Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    Uzun zamandır tecrübelerinizi merak ettiğim bir konu var. Amerika'da bireysel silahlanma oranı gerçekten üst seviyede. İnsanlar The Purge filmindeki olaylara hazırlanır gibi depoları var neredeyse.

    Bu zamana kadar kendi güvenliğinizi tehlikede hissettiğiniz bir durum oluştu mu? Herhangi bir saldırıya uğradınız mı? Bu konuda Amerika'da yaşayan arkadaşları dinlemeyi çok isterim. Tecrübeleriniz bir çok kişiye ders olacaktır eminim.

    İyi forumlar.


  • @batuhannulusoyy Birkac defa guvenlik konusunda yasanmis, sorunla karsilasma ornekleri vereyim.

    Ilki 2003 yilinda Lakeland, Florida'dayken basimiza geldi. Gecici sureli bir ev kiralamistik. Ev sahibi Turk'tu ve bizden once yasli bir Turk'un ayni evde yasadigini ama sonra birden ortadan kayboldugunu ve bir daha hic kendisinden haber alinmadigini soylemisti.

    Ev, black nufus agirlikli bir bolgedeydi ve hatta arka odalardan birinin cami tumden kirikti. Yasli adamin tum esyalari falan da hala evdeydi. Neyse ilk gun biraz temizlik malzemesi aldik ve esimle mutfagi falan biraz temizledik. Yasli adamin esyalarini toparlayip, garaja koyduk. Biraz duzene sokmaya calistik.

    Aksama dogru ev sahibi bize pizza, fried chicken ve icecek falan gondermisti delivery ile. Delivery yapan kisi de bir Turk'tu. Hatta iceri davet ettik, oturdu bizimle kahve icti. Biraz sohbet ettik falan. Antakya'li genc bir arkadasti kendisi. Neyse gece olunca, ne olur ne olmaz diye on kapinin isigini acik biraktik. Kapilari kilitleyip uyuduk.

    Bir ara uyandim ve su icmeye mutfaga gittim. Evin onunde bir arabanin durdugunu fark ettim. Ben pencereden arabaya bakarken, once on kapinin sonrada arkadaki pencerenin zorlandigini fark ettim. Hemen giristeki hallway isiklarini yaktim ve "who is that?" diye bagirdim. Bu arada mutfak girisinde sapli bir supurge vardi, onu elime alip kapinin yan tarafinda beklemeye basladim. Yine bu esnada esim uyandi ve ne oluyor diyerekten yanima geldi. Ona disariyi isaret edince arkama gecti ve bu arada ben yine yuksek sesle kim var orada diye seslendim. Neyse aradan belki yarim dakika falan gecmisti ki disaridan kosturma sesleri geldi ve pencereden bakinca arabanin uzaklastigini gorduk.

    Sabaha kadar uyumadik, kahve icip bekledik. Telefonla ev sahibini aradik ama cevap vermedi. Neyse sabah aradi bizi ve durumu anlattik. "Onceki yasli adamin bazi karanlik isleri vardi, isigi acik gorunce onun arkadaslari ziyaret etmislerdir" diye ilginc bir yorumda bulundu. 😃

    Ertesi gunu o evden ayrildik, biz burada kalamayiz, guvenli degil dedik. Neyse bizi Plant City, Florida'da baska bir yere gonderdi. Oradan yolumuza devam etmistik...

    Ikinci olay ise benim bir arkadasimin basina 2015 yilinda Houston, Texas'da geldi. Kendisi Houston downtown'da bir arkadasinin yaninda kaliyormus. Aksam sigara ve kahve almak icin yakinlardaki bir gas station'a yurumus. Tam istasyondan cikip geriye eve yururken iki kisi onune cikmislar. Bicak cekip, para istemisler. $20 ve birkac $1 lik cash varmis vermis. Cuzdanini istemisler, onu da vermis. Cuzdanda baska para yok diye once yumruklamislar, sonrada yere dusunce tekmelemisler. Burnunda cok darbe vardi ve hem alt hem ust tum on disleri kirilmisti. Burnu iyilesmis birkac gun sonra ama disleri ancak 1 yil sonra Turkiye'ye gidince yaptirabildi.

    Ucuncu olay NJ de 2018 de oldu. Yunanli bir pizza delivery soforu tanidigim birisinin restaurantinda calisiyordu. Bir gece restaurantin onundeki parking lot da arabasina binecegi sirada bir kisi arkasindan yaklasiyor ve kafasina silah dayiyor. Cebindeki parayi veriyor. Arabada delivery parasi varmis, onuda veriyor ama adam yinede sirtindan ates edip vuruyor ve kaciyor. Hastanede birkac gun sanirim yasamis ama sonra vefat etmisti.

    Son olay ise Turk bir arkadasin basina geldi, Wilmington, Delaware'de. Sanirim 2019 daydi. Delivery icin gittigi bir sokakta arkadas delivery icin goturdugu pizzalari eve teslim ederken arabasini calmislardi. Neyse polis falan cagirmis, aramislar taramislar arabayi birkac sokak ileride terk edilmis sekilde bulmuslar. Arabada delivery parasi ve ayrica evi icin aldigi bazi malzemeler varmis. Onlari ve GPS aletini calmislar.


  • @mysea Öncelikle kendi yaşadığınız olay için çok geçmiş olsun. Önceden duyup kalkmanız belki de büyük bir sıkıntıdan kurtarmış sizi.

    Diğer gelişen olaylarla ilgili olarak ise evet araştırsak Türkiye'de de bu tarz suçlar oldukça fazla ama geçenlerde bir Twitch kanalında gelişen sohbet şu şekildeydi. “Amerika'da yaşananları gördükçe Türk insanının ne kadar merhametli olduğu anlıyorsun. Türkiye'de elinde silah olan bir kişi öldürmeye çok yanaşmaz. Bacağına sıkar, havaya sıkar veya ölümcül olmayan bir yere sıkar. Amerika'da ise direkt öldürme odaklı silah kullanılır.” Anlattığınız olaylarda bunu kanıtlar nitelikte.

    Bu yüzden ilk yapılması gereken planlama muhtemelen suç oranının en az olduğu bölgeleri araştırmak olacaktır kazanan kişiler için. Tecrübelerinizi anlattığınız için teşekkürler.


  • Başka paylaşım olmaması umarım kimsenin bir sıkıntı yaşamadığına işarettir. Yoksa herkes tecrübelerini paylaşmak ister diye düşünüyorum 🙂


  • Bu konuyu merak ediyorum bende, fakat oldukça az sayıda yorum var. Özellikle hırsızlık eve hırsız girmesi gibi olayların yüzdeleri oldukça yüksek görünüyor. Bu yaşamın bir döneminde büyük ihtimal buna maruz kalacağımız anlamına gelir mi? İlk girişimizde apartment complex tarzı bir yerde kalmayı düşünüyoruz bunlar ne kadar güvenli, bizdeki güvenlikli sitelere denk geliyor mu merak ediyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum