Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sipse, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı Biri İçin En Uygun Vize

    @crazycells, Ağustos 2022 de Turist vizesine başvurdum. Randevu alırken tesadüfen ABD Ankara Büyükelçiliğinin de Göçmen olmayan vize görüşmelerine açıldığını farkettim. Sistem 2022 Kasım ayına randevu verdi. Bir hafta sonra randevumu Eylül ayına çektim. Hazırladığım destekleyici belgelerden oluşan bir dosya ile görüşmeye gittim. Neden vize istediğim soruldu. Nedenini forumda yazdığım şekilde samimiyetle açıkladım. Eşimin ve çocuklarımın ABD pasaportu fotokopileri dışında götürdüğüm hiç bir evraka bakılmadı. Vizeniz onaylandı dendi ve 10 yıllık vizemin olduğu pasaportum da bu gün elime geçti.
    DS160 formunu doldurma, randevu alma ve ücret yatırmayı tamamen forumdaki açıklamalarınız doğrultusunda başka yardım almadan tamamladım.
    Yardımınız ve doğru yönlendirmeniz için tekrar çok teşekkür ederim.

    Rica ederim, bundan sonraki surecte bol sanslar dilerim. 👍

    Ben de bu sekilde bir deneyim yasayacaginizi tahmin ediyordum, basvurunuzun olumlu sonuclanmasina sevindim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sipse, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı Biri İçin En Uygun Vize

    @projeon, Turist vizesine başvurdum. Hazırladığım destekleyici belgelerden oluşan bir dosya ile görüşmeye gittim. Neden vize istediğim soruldu. Nedenini forumda yazdığım şekilde samimiyetle açıkladım. Emekli olana kadar TR de yaşayacağımızı vurguladım. Eşimin ve çocuklarımın ABD pasaportu fotokopileri dışında götürdüğüm hiç bir evraka bakılmadı ve vizem onaylandı . Size de bol şanslar diliyorum.

    Evet, burada onemli olan o anki girisinizin gocmenlik amaci guderek yapilmamasi. Bunu gosterebilirseniz, ya da konsolosu buna ikna edebilirseniz turist vizesi alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @timtim, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    Merhaba, eşim çifte vatandaş ve yaklaşık 10 yıl önce dönüş yaptı biz de 2 yıldır evliyiz, oğlumuzu da Türkiyede vaandaş yaptık ve pasaportunu aldık. Benim için de CR1 sürecini başlatacağız tabi bunu yapabilmek için eşimin Abd de kaybettiği vatandaşlık sertfikası için de 1 ay önce N565 formu doldurduk onun gelmesini bekliyoruz. Şimdi sorularım için yardımcı olabilirseniz sevinirim :). Vatandaşlıl sertifikası aldıltan sonra Abd ye ben hangi vize ile gitmem gerek süreci orda başlatabilmem için? Ya da orda mı başlatmak daha az zahmetli olur Türkiyede mi? Teşekkürler

    Maalesef ABD icinde gocmenlik surecini baslatabilmek icin alabileceginiz bir vize yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkorkmaz, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @waterman Çok teşekkürler, dediğiniz gibi baya uzatmış oluyoruz. En mantıklı olanının Türkiyede evlenmek ve green card başvurusu yapmak olduğuna karar verdik. Biraz süreçlerin hızlandırıldığından bahsediyorlar bakalım umarız çok uzun sürmek süreç..

    Evet, CR1/IR1 sizin icin en uygun yontem bence de... su basligi takip etmelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

    Sizin amaciniz sayin @sipse 'den farkli oldugu icin (kendisi su an gocmen olmak istemiyor, ama sizin mustakbel esiniz gocmen olmak istiyor) , o nedenle siz direkt gocmenlik yoluna basvurmalisiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burakshop, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @gkorkmaz merhaba trde evlenip grencarda basvuru sürecinin amerikada evlenip basvurma süresinden daha hızlı sınuçlandığını duydum..bu doğru mu siz basvurdunuz mu? Amerikada su an yoğunluktan dolayı geckmeler oluyormuş ama trde hızlı diyorlar

    AOS ve CP yontemlerinin ikisinin de artilari ve eksileri var. Su basligi incelemelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik


  • @crazycells teşekkür ederim ben iki avukatla görüştüm newyorkta..abd vatandasıyla amerikada da evlenmek ya da abd vatandasıyla türkiyedede evlenmek ortalama 12/16 ay arası sürüyor dediler.dahada erken gelmesi tamamen sans dediler..amerikada evlenince avantajı daha önce heman çalışma ve ssn nuumarası oluyor ancak seyhat izni raporda gösterseniz sansa baglı genelde vermiyorlar dediler.önceden seyahatte çalışma izniyle geliyormuş.dolayısıyla amerkadaykende eşim benim adıma istekte bulunabiliyor trden..burdan yine evraklarla beraber basvurulabiliniyor ve evraklar ulasınca avukat tekrar bir form doldurmadan önce trde olmanız gerekiyormuş. .geriye kalan ortalama bir süre ankaraya ulaşmasını ve mülakat tarihini beklemek kalıyor..mülakat sonrası zaten hemen amerikaya ucup 4/6 hafta arasında grencardın gelmesini beklemek kalıyor..


  • herkese merhaba;
    ben de amerikan vatandaşı eşim ile Türkiye'de yaşıyorum. Şu an için amerikada yaşama düşüncemiz yok ama ileride ne olur bilemeyiz. Amerika turist vizem yok. Hangi yolu izlemek mantıklı olur? Evlilik 2 sene olmadı. Turist vizesine mi başvurmalıyım yoksa CR1 ve I130 yolundan mı gitmeliyim? Teşekkürler.


  • @quattros Merhabalar! Ben de sizinle aynı durumdaydım. 2022 Nisan ayında aldım turist vizemi, Ağustos ayında ABD'ye giriş yapıp Eylül'de sorunsuz şekilde ayrıldım. Bu ocak ayında da IR1 başvurumu yaptık. Sorunuzun üzerinden biraz zaman geçmiş ama hala aklınıza takılan şeyler varsa sorabilirsiniz.


  • @projeon merhaba siz bu süreci biraz detaylandırabilir misiniz. Bizde eşim green cardlı Amerika’da yaşıyor. 2 ay önce belgemiz uscise ulaştı. Fakat ben depremden etkilendim. Deprem bölgesinde yaşıyorum. Eşim işlerinden dolayı gelemiyor. Ben de bu süreçte turist vizesine başvurup bir ay kalıp gelmek istiyorum. Sürecimiz uzun olduğu İÇİN gidip gelmek istiyorum. Sizce başvuru yapalım mı? Eşim orada yaşıyor diye göçmen durumuna düşmek istemiyorum. Çünkü zaten başvurumuz var ben gidip gelmek için istiyorum


  • Arkadaslar merhaba, evlilik yada nisanlilik vizesi devam ederken amerikaya hali hazirda olan bir vize(Ogrenci veya Turist) ile girmeyi deneyen ve konu hakkinda bilgisi olan varmi?

    Gocmenlik basvurusu varken, gocmen olmayan bir vize ile girmeye calismak risklimidir? problem yaratir mi? havaalaina indigimizde, memur bizi reddeder mi?


  • @crazycells, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @sipse, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı Biri İçin En Uygun Vize

    Merhaba, Forumunuz çok faydalı, geçen yıl tamamen forumunuzdaki bilgilerin yardımıyla ABD vatandaşı olan eşime ABD den FBI'dan adli sicil kaydı almıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu yıl da benim ABD vizesine ihtiyacım olunca size sormak istedim. ABD Büyükelçiliğinin ve Konsolosluğunun web sitelerini ve forumunuzu inceledikten sonra durumuma uygun olan vize türünün Turizm amaçlı ziyaretçi vizesi olduğunu sanıyorum. Fakat yine de emin olmak için sizin de görüşünüzü almak istedim.
    Eşim ABD vatandaşı ve 22 yıldır evliyiz. 2 yetişkin çocuğumuzla birlikte Türkiye'de yaşıyoruz. Bu süreçte ailece hiç ABD de bulunmadık. İlerde benim de ABD SSN edinmem için ve çocuklarımızın yüksek lisans eğitimleri için ABD de yaşamayı planlıyoruz fakat ben Türkiye'de Kamu çalışanı olduğum için emeklilik hakkımı elde etmeden gitmek istemiyorum. En az 3-4 yılımız var. Öncesinde yazın 2 ay kadar ABD ye gidip hem okul hem yaşanabilecek yerler açısından araştırma yapmak istiyoruz.
    -Bu durumda ABD turizm vizesine başvurmam mı mantıklı?
    -ABD Turist vizesi alabilirsem 5 yıl sonra Turizm vizesiyle eşim ve çocuklarımla birlikte ABD'ye gidip oradan göçmen vizesine başvurmam sorun yaratır mı?
    Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler...

    Turist vizesine basvuru yapmaniz gerekiyor. Turist vizesini alabilmek icin Turkiye'ye geri doneceginizi gostermeniz gerekiyor. Bu durum siklikla yanlis anlasiliyor, eger ABD'ye giris amaciniz gocmenlik degilse o durumda turist vizesini kullanmanizda bir sakinca yok 🙂

    sayin @MySea 'nin dedigi durumdaki pek cok kisinin Turkiye ile baglari kopmus ve dolayisiyla konsolosu geri doneceklerine ikna edemedikleri icin vize alamiyorlar.

    Eger konsolosu su an ABD'ye yerlesmeyi dusunmediginize ve ABD'yi sadece ziyaret edip, geri donup halihazirda calistiginiz kurumda calismaya devam edeceginize ikna edebilirseniz turist vizesi alabilirsiniz.

    Zaten anlattiginiz kadariyla geri donus yapmaniz sart, o nedenle bu durumu vurgulamaniz lazim.

    Genelde gocmenlik surecini baslatan kisi ABD'ye tasinmayi planladigi icin bu durum basvurunuza olumsuz yansiyabilir; ama asil seyahat amaci ABD'ye giris yapip sonra cikmak ise yine de turist vizesi alabilirsiniz. Ben de gocmenlik islemlerim devam ederken hem J hem de B vizelerini almistim, neticede geri donup universiteden mezun olmam gerekiyordu, bu mezuniyet durumu konsolosu "Turkiye'ye geri donecegime" ikna etmeye yetmisti. Yani ABD'de gocmenlik amaci gutsem de o giris gocmenlikle ilgili olmadigi icin vizeleri rahat almistim.

    Bu mesajınıza dayanarak aşağıda açıkladığım şekilde yorum yapabilir miyiz?

    Eşi LPR olup Abd'de yaşayan ve göçmenlik süreci devam eden birisi süreç çok uzun sürdüğü ve aile birliğine zarar verdiği için bu maddi-manevi zararı egale edebilmek adına -her seferinde geri dönmek kaydıyla- turist vizesiyle Abd'ye giriş yapabilir mi?

    Bence sizin örneğiniz ve verilen diğer örneklerle aynı sınıfta

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   I ICu 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @quattros, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    herkese merhaba;
    ben de amerikan vatandaşı eşim ile Türkiye'de yaşıyorum. Şu an için amerikada yaşama düşüncemiz yok ama ileride ne olur bilemeyiz. Amerika turist vizem yok. Hangi yolu izlemek mantıklı olur? Evlilik 2 sene olmadı. Turist vizesine mi başvurmalıyım yoksa CR1 ve I130 yolundan mı gitmeliyim? Teşekkürler.

    Eger ABD'de yasamak gibi bir dusunceniz yoksa bu durumda sizin durumunuza turist vizesi daha uygun olacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meryem-b, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @projeon merhaba siz bu süreci biraz detaylandırabilir misiniz. Bizde eşim green cardlı Amerika’da yaşıyor. 2 ay önce belgemiz uscise ulaştı. Fakat ben depremden etkilendim. Deprem bölgesinde yaşıyorum. Eşim işlerinden dolayı gelemiyor. Ben de bu süreçte turist vizesine başvurup bir ay kalıp gelmek istiyorum. Sürecimiz uzun olduğu İÇİN gidip gelmek istiyorum. Sizce başvuru yapalım mı? Eşim orada yaşıyor diye göçmen durumuna düşmek istemiyorum. Çünkü zaten başvurumuz var ben gidip gelmek için istiyorum

    Daha once herhangi bir vize ile ABD'ye giris cikis yaptiniz mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @brewer-halid, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    Arkadaslar merhaba, evlilik yada nisanlilik vizesi devam ederken amerikaya hali hazirda olan bir vize(Ogrenci veya Turist) ile girmeyi deneyen ve konu hakkinda bilgisi olan varmi?

    Gocmenlik basvurusu varken, gocmen olmayan bir vize ile girmeye calismak risklimidir? problem yaratir mi? havaalaina indigimizde, memur bizi reddeder mi?

    Bu, otomatik olarak red degildir; ama boyle bir risk her zaman vardir, riskin nedeni sizin ABD'ye gocmenlik amaciyla giris yaptiginizi dusunmelerinden... Eger Turkiye'de yasiyorsaniz ve bu girisinizle ABD'de gocmen olmaya calismadiginizi, gocmenlik surecinizi geri donup Turkiye'de tamamlayacaginiza kapidaki CBP gorevlilerini ikna ederseniz sorun yasamazsiniz.

    Turkiye'de devam eden islerinizi belirten belgeleri, geri donus biletlerinizi vs. yaninizda bulundurun, eger sorulursa destekleyici belge olarak kullanmaktan cekinmeyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ICu, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @crazycells, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @sipse, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı Biri İçin En Uygun Vize

    Merhaba, Forumunuz çok faydalı, geçen yıl tamamen forumunuzdaki bilgilerin yardımıyla ABD vatandaşı olan eşime ABD den FBI'dan adli sicil kaydı almıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu yıl da benim ABD vizesine ihtiyacım olunca size sormak istedim. ABD Büyükelçiliğinin ve Konsolosluğunun web sitelerini ve forumunuzu inceledikten sonra durumuma uygun olan vize türünün Turizm amaçlı ziyaretçi vizesi olduğunu sanıyorum. Fakat yine de emin olmak için sizin de görüşünüzü almak istedim.
    Eşim ABD vatandaşı ve 22 yıldır evliyiz. 2 yetişkin çocuğumuzla birlikte Türkiye'de yaşıyoruz. Bu süreçte ailece hiç ABD de bulunmadık. İlerde benim de ABD SSN edinmem için ve çocuklarımızın yüksek lisans eğitimleri için ABD de yaşamayı planlıyoruz fakat ben Türkiye'de Kamu çalışanı olduğum için emeklilik hakkımı elde etmeden gitmek istemiyorum. En az 3-4 yılımız var. Öncesinde yazın 2 ay kadar ABD ye gidip hem okul hem yaşanabilecek yerler açısından araştırma yapmak istiyoruz.
    -Bu durumda ABD turizm vizesine başvurmam mı mantıklı?
    -ABD Turist vizesi alabilirsem 5 yıl sonra Turizm vizesiyle eşim ve çocuklarımla birlikte ABD'ye gidip oradan göçmen vizesine başvurmam sorun yaratır mı?
    Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler...

    Turist vizesine basvuru yapmaniz gerekiyor. Turist vizesini alabilmek icin Turkiye'ye geri doneceginizi gostermeniz gerekiyor. Bu durum siklikla yanlis anlasiliyor, eger ABD'ye giris amaciniz gocmenlik degilse o durumda turist vizesini kullanmanizda bir sakinca yok 🙂

    sayin @MySea 'nin dedigi durumdaki pek cok kisinin Turkiye ile baglari kopmus ve dolayisiyla konsolosu geri doneceklerine ikna edemedikleri icin vize alamiyorlar.

    Eger konsolosu su an ABD'ye yerlesmeyi dusunmediginize ve ABD'yi sadece ziyaret edip, geri donup halihazirda calistiginiz kurumda calismaya devam edeceginize ikna edebilirseniz turist vizesi alabilirsiniz.

    Zaten anlattiginiz kadariyla geri donus yapmaniz sart, o nedenle bu durumu vurgulamaniz lazim.

    Genelde gocmenlik surecini baslatan kisi ABD'ye tasinmayi planladigi icin bu durum basvurunuza olumsuz yansiyabilir; ama asil seyahat amaci ABD'ye giris yapip sonra cikmak ise yine de turist vizesi alabilirsiniz. Ben de gocmenlik islemlerim devam ederken hem J hem de B vizelerini almistim, neticede geri donup universiteden mezun olmam gerekiyordu, bu mezuniyet durumu konsolosu "Turkiye'ye geri donecegime" ikna etmeye yetmisti. Yani ABD'de gocmenlik amaci gutsem de o giris gocmenlikle ilgili olmadigi icin vizeleri rahat almistim.

    Bu mesajınıza dayanarak aşağıda açıkladığım şekilde yorum yapabilir miyiz?

    Eşi LPR olup Abd'de yaşayan ve göçmenlik süreci devam eden birisi süreç çok uzun sürdüğü ve aile birliğine zarar verdiği için bu maddi-manevi zararı egale edebilmek adına -her seferinde geri dönmek kaydıyla- turist vizesiyle Abd'ye giriş yapabilir mi?

    Bence sizin örneğiniz ve verilen diğer örneklerle aynı sınıfta

    Evet, aynen oyle, bu surecte ABD'ye turist vizesiyle giris yapabilirsiniz. Daha once turist vizesini bu amacla kullanip ABD'ye seyahat eden kisiler oldu.

    Ozellikle de bunu daha once yapmissaniz, yani gocmenlik islemleri basladiktan sonra bir kez turist vizesiyle giris cikis yapmissaniz... kapidaki gorevli bu hakki kotuye kullanmadiginizi goreceginden sonraki girislerde de sorun cikarma ihtimali dusecektir.

    Tabii ki siz her zaman tedbiri elden birakmayip, Turkiye'ye geri doneceginizi gosteren belgeleri (ucak donus bileti dahil) yaninizda bulundurun.


  • @crazycells hayır daha önce iki f1 vize reddim var ve bu süreçte turist vizemede red aldım. Göçmen vizenizi bekleyin dediler


  • @crazycells, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @ICu, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @crazycells, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @sipse, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı Biri İçin En Uygun Vize

    Merhaba, Forumunuz çok faydalı, geçen yıl tamamen forumunuzdaki bilgilerin yardımıyla ABD vatandaşı olan eşime ABD den FBI'dan adli sicil kaydı almıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu yıl da benim ABD vizesine ihtiyacım olunca size sormak istedim. ABD Büyükelçiliğinin ve Konsolosluğunun web sitelerini ve forumunuzu inceledikten sonra durumuma uygun olan vize türünün Turizm amaçlı ziyaretçi vizesi olduğunu sanıyorum. Fakat yine de emin olmak için sizin de görüşünüzü almak istedim.
    Eşim ABD vatandaşı ve 22 yıldır evliyiz. 2 yetişkin çocuğumuzla birlikte Türkiye'de yaşıyoruz. Bu süreçte ailece hiç ABD de bulunmadık. İlerde benim de ABD SSN edinmem için ve çocuklarımızın yüksek lisans eğitimleri için ABD de yaşamayı planlıyoruz fakat ben Türkiye'de Kamu çalışanı olduğum için emeklilik hakkımı elde etmeden gitmek istemiyorum. En az 3-4 yılımız var. Öncesinde yazın 2 ay kadar ABD ye gidip hem okul hem yaşanabilecek yerler açısından araştırma yapmak istiyoruz.
    -Bu durumda ABD turizm vizesine başvurmam mı mantıklı?
    -ABD Turist vizesi alabilirsem 5 yıl sonra Turizm vizesiyle eşim ve çocuklarımla birlikte ABD'ye gidip oradan göçmen vizesine başvurmam sorun yaratır mı?
    Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler...

    Turist vizesine basvuru yapmaniz gerekiyor. Turist vizesini alabilmek icin Turkiye'ye geri doneceginizi gostermeniz gerekiyor. Bu durum siklikla yanlis anlasiliyor, eger ABD'ye giris amaciniz gocmenlik degilse o durumda turist vizesini kullanmanizda bir sakinca yok 🙂

    sayin @MySea 'nin dedigi durumdaki pek cok kisinin Turkiye ile baglari kopmus ve dolayisiyla konsolosu geri doneceklerine ikna edemedikleri icin vize alamiyorlar.

    Eger konsolosu su an ABD'ye yerlesmeyi dusunmediginize ve ABD'yi sadece ziyaret edip, geri donup halihazirda calistiginiz kurumda calismaya devam edeceginize ikna edebilirseniz turist vizesi alabilirsiniz.

    Zaten anlattiginiz kadariyla geri donus yapmaniz sart, o nedenle bu durumu vurgulamaniz lazim.

    Genelde gocmenlik surecini baslatan kisi ABD'ye tasinmayi planladigi icin bu durum basvurunuza olumsuz yansiyabilir; ama asil seyahat amaci ABD'ye giris yapip sonra cikmak ise yine de turist vizesi alabilirsiniz. Ben de gocmenlik islemlerim devam ederken hem J hem de B vizelerini almistim, neticede geri donup universiteden mezun olmam gerekiyordu, bu mezuniyet durumu konsolosu "Turkiye'ye geri donecegime" ikna etmeye yetmisti. Yani ABD'de gocmenlik amaci gutsem de o giris gocmenlikle ilgili olmadigi icin vizeleri rahat almistim.

    Bu mesajınıza dayanarak aşağıda açıkladığım şekilde yorum yapabilir miyiz?

    Eşi LPR olup Abd'de yaşayan ve göçmenlik süreci devam eden birisi süreç çok uzun sürdüğü ve aile birliğine zarar verdiği için bu maddi-manevi zararı egale edebilmek adına -her seferinde geri dönmek kaydıyla- turist vizesiyle Abd'ye giriş yapabilir mi?

    Bence sizin örneğiniz ve verilen diğer örneklerle aynı sınıfta

    Tabii ki siz her zaman tedbiri elden birakmayip, Turkiye'ye geri doneceginizi gosteren belgeleri (ucak donus bileti dahil) yaninizda bulundurun.

    Burda CBP görevlilerine karşı tedbiri kastediyorsunuz sanırım. Maalesef o seviyeye bile gelemiyoruz. Elçilik geri döneceğimize ikna olup vize vermiyor. Dönüş uçak biletimizi bile alsak vermezler herhalde


  • @meryem-b, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @crazycells hayır daha önce iki f1 vize reddim var ve bu süreçte turist vizemede red aldım. Göçmen vizenizi bekleyin dediler

    Mülakat tecrübeniz nasıl oldu?

    Çalışıyor musunuz?

    Göçmenlik sürecinizi tehlikeye atmayıp geri döneceğinizi, depremden etkilendiğinizi vs belirttiğiniz halde yine de göçmen vizenizi bekleyin mi dediler?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meryem-b, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @crazycells hayır daha önce iki f1 vize reddim var ve bu süreçte turist vizemede red aldım. Göçmen vizenizi bekleyin dediler

    Bu durumda maalesef yapacak bir sey yok, gocmenlik surecinizin tamamlanmasini beklemelisiniz, konsolos demek ki sizin Turkiye'ye geri doneceginize ikna olmuyor.

    Fakat bu almis oldugunuz redler, gocmenlik dosyanizi hicbir sekilde etkilemez.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ICu, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @crazycells, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @ICu, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @crazycells, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @sipse, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı Biri İçin En Uygun Vize

    Merhaba, Forumunuz çok faydalı, geçen yıl tamamen forumunuzdaki bilgilerin yardımıyla ABD vatandaşı olan eşime ABD den FBI'dan adli sicil kaydı almıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu yıl da benim ABD vizesine ihtiyacım olunca size sormak istedim. ABD Büyükelçiliğinin ve Konsolosluğunun web sitelerini ve forumunuzu inceledikten sonra durumuma uygun olan vize türünün Turizm amaçlı ziyaretçi vizesi olduğunu sanıyorum. Fakat yine de emin olmak için sizin de görüşünüzü almak istedim.
    Eşim ABD vatandaşı ve 22 yıldır evliyiz. 2 yetişkin çocuğumuzla birlikte Türkiye'de yaşıyoruz. Bu süreçte ailece hiç ABD de bulunmadık. İlerde benim de ABD SSN edinmem için ve çocuklarımızın yüksek lisans eğitimleri için ABD de yaşamayı planlıyoruz fakat ben Türkiye'de Kamu çalışanı olduğum için emeklilik hakkımı elde etmeden gitmek istemiyorum. En az 3-4 yılımız var. Öncesinde yazın 2 ay kadar ABD ye gidip hem okul hem yaşanabilecek yerler açısından araştırma yapmak istiyoruz.
    -Bu durumda ABD turizm vizesine başvurmam mı mantıklı?
    -ABD Turist vizesi alabilirsem 5 yıl sonra Turizm vizesiyle eşim ve çocuklarımla birlikte ABD'ye gidip oradan göçmen vizesine başvurmam sorun yaratır mı?
    Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler...

    Turist vizesine basvuru yapmaniz gerekiyor. Turist vizesini alabilmek icin Turkiye'ye geri doneceginizi gostermeniz gerekiyor. Bu durum siklikla yanlis anlasiliyor, eger ABD'ye giris amaciniz gocmenlik degilse o durumda turist vizesini kullanmanizda bir sakinca yok 🙂

    sayin @MySea 'nin dedigi durumdaki pek cok kisinin Turkiye ile baglari kopmus ve dolayisiyla konsolosu geri doneceklerine ikna edemedikleri icin vize alamiyorlar.

    Eger konsolosu su an ABD'ye yerlesmeyi dusunmediginize ve ABD'yi sadece ziyaret edip, geri donup halihazirda calistiginiz kurumda calismaya devam edeceginize ikna edebilirseniz turist vizesi alabilirsiniz.

    Zaten anlattiginiz kadariyla geri donus yapmaniz sart, o nedenle bu durumu vurgulamaniz lazim.

    Genelde gocmenlik surecini baslatan kisi ABD'ye tasinmayi planladigi icin bu durum basvurunuza olumsuz yansiyabilir; ama asil seyahat amaci ABD'ye giris yapip sonra cikmak ise yine de turist vizesi alabilirsiniz. Ben de gocmenlik islemlerim devam ederken hem J hem de B vizelerini almistim, neticede geri donup universiteden mezun olmam gerekiyordu, bu mezuniyet durumu konsolosu "Turkiye'ye geri donecegime" ikna etmeye yetmisti. Yani ABD'de gocmenlik amaci gutsem de o giris gocmenlikle ilgili olmadigi icin vizeleri rahat almistim.

    Bu mesajınıza dayanarak aşağıda açıkladığım şekilde yorum yapabilir miyiz?

    Eşi LPR olup Abd'de yaşayan ve göçmenlik süreci devam eden birisi süreç çok uzun sürdüğü ve aile birliğine zarar verdiği için bu maddi-manevi zararı egale edebilmek adına -her seferinde geri dönmek kaydıyla- turist vizesiyle Abd'ye giriş yapabilir mi?

    Bence sizin örneğiniz ve verilen diğer örneklerle aynı sınıfta

    Tabii ki siz her zaman tedbiri elden birakmayip, Turkiye'ye geri doneceginizi gosteren belgeleri (ucak donus bileti dahil) yaninizda bulundurun.

    Burda CBP görevlilerine karşı tedbiri kastediyorsunuz sanırım. Maalesef o seviyeye bile gelemiyoruz. Elçilik geri döneceğimize ikna olup vize vermiyor. Dönüş uçak biletimizi bile alsak vermezler herhalde

    Evet, ABD'ye giristen bahsediyorum. Haklisiniz, eger vizeniz yoksa ve sizi Turkiye'ye baglayan ciddi nedenler de yoksa o durumda konsolosu bu gocmenlik surecinde turist vizesi almaya ikna etmeniz zor maalesef...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum