Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,
    F1 ogrencisiyim. Birinci donemimi bitirdim. Maddi olarak zorlanmaya basladim. Belli sartlar saglaniyorsa okul disinda calisilabilecegini duydum. Bunun dogruluk payi nedir, neler yapmam gerekiyor, bu surec nasil isliyor bilginiz varsa ve cevaplarsaniz cok sevinirim, tesekkur ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    F-1 vizesine sahip ogrenciler ilk yil kampus disinda calisamiyorlar. Ama ilk yil belli sartlar altinda kampus icinde calisma ihtimalleri mevcut...

    Birinci akademik yildan sonra ise OPT ve CPT disinda, eger ongorulemeyen, beklenmedik nedenlerden dolayi maddi sikinti cekiyorsaniz, USCIS'ten off-campus calisma izni alma ihtimaliniz var. Eger durumunuz bu izne uygun bulunursa 1 yillik calisma izni alabilirsiniz ve ongorulemeyen nedenler gecmedigi surece egitiminizi tamamlayana kadar her yil calisma izni icin basvuru yapabilirsiniz.

    Maddi kaynaklarinizda elinizde olmayan degisimlerin olmasi, TL-USD paritesinin ciddi sekilde degismesi gibi nedenlerleri de ekleyerek, DSO'ya sunup, kendilerinden "employment page"e sahip bir I-20 belgesi almalisiniz ve bu belgelerle I-765 formunu doldurarak USCIS'e basvuru yapmalisiniz. USCIS, dosyanizi degerlendirip -eger uygun bulursa- size calisma izninizi gonderecek.

    Bol sanslar.

    Ilgili sayfayi surada bulabilirsiniz:

    Employment Authorization


    Severe Economic Hardship to F-1 Students Caused by Unforeseen Circumstances

    If you experience severe economic hardship because of unforeseen circumstances beyond your control, you may request employment authorization to work off-campus (if you meet certain regulatory requirements). See 8 CFR 214.2(f)(9). Examples of unforeseen circumstances include (but are not limited to):

    • Loss of financial aid or on-campus employment (through no fault of your own);
    • Substantial fluctuations in currency value or exchange rate;
    • Inordinate increases in tuition or living costs;
    • Unexpected changes in the financial condition of your source of support;
    • Medical bills; and
    • Other substantial and unexpected expenses.

    To apply, you must submit Form I-765, Application for Employment Authorization, along with a copy of your Form I-20, Certificate of Eligibility for Nonimmigrant Student Status, and any other supporting materials to USCIS.

    Your Form I-20 must include the employment page completed by your Designated School Official, certifying your eligibility for off-campus employment due to severe economic hardship caused by unforeseen circumstances beyond your control.

    If your request is approved, you may be able to work off-campus in one-year intervals up to the expected date of completion of your current course of study. See 8 CFR 214.2(f)(9)(ii).

    Special Student Relief

    Special Student Relief is the suspension of certain regulatory requirements by the secretary of Homeland Security for F‑1 students from parts of the world that are experiencing emergent circumstances. Examples of emergent circumstances include natural catastrophe, war and military conflicts, and national or international financial crises.

    You may be eligible to apply for off-campus employment authorization if you:

    • Are the citizen of a country specified in a Federal Register notice;
    • Have been lawfully present in the United States for the period indicated in the Federal Register notice;
    • Have reported on time to your Designated School Official and been enrolled in a Student and Exchange Visitor Program-certified school since the special situation;
    • Are currently maintaining F-1 status; and
    • Experiencing severe economic hardship.

    To apply, you must submit Form I-765, Application for Employment Authorization, along with a copy of your Form I-20, Certificate of Eligibility for Nonimmigrant Student Status, and any other supporting materials to USCIS.


  • @crazycells selammlar, 1 yıl sonra durumlar bozuldu diye ssn aldık farz edelim. 1 sene sonra ssn uzatma başvurusu yapmadım diyelim çünkü durumum toparlandı ve başvursam red gelmesin ssnle çalışmaya devam ettik vergi vs verdik bu durumda Out of status durumuna mı düşüyoruz, J1 ya da greencard çıktığı zaman bu bizm karşımıza çıkar mı? Yada 2. Yılda uzatıp yine çalışma izni aldık ozaman ileride sorun olarak karşımıza çıkmaz mı? Bu ilk sorumdu

    1. Sorum eğer bildirim yapıp vergi verdiğimiz için karşımıza çıkarsa, hiç vergi vermesek mi ay gerçekten çekiliş çıkmayınca insan kafasında neler kurmaya başlıyor, delirmenin sonlarındayım 🥺
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @money-money-money , içinde söyledi: F-1 vizesi ile kampüs dışında çalışmak (off-campus employment)

    @crazycells selammlar, 1 yıl sonra durumlar bozuldu diye ssn aldık farz edelim. 1 sene sonra ssn uzatma başvurusu yapmadım diyelim çünkü durumum toparlandı ve başvursam red gelmesin ssnle çalışmaya devam ettik vergi vs verdik bu durumda Out of status durumuna mı düşüyoruz, J1 ya da greencard çıktığı zaman bu bizm karşımıza çıkar mı? Yada 2. Yılda uzatıp yine çalışma izni aldık ozaman ileride sorun olarak karşımıza çıkmaz mı? Bu ilk sorumdu

    1. Sorum eğer bildirim yapıp vergi verdiğimiz için karşımıza çıkarsa, hiç vergi vermesek mi ay gerçekten çekiliş çıkmayınca insan kafasında neler kurmaya başlıyor, delirmenin sonlarındayım 🥺

    Hayir, "unathorized employment" statunuzu kaybetmenize neden olmuyor. Daha once Trump bu sekilde bir uygulamayi baslatti, fakat daha sonra uygulama kaldirildi. Ilgili baslik surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/758/9-agustos-2018-itibariyle-baslayacak-f-j-ve-m-vizelerini-ilgilendiren-degisiklik/

    Izinsiz calismanin sonucu, EOS, COS ve AOS'yi engelliyor olmasi... Yani eger ABD'de izinsiz calisirsaniz o anki statunuze zarar gelmiyor (tabii bu calisma durumu tespit edilirse, kapidan cikarken gorevliler vizenize iptal damgasi basabilirler)... ama o statunuzu uzatmak isterseniz, degistirmek isterseniz veya Green Card statusune gecis yapmak isterseniz o durumda bu "izinsiz calisma" karsiniza problem olacak cikacak. Dolduracaginiz formlarda zaten bu soru size sorulacak, oraya "evet" diye cevap verince basvurunuz reddedilecek.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum