Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!
6 Şubat 2023 Depremzedelerine yardımda bulunmak isteyenler AHBAP Derneği'ne bağış yapabilirler.

Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sipse, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı Biri İçin En Uygun Vize

@crazycells, Ağustos 2022 de Turist vizesine başvurdum. Randevu alırken tesadüfen ABD Ankara Büyükelçiliğinin de Göçmen olmayan vize görüşmelerine açıldığını farkettim. Sistem 2022 Kasım ayına randevu verdi. Bir hafta sonra randevumu Eylül ayına çektim. Hazırladığım destekleyici belgelerden oluşan bir dosya ile görüşmeye gittim. Neden vize istediğim soruldu. Nedenini forumda yazdığım şekilde samimiyetle açıkladım. Eşimin ve çocuklarımın ABD pasaportu fotokopileri dışında götürdüğüm hiç bir evraka bakılmadı. Vizeniz onaylandı dendi ve 10 yıllık vizemin olduğu pasaportum da bu gün elime geçti.
    DS160 formunu doldurma, randevu alma ve ücret yatırmayı tamamen forumdaki açıklamalarınız doğrultusunda başka yardım almadan tamamladım.
    Yardımınız ve doğru yönlendirmeniz için tekrar çok teşekkür ederim.

Rica ederim, bundan sonraki surecte bol sanslar dilerim. 👍

Ben de bu sekilde bir deneyim yasayacaginizi tahmin ediyordum, basvurunuzun olumlu sonuclanmasina sevindim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sipse, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı Biri İçin En Uygun Vize

@projeon, Turist vizesine başvurdum. Hazırladığım destekleyici belgelerden oluşan bir dosya ile görüşmeye gittim. Neden vize istediğim soruldu. Nedenini forumda yazdığım şekilde samimiyetle açıkladım. Emekli olana kadar TR de yaşayacağımızı vurguladım. Eşimin ve çocuklarımın ABD pasaportu fotokopileri dışında götürdüğüm hiç bir evraka bakılmadı ve vizem onaylandı . Size de bol şanslar diliyorum.

Evet, burada onemli olan o anki girisinizin gocmenlik amaci guderek yapilmamasi. Bunu gosterebilirseniz, ya da konsolosu buna ikna edebilirseniz turist vizesi alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@timtim, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Merhaba, eşim çifte vatandaş ve yaklaşık 10 yıl önce dönüş yaptı biz de 2 yıldır evliyiz, oğlumuzu da Türkiyede vaandaş yaptık ve pasaportunu aldık. Benim için de CR1 sürecini başlatacağız tabi bunu yapabilmek için eşimin Abd de kaybettiği vatandaşlık sertfikası için de 1 ay önce N565 formu doldurduk onun gelmesini bekliyoruz. Şimdi sorularım için yardımcı olabilirseniz sevinirim :). Vatandaşlıl sertifikası aldıltan sonra Abd ye ben hangi vize ile gitmem gerek süreci orda başlatabilmem için? Ya da orda mı başlatmak daha az zahmetli olur Türkiyede mi? Teşekkürler

Maalesef ABD icinde gocmenlik surecini baslatabilmek icin alabileceginiz bir vize yok.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gkorkmaz, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

@waterman Çok teşekkürler, dediğiniz gibi baya uzatmış oluyoruz. En mantıklı olanının Türkiyede evlenmek ve green card başvurusu yapmak olduğuna karar verdik. Biraz süreçlerin hızlandırıldığından bahsediyorlar bakalım umarız çok uzun sürmek süreç..

Evet, CR1/IR1 sizin icin en uygun yontem bence de... su basligi takip etmelisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

Sizin amaciniz sayin @sipse 'den farkli oldugu icin (kendisi su an gocmen olmak istemiyor, ama sizin mustakbel esiniz gocmen olmak istiyor) , o nedenle siz direkt gocmenlik yoluna basvurmalisiniz...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@burakshop, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

@gkorkmaz merhaba trde evlenip grencarda basvuru sürecinin amerikada evlenip basvurma süresinden daha hızlı sınuçlandığını duydum..bu doğru mu siz basvurdunuz mu? Amerikada su an yoğunluktan dolayı geckmeler oluyormuş ama trde hızlı diyorlar

AOS ve CP yontemlerinin ikisinin de artilari ve eksileri var. Su basligi incelemelisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

• @crazycells teşekkür ederim ben iki avukatla görüştüm newyorkta..abd vatandasıyla amerikada da evlenmek ya da abd vatandasıyla türkiyedede evlenmek ortalama 12/16 ay arası sürüyor dediler.dahada erken gelmesi tamamen sans dediler..amerikada evlenince avantajı daha önce heman çalışma ve ssn nuumarası oluyor ancak seyhat izni raporda gösterseniz sansa baglı genelde vermiyorlar dediler.önceden seyahatte çalışma izniyle geliyormuş.dolayısıyla amerkadaykende eşim benim adıma istekte bulunabiliyor trden..burdan yine evraklarla beraber basvurulabiliniyor ve evraklar ulasınca avukat tekrar bir form doldurmadan önce trde olmanız gerekiyormuş. .geriye kalan ortalama bir süre ankaraya ulaşmasını ve mülakat tarihini beklemek kalıyor..mülakat sonrası zaten hemen amerikaya ucup 4/6 hafta arasında grencardın gelmesini beklemek kalıyor..

• herkese merhaba;
    ben de amerikan vatandaşı eşim ile Türkiye'de yaşıyorum. Şu an için amerikada yaşama düşüncemiz yok ama ileride ne olur bilemeyiz. Amerika turist vizem yok. Hangi yolu izlemek mantıklı olur? Evlilik 2 sene olmadı. Turist vizesine mi başvurmalıyım yoksa CR1 ve I130 yolundan mı gitmeliyim? Teşekkürler.

• @quattros Merhabalar! Ben de sizinle aynı durumdaydım. 2022 Nisan ayında aldım turist vizemi, Ağustos ayında ABD'ye giriş yapıp Eylül'de sorunsuz şekilde ayrıldım. Bu ocak ayında da IR1 başvurumu yaptık. Sorunuzun üzerinden biraz zaman geçmiş ama hala aklınıza takılan şeyler varsa sorabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

47

28.6k
Users

4.8k
Topics

341.2k

| | | |