Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ARKADAŞLAR MERHABALAR. BU FORUMA YENİ KATILMIŞ BİRİ OLARAK BİR SORUM OLACAKTI. 2019 EKİM AYINDA GC'DA BAŞVURMAYI DÜŞÜNÜYORUM. ŞAYET ÇIKARSA EŞİMİ VE İKİ ÇOCUĞUMU GÖTÜRME ZORUNLULUĞU VAR MI VE ONLARI GÖTÜRMEZSEM GC HAKLARI ÖLÜR MÜ? İKİNCİ SORUM İSE KONSOLOSLUKTAKİ MÜLAKATA ONLARI DA GÖTÜRMEM GEREKİYOR MU?


  • @fatih-biten Herşey yolunda giderse, tarihler yaklaşık olmakla birlikte, 2019da başvurursunuz, 2020de kazanırsınız, 2021de vizenizi alırsınız, 2022ye doğru veya 2022de de Amerika'ya giriş yapacak duruma gelirsiniz. İşte o zaman eşiniz ve çocuklarınız sizinle gelmek zorunda değil. Her biriniz ayrı ayrı tarihlerde giriş yapabilirsiniz fakat herkes vizeyi aldıktan sonra en geç 6 ay içerisinde ABD ye giriş yapmak zorunda. Mülakata da mutlaka ailecek beraber gitmek durumundasınız, aksi takdirde daha sonra onlar için de GC almak istemeniz halinde çok daha sıkıntılı bir süreçle uğraşmanız gerekecektir. Ama yukarıdaki tarihlere dikkat ettiyseniz, henüz bu detayları düşünmek için çok erken olduğunu farkedersiniz. O zamana kadar forumdaki tüm başlıkları ikişer kez veya sadece ilgili başlıkları ezberlemeye yetecek kadar okuyacak vaktiniz olacaktır. Zaten o zaman hem sorularınızın cevaplarına hem de tüm sürece çok daha hakim olacaksınız.

    Büyük harf kullanımıyla ilgili daha önce ufak bir hatırlatmada bulunmuştum, tekrar etmiş olayım.

    Sorunuzla ilgili başlık tam olarak burası mı değil mi o konuda belki bir başka üye daha doğru bir yönlendirme yapabilir diye düşünüyorum. Bol şans

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatih-biten Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim? içinde söyledi:

    ARKADAŞLAR MERHABALAR. BU FORUMA YENİ KATILMIŞ BİRİ OLARAK BİR SORUM OLACAKTI. 2019 EKİM AYINDA GC'DA BAŞVURMAYI DÜŞÜNÜYORUM. ŞAYET ÇIKARSA EŞİMİ VE İKİ ÇOCUĞUMU GÖTÜRME ZORUNLULUĞU VAR MI VE ONLARI GÖTÜRMEZSEM GC HAKLARI ÖLÜR MÜ? İKİNCİ SORUM İSE KONSOLOSLUKTAKİ MÜLAKATA ONLARI DA GÖTÜRMEM GEREKİYOR MU?

    Green Card cekilisiyle ilgili sorularinizi su konuda sorabilrisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1455/dv2020-bekleme-odası

    Sadece ABD'de yasamak isteyen kisiler icin Green Card almalisiniz, diger aile uyeleri sizinle gelmek zorunda degiller.

    Sayin @daydreamer 'in dedigi gibi buyuk harf kullanmadan yorumlarinizi yazin.


  • @crazycells Merhabalar, vizemi alınca aklıma düştü size haber vereyim dedim :)) bayağı uzun sürdü sonunda oldu şimdi oğlumuzun pasaportunu bekliyoruz.


  • @meray, içinde söyledi: Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

    @crazycells Merhabalar, vizemi alınca aklıma düştü size haber vereyim dedim :)) bayağı uzun sürdü sonunda oldu şimdi oğlumuzun pasaportunu bekliyoruz.

    Durumunuzu geçen seneden hatırlıyordum, konuya sizden yeni bir ileti gelmeyince merak da etmiştim o dönem. Sevindim, hayırlı olsun. Bebeğiniz de olmuş sanırım bu arada 👶güle güle büyütürsünüz inşallah.

    Süreci nasıl yürüttüğünüzle ilgili detayları da paylaşabilirseniz mutlaka birilerinin işine yarayacaktır diye düşünüyorum. Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meray ilk iletinizden itibaren okudum ve bu iletinizdeki neşeyi, mutluluğu direkt görebiliyorum. tebrikler, çok sevindim adınıza. yaşadığınız süreci merakla bekliyoruz..

    yeni hayatınızda mutluluklar

  • ⭐⭐

    @meray, içinde söyledi: Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

    @crazycells Merhabalar, vizemi alınca aklıma düştü size haber vereyim dedim :)) bayağı uzun sürdü sonunda oldu şimdi oğlumuzun pasaportunu bekliyoruz.

    Tebrikler! Sabreden derviş muradına ermiş misali olmuş sizinki 🙂
    Demek ki göçmen olmayan vize türlerinden red yemek, göçmen vizesi almaya engel olmuyormuş 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meray, içinde söyledi: Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

    @crazycells Merhabalar, vizemi alınca aklıma düştü size haber vereyim dedim :)) bayağı uzun sürdü sonunda oldu şimdi oğlumuzun pasaportunu bekliyoruz.

    hayirli ugurlu olsun, gozunuz aydin 🙂


  • @daydreamer Öncelikle merhaba, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙂 nerden nasıl başlayacağımı inanın bende bilemiyorum, o kadar karışık ki umarım anlatabilirim 🙂 Şimdi şöyle bizim düğünümüz olacağı vakit eşimin vatandaşlığı almasına 2 yıl vardı ve biz hiç araştırma yapmadan eşim beni bir dil okuluna kayıt ettirip öğrenci vizesiyle yanına almaya çalıştı ve ilk vizemden red alınca hemen 1 ay sonra tekrar vize başvurusu yaptık 😞 tabi arka arkaya başvuru yapınca konsolos beni dinlemedi bile uygun görmüyoruz dedi :(( bu süreçte bizim düğünümüz oldu ama resmî nikah kıymadık. Neden? Eğer nikah kıyarsak nişanlılık vizesi hakkım gidecekti. Ama nişanlılık vizesinde de bekleme süreci olduğundan beklememek için biz başka yollara başvurduk. Bu sırada ben çalışmıyordum. Eşimin dayısı Amerika’daki büyük bir firmayla iş birliği içinde diye dayısının yanında işe başladım ki ABD deki firmadan bana gelen davetiyeyle tekrar vize başvurusu yapabileyim diye biz 5 ay kadar bekledik ve davetiye geldi tekrar görüşmeye gittiğimde bana bu sefer 5 ay bir firmada çalışmış ve 5 aylık bir tecrübe ile seni nasıl yurt dışı seyahatine gönderiyor diye sorun çıkardı. Yani kısacası mimlendiğinizde kurtulmak zor. Bir işin ters olduğunu muhakkak ki anlıyorlar. Görüşmeden çıkar çıkmaz eşimi arayıp bir daha asla yalan dolan vize başvurusu yapmam dedim. 3 kere red yedim daha ne olsun :((( eşim de bu iş böyle olmaz diyip ABD de Türk bir avukatla anlaştı, nişanlılık vizesine başvuracaktık ki Türkiye’ye ziyarete geldiğinde hamile kalınca nikah kıymak zorunda kaldık nişanlılık vizesi de iptal oldu. Doğum yaptım avukat bebek için hemen pasaport başvurusu için randevu alalım dedi. Bebeğim 9 günlüktü Ankara’ya gittik görüşmeye :))) ama ona da bahane buldular eşimin Amerika’da yaşama süresi tam 5 yıl dolmamış eksik günü varmış diye, halbuki vatandaşlığı almıştı zaten 5 yıl dolmadan vatandaşlık vermiyorlar. Biz geri döndük tekrar vize için randevu alacaktık pandemi girdi araya. Sonunda bu ayın 17sinde aldım vizeyi:))) umarım anlatabildim 😞 eksik veya anlaşılamadığım yerler varsa kusura bakmayın yanıtlayabilirim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meray gerilim firmi gibi gerçekten 🙂 tekrar tebrik ederim. peki hangi tür vizeyi aldınız? tahmin ettiğim kadarıyla nişanlılık vizesi doğru mu?


  • @gucarslan Yok bu arada evlendiler, artık nişanlılık vizesi olmaz. Biz de patlamış mısır yeyip dizi izler gibi okuyoruz 🤔 Bence GC olduğu ortaya çıkacak sonraki bölümde... 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer evet ya, sonradan okuduğumda "evlilik" merasimini kaçırmışım 🙂 merakla bekliyoruz bakalım..


  • @gucarslan ahahah benim için de gerilim filmi gibiydi gerçekten, ABD’den soğumuştum 🙂 CR1 vizesi verdiler bana

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meray tekrar hayırlı olsun 🙂


  • @daydreamer doğru bildiniz zaten aile dayanaklı göçmen vizesine başvuru yapıyorsunuz direkt ve görüşmeye eşimi almadılar ben tek girdim. Bu sefer de çocuk eşinden mi falan dediler 😂😂 bebeğime de göçmen vizesi vermeyi teklif ettiler kabul etmedim vatandaşlık hakkı varken niye göçmen vizesi basacaksınız ki dedim konsolos beye eşinin ABD’deki gün sayısının 5 yıl doldurduğuna dair evrakları mail olarak atın ona göre pasaportu gönderelim dediler 🙂


  • @gucarslan teşekkür ederim 🙏


  • @EzgiLera teşekkür ederim 😊


  • Öncelik le merhabalar benim eşim green Kart sahibi eşimle resmi nikah yapmadik ve biz bunu amerikada yapmayı planlıyoruz benim Amerika'ya hangi yollarla girebilirim hangisi daha kolay olur uzun zamandır araştırma yapıyorum turist vizesi ile gitmek daha mantıklı geliyor ama kolay red alınıyor galiba bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rcp-trmn, içinde söyledi: Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

    Öncelik le merhabalar benim eşim green Kart sahibi eşimle resmi nikah yapmadik ve biz bunu amerikada yapmayı planlıyoruz benim Amerika'ya hangi yollarla girebilirim hangisi daha kolay olur uzun zamandır araştırma yapıyorum turist vizesi ile gitmek daha mantıklı geliyor ama kolay red alınıyor galiba bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

    ilgili baslik surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik/


  • Merhaba, 2 ay once F2A vizesine basvurduk. Suan surecin en basindayiz fakat bu zorlu ve uzun surecte esimden ayri kalmak istemiyorum. Esimi yanima gecici olarak (gelip gidebilsin) almanin baska yollari var mi ? J1 vizesi gibi yada baska bir sekilde gelip gidebilir mi? Yoksa ne yaparsak yapalim 2-2.5 yil mi bekleyecegiz?

    Tesekkurler...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum