Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bugün biometric için USCIS adresine gitmiştim ve çıkar çıkmaz dosyada güncelleme oldu. Başvuru üzerinden 1 ay geçmeden i765'i bugün onayladılar. Kart bugün basıma gönderildi ve sanıyorum 1 hafta içinde elimde olacak.


  • Merhaba, i-693 formu icin salı günü Amerikada doktor randevum var. Aşı geçmişimi nasil temin ederim Turkiyeden? Ya da boylr bir imkanim var mi? Yoksa, talep edilen aşıları tekrar mı olmam gerekecek? Bu sağlıklı ve guvenli mi? Desteğinizi rica ederim @crazycells


  • @MuRtY, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba, i-693 formu icin salı günü Amerikada doktor randevum var. Aşı geçmişimi nasil temin ederim Turkiyeden? Ya da boylr bir imkanim var mi? Yoksa, talep edilen aşıları tekrar mı olmam gerekecek? Bu sağlıklı ve guvenli mi? Desteğinizi rica ederim @crazycells

    Sağlamanız gereken aşıların bazılarının geçerlilik süreleri var. Ne kadar süre once aşı oldunuz bilemiyorum fakat size yapılacak olan kan testine göre doktor asilari belirliyor. İsim olarak anımsayamiyorum fakat iki aşı mutlaka olunmak zorunda. Pahalı aşılar değiller.

    Tr’den alacağınız aşı kartı ABD icin geçerli olur mu emin değilim. Tr’de sunmuş olsanız kabul ediliyor. Şurayı inceleyiniz.

    Ayrıca, E-nabiz sistemine goz atın dilerseniz. Şimdiye kadar uygulanan asilarinizi orada bulabilirsiniz.


  • @MuRtY eger amerikada sigortaniz varsa ucretsiz olarak asilari olabilirsiniz. Ayrica NYC-Nj bolgesindeyseniz size ucuz ve sigortanin odedigi USCIS sitesinde kayitli doktor da onerebilirim.


  • Merhabar. Ben california Id ya da ehliyet almak istiyorum. Abdli erkek arkadaşımla evlendik. Belgelerimizi toparlıyoruz hala, yakında yollayacağız. O yüzden hala Ssn number im yok. Eşimle birlikte dmvye gittik. Ve ehliyet ya da cal id alamayacağımı söylediler. Burada adresimi ispatlayabiliyorum ama elimde geçerli olan Prof of id belgesi yok. Çünkü vize sürem doldu. Onun için i 94 formum geçerli değil. Pasaportumun hala süresi var ama istedikleri belgeler vizeyle birlikte geçerli i94 formu ya da permanent resident istiyorlar. Orijinal evlilik belgemizi yanımızda götürdük gene de yardımcı olmadılar ve ben id olmadan uçakla ya da otobusle seyahat edemiyorum. İki ay sonra 7-8 saat uzaklıkta gitmem gereken iki davet var iş için. Maalesef eşim işten izin alamadı birlikte de gidemiyoruz. Bu durumda ne yapabilirim? Bir yol var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.


  • @tessindunyasi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhabar. Ben california Id ya da ehliyet almak istiyorum. Abdli erkek arkadaşımla evlendik. Belgelerimizi toparlıyoruz hala, yakında yollayacağız. O yüzden hala Ssn number im yok. Eşimle birlikte dmvye gittik. Ve ehliyet ya da cal id alamayacağımı söylediler. Burada adresimi ispatlayabiliyorum ama elimde geçerli olan Prof of id belgesi yok. Çünkü vize sürem doldu. Onun için i 94 formum geçerli değil. Pasaportumun hala süresi var ama istedikleri belgeler vizeyle birlikte geçerli i94 formu ya da permanent resident istiyorlar. Orijinal evlilik belgemizi yanımızda götürdük gene de yardımcı olmadılar ve ben id olmadan uçakla ya da otobusle seyahat edemiyorum. İki ay sonra 7-8 saat uzaklıkta gitmem gereken iki davet var iş için. Maalesef eşim işten izin alamadı birlikte de gidemiyoruz. Bu durumda ne yapabilirim? Bir yol var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    İ94 süreniz büyük ihtimalle doldu ve dolmasa da tek basına yeterli değil. İşlemlerinizi başlatıp uscisten gelen belgeler arasında i94 sürenizin sınırsız olduğunu gösteren bir belge olmalı elinizde. Siz henüz işlemleri baslatmadiginiz icin bu belge de elinizde yok. Fakat ab60 çıkarabiliyor olmanız gerekiyor.


  • @Tugba teşekkür ederim tugba hanım. Evet ab64 çıkartıyor olabilmem lazım ama maalesef yapamayacağımı söylediler. Belgeleri yollayım sınırsız ı94 formu aldığımda yeniden deneyeceğim. Diğer türlü bir yol varmış gibi gözükmüyor


  • Merhabalar tekrardan, eşimle mayıs sonu Vegast'ta evlendik. 3 ay oldu evleneli. Green card için süreci henüz başlatmadık. Evlilik sonrası ben Türkiye'ye döndüm planımız ben buradayken eşimin işlemleri başlatmasıydı. Konsolosluk sürecinden devam etmeyi düşünüyorduk. Ancak işlem süreçlerinin uzunluğu ikimizin de gözünü korkuttu. Bu yüzden işimden ayrılıp oraya gitmeyi ve süreci ordan başlatmayı düşündük. Ancak benim sorum şu ben turist vizesiyle gidip green card sürecini başlatırken çalışma ve seyahat iznine de başvuracağım. Bu çalışma izni ortalama ne kadar sürede gelir? Youtube'tan bir kaç avukatın videosunu izlediğimde eskiden 2 ayda gelirken şimdilerde 7-8 ayda geldiğini belirtti. Bu doğru mudur? Bu doğruysa burdan oraya gitmemin bir anlamı kalmıyor aynı süreye denk geliyor. Sizce Amerika içinden mi başvurmak daha mantıklı Türkiye'den mi?

  • ⭐⭐⭐

    @strangek Tecrübelerden anladığım kadarıyla bu süreç Amerika'da daha az sancılı ve daha kısa sürüyor. Bu süreç zarfında sizler de yeni ülkeye alışma sürecini yaşamış olursunuz. İşiniz ile ilgili daha somut araştırmalar da yapmış olursunuz. İngilizcenizi geliştirmiş olursunuz. Bunlar benim düşüncelerim tabi.
    Bu konuda sayın @crazycells daha net bir cevap verecektir.


  • @Programmer Çok teşekkür ederim cevabınız için. Kaynaklardan baktığım kadarıyla 5-7 ayı bulabiliyor yazmış bu süre bana çok fazla geldi. Eşim Amerika vatandaşı Los Angeles'ta yaşıyor.
    Burada savunma sanayinde mühendis olarak çalışıyorum ve doktora yapıyorum. Öğrenimimi ve işimi bırakarak gideceğim bu yüzden çalışmadan 6-7 ay geçirmek bana ürkütücü geliyor.

  • ⭐⭐⭐

    @strangek Başarılar dilerim öncelikle. Siz durumunuzu daha iyi bilirsiniz ama bu durumda vermiş olduğunuz emeğinizin heba olmaması ve doktoranızın yarıda kalmaması için doktorayı bitirdikten sonra işlemleri başlatmanız daha mantıklı görünüyor. Ayrıca sektörde kazanacağınız tecrübeler de eminim Amerika'da iş arama sürecinde çok işinize yarayacaktır.


  • @Programmer Çok teşekkür ederim tekrardan 🙂 @crazycells 'inde fikirlerini ve tecrübelerini öğrendikten sonra karar vereceğim.


  • @strangek Tamamen değişken ve önceden kestirmek mümkün değil. Ben 25 günde çalışma iznini aldım; ancak 1 yıldır bekleyip henüz alamayanlar var. Birçok değişken etkiliyor süreci maalesef, bu yüzden kimse net bir şey söyleyemez.


  • @tampagv nereden başvurdunuz acaba


  • @strangek Tampa, FL.


  • @strangek benimki 6 expedite sonrasi kendimi parcalaya parcalaya 10. ay sonunda geldi. cok degisken var. Bulabilirseniz turkiyede dolar odeyen sirketlerden uzaktan is bulup onu yapin bu surecte. baska turlu zor.


  • Merhaba,
    2022 mayıs turistik vize giriş yaptım ve ardından amerikan biriyle tanıştım ve evlendim. Süreç biraz hızlı oldu. Güncel greencard başvuru süreçleri tamamen kafamı karıştırdı ve avukatlarda yüksek rakamlar talep ediyor. Güncel evrak hazırlığı ile ilgili son bilgiyi paylaşabilir misiniz sıfırdan ?
    I130 artık online dolduruluyormuş. Ama avukatlar hayır manuel doldurcaz tek paket yapıcaz diyorlar. Medical exam ne zaman yaptıracağım hangi süreçte?
    Detaylı bir şekilde bu süreci anlatan birisi olursa be büyük stresten kurtaracak 😞


  • @brkncnt surece buradan bakabilirsiniz tekrar guncellenecek bir sey yok. kagitlar ayni. bu siteye ve yourube videolarini acip bakin. her seyin tamam oldugundan emin olun. biz o sekilde doldurduk gayet avukatsiz da oluyor. I-130 formu icin usicsten online hesap acarsaniz parayi odeyerek doldurabilirsiniz. 130a formu icin de ilk formu online kaydettikten sonra 130a yi yazdirip elle doldurup taratarak sisteme yukleyebiliyorsunuz. kalan belgeleri calisma izni 485 ve seyahat iznini yine elle doldurup paket yapip uscise yollayabilirsiniz. videolardan ve bu web sitesinden destek alin.


  • @brkncnt Evliliğiniz gerçek bir evlilikse endişelenecek hiçbir şey yok. Bütün doldurulacak dokümanlar USCIS sitesinde mevcut ve yavaş yavaş, aceleye getirmeden kendiniz doldurabilir ve ilgili birime iletebilirsiniz. Avukat gerektirecek bir işlem yok. Bu başlık altında da oldukça detaylı yönlendirmeler var.


  • Ssssssssssssssss


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum