Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @benjaminblacks Merhaba;
    verdigin bilgiler isiginda bildiklerimi soyle aktarayim size. Sayet isvereniniz h2b olarak sizi alacaksa ilk olarak 'h2b isci sertifikasi " almasi lazim. konuya ne kadar hakimsin bilmiyorum ama bildigin uzere iki sezon var ve sezon baslamadan 4-5 ay oncesinden departman of lobar a basvurmasi lazim. Bunun ile beraber bir dosyalama sureci var. Linki asagiya birakiyorum, incelersin.

    Sonra ilan vermesi lazim ve ulke icerisinden eleman bulmadigi kanitlamasi lazim. bundan sonrada peititon icin basvurmasi lazim. Petition da onaylandiktan sonra senin surecin baslayabilir. isveren tarafindaki kisma cok hakim deigilm ama genel olarak bu sekilde. Bunun ile berbaber aciklik getirmak istediklerim var, anladigim kadariyla siz suan baska vize turunda abd desiniz. Varsayalim sizin petition niniz onaylandi ve isveren sizi alacak. Haliyle statu degisikligi yapmak zorundasiniz ve bu sure 4 ile 6 ay yada daha da uzun surebiliyor. Zaten H2b ilk basta 6 ve 8 aylik olarak veriliyor. Boyle bir durumda size kim sponsor olmak ister ki. Bunu da gectim, dediginize gore isveren tum masraflari siz odersiniz demis. H2b de kural geregi hicbir ucret odememeniz lazim. Vize ucretiniz, ucak bileti, transfer ve yolda yedigini yemek dahi sirket tarafindan karsilanmasi lazim. lutfen biraz arastir. bu sekilde yola cikman cok yanlis. ki zaten bu durum bilindik birsey. yani isveren sana bunu soylerken siz neden demeniz bunu! Neyse bunun ile ilgili resmi yazinin ilgili ekran goruntusu ve linkini birakiyorum.
    Hayirlisi olsun

    .
    11.jpg

  • ⭐⭐⭐

    @benjaminblacks bu vize tipi olabilir mi kastettikleri ozaman onun başlığını okumanı tavsiye ederim. EB 3

    EB3 vizesi aracılığıyla, profesyoneller yani üniversite mezunu olup mezun oldukları bölümle ilgili bir alanda çalışanlar, 2 yıllık iş deneyimine sahip olup tecrübe sahibi oldukları işte çalışan vasıflı işçiler, ve vasıfsız işçi diye adlandırılan herhangi bir nitelik ve tecrübe gerektirmeyen bir işte çalışacak kişiler, bir ABD şirketinden tam zamanlı bir iş teklifi ile Green Card alabilirler. EB3 işlemlerinin tamamlanması yaklaşık 1 ila 3 yıl sürebilmektedir.


  • @ahsenaydgdu yorumunuz için teşekkür ederim ,şirket bu vize türünü kastediyor diyorsunuz da sanırım ben anlatamıyorum, demek istiyorum ki : iş yeri hiç böyle bir şey yapmamış hangi vize türü ile beni alabileceklerinin ne yapacaklarını bilmiyorlar. Özetle : sen araştır bul hangisi daha kolay oluyor ,sonra biz de gerekeni yapalım diyorlar

    Dediğiniz vize türünün işlemleri uzun sürmüyor mu sizce de? Daha kısa sürede başvurup halledebileceğim vize türü var mıdır ? Teşekkür ediyorum yorumlarınız için

  • ⭐⭐⭐

    @benjaminblacks inanın bu konusa bende çok bilmiyorum. Bildiğim bu ve iş yeri içinde çekilişle green card. Avukata sorun isterseniz madem şirket kendin öde biz sponsor oluruz dei. Gerekirse orda kredi çek ama bu işi hallet :)))


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: J1 vizesinden sonra H2B vizesi almak veya H2B statüsüne geçiş yapmak

    @benjaminblacks inanın bu konusa bende çok bilmiyorum. Bildiğim bu ve iş yeri içinde çekilişle green card. Avukata sorun isterseniz madem şirket kendin öde biz sponsor oluruz dei. Gerekirse orda kredi çek ama bu işi hallet :)))

    teşekkür ederim:)


  • @benjaminblacks merhaba; h2b yi zaten açıklamıştım. Bunun yanı sıra böyle bir durumda en uygunu EB3 de olabilir. Ama bu vise türü zaman alan bir vize türü. 1 sene ila 3 sene arası, hatta bazen daha uzun sürenlerde var. Sürecini avukat desteği ile de devam ettirebilirsin.
    Hakkınızda hayırlısı olsun 🙏


  • @orhanozbekk beye bu konu hakkında bir sorum daha olacaktı belki merak eden arkadaşlar da bilgilenir merhabalar Mehmet ben daha önce konuşmuştuk J-1 ve H2B ile ilgili. 2 yıl kuralını kaldırmanıza gerek yok demiştiniz, siz H2B için vize görüşmesine Türkiye'den mi girdiniz başka ülkeye mi gittiniz? Başka ülkeye gittiyseniz belki orada bu kural çok sıkıntı çıkarmamıştır diye merak ettim. Türkiyeden girdiyseniz harika bir haber. Teşekkürler minnettarım.


  • @icseluyanis Merhaba, Evet kaldirmaniza gerek yok. Ben istanbuldan almistim H2B vizemi. Yalniz ben statu degisikligi yapmadim. J1 ile ABD' deydim ve pandemi olunca geri donmek zorunda kaldim, 2 yil dolmadan h2b vizesine basvurdum.
    Daha oncede acikladigim gibi 2 yil kuralini ayni vize turune basvuracaksiniz kaldirmaniz lazim. Farkli bir vize turune basvuracaksaniz gerek yok.
    Bol sans


  • Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle seneye wat yapacağım ve İngilizce Anlamında sıkıntım yok iyi düzeyde bildiğimi söyleyebilirim.4 ay orda kaldıktan sonra h2b vizesi ile iş bulup kalmak istiyorum( gönül isterdi diplomam olsun h1b ile kalayım)
    Bu h2b ile iş bulup kalmam yani böyle bir şey olabilir mi bu vizeye geçiş mi yapmam gerekir nasıl bir yol izleyebilirim gerçekten sizden öğreneceğim kadarıyla bileceğim.Bu vizeyi alabilir miyim şartları sağlıyorum diye düşünüyorum ama yine de genel nasıl yapabilirim bunu ve şartlar uygun mu bana bunu öğrenmek istiyorum.

    Ve bu vize ne kadar sürelik alırım? eğer alırsam ve 5 sene orda kalıp greencard almam mümkün olur mu?
    Sizce eksileri var mıdır genel aydınlatırsanız sevinirim aklımda en kötü ihtimalle çalıştığım yeri ayarlamak veya başka bir iş bulup kalmak istiyorum.Şimdiden Teşekkürler sağ olun.


  • @ahmettt1313 Merhaba, bende suan H2B ile abd deyim. Sorununuzu bilgim dahilinde cevaplayayim. oncelikle J1 redlerinin fazla oldugu bu donemde umarim vizenizi alabilirsiniz. Aldiginizi varsayarak soyluyorum, H2B nin sezonlarini iyi takip edip dogru sezonda basvurmaniz sansinizi arttiracaktir. Yalniz onemli olan nokta siz farkli bir vize turunde abd deyken size bu imkani saglayacak dogru kisiyi bulmaniz. Bunu neden soyluyorum; cunku cogu isletme sizin halihazirla H2B vizenizin olmasini istiyor,. Farkli vize turlerinden gecislere sicak bakmiyorlar maalesef. Daha once yapan arkadaslar var, var ama hepsininde arada tanidiklari vardi. Yani daha once ya J1 yapmislar o isletmede yada manager lari H2B alan bir isletmede calisiyor vb. Bunun disinda yapabileni daha gormedim. Kastettigim sey imkansiz oldugu anlamini tasimasin, elbette mumkun ama dedigim gibi isverenler farkli vize turlerinden olana pek yanasmiyor maalesef. Bunun bilincinde olun.

    Bu vize turunu isletmenin sezonu kadar aliyorsunuz. ortlama 6 yada 10 ay civari. artik size bu imkani saglayan isletmenin sezonu ne kadar ise. Surenizin bitimine dogru yeni H2B saglayan bir isletme ilen devam eden sezonda tekrar extension bulmaniz lazim. Bu vize turunde extension yaptiktan sonra pasaportunuza basili bir vize turu olmadigindan ulkeden cikabilirsiniz lakin tekrar geri gelmek icin konsolosluga gidip vize bastirmaniz lazim. Haliyle sureci basa aliyorsunuz. Bu detayida soylemis olayim.

    Non-immigrant vize turu ile 10 senede kalsaniz size green card saglamaz. Green card vize turleri olan yani EB vize turlerinden birine basvurmaliniz ki oturum alma imkani saglasin. Kendinize sponsor bulduktan sonra bu tarz green card sureci baslatmaniz lazim.

    Umarim yarari olmustur, Simdiden bol sans.


  • Merhabalar suanda j1 vizesi ile ABD’de bulunmaktayim ve Haziran ayinda TR’ye donecegim. Vizemde 2 yil kurali bulunmakta ve Eylul 2023 de bunu kaldirmak icin basvuruda bulundum ve hala “Pending” olarak gozukmekte. Bu kural sonuclanmadan TR’ye donsem out of country olarak H2B ye basvurmamda herhangi bir sorun olur mu? Yoksa H2B Out of Country yapabilmek icin waiveri elimize almamiz gereklimi? Bir kac gundur sitede dolasiyorun ve @orhanozbekk haricinde bunun ornegini goremedim. Simdiden tesekkur ederim!


  • @ugurduman Merhaba, normal sartlarda avukata sordugunuz zaman kaldirilmasi gerektigini soyler ama benim bildigim ayni vize turune basvuracaksaniz kaldirmaniz gerekli. Buna ornek olarak ben ve yine bir arkadasimi soyluyebilirim. Benimde 2 yil kuralim vardi ve dolmadan H2B vizesine basvuru yaptim ve aldim. Ayni sekilde bir arkadasim daha vizesini aldi. Sayet sponsorunuz var ise 2 yil kuralinin kaldirilmasini beklemeden basvuru yapabilirsiniz.


  • @orhanozbekk Hocam sadece aynı vize türü için değil, örneğin J1-H1B geçişinde de waiver isteniyor. Sanırım H2B kısa süreli göçmen olmayan vize olduğu için gerekmiyor, J1 sonrası turist vizesi başvurusunda istenmemesi gibi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum