Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

• @ICu deprem bölgesinde yaşadığımı söyleyemedim. Nerede kalacaksınız tanıdığınız var mı dedi bende eşim orada zaten green card sürecimin devam ettiğini söyledim. O da evet gördüm dedi. Üzgünüm veremiyoruz göçmen vizesi sürecinizi beklemeniz gerekiyor dedi. Çok konuşmadı bile soru çok sormadı

• @crazycells teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Evet bende öyle düşünüyorum. Ben depremden etkilendiğimi falan söyleyip şansımı denemek istedim ama maalesef olmadı 😞 bu süreci bekleyeceğiz yapacak bir şey yok. Ama mülakat günü bizim durumumuzda olup alan kişiyiz görmedim genelde red aldılar

• @meryem-b

Teşekkürler.

Çalışıyor musunuz peki? Ve geri döneceğim dediniz mi?

• @ICu evet çalışıyorum mimarım ve belgelerimi de götürdüm izin aldığıma dair. Gerçekten de bir ay izin almıştım. Onlara zaten bakılmıyor. Kendileri soru sormadan anlatmamıza çok sıcak bakmadıkları için sormadan söylemedim bir şey. Hatta parmak izi verirken oradaki beyfendiyle daha çok konuştuk diyebilirim 🙂 depremi sordu ailemde sorun olup olmadığını falan sordu. Yani başvurmak isterseniz deneyin ama çok düşük ihtimal. Göçmen başvurusunu gördüğü herkese aynı davrandı süreci bekle tarzında

• @meryem-b

Hiç değilse çalışmanızı geri dönmenize delil saysaydı.

Bunların mantığı nedir hiç anlaşılmıyor. Forumda göçmenlik imkanı olup, hatta göçmenlik süreci devam edip de turist vizesi alanlar var. Konsolosları bu kimselerin geri döneceğine ikna eden şeyin onların çalışıyor olması veya öğrenci olmaları deniliyor. Halbuki siz de çalışıyorsunuz ve geri döneceksiniz. Size niye verilmiyor?

Tamamen saçmalık

• @ICu evet bizde anlamadık gerçekten çok garip bir sistemleri var. Ne olduğu bilinmiyor. Neye göre kime göre veriliyor. Ben çalışıyorum Üstelik yüksek lisansta yapıyorum öğrenciyim ve küçüklükten bu yana birçok kez Almanya’ya giriş çıkışım ve bazı ülkelere daha vizelerim var Hiçbirine bakılmadı bile 😞

• merhaba eşi green cardlı olan birinin B1 B2 vizesi alması kolay oluyor mu?

• @luchadora, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

@quattros Merhabalar! Ben de sizinle aynı durumdaydım. 2022 Nisan ayında aldım turist vizemi, Ağustos ayında ABD'ye giriş yapıp Eylül'de sorunsuz şekilde ayrıldım. Bu ocak ayında da IR1 başvurumu yaptık. Sorunuzun üzerinden biraz zaman geçmiş ama hala aklınıza takılan şeyler varsa sorabilirsiniz.

Merhaba! Turist vize görüşmesine gittiğimde evlilik cüzdanım yeterli olur mu acaba? Siz ABD' de yaşamak istediğiniz için IR1 e başvurdunuz değil mi? Teşekkürler.

• Merhaba! Evet, evlilik belgesi yeterli olur. hatta ona bile bakmadılar, ben bir sürü fotoğraf, ABD'de eşimin ailesinden davet mektupları, düğün davetiyeleri filan da götürmüştüm, ama hiç birine bakmadılar. En önemli olan bu vize türü ile gidip orada yaşamayacağınızı, gerçekten kısa süreli, turist olacağınızı onlara göstermeniz. Bana iki kere neden IR1'e başvurmuyorsunuz diye sordu bende açıkça anlattım, şu anda öyle bir planımız yok, eşim burada görevli ben de burada çalışıyorum, eğer oraya taşınma planımız olursa ona başvururuz zaten prosedürü biliyoruz diye. Ayrıca evet, şu anda da eşimin görev süresi burada sona geldiği ve ABD'ye taşınma planımız olduğu için IR1'e başvurduk.

Benzer Başlıklar

• 8
  • 5801
  • 1422
  • 2752
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82

37.0k
Users

5.5k
Topics

400.5k

| | | |