Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkeze selamlar,

    Bugun gezinirken karsima cikan bi haber..Malumunuz bir benzeride her sene ulkemizde milli piyango adi altinda yapilir ama ne hikmetse ya cikmaz,ya cikan bilet satilmaz veya bileti alan kisi ortaya cikmaz gibi turlu turlu dalaverelerin dondugu bu oyunun bir benzeri sanirsam.

    Acaba aramizda hic orada olup oyniyan,kazanan veya bir komsusuna,yakinina cikan varmi?
    Orada da kazanan talihli gizli tutuluyor mu veya saklanma geregi duyuyormu?
    Gibi gibi vb. cevaplari baslik altinda topliyabilcegimiz hemde malum surecte biraz daha havayi dagitmak icin acmis oldugum bir baslik olsun istedim.

    Forumda goremedim benzeri bir baslik,gozumden kacmissada affola 🙃

    Orada yasayan sizlerin gorusu renk katicaktir dusuncesindeyim.


  • Büyük ikramiye sayılır mı bilmiyorum ama bana Green Card çıktı. Mülakata da çağırırlarsa benim için büyük ikramiye sayılır, fazlasında gözüm yok 🙂


  • @gokhanbagatur Ben biraz bilgi paylaşayım bu konuda.

    Mega Millions kazanan numaralar haftada iki kez çekilir. Her Salı ve Cuma, çekilişler Atlanta, Georgia'daki WSB-TV stüdyosunda yapılır ve yayınlanır. Mega Millions Alaska, Montana, Nevada, Utah, Hawai, Missisipi, Alabama hariç 44 eyalette oynanabilir. Oyunu ayrıca Washington DC ve ABD Virgin Adaları'nda da oynayabilirsiniz. Şimdiye kadar ki en büyük ikramiye 1milyar 537 milyon dolar olup South Carolina da bir talihli kazanmıştır.
    Mega Millions 1 ile 70 rakamları arasından 5 rakam ,1 ile 25 rakamları arasından da 1 "Mega Ball" rakam seçerek oynanır. Oyun bedeli 2 dolardır.

    Powerball oynanabilen eyaletlerde hemen hemen aynıdır. Mega Millions dan bu konuda farkı Montana ve Puerto Rico dada oynanabilmesidir. Powerball tarihinin en büyük ikramiyesi olan 1 milyar 586 milyon doları 13 Ocak 2016 tarihinde California, Tennessee, ve Florida dan 3 talihli paylaşmıştır. Powerball her hafta Çarşamba, Cumartesi ve birkaç aydan beridir Pazartesi günleri çekilir. Powerball 1 ile 69 rakamları arasından 5 rakam ,1 ile 26 rakamları arasından da 1 "Power Ball" rakam seçerek oynanır. Oyun bedeli 2 dolardır.

    Alaska,Nevada, Utah, Hawai, Missisipi, Alabama da her iki piyango da yoktur, oynayamazsınız.
    Nevada tamamen kumarhaneler üzerine kurulu olduğundan bu normaldir. Diğer eyaletlerinde yasaları izin vermediği için katılmamaktadırlar. Alaskada nüfus çok azdır, Alabama "İncil Kuşagı"ndadır, Hawaiide Alaska benzeri sorunlar vardır vs.

    En çok Powerball büyük ikramiyesi kazanan 10 eyalet şunlardır.
    1-Indiana (39)
    2-Missouri (31)
    3-Minnesota (22)
    4-Kentucky (18)
    5-Pennsylvania (18)
    6-Louisiana (17)
    7-Wisconsin (17)
    8-Arizona (13)
    9-Florida (13)
    10-Kansas (11)
    En çok Mega Millions büyük ikramiyesi kazanan 10 eyalet de şunlardır.
    1-New York (37)
    2-California (31)
    3-New Jersey (20)
    4-Ohio (20)
    5-Georgia (17)
    6-Michigan (17)
    7-Texas (13)
    8-Illinois (11)
    9-Maryland (11)
    10-Virginia (9)

    Arizona, Delaware, Georgia, Kansas, Maryland, New Jersey, North Dakota, Ohio, South Carolina, Texas, Virginia eyaletleri büyük ikramiye kazandığınızda kimliğinizi gizleyip "Anonim" kalmanıza izin verirler. Diğerlerinde kimliğiniz halka açıklanır. Bu nedenle bu eyaletlerde çoğu kişi ikramiyelerini "Trust" ler yada "LLC" ler vasıtasıyla alır.

    Kazandığınız büyük ikramiye üzerinden Federal vergi ve yaşadığınız eyalet de piyango gelir vergisi veya varlık intikal vergisi var ise onları ödersiniz. Florida, New Hampshire, Tennessee, Texas, South Dakota, Washington, Wyoming eyaletlerinde sadece Federal vergiyi ödersiniz, bu eyaletlerde piyango kazancı vergilendirilmez.

    Ayrıca büyük ikramiyeler "Annuity-Yıllık Ödemeler" veya "Cash-Nakit" şeklinde alınabilir. Cash seçeneğinde belli bir kesinti vardır.

    Şu andaki Mega Millions büyük ikramiyesi olan 376 milyon doları kazanırsanız ve ikramiyenizi "Cash" seçeneği ile almayı tercih ederseniz (evli-beraber vergi beyanı ile) extra vergilerin olmadığı Texas,Florida gibi eyaletlerde vergilerden sonra kalan miktar $161,597,451 , extra vergilerin olduğu New Jersey için $134,034,451, New York için $133,649,851, Massachusetts için $148,777,451, Indiana için $153,315,731 olur .
    Annuity seçeneğinde ise elinize toplam geçen miktar daha yüksek olur ama tamamını 30 yılda alırsınız. Her yıl piyango idaresine bazı formları doldurup, yaşadığınızı, adresinizi teyit etmeniz gerekir. New York'u örnek verirsek bütün vergilerden sonra elinize geçecek miktar Cash alacağınız $133,649,851 yerine $197,859,531 olur. Ama bunu ilk yıl tüm vergiler kesilmiş olarak $3,013,967 , ikinci yıl $3,161,393 şeklinde gittikçe artan oranlarda son 30. yılda $12,201,942 olmak üzere 30 yıl taksit halinde alırsınız.

    Şansınız bol olsun. 🙂


  • Cash seçeneğinin bir diğer adı "Lump Sum-Toptan Ödeme" dir.


  • @stiff bi an bende dusundum GC en buyuk ikramiye belkide su surecde sonrasinda aklima mevla geldi ve beraberinde gelebilcek envayi vize turleri 🙂
    Sabrin sonu selamet bekleyen her arkadas o mulakatlara katilicak dusuncesindeyim.


  • @donturcos bu foruma kayitsiz olarak olan bagliligim boyle paylasimlara dayaniyor @DonTurcos cok ama cok tskler harika bir detay ve paylasim olmus 👍🏽👏🏼
    Peki bi sorum olsa ordada bizdeki gibi top degisti makina takildi vb. durumlar gerceklesiyormu 😅


  • Orda öyle durumlar yok 🙂
    Zaten dikkat ettiyseniz 11 eyalet dışında kimliğinizin gizlenmesine müsaade edilmiyor. Bunun bir nedeni şaibeleri ortadan kaldırmak.


  • Ayrıca her eyaletin lottery idaresi farklıdır. Dolayısıyla bizim kazı-kazan dediğimiz onların scratch cards veya tickets dedikleri kart kazıma oyunları her eyaletde farklıdır. Powerball ve Mega Millions dan başka büyük ikramiyeleri küçümsenemez miktarda olan kendi lotto oyunları vardır.
    Örnek olarak 3 eyaletin sitesini verelim.


  • @donturcos bu konusmalara egerki orada ikamet ediyorsaniz bi sans denenir derim😉🎗


  • @gokhanbagatur İstanbulda yaşıyorum 🙂 orada yaşasam denerdim elbette şans oyunlarına ilgim vardır. 🙂


  • Texas da 2 dolarlık bu scratch kartın büyük ikramiyesi 20 yıl boyunca haftada 1000 dolar. Kazanırsanız 20 yıl boyunca her hafta 1000 dolar ödeniyor size.

    Aynı oyun Indianada çekiliş şeklinde var.

    Bu oyunlardada Cash-Lump Sum seçenekleri ve vergi yükümlülükleri var.


  • Alabama da yaşamanın en kötü yanı bu neyse 15 dk kuzeye sürüp Tennessee den oynayıp dönebiliyoruz 😂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum