Guncel kullanan varsa bilgilendirirse sevinirim.
Edit : Arkadaslar ben buldum bir tane. Ilgilenen varsa ozelden ulasabilir.
My phone provider
([https://www.freeupmobile.com/shop/plans/new])
([https://www.mintmobile.com/family-phone-plans/#mfp])
([https://www.redpocket.com/plans/annual])
([https://www.puretalkusa.com/cell-plans])
([https://www.t-mobile.com/cell-phone-plans?INTNAV=tNav:Plans])
([https://www.credomobile.com/coverage/])
([https://my.boostmobile.com])
Expensive
T-Mobile Fastest Speeds
Verizon Best 4G mobile network
Ben mintmobile kullaniyorum suan fena degil gibi. Sabit bir musteri degilim surekli degistiriyorum avantaj yakalamaya calisiyorum her iki senede bir.
Merhaba konuyu gündeme getirmek gibi olacak ama bu başlık altında yazılanları okudum ve bir arkadaşın telefonu uçak moduna alıp tekrar wıfı açıp telefonu kullanma taktiğini az önce Türkiyede denedim , hattım Vodafone telefonum Xiaomi note 8 pro
Telefonu uçak moduna aldım ardından evdeki wıfı ile bağlantı yaptım eşimi aradım telefonu çaldı sonra ona da aynı ayarı yaptım ve gene çaldı açtı konuştuk , ardından ikimizin de telefonu uçak modunda ve wıfı ile bağlı iken SMS gönderdik birbirimize onlar da iletildi fakat sorun şurada başlıyor bir banka hesabıma girmek istediğimde gelen SMS ile doğrulama kodu iletilmesi bana yaklaşık 5 dk bekledim ardından telefonu uçak modunda çıkartınca geldi yani banka vs işlemler için kullanılamayabilir bu teknik geri kalan zamanlarda çok mantıklı olabilir Amerika dan Türkiye de bulunan birini aramak için
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Samsung ile bağlantı kurup sordum ve öğrendim. Danışmanın söylediğine göre ;
Türkiye topraklarından aldığınız hemen her cihazı ABD içinde kullanmakta bir sorun yaşamazsınız. Ancak, cihazı Türkiye'den aldığınız için, sistem güncellemelerini ABD içinde alamayacaksınız. Kullanımda sorun olmasada, telefonunuz güncel yazılıma sahip olmayacak. Güncellemek için tekrar Türkiye'den bir ağa bağlanmanız gerekiyor.
Danışman arkadaşın dediğine göre bu güncellemeleri ABD'den almanın bir yolu yokmuş. Telefon güncelleme sırasında kapanacağı için Vpn ilede olacağını zannetmiyorum. Yani kısacası, Türkiye'den aldığınız cep telefonunu Amerika'da kullanabilirsiniz. Lakin, yazılım güncellemelerini alamazsınız.
Aldığım bilgiler bu yöndeydi arkadaşlar. Sorunuma ilginiz için teşekkürler.
@AcerVulus Tekrardan yardımlarınız için çok teşekkürler.
@loki-boi, içinde söyledi: Turkiye'den gelen elektronik cihazlari ABD'de kullanmak
Merhaba, Turkiye'den getirdigimiz bazi elektronik aletler, ornegin macbook, cep telefonu sarji gibi 110V-240V destekliyor. Onlar icin sadece linkteki gibi priz ucu degistirici (converter) alarak guvenle kullanmaya devam edebiliyoruz, bu kisimda bir problemimiz yok.
Amazon.com
Ancak yanimizda getirdigimiz sac duzlestirici ve elektronik dis fircasi gibi bazi urunlerde 110V destekledigini gosteren herhangi bir ibare bulamadik. Sadece 240V ya da 250V yaziyor. Bu durumda voltaj dusurucu yukseltici kullanmamiz gerekiyor diye tahmin ediyorum, ancak US priz girisi olan urun bulmakta oldukca zorlaniyoruz, bulduklarimiz da minimum $50 civarinda. Bunun daha ucuz bir cozumu var midir? Siz hangi urunu kullaniyorsunuz?
Voltaj dusurucu yukseltici kullanmamamiz durumunda herhangi bir problem yasar miyiz? Cihazlara dusuk voltaj gelecegi icin sarj olma suresi artar, ya da performans kaybi yasayabiliriz dogal olarak, ama en azindan bir kac aylik surecte idare etmelik mantikli bir cozum mudur?
@jake-elwood aa öylemiymiş ben türkiyeden izlediğim için dikkat etmemiştim.
@xyz Telefonun bilgilerini girerek o şebekede çalışıp çalışmayacağına bakabilirsiniz. Örneğin Mint için: https://www.mintmobile.com/byop/
Her şebeke için böyle bir "bring your own phone" sayfası vardır, oradan bakabilirsiniz.
Mint, US Mobile, Visible, Straight Talk vs bakabilirsiniz.
T-mobile bilgilendirme icin soyle bir sayfa yapmis:
40 milyon musterinin farkli bilgilerinin calindigini onayliyorlar. Musterilere hesaplarindaki sifreleri ve hesaplarinin PIN numaralarini degistirmeyi tavsiye ediyorlar, ayrica tum musterilere 2 yil boyunca ucretsiz kimlik koruma hizmeti sunuyorlar (McAfee® ID Theft Protection).
Kayit icin yukaridaki linke tiklayip, su kutucugu bulup tiklayin ve bilgilerinizi girin; daha sonra email adresinize gerekli bilgiler yollanacak.
Screen Shot 2021-08-19 at 11.48.53 AM.png
Isverenimin PO Box'ina teslim edilmis. Adres uzerinden otomatik olarak PO Boxa iletiliyor anladigim kadariyla.
@lilsam kredi kartı normalde 3 gün içerisinde elinizde oluyor. Yüksek güvenlikli posta geldiği için USPS den takip numarası ile takip edebiliyorsunuz. Eğer kaldığınız yer o an için güvenli ise orayı verebilirsiniz. Daha sonra gerçek adresinizi banka uygulamasından düzeltirsiniz.
Ben de çok engellememek lazım diye düşünüyorum. Kontrol altında tutulduğunda (süre, oynanan oyun, izlenen video vb.) sorun olmayacaktır. Keşke bizlerden bazıları gibi sokakta oynama şansları olsaydı 😕
Tablet önerim ise öncelikle ağırlık ve boyuttan dolayı en fazla 7" ekran boyutlu olmalı. Android de olmalarından dolayı : Samsung lite ya da Lenovo Tab 7 düşünülebilir.
Arkadaşlar tekrardan merhaba sayılı günler yavaş yavaş bitmek üzere. Herşeyi adım adım öğrenmek istiyoruz. En büyük sıkıntı ev bulmak diğer bir sıkıntı ise uçaktan ilk indiğimizde telefondan yana çekeceğiz çünkü bizi Amerika'da karşılayacak olan bir Allah'ın kulu yok. Hemen hemen her havaalanın da ücretsiz Wifi mutlaka vardır. Ancak birkaç yerden okudum çok sağlıklı olmadığı yani işimizi görecek kadar bile değilmiş. Doğru mu bilmiyorum?
Uçaktan ilk indiğimizde telefon olayını nasıl çözeriz? Ailemize haber vermek olsun, uber çağırmak olsun telefon hattı mutlaka en kısa zamanda çözülmesi gereken bir olay. (Taksi ücretlerinin çok pahalı olduğu söyleniyor) Telefon hat olayını yada taksi olayını nasıl çözebiliriz. Akıl verecek olan var mı? Deneyim sahibi insanlardan faydalansak iyi olacak.
@burtaç "Amerika'da karşılayacak olan bir Allah'ın kulu yok" bu cümleyi yazdın foruma hakaret etsen daha az acıtır insanları sen önce hangi şehire ineceğine karar verdin mi karar verdikten sonra o şehir de yaşayan kaç kişi ile irtibata geçtin. Yazdığın çok ayıp biz burada aileyiz birbirimize yardımcı oluruz.
@ayvalik10 lotoyu kazandığımızda bunu zaman gösterecek tabi. Niyetim kimseye hakaret etmek değil kimseye zahmet vermemek. Tabiki zor durumlarda insanların yanında olmayı bende isterim. Yerleşim yeri olarak Orlando'yu tercih edeceğiz gibi duruyor. (Youtube'dan izlediğimiz videolara istinaden). Henüz bu form dışında da kimseyle irtibata geçmedim.
@ayvalik10 eyvallah teşekkür ederim. İzliyorum hemen
Daha amerikaya inmeden telefonunuz esim destekliyorsa Türkiyede uçağa binmeden hattı aktif hale getirebilirsin 15:00 - 16:50 arası özellikle seyredin
@burtaç, içinde söyledi: ABD'de telefon hattı en çabuk ne zaman alınabilir?
Arkadaşlar tekrardan merhaba sayılı günler yavaş yavaş bitmek üzere. Herşeyi adım adım öğrenmek istiyoruz. En büyük sıkıntı ev bulmak diğer bir sıkıntı ise uçaktan ilk indiğimizde telefondan yana çekeceğiz çünkü bizi Amerika'da karşılayacak olan bir Allah'ın kulu yok. Hemen hemen her havaalanın da ücretsiz Wifi mutlaka vardır. Ancak birkaç yerden okudum çok sağlıklı olmadığı yani işimizi görecek kadar bile değilmiş. Doğru mu bilmiyorum?
Uçaktan ilk indiğimizde telefon olayını nasıl çözeriz? Ailemize haber vermek olsun, uber çağırmak olsun telefon hattı mutlaka en kısa zamanda çözülmesi gereken bir olay. (Taksi ücretlerinin çok pahalı olduğu söyleniyor) Telefon hat olayını yada taksi olayını nasıl çözebiliriz. Akıl verecek olan var mı? Deneyim sahibi insanlardan faydalansak iyi olacak.
Mevcut hattin ile yuetdisi paketi alirsin. ABD ye gelince de herhangi bir operatorden prepaid(on odemeli) hat alirsin. Bazi masraflardan kacinmaya calismak sizi zora sokar. Yurtdisi pakerine vereceginiz miktar, yeni hat alana kadar 1-2 gun size ilac gibi gelecektir.
Prepaid hatlar icin istene teksey isim ve odeme. Adres sorarlarsa hatti aldiginiz magazanin adresini girin dersin. Zaten onun da pek bir baglayiciligi yok. Normal faturali hat almaya calismayin, hem pahaliya gelir hem de SSN ve kredi skoru olmadan vermezler.
@sigmoidalmammal Katılıyorum. Türkiye'deki hattınıza yurt dışı paketi tanımlayın. Örneğin Vodafone ile günlük 75 TL'ye mevcut paketinizi (arama, sms ve data) aynı şekilde yurt dışında da kullanma imkanı veriyor. Şu anki kurla 5 dolara falan geliyor, bence gayet uygun. Birkaç günde zaten hattınızı almış olursunuz.
@ayvalik10 çok teşekkür ederim.
@sigmoidalmammal daha faydalı oldu çok sağolun
@knnrn doğrudur en mantıklısı bu gibi
@sigmoidalmammal, içinde söyledi: ABD'de telefon hattı en çabuk ne zaman alınabilir?
@burtaç, içinde söyledi: ABD'de telefon hattı en çabuk ne zaman alınabilir?
Mevcut hattin ile yuetdisi paketi alirsin. ABD ye gelince de herhangi bir operatorden prepaid(on odemeli) hat alirsin. Bazi masraflardan kacinmaya calismak sizi zora sokar. Yurtdisi pakerine vereceginiz miktar, yeni hat alana kadar 1-2 gun size ilac gibi gelecektir.
Prepaid hatlar icin istene teksey isim ve odeme. Adres sorarlarsa hatti aldiginiz magazanin adresini girin dersin. Zaten onun da pek bir baglayiciligi yok. Normal faturali hat almaya calismayin, hem pahaliya gelir hem de SSN ve kredi skoru olmadan vermezler.
Merhaba,
Baska nerede sorulur bilemedim. Turkiye'den aile gelecek ziyarete ABD'ye. Diyorum ki onlar gelmeden iki tane prepaid plan alayim, ABD'yken Turkiye'den getirdikleri telefonlarina takip kullanirlar Turkiye'deki hatlarini kullanmak yerine. Turkiye'den gelen telefonlar sorunsuz calisiyor degil mi ABD'de prepaid planlar ile? Evet ise prepaid plan oneriniz var midir yoksa google'dan bakayim, ne aklima yatarsa sorunsuz calisir mi?
Tesekkurler
@xyz Telefonun bilgilerini girerek o şebekede çalışıp çalışmayacağına bakabilirsiniz. Örneğin Mint için: https://www.mintmobile.com/byop/
Her şebeke için böyle bir "bring your own phone" sayfası vardır, oradan bakabilirsiniz.
Mint, US Mobile, Visible, Straight Talk vs bakabilirsiniz.