Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card Başvurusunda Pasaport Şartının Kaldırılması Kararı (Şubat 2022)


  • @SUAT-GUNAY Greencard çekilisi ve sonrasini, ülkemizin acı gerçeği "memur olabilme şartlarından 35 yaş alti" cekilisi ile karistirdiniz belli ki !!! Neymiş Amerika'ya adaptasyonmus... onu da çekilişi kazanan kişi düşünsün bi zahmet... sizde bu zihniyetle 50 yaşından sonra niye buralardasiniz acaba? Amerika üst yaş sınırı koymadı diye mi hala hayal kurabildiginiz için mi? ( Kaçak cevap: vallahi çocuğum için )


  • Bence hac kurasında ki gibi katsayılı kura sistemi getirilse, pasaport şartı kalmaya devam etse ve sahte başvuruları daha iyi eleyen bir program ile bu çekiliş yapılsa gerçekten hakkaniyetli bir sistem olur.


  • @Utopya okuduğunu anlamaman benim sorunum değil ki. sende bir şeyler sinir yapmış ama çok da önemli değil.
    sen de haklısın birader ne diyim.


  • @SUAT-GUNAY he he... Amerika'nin nasıl insanlar istediğini çözen sosyolog ve simdi de bireyleri çözen psikolog AMCA, beynim yetmedi senin düşüncelerini anlayamadım.


  • @Utopya hocam belli ki sıkıntılı bir insansın. ne edep biliyorsun, ne saygı. nedenini anlamadığım şekilde de gereksiz tarzlar takınıyorsun.

    sana uymayan nedir? yaşın 40 falan mı, o yüzden mi bu kadar agresifsin yarım yamalak okuduğun söylediklerime. boş ver, okumadan geç benim yazdıklarımı.

    çok uzatmasak iyi olur ama benden sana bir tavsiye, insanların değer verdiği şeylere alaycı tavır takınma. hele hele konu çocuk ve anne olunca. kendininkiler için istediğini yazarsın, söylersin ama başkasınınki için bu alaycı yorumları yapma. bi' bakayım dedim kimsin, necisin, "acaba ben mi yanlış aksettirdim" diye ama genelde senin tarzın buymuş. birisinin annesine bile haddin olmayan yorumlar yapmışsın. yapma... fikirlere karşı fikrini sun, savun, açıklamanı yap ama bunu edebinle yap. ne alaycı tavır takın, ne de hakaretvari sözler söyle. haa dediğim gibi sadece tavsiye, uyup uymamak sana kalmış...


  • @SUAT-GUNAY ...aynen öyle! Senin gibi işi gücü bıraktık sloganiyla kosamadigimiz içindir.


  • @Utopya eyvallah hocam.
    şöyle yapalım, ben şimdi sana yazmış olayım. sen de en son cevap ver, ben karşılık vermeyeyim, sen de "susturdum, en son ben yazdım" diye rahatla, başın göğe erip, konu kapanıp gitsin.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • rez alalım bakalım, açıkçası ben olaya kendi lehime realist bakıyorum ve pasaport şartının kaldırılmasını çok kötü buluyorum. sonuç olarak benim kazanma şansımı azaltacak bir unsur. umarım bir yerlerde, gerçekten bu vizeyi hak eden veya ihtiyacı olan birilerinin işine yarıyordur bu karar.


  • @SUAT-GUNAY 40 yas ust siniri fikrinize kesinlikle katilmiyorum. Verdiginiz ornekler tamamen subjektif. Adaptasyon sureci kisiden kisiye gore degisir, bunun yasla bir ilgisi yok. 20 yasindaki biri "Amerikan Ruyasi" yasayacagini dusunurken bunalima girip ailesinin ve arkadaslarinin yanina ulkesine donmek isteyebilecegi gibi; 50 yasinda olup da bir hedefe odaklanmis ve imkan bulmasi halinde gerceklestirecegi fikirleri, projeleri olan biri ABD'deki firsatlari dogru degerlendirip bilgi ve tecrubesi ile cok basarili olabilir. Kimi 20-30 yaslarindaki insanlar vardir icinde buyudugu topluma ve kulture fazla baglidir, kultur sokunu iliklerine kadar hissedip yillarca adaptasyon sorunu ceker, surekli arkadaslari ile chat yapar ve geldigi ulkeden kopamaz. Kimi 40-50 yasindakiler ise o ulkenin yillarca hayalini kurmus, surekli arastirip bilgi edinmis firsatini bulup gittiginde ise tum odagini o ulkeye adapte olmaya vermis ve kisa surede bunu basarabilmis olabilir. Bunlar tamemen insanlarin karakterine gore degisir yaslarina gore degil.

    Turkiye'deki bu yas takintisi yuzunden cogu insan basarisiz ve mutsuz oluyor, sanal mecralarda "30 yasimdan sonra universite okuyabilir miyim?" diye sorular soruyorlar insan gercekten hayret ediyor. Oysa gelismis ulkelerde 40'larindan, 50'lerinden sonra universite okuyan, meslek degistiren vs. hayata ve yeni hedeflere motive olup basarili olan o kadar fazla insan var ki. Kimin hangi yasta neyi basarip basaramayacagini kimse bilemez. Turkiye'deki insanlari yargilayan kaliplara sokan, demotive eden bu sorunlu mentalite benim bu ulkede hayatimin geri kalanini surdurmek istememe sebeplerimden biri. Insanlarin yasi, dis gorunusu, etnisitesi, dini inanci, siyasi gorusu, cinsel tercihleri vb. ozelliklerine bakmadan herkese esit davranan ve esit imkanlar sunan bir ulkede yasamak benim hayalim. Boyle bir ulkede 40 yasimda da 50 yasimda da yasama imkani bulsam adapte olmak icin 20 yasimdaki halimle ayni istek ve enerjiyle elimden geleni yaparim.

    Ayrica bunu da suraya birakayim:


  • Arkadaşlar bu durum kesinleşti mi pasaport şartı dv2024ten itibaren olmayacak mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pelinur başlığın ilk iletisini okuyun lütfen.


  • @gucarslan yani bu şart dv 2024 de dahil olmak üzere kalktı olarak algılıyorum, teşekkürler bilgi için


  • @leviathan eskisi kadar girmiyorum bu platforma, muhabbeti özlediğimden bir selam vereyim diyince gördüm yorumunuzu.
    elbette saygı duyuyorum düşüncelerinize, sonuna kadar da haklısınız. zaten o yorumumu, öncesi ve sonrasını da okuduysanız ben de kesinlikle hiçbir şartın olmaması taraftarıyım. burası net. ama yine eklediğim gibi, hani illa şart koyulacak ve bunu da ben koyacaksam, benim tercihim yaştan yana olurdu etkilenen daha az olsun düşüncesiyle. yorumum altına eklemiştim, gözünüzden kaçmış olabilir, 40 yaş sınırı olsun derken (olacaksa) ben 50 yaşındayım. ve sizin yorumunuzda yazan bir çok şeyi de yaşadım. 40'ından sonra üniversite bitirdim (aftan yararlanıp), iş hayatım 40'ından sonra düzene girdi, başarıya ulaştı, şimdi 50 yaşındayım ve 2 çocuk daha yapmak için eşime baskı kuruyorum 🙂
    tüm bunları geçin, bir EYT mağduru olarak, 45-50 yaşında emekli olmanın çok anlamsız bir şey olduğunu söylüyorum her yerde (tabi ülke, yaşam şartları ve ortalama ömür gelişmiş ülkelerdeki gibi olması halinde). yani anlayacağınız 40-50 yaş üstünü işi bitmiş olanlar olarak gördüğümü anlamayın yazdıklarımdan lütfen.
    pasaport şartının kaldırılmasına itiraz bence çok ama çok adalet dışı. evet kötü bir durum ama pasaport şartı adil gelmiyor bana ülkenin ve yaşayanlarının durumunu görüp de. neyse bu farklı bir konu zaten.
    değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.


  • @SUAT-GUNAY Konu hortlamış 🙂 Merhaba Suat Abi 😁


  • Bu ileti silindi!

  • @mustf201 kardeş selam... yavaş yavaş dökülüyoruz 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ibrahimasar ibrahimasar 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   W waterman 

  • bir yolumuz düzgün gitse dişimi kıracam şimdi ne kadar gereksiz insan var başvuru yapacak şaçma sapan karar alıyorlar ya kardeşim sen koskaca Amerikasın Pasaport kaldırılır mı hiç ya Türkiye mi orası

  • ⭐⭐

    Passport Requirement: Starting with entrants in DV2021 (opened for entry registration in October 2019), each DV entry was required to include the passport number, country or authority of issuance, and expiration date for the principal entrant’s valid, unexpired passport or be qualified for a passport exemption. In February 2022, a federal district court vacated the regulation that provided the basis for this requirement. If you encounter applicants from the DV2021 through DV2023 program years who did not list valid passport information on their DV program entry, or had a change in the passport numbers provided between the time of DV entry and visa application, or there was a claimed exemption on the entry form, you should not consider that information at all as it is no longer legally relevant to the applicant's eligibility. If you have any questions concerning this issue, please contact your attorney adviser in L/CA

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum