Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @sharm yetiskinlerle calisamam derseniz de bir sirket kurup, okullar veya community center’lara , cocuk spor kamplarina, yaz kamplarina egitim paketleri satabilirsiniz. Anlasma yaptiginiz okullardaki cocuklar sizin field hockey, tennis vs siniflariniza kaydolur, afterschool etkinlikleri gerceklestirirler. Hatta bulundugunuz cevrede yoksa, egitmenligini yapacaginiz spor dalinin kulubunu kurarsiniz. inanılmaz hosuma gitti ve yol gosterdıgınız ıcın tesekkur ederım. daha ayrıntıyı nereden ogrenebılırım. acıkcası fıkrım cocugum oldugu için hemen denkliği alır bır okulda sansımı denerım yonundeydı ama bu soyledıgınız ınanılmaz farklı ve harika ! cok tesekkur ederım buraya ek olarak esım satranc ve badmınton da eklerım ve kesınlıkle sırket olayı benı mutlu eder . biz 2019eu21xxx talihlisiyiz . gelmemız sanırım seneye bu zamanları bulur. basarılı olmak ıstıyorum ve kendıme ınanıyorum. bıraz arastırmaya ve orada tecrubesı olan kısılere bakıs acılarını duymak ıstıyorum. cok heyecanlıyım , cok mutluyum. ama öğretmenlikte beni geçiş sürecinde idare eder ve tecrübe kazandırır kanısındayım. ne dersiniz?

  • ⭐⭐

    @senay-sirin çok Tesekkür ederim erinmeyip harika bilgiler verdiğiniz için. peki buradaki antrenörlük belgelerimi ingilizceye cevırtmem yeterli mi yoksa bunun içinde birsey yapmalımıyım? birde yeni gelecegım için biran önce birseyler yapmak istiyorum. öğrenmek istiyorum.

  • ⭐⭐

    @Sharm ikinci olayda florida da hangi apartman tarzı sitelere baksam tenis kortu var. yönetimlerle görüşsem ve cocuklara tenis hızmeti verebilirmiyim acab ?


  • @hockeyumpire2

    Ogretmenlik denkligi alabiliyorsaniz, dediginiz gibi, gecis asamasinda oryantasyonunuza ve cevre edinmenize yardimci olacaktir. Ayrica daha sonra kuracaginiz is icin network olusturmaniz yonunde de isinize yarayabilir.

    Gated community veya binalarin cogunun yuzme havuzlari, tenis kortlari, spor salonlari oldugunu goreceksiniz. Binalar ve gated community"ler sirketler tarafindan yonetiliyor, tahmin ediyorum ki onlarla yapabileceginiz bir anlasma ile on premise egitmen olabilirsiniz veya vereceginiz ilanlarla (ornegin bolgenizde tenis partneri bulmak icin bir smartphone app kullanabiliyorsunuz) o community'e ait tenis kortunda ders verebilirsiniz. Bu arada, FL gordugum iki ornegi paylasayim, Cuba gocmeni baba, oglunun okulundan baslayarak genislettigi "robotics" siniflari ile farkli okullarda egitim veriyordu. Iki laptop ve temel birkac elektronilk parca ile baslamis ve tanistigimda 100 sularinda laptop ve sayamayacagim kadar minik robot parcasi ile okul okul farkli gunlerde ders veriyordu (robotics club kurmustu bir de). Ikinci ornek de, sanirim Asya dogumlu bir Brit genc kadin "coding" siniflari kurup ders veriyordu, MIT 'nin temel kodlama egitim programini da kullaniyordu. Bir baska ornek de oyunla egitim dersleri veren bir Amerikali genc kadin, ESL ogretmeniymis ancak ben tanistigimda okullarda afterschool egitim veriyordu, cocuklara (kendi getirdigi laptoplar ve game server ile) kendi olusturdugu map'lerle minecraft ogretiyordu/oynatiyordu. Acikcasi bunlar sadce benim gorebildiklerim, siz buraya yerlestiginizde (alginiz benden farkli oldugundan) cok daha buyuk firsatlar goreceksiniz.

    Ote yandan, yasayacaginiz bolgeyi secerken hem yapabileceginiz isi hem de cocugunuz icin en iyi okulu sececeksiniz. Cocugunuz icin okul tanitimarina vs gittiginizde kendi mesleginizden bahsedip mumkun oldugunca cok insanla tanismaya ozen gostermenizi oneririm. Networkunuzu daha hizli ve kalici gelistirebilmeniz icin kendinize bir "profesyonel" profil olusturmaniz faydali olacaktir. Ornegin kendi adiniza bir web sayfasi (sertifikalariniz, egitiminiz, basarilariniz, ders verdiginiz/calistiginiz kurumlardan kisilerden referans cumleleri), mesleginizi yansitan ve yukaridakileri iceren birer facebook , instagram, linkedin profili vb. Boylece tanistiginiz herkesi "takipciniz" haline getirebilirsiniz. Bir de buyuk ihtimalle yasadiginiz bolgenin insanlarinin bir paylasim platformu (sosyal medyada bir grup vs) olacak, oraya uye olun ve abartmadan kendi reklaminizi da yapmaya calisin.

    Dogup buyudugunuz, egitim aldiginiz ortamda size ait cevre/network dogal olarak olusuyor. Siz bu ortami tamamen yeni bir ulke ve kulture tasiyacaginizdan, yeniden bir network yaratmak durumundasizin ancak normal akistaki gibi senelerce beklemeniz gerekmiyor. Farkli bir acidan bakarak ve yeni neslin "online presence" davranislarini taklit ederek daha hizli hareket edebilirsiniz. Cevrenizdeki cafe, restoran, community center, starbucks, yasadiginiz yerin admin ofisi vb yerlerdeki ilan panolarina kartinizi/hazirladiginiz kucuk brosuru birakmak gibi yerel imkanlari da atlamamak gerekir.

    Heyecaniniz gayet yerinde, yeni bir hayata adim atiyorsunuz. Bugune dek edindiginiz tecrubeleri yeni ogreneceklerinizle harmanlayacaksiniz ve kendiniz, aileniz icin daha iyi bir gelecek olusturacaksiniz. Cogunlukca ozlem duyulan "yeni bir baslangic" su anda avucunuzda. Herseyin gonlunuzce olmasini dilerim.


  • @hockeyumpire2

    Daha once gormediyseniz lutfen vaktiniz oldugunda izleyin
    (US yerlesmis Spor Akademisi mezunu bir Turk'un beden egitimi ogretmenligi tecrubesi)

  • ⭐⭐

    @sharm zaman ayırdığınız için tesekkür ederim. Ben bir gideyim okullar görür gününü 😂 bir tane de ben böyle video çekeceğim 💪 demedi deme 😊💐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    • ABD Egitim Bakanligi verilerine gore, tum ABD'deki ogretmen basina ogrenci ortalamasi 16.
    • Ogretmenlerin kazandigi yillik maas miktarlari eyaletten eyalete degisebiliyor. Ogretmenlerin en yuksek maas (ortalama) aldigi 10 eyalet soyle:
    Sira Eyalet Yillik Maas
    1. New York $81.613
    2. Alaska $80.627
    3. Connecticut $78.567
    4. California $76.523
    5. Massachusetts $75.720
    6. New Jersey $72.460
    7. Oregon $69.643
    8. Virginia $68.707
    9. Maryland $67.173
    10. Rhode Island $67.050
    • Howmuch.net'in hazirlamis oldugu su haritalarda ilkokul, ortaokul ve lise ogretmenlerinin ne kadar maas aldigi gorulebilir:

    Ilkokul Ogretmenlerinin Yillik Ortalama Maaslari

    alt metni

    Ortaokul Ogretmenlerinin Yillik Ortalama Maaslari

    alt metni

    Lise Ogretmenlerinin Yillik Ortalama Maaslari

    alt metni

    kaynak

  • ⭐⭐

    @crazycells usa da öğretmen olmak için üniversite mezunu olma şartı varmı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka Amerika'da Öğretmenlik Yapmak içinde söyledi:

    @crazycells usa da öğretmen olmak için üniversite mezunu olma şartı varmı

    evet, universite mezunu ya da master yapma sarti var. ABD'de Egitim konusundan aktariyorum:

    Öğretmen Yetiştirme

    • Öğretmenlik 4 yada 5 yıllık lisans ve lisansüstü olmak üzere 2 düzeyde verilen eğitimle kazanılmaktadır.

    • Öğretmenlik eğitimi veren 1227 üniversite mevcuttur.

    • Mezunlara geçici öğretmenlik sertifikası verilir.

    • Geçici sertifika koşulları (5 yıllık)

      • En az lisans derecesi
      • En az 24 kredi saat mesleki eğitim dersi almış olmak
      • En az 1 sömestr gözetmen denetiminde uygulama yapmış olmak
    • Sürekli sertifika koşulları;

      • En az 30 kredi- saatlik eğitim ve öğretim alanında master derecesine sahip olmak
      • Bir yıl tam gün öğretmenlik yapmak ve tavsiye mektupları getirmek
        Ulusal öğretmenlik sınavında başarı sağlamak
      • Bazı eyaletlerde ilk 5 veya 10 yıl içerisinde eğitim alanında yüksek lisans yapma şartı vardır.

  • @yapay-zeka Amerika'da Öğretmenlik Yapmak içinde söyledi:

    @crazycells usa da öğretmen olmak için üniversite mezunu olma şartı varmı

    Teorik olarak, ogretmen acigi olan eyaletlerde universite mezunu olmayan birini de substitute teacher olarak ise alabiliyorlar. Substitute teacher turkcede vekil/yedek ogretmen gibi birsey oluyor herhalde. Ogretmen bulmakta zorlanan districtler istisnai olarak bazi eyaletlerde alsalarda, genelde substitute teacher olanlar, ya emekli ogretmen, ya issiz ogretmen, ya ogretmenlik fakultesinde hala okumakta olanlar.

    Herhangi bir bransta TR'den lisans derecesi olan, ama egitim fakultesi mezunu olmayanlar "alternative paths to teacher certification" konusunu arastirabilirler. Normalde ogretmen olmasaniz bile, mesela Charlotte'ta 6 haftalik bir yaz okulu sonrasi, ogretmen olarak baslayabiliyorsunuz. Ayni sekilde san francisco da texas ta benzer programlar var. Yeterki ingilizceniz iyi olsun, ve ogretmenlik icin istenen alan testlerinde gecer not alin.


  • Merhabalar, Celta sahibi olmak ABD'de öğretmen olma sürecini kolaylaştırır mı?


  • Merhaba.

    Daha önce sorulmuş olabilir ama konuyu göremedim eğer başka bir yerde konu açıldıysa yönlendirirsenizde sevinirim.

    Bayan arkadaşımız Türkiye’de lise matematik öğretmeni 20 yıllık memur. Amerika’da kendi branşından devam edip öğretmenlik yapabilirim? Herhangi bir Amerika’da Türk okuluna Türkiye’den geçiş yapabilir mi? Veya çalışabilirim? Yada başka bir seçenek varmı dır? Eşinide Amerika’ya getirebilir mi? Ve hangi koşullarda

    Teşekkürler

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zgrrdn Amerika'da Öğretmenlik Yapmak içinde söyledi:

    Merhaba.

    Daha önce sorulmuş olabilir ama konuyu göremedim eğer başka bir yerde konu açıldıysa yönlendirirsenizde sevinirim.

    Bayan arkadaşımız Türkiye’de lise matematik öğretmeni 20 yıllık memur. Amerika’da kendi branşından devam edip öğretmenlik yapabilirim? Herhangi bir Amerika’da Türk okuluna Türkiye’den geçiş yapabilir mi? Veya çalışabilirim? Yada başka bir seçenek varmı dır? Eşinide Amerika’ya getirebilir mi? Ve hangi koşullarda

    Teşekkürler

    Calisabilir ama gerekli lisanslara sahip olmali veya sinavlari gecmeli. Sartlar eyaletten eyalete, okuldan okula degisebilir (ozellikle de bahsettiginiz ozel okullarda).

    Fakat bu sinavlari Turkiye'den verebilir mi bilmiyorum. Sadece bu pozisyon icin vize alabilir mi ondan da emin degilim, onu okullarla goruserek anlayabilir. Eger gercekten de isinde iyiyse ve CV'sini bunu gosteriyorsa tabii ki konsolosun vize vermesi kolaylasir. Eger vize alirsa zaten esine de vize alabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zgrrdn
    Ayrica su konuyu da incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/123/amerika-daki-eğitim-sistemi-genel-bakış

    Öğretmen Yetiştirme

    • Öğretmenlik 4 yada 5 yıllık lisans ve lisansüstü olmak üzere 2 düzeyde verilen eğitimle kazanılmaktadır.

    • Öğretmenlik eğitimi veren 1227 üniversite mevcuttur.

    • Mezunlara geçici öğretmenlik sertifikası verilir.

    • Geçici sertifika koşulları (5 yıllık);

      • En az lisans derecesi
      • En az 24 kredi saat mesleki eğitim dersi almış olmak
      • En az 1 sömestr gözetmen denetiminde uygulama yapmış olmak
    • Sürekli sertifika koşulları;

      • En az 30 kredi- saatlik eğitim ve öğretim alanında master derecesine sahip olmak
      • Bir yıl tam gün öğretmenlik yapmak ve tavsiye mektupları getirmek
        Ulusal öğretmenlik sınavında başarı sağlamak
      • Bazı eyaletlerde ilk 5 veya 10 yıl içerisinde eğitim alanında yüksek lisans yapma şartı vardır.

  • Fizik öğretmenliği konusunda deneyimi olan var mı? Doktora mezunu olarak gideceğim. Üniversitede post doc için kadro bulamazsam ilk etapta öğretmenlik yapmayı düşünüyorum. Dilim ve deneyimim var.


  • Tarih öğretmenliği hakkında ne diyebilirsiniz ? Bölümü dereceyle bitirdim yarısı türkçe yarısı ingilizce diplomam ve formasyonum var. Şu an askeri akademide Askeri Tarih yükseklisans yapıyorum. Ne önerirsiniz ?


  • @Hawkerx genelde amerikan tarihi ve dunya tarihi gibi dersleri goruyorum listelerde, spesifik bibalan epey


  • @Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: Amerika'da Öğretmenlik Yapmak

    @Hawkerx genelde amerikan tarihi ve dunya tarihi gibi dersleri goruyorum listelerde, spesifik bibalan epey

    İkisinide AA ile geçmiştim hemde amerikada doktora yapmış bir hocadan almıştım umarım işe yarar.


  • forumda türkiye de öğretmenlik yapıp buraya gelen birileri var mı acaba ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum