Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Elvan-Atabay Elvan Hanım size sorulacak sorular tamamen geliş amacınız ve kalacağınız zamanla ilgili olacaktır. Genel olarak neden geldiniz sorusu sorulur cevap basit turist diyeceksiniz. Sonra ne kadar kalacaksınız diye soru soracaklar ona da 10-15 günü geçemeyecek bir süre söylemenizi tavsiye ederim. Sonrasında Dönüş biletiniz, otel rezervasyonu gibi şeyleri isteyebilirler onları söylersiniz. En son olarak da yiyecek var mı veya yanınızda ne kadar para var diyebilir onu da cevabını verirseniz rahatlıkla geçersiniz.


  • @kaanvercetti ben 2 gün önce döndüm Turkiyeye.kullandigim telefon da Xiaomi ama gayet guzel kullandim.Hatta cift hatli olmasindan dolayi bir hattinda amerikan hattini bir hattinda turk hattini kullandim.sizin sıkıntınız telefonunuzun e-sim veya 5g desteklememesinden dolayı oluyor yoksa markasindan degil.T-mobile hat alirsaniz calisir telefonunuz.


  • Arkadaşlar merhaba, bu konuyu bulduğuma ve okuduğuma o kadar mutlu oldumki anlatamam. Şu anda 31. sayfayı okuyorum Loca, Cemaat, Komunity kuruldumu ya da yazan arkadaşlar gittimi bilmiyorum ama müsait oldukça sonunu getirmeye çalışıcam 🙂

    Ben yıllardır Amerika ya turistik olarak gidiyorum. Bu zamana kadar da hiç Amerika da yaşamak gibi bir hayalim olmadı açıkcası. Fırsatlarım çok vardı akrabalarım orada ablam Amerikan vatandaşı gibi gibi. Ama şu anda greencard ım bile yok 🙂 Neyse uzatmıyım evlendikten sonra Amerika ile ilgili araştırmalarım ve planlarım başladı nasıl gelebilirim diye. H1 vizesine başvuru yaptık ve çok şükür kazandım. Kasım-Aralık gibi Chicago ya gidiyorum eşim ve Eylül sonu doğacak olan bebeğimle 🙂 Daha önceleri görmüştüm ama şimdi ailecek gideceğimiz için bizim içinde yeni bir macera başlayacak 🙂 Burdan sık sık bende tecrübelerimi aktarmak ve herkesin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Şimdilik bu kadar daha sık sık yazmaya çalışacağım.

    Sevgilerle,

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Aleras Aramıza hoş geldiniz öncelikle. Sizin adınıza çok sevindik. İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde ABD'ye gelirsiniz.


  • Bu konuyu gördüğüm harika oldu keşke daha önce fark edip okusaymışım bugün çok fazla sayfasını okudum çoğunuzun nasıl karar verdiği neler yaşadığını Abd nin nasıl harika bir yer olduğunu fark ettim .

    Bizim hikayemizde eşimle son seçimler sonrası karar vermekle başladı. İlk iş turist vizesi alıp işe koyulmak oldu çok heyecanlı ve zor kısmı sorunsuz atlattık vizemizi aldık çok şükür. Daha sonra eşimin erkek kardeşinin biraz gazı ile Eylül ayında gitmeye karar kıldık şimdi evdeki eşyaları ve arabamızı satmakla uğraşıyoruz ve zaman hiç geçmiyor keşke Ağustos ayına bilet alsaydık diye düşünmüyor değiliz.

    Ben burayıda okuyunca @denizci10 ilk girişteki gerilmelerini okuyunca benide bir korku sardı ki bir kaç kişi daha soyledı bunu sorgu odası telefona bakma olaylarını. Şimdi biz Kansas Missouri başlangıç yeri seçtik eşimin kardeşi orada diye, sorularım şu Chicago Havalanına ineceğiz bir sorun olur mu sizce ben eşim ve 4 yaşında çocuğum 3-4 bavul tahmini ve 28 gün falan geri donme biletimiz var.

    1-Memur 1 ay kalmamıza şüphelenir mi?Bu kadar uzun Chicago da ne yapacaksınız gibi sorular sorar mı ?
    2-Nakit olarak 6k dolar düşünüyoruz bu sıkıntı olur mu ? (10k dolar olayını biliyorum şüphe ceker mi diye soruyorum)
    3-Eşimin kardeşinde kalacağımızı söyleyelim mi (kendisi iltica başvurusu yaptı ama daha dosyası bile incelenmesi) yoksa booking otel rezervasyonu yeterli mi sadece 30 gün bir sabit otel olsa sıkıntı çıkar mı?
    4-İngilizcemiz baya zayıf ben anlıyorum ki hızlı konuşmaları bile anlayamıyorum 🙂 ama çok konuşamıyorum yanı jeton geç düşüyor tabırı tam bana göre eşimde neredeyse hıc yok sadece belli kelimeler var bu sıkıntı olur mu pasaport kontrolünde.

    Soruları sadece sorunsuz geçmek için nelere dikkat etmemiz gerekiyor diye sordum yardımcı olursanız çok seviniriz saygılar.


  • @yuzi35 Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun. Chicago ya sık sık giden birisiyim. Akrabalarım orada. Sorularına genel cevap vermeye çalışacağım. Chicago havalimanı çok yoğun uçuşun olduğu bir yer ve polisleri biraz sert maalesef. Size tek önerebileceğim şey size aynı soruları tekrar tekrar sorsada sakin kalabilmeniz ve aynı kısa cevapları verebilmeniz. İltica olaylarını pek bilmiyorum ama şahsi fikrim söylemeseniz daha iyi olabilir. Kalacağınız yer Chicago mu yoksa Kansas mı adres olarak tam anlayamadım. Nakit olarak götürdüğünüz para yeterli sadece polise turistik olarak geldiğinizi kanıtlamaya çalışın dediğim gibi sakin kalın. Ve gideceğiniz yer neresi ise orası ile ilgili mutlaka turistik yerleri araştırın ve oralara gideceğinizi söyleyin ya da gideceğiniz tarihi net bilmiyorum ama o tarihlerde Amerika da bayram günleri ise onu da söyleyebilirsiniz orda geçiricem gibi mesela Thanksgiving 🙂 Polis anlamadığınızı görürse eğer zaten tercüman çağırmaya çalışacaktır. Söylemeyi unuttum mutlaka dönüş biletinizin bilgisini de yanınızda götürün size soracaklardır. Dediğim gibi en önemlisi sakin kalabilmeniz.

    Aklıma şimdilik bunlar geldi ama herhangi bir sorun olursa ve biliyorsam eğer cevaplamaya çalışırım 🙂 Şimdiden iyi yolculuklar..


  • Arkadaşlar eşim ve iki küçük çocuğumla 1 aylık abd gezimizi tamamlayıp yaklaşık 15-20 gün önce döndük ama vakitsizlikten anca yazabildim. Özellikle ilk defa gideceklere yardımcı olmak amacıyla ince detaylara kadar yazmaya çalışacağım belki bir faydam olur.

    Uçak: Biletleri Air France'dan Paris aktarmalı (4 saat beklemeli) kişi başı gidiş-dönüş 450 $'a aldım. Aynı dönemde Thy aktarmasız kişi başı bileti yaklaşık 900-950 $'dı. Yani yarı yarıya fiyat farkı var ama çok yorucu oldu. JFK havalimanına iniş yaptık, gümrükte hiçbir soru sormadılar sadece fotoğraflarımızı çekip gönderdiler bizi.

    Araç Kiralama: JFK havalimanından çıkıp hemen karşıdan ücretsiz air traine'e binip tam hatırlamıyorum birkaç durak sonra araç kiralama ofislerinin olduğu yere geçtik, bütün markaların kiralama ofisleri aynı yerde. Aracı Booking.com vasıtasıyla Thrifty'den kiraladım en ucuz buydu, puanı diğerlerine göre biraz düşük olmasına rağmen herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Artık NY-NJ arası tünellerde ücretli ödemeyi kaldırmışlar (şimdilik sadece tünellerde dediler, yollarda parayla ödeme yapabilirsiniz) bu yüzden araç kiralarken sizden günlük 27,99 $ EZ Pass ücreti alıyorlar. 30 günlük kiralamada 30 x 27,99 $ gibi ücret alıyorlar, hergün NJ-NY arası gidip gelmeyecekseniz bunu istemediğinizi belirtin veya hemen iptal edin. EZ Pass zaten kiralık araçların camlarında var kullanacağınız zaman camdaki kutuyu çekmece gibi çekip okutabilirsiniz, böylece her gün için para vermemiş olursunuz. Konuya çok hakim değilim ama bildiğim kadarıyla NY'dan NJ'ye geçerken yok zaten, NJ'den NY'a geçerken ücret var sadece.

    Telefon: T-Mobile mağazasından sınırsız internet, konuşma, mesajlasma paketi içeren prepaid hattı 50 dolara aldım.10 dolarda sim kart ücreti aldılar. Vergisi vs. 63-65 $ civarında bir ücret ödedim. Çok daha ucuzları da var diğer markalarda, ben uğraşamadım. Gezdiğim yerlerde çekim kalitesinden, hızından vs. memnun kaldım ama abd genelini bilemem tabi.

    New Jersey tarafında konakladık. New Jersey'de kaldığımız yerin yakınından New York'un merkezine sürekli giden dolmuşlar vardı kişi başı 3,5 $. New York'a gidiş-dönüş için onu kullandık çünkü NY trafik ve park açısından sıkıntılı. Otopark ücretleri de çok pahalı geldi bana.
    Sürekli araçla eyalet eyalet gezeceğimiz için ehliyeti alayım dedim ve Türkiye'deyken gitmeme yaklaşık 1 ay kala NJ ehliyet randevumu aldım. Yine aynı şekilde Bank of America'dan da önceden randevu aldım banka hesabı için. Gittiğimizin ertesi günü cumartesi olmasına rağmen (bazı şubeler öğleden sonraya kadar açık) randevu ile sıra beklemeden banka hesabımı sorunsuz açtım. Ehliyet işinde çok detay olduğu için buradan uzun uzun yazmayayım isteyen sorabilir ama bir yer olmaz dedi, diğeri olur dedi vs. sonuç olarak direksiyon sınavına girmeden sadece yazılı sınava girip aldım. Ehliyet yerine geçen bir A4 kağıdı verdiler o gün, ehliyetin postayla gelmesi yaklaşık 15 gün sürdü.
    Yaklaşık 10 gün New Jersey ve New York'u gezdikten sonra iç kısımlardan aşağıya doğru giderek Houston'a kadar gittik ve sahile yakın iç kısımlardan geri dönüp O şeklinde bir tur yapıp yine JFK havalimanından Türkiye'ye geri döndük. Asıl amacım çocukları Orlando Disney'e götürmekti ama o kadar gidemedik çünkü yollar bitmiyor, mesafeler çok uzak ve çocuklar küçük olduğu için mola vermek zorunda kaldık sürekli. Bir dahaki sefere gideriz belki artık. New Orleans'a kadar gidebildik ve oradan yukarı Atlanta'ya doğru çıktık.30 günde yaklaşık 5000 mil yol yaptık araçla. Yollardaki hız limiti tabelalarına uyarak gittik ve polis, ceza vs. ile karşılaşmadık. Yol boyunca sürekli benzin, yeme-içme tesisleri ve konaklama yerlerini belirten tabelalar vardı. Yani araçla giderken yorulduğunuzda hemen yolun çıkışında bir otel bulup konaklayabilirsiniz, fiyatları da şehir merkezindeki otellere göre çok uygundu.
    Houston'da Orçun Bey'in kahvesini içtik ve Kadir Zora Bey'in çayını içtik. Atlanta'da Bülent Bey sağolsun bizi kahvaltıya çağırdı. Buradan tekrar hepsine teşekkür ediyorum.
    Gelelim kendimize göre beğendiğimiz yerlere, beğenmediklerimizi hiç yazmıyorum zaten (Kısa süreli ve turist olarak kaldığımız için yanlış değerlendirmelerimiz olabilir, görmediğimiz yerler ve şeyler mutlaka vardır ) ; 1-New Jersey'i çok beğendik arkadaşlar. Ben sıcak sevmediğim için (güneyde gezdiğimiz diğer eyaletlere göre) serin bir yer olmasını beğendim mesela. Onun dışında orman gibi yeşilliklerin içinde sakince yaşayıp, istediğiniz zaman kısa zamanda New York gibi bir metropole ulaşma imkanınız da var. Özellikle Ridgewood, Paramus gibi semtler hem şehir merkezine yakın hem de sessiz, sakin ve yeşilliğin içinde olduğu için çok hoşumuza gitti. Onun dışında 24 saat açık pastanesinden, baklavacısına, kokorecinden , dönercisine Türkiye ile alakalı her şeyi bulabileceğiniz bir eyalet. Ama (güneyde gezdiğimiz diğer eyaletlere göre) çok pahalı. Benzin fiyatından, kira fiyatına, otoyol ücretlerine kadar diğer gezdiğimiz yerlerle arasında çok fiyat farkı var .Örnek olması açısından internetten kira fiyatlarına bakıp ortalama bir şeyler yazayım karşılaştırma açısından, beğendiğimiz bir semtte 2 odalı normal bir ev 3000-4000 dolar arası.
    2-Houston: NJ'ye göre benzin %30 daha ucuz (bulunduğumuz zaman aralığında), kiralar neredeyse %50 civarı daha ucuz. Ama yolların çok geniş olmasına ve karışık olmamasına rağmen trafik sorunu var (veya bana öyle denk geldi). Ayrıca havası bana bunaltıcı derecede sıcak geldi. Turistik olarak gezip görülecek çok fazla bir yerde bulamadık açıkçası (Nasa, Galveston vs. gibi birkaç yer haricinde).
    3-Ve hem ılıman iklimi , yeşillikler içerisinde olması hem de nispeten ekonomik olması dolayısıyla en çok Atlanta,GA ve Charlotte,NC (downtownlar hariç) bölgesini sevdik. Ayrıca NC'da sanırım vergi avantajı var, diğer yerlerden bir tık daha ucuzdu aldığımız bazı şeyler. Benzin Houston'a göre çok az pahalıydı ama kira konusunda genel birşey demem yanlış olur çünkü örneğin Atlanta kira ortalaması düşük olmasına rağmen Alpharetta bir tık yüksek kalıyor veya Charlotte bir tık pahalıyken Greenville daha ucuz gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ilker321 öncelikle tekrar tanıştığımıza memnun oldum. Hem siz hem de eşiniz ve çocuklarınız için her şey çok güzel olsun. Hakkınızda hayırlısı olsun. Bizim bebek telaşından pek ilgilenemedim kusura bakmayın ama Bülent Abi gereğini yapmıştır zaten ondan hiç şüphem yok. Bütün iletişim bilgilerim siz de var istediğiniz zaman rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ben bu aralar geç dönüş yapıyorum ama WhatsApp üzerinden en kısa zamanda geri dönmüş olurum size. Tekrar görüşmek üzere sağlıcakla kalın.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yuzi35 inanın benim yaşadıklarımdan sonra korkmanız gayet normal. Houston ve Texas bu konuda biraz sert açıkçası. Ondan ilk giriş için New York ve New Jersey tarafları biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum. İnşallah bir sorun ile karşılaşmazsınız.


  • @denizci10 Chicago da biraz sertmiş duyumlara göre yoğun havalimanı olması avantaj sanıyordum ama bazı bölgelerde çok etki etmiyor sanırım. New York çok uzak kalıyor Kansasa diye Eşimin kardeşi biraz daha yakın daha rahat gelirim alırım sizi demişti o yüzden malesef Chicago tercihi yaptık. Sizler ve diğer üyeler çoğu ilk başta gerçek gezi turistik gittiniz size ve bilen arkadaşlara sormak istediğim soru var. Şimdi 25-30 Günlük bir geri dönüş biletimiz var otel rezervasyonu için illa 30 gün bir yere mi rezarvasyon yaptıralım yoksa 2-3 günlük otel rezarvasyonu yeter mı çünkü pasaport memuru sorunca başka eyaletleride gezeceğimizi söyleyeceğiz sadece Chicago için gelmedik diyeceğiz. Ama bu sefer 30 güne yakın ülkede olacaksınız 3-5 günlük otel rezarvasyonu kısa demesinler yani bu kadar sorgulanıyor mu onu bilmediğim için. Avrupaya çok kez gezdik eşimle pasaport kontrollerini hiç umursamazdım ama bu ABD olayı baya geriyor beni.


  • @denizci10 Teşekkürler. Biz de çok memnun olduk. Tekrardan tebrikler. Bebeğinizin sağlıklı, mutlu ve huzurlu uzun bir ömür yaşamasını temenni ediyoruz. Yoğunluğunu gözümle gördüğüm için biliyorum, müsait zamanınızda görüşürüz. Selamlar


  • @denizci10 miami en kolayı benim gördüğüm.
    new york sıkıntılıdır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon olabilir benim ve arkadaşlarımın tecrübelerine istinaden söyledim. Polisler pek zorlamıyorlar New York/New Jersey de. Sadece kuyruk uzun o kadar.


  • Arkadaşlar yeri burasımı emin olamadım ama zaman daraldıkça araştırmaya giriyoruz ve az çok anlıyoruz yada daha detay arıyoruz. Şimdi 4 yaşına girecek oğlumuz var kreşe gidiyor Türkiye de gelirken bırakacak doğal olarak. Abd de kreş durumu nasıl çocugumuz nasıl adapte olur şuanki kreşte sayılar renkler ve bazı kelimeleri öğrendi bazen evde bende ingilizce kelimeleri öğretiyorum ama ne kadar aklında kalıyor yada yararı ne olur bilmiyorum. Asıl konu kreşler durumu nedir nereden nasıl bilgi alabilirim ücretleri var mı yok mu çocugumuz adapte olur mu bu yaş grubu yaşamıs yada yaşayacak tecrübeler edinmiş arkadaşlar bilgi verirlerse çok çok iyi olur.

  • ⭐⭐

    @yuzi35 okul öncesi eğitim diye bir başlık var orda aradıklarınızı bulabilirsiniz. buradan bakabilirsiniz


  • @denizci10 hangi bankada calisiyor unsecured credit card almamiza yardimci olur mu

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Henry-bloor yaklaşık 2 aydır maalesef yardımcı olmuyor. Çünkü şikayet etmişler sanırım. Bundan dolayı eğer sabit bir adresiniz yoksa ve üzerinize kayıtlı kira kontratınız yoksa maalesef yardımcı olamıyor artık. Ama secured cardlar zaten 3 ay sonra bildiğim kadarıyla normal kredi kartlarına dönüyor.


  • @denizci10 Tahmin edeyim; kesinlikle sikayet eden bir Turktur!! 😞

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea kimsenin vebalini almak istemem ama biz de eşimle aynı şeyi düşündük.


  • direk unsecured card alan var midir ? mesela swift ile 3 gunde 50k para atsak banka bunun durumu iyi parali gelmis diye verebilir mi yoksa herkes gibi 4 ila 6 ay secured sonra unsecured mu ??


Benzer Başlıklar

  • 294
  • 132
  • 2
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

171
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum