Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, ben Türkiye'de bir üniversitede okumaktayım. Hali hazırda Washington D.C.'de 2-3 aylık yaz stajı yapabileceğim bir yer de bulunmakta. Tabii ki, bu staja gidebilmek için J1 vizesi gerekiyor. Ancak okuduğum kadarıyla staj işleri için TWC gibi bir sponsor gerekiyormuş. Staj yapacağım yeri kendim bulmama ve kalabileceğim yeri kendim ayarlayabilecek olmama rağmen yine de bu sponsora gerek var mı? Sponsorlara ekstra 5-6k dolar ödemek çok ilginç geliyor. Atladığım bir nokta mı var? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burnbutcherburn, içinde söyledi: J1 Vizesi Sponsoru Hakkında

    Merhabalar, ben Türkiye'de bir üniversitede okumaktayım. Hali hazırda Washington D.C.'de 2-3 aylık yaz stajı yapabileceğim bir yer de bulunmakta. Tabii ki, bu staja gidebilmek için J1 vizesi gerekiyor. Ancak okuduğum kadarıyla staj işleri için TWC gibi bir sponsor gerekiyormuş. Staj yapacağım yeri kendim bulmama ve kalabileceğim yeri kendim ayarlayabilecek olmama rağmen yine de bu sponsora gerek var mı? Sponsorlara ekstra 5-6k dolar ödemek çok ilginç geliyor. Atladığım bir nokta mı var? Teşekkürler.

    Bahsettiginiz staj yeri bir okul mu? Yoksa bir isyeri mi?

    Eger sponsor olmaya lisansi olan bir yer degilse o durumda dediginiz gibi bir araci sponsor gerekecek; ama zaten kurum sponsor olmak icin kayitliysa o durumda baskalarina gerek kalmayacak.

    J1 vizesi icin sponsor olabilecek kurumlarin listesi surada:

    Okullarin tamamina yakini sponsor olabiliyor, eger bahsettiginiz yer bir okul ise o durumda kontrol etmenize gerek yok.


  • Merhabalar. J1 vizesi için neler yapılmalı. Amerikada büyük bir eğitim kurumu yüksek lisans yapan bir öğrenciyi davet etmek istiyor(sanırım kayıtlı olan bir kurum değil. Eğer kayıtlı değilse; eğitim kurumu kendisini nasıl kaydedebilir). Ne yapılması gerektiği ile alakalı bir bilgim yok. Yardımcı olun lütfen


  • Merhabalar özetleyecek olursam yaz stajı için gitmek istediğimde sponsorun gerekli olduğu yazıyor. Stajı kendim bir iş yerinden ayarlasam o iş yeri bana sponsor olamıyor mu, farklı bir sponsor mu gerekiyor ? Teşekkürler...

  • Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) bölümünden taşındı  admin admin 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gtrlover, içinde söyledi: J1 Vizesi (Staj Programı) için hangi kurumlar sponsor olabillir?

    Merhabalar özetleyecek olursam yaz stajı için gitmek istediğimde sponsorun gerekli olduğu yazıyor. Stajı kendim bir iş yerinden ayarlasam o iş yeri bana sponsor olamıyor mu, farklı bir sponsor mu gerekiyor ? Teşekkürler...

    Teorik olarak hayir, ama pratikte evet. Sistem soyle isliyor...

    J1 vizesi icin resmi formlari hazirlayabilecek ve sponsor olabilecek kurumlar bellidir, bu sponsorlarin listesine suradan ulasabilirsiniz:

    gorebileceginiz gibi programa uygun kurumlarin pek cogu egitim kurumu, ama bunun disinda da sirketler veya akreditasyonu olmayan kurumlar yukaridaki listedeki araci kurumlar araciligiyla sponsor olabilirler.

    Yani siz, staj programi icin size sponsor olmak isteyen bir isyeri buldugunuzda, bu is yerinin yukaridaki listedeki araci kurumlardan birine ulasmasi gerekiyor. Ornek olarak veriyorum, listede gozume carpti hemen tikladim...

    Resmi siteden de okuyabileceginiz gibi "Inter Exchange" adli kurum J1 programi icin sponsorluk yapabilecek bir kurum, kendi sitelerini okuyunca zaten bu dediginiz isi yapan bir araci kurum oldugu anlasiliyor. (not: sadece ornek olarak bu araci kurumu gosterdim, kendilerini onerdigimden degil 🙂 )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mutkili, içinde söyledi: J1 Vizesi (Staj Programı) için hangi kurumlar sponsor olabillir?

    Merhabalar. J1 vizesi için neler yapılmalı. Amerikada büyük bir eğitim kurumu yüksek lisans yapan bir öğrenciyi davet etmek istiyor(sanırım kayıtlı olan bir kurum değil. Eğer kayıtlı değilse; eğitim kurumu kendisini nasıl kaydedebilir). Ne yapılması gerektiği ile alakalı bir bilgim yok. Yardımcı olun lütfen

    Bir kurum icin bu programlara kaydolmak cok hizli bir islem degil, genelde kendi programini yurutmek istemeyen egitim kurumlari bu programa uygun baska araci kurumlariyla calisiyor ve resmi dokumanlari hazirliyorlar.

    Yani bu durumda sizin yapmaniz gereken bir sey yok, eger buyuk bir egitim kurumuysa, kendi iclerinde bu islerle ilgilenen HR bolumu nasil ilerleyecegini zaten biliyordur...

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki aracı olan sponsor firmaya ücret bedeli vs. ben mi ödüyorum yoksa şirket mi ?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

  • 2
  • 8
  • 2
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum