportlu yakınına 1-2 hatta 3 ay bile sürebiliyor.
Ben şanslı kişilerdendim 12 günde çıktı ama 65 gündür bekleyenler olduğunu biliyorum.
Bu arada U4U için resmi evlilik şartı yok. Birlikte olduğunuzu kanıtlayan belgeler yeterli oluyor. Birlikte ödediğiniz fatura ev kirası gibi durumlarla kanıtlayabilirsiniz.
Fakat siz zaten Amerika'da olduğunuz için bundan faydalanamazsınız. Çünkü bir diğer şart 11 şubat öncesinde Ukrayna'da yaşıyor olmanız gerekiyor. (Sınırda bunun kontrol edilmediğine dair bazı kişiler yorum yapmıştı ama emin değilim.)
-
@Claudia-J-Muslu En büyük kanıt pasaportuma vurulan çıkış mühürü zaten orada ne zaman cıktıgım besbelli olarak gözükecektir,bana sormalarına dahi gerek olacagını düşünmüyorum, öte yandan evime yollanan(amerikadaki belirttigim eve) red belgesinde her şey açıklanıyor red almam nedenim sonuçum belli olmadan ülkeden ayrılmam,bu yüzden red etmişler zaten ülkede yoksun diyorlar.
-
Selamlar,
J1 (wat) to F1 change of status başvuru yapıyor musunuz?
Fiyatları ve gerekenleri özel mesaj yolu ile gönderirseniz sevinirim. -
@ceydy-Uğur, içinde söyledi: Mississippi göçmen tutukevi
Merhaba Mississippi göçmen kampında kalan biri Bond ödeyerek çıkarsa daha sonra Bond iade ediliyor mu ,ne zaman edilir ? Teşekkürler
Sayin @ceydy-Uğur, genelde islemler sonuclandiginda iade yapilabilr. Ancak kisinin butun istenen kosullara uymus olmasi gerekir butun durusmalara katilmak gibi.
-
Merhaba, 2009 dan beri green card sahibiyim. İlk 4 yıl tax ödemem var. Sonrası giriş-çıkış.. Bu yıl yerleşmeyi düşünüyoruz. Eşim ile 2013 de Turkiyede evlendik 5 yaşında bir oğlumuz var. 2 si de B1 vizesine sahip.. Ben green card ile onlar B1 vizesi ile giriş yaptıktan sonra AOS yapabilirmiyiz. Son 3 yıl income yada tax gösteremiyorum ama sponsor konusunda sıkıntı yok.
Teşekkürler -
sorunuz için uygun forum başlıklarını kullanabilirsiniz;
-
@Claudia-J-Muslu cok tesekkurler bilgiler icin. İyi calismalar size ve tum ekibinize.
-
@strangek, içinde söyledi: ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili
Merhabalar yakın geçmişte Amerika’da evlendim. Evliliği Türkiye de tescil etmezsem green card sürecimi etkiler mi? Evliliğimin kayıtlı olması gerekiyor mu? Süreci Türkiye’den yürüteceğim ancak Amerika için Türkiyede evliliğimi kayıt ettirip ettirmememin önemi nedir? Evliliği tescil ettirmediğim için pasaport kimlik vb değişiklik yapmayacağım için Dökümanlarımı kızlık soyadımla yürütebilir miyim? nüfus kayıt örneği istenildiği belirtiliyor bu doğum belgesi için mi yoksa nüfus kayıt örneğinde medeni duruma mı bakıyorlar? Eğer öyleyse mülakattan önce evliliğimi kayıt ettirsem sorun yaşar mıyım?
@strangek, evet etkiler çünkü yeşil kart başvurusu için vükuatlı aile nüfus kaydınıza bakılıyor ve orada bekar görünürseniz problem çıkıyor. RFE alıyorsunuz. Başvurudan önce bu durumu mutlaka halledin mülakattan önce değil. O zaman çok gecikmiş olursunuz.
-
@yosty, içinde söyledi: TR'de olan mal ve mulk icin vasiyet yazdirmak
Selam , Annem TR'de olan mali ve mulku icin vasiyet yazdirmak istiyor, bunu turkce konusan bir avukatla yapmak istiyor. kendisi hasta, anneme bir sey olursa bu vasiyet TR'de gecerli olucak midir? tesekkurler.
Sayın @yosty, vasiyetname yapabilmek için kişinin akıl gücünün yerinde olması gerekir. Vasiyetname yapılırken miras bırakanın uyması gereken şekil kuralları ile bazı sınırlamalar bulunmaktadır. Miras bırakan terekenin üzerinde sınırsız tasarruf hakkına sahip değildir.
Vasiyetname yaparken uyulması gereken kanuni şekil şartları ve diğer şartlara uyulursa ve annenizin sağlık durumu uygun ise vasiyet yapabilir ve geçerli olur.
Aile sorunu
-
Merhaba, ailedeki feto davası bize zorluk çıkarır mı vizede? (J1)
21 yaş altiyim. -
This post is deleted! -
@nick, içinde söyledi: Aile sorunu
Merhaba, ailedeki feto davası bize zorluk çıkarır mı vizede? (J1)
21 yaş altiyim.Sayın @nick, vize başvurunuz her ne kadar kişisel bazda değerlendirilsede diğer aile üyelerinin vize durumlarına bakılıyor. Örneğin aileden biri iltica talebinde bulundu ise sizin vize almanız zorlaşacaktır. Ailedeki yakınlık derecesini de dikkate alırlar.
-
@Claudia-J-Muslu herhangi bir aile üyemin Amerika vize başvurusu yahut Amerika geçmişi yok.
Sadece Türkiye'deki feto olaylarındaki mahkemeleri davaları beni etkiler mi bunu merak ettim.
Başvuracağım vize türü j1 -
@nick, içinde söyledi: Aile sorunu
@Claudia-J-Muslu herhangi bir aile üyemin Amerika vize başvurusu yahut Amerika geçmişi yok.
Sadece Türkiye'deki feto olaylarındaki mahkemeleri davaları beni etkiler mi bunu merak ettim.
Başvuracağım vize türü j1Evet etkiler. Alehinize açılmış bütün davaların sonuçlarına ve cezalarınıza bakıyorlar.
-
@Claudia-J-Muslu aldım vizemi teşekkürler yardım için
Benzer Başlıklar
106
22.9k
Users
4.2k
Topics
294.4k